Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Nyeregcsövek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3018 hozzászólás a témában

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Pedig egy 10-12cm-es már teljesen megbízható (extrém célokra is), 40-45g.

wooow:lick: jól hangzik. és ilyet hol, mikor mennyiért árulnak? csak mert 27,2es nyeregcsõbõl kicsit gyszerûbb válogatni:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Pedig egy 10-12cm-es már teljesen megbízható (extrém célokra is), 40-45g.

A sebesség mindent megold.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

A csavar végébõl lehet vágni, én szoktam.
27,2-30,0 szûkítõn nem gondolkoztál?

gondolkodtam, de inkább nem. körülbelül annyira bízom benne, mint a két darabos nyeregcsõben. ha végigérne a középrészig vagy legalább 20 centit lenne a vázban, akkor lenne értelme. meg súlya is:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A csavar végébõl lehet vágni, én szoktam.
27,2-30,0 szûkítõn nem gondolkoztál?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
oké. annál csak 1dologtól félek, de nagyon. hogy a megfelelõ nyeregbeállítás mellett a csavar baszkurálja majd a nyereg alját. most az fsa csõre is felfekszik a nyereg, de annál nem para, mert nem éles/hegyes felületre.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

a 3mm-es falvastagságú nc17 empire pro azért nem gyenge :D
lehet vagy 400 gramm 30.0-sban.

Kulitoko úgy is vmi bitang nyeregcsövet keres. Neki biztos jó lenne, ha elég a 400-s hossz.:D

köszönöm a lehetõséget. még átgondolom. bbb-t nagyon nem lenne jó venni? csak mert olyanom volt és nem volt para vele. amúgy pont ezeket néztem én is crc-n:)

Ha neked megfelelõ és tetszik, nyugodtan megveheted a BBB-t is.:)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

http://www.chainreac...px?ModelID=6257
http://www.chainreac...x?ModelID=15432
http://www.chainreac...x?ModelID=15430

Egy-két héten belül rendelek tõlük. Ha úgy gondolod, csatlakozhatsz.

köszönöm a lehetõséget. még átgondolom. bbb-t nagyon nem lenne jó venni? csak mert olyanom volt és nem volt para vele. amúgy pont ezeket néztem én is crc-n:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a 3mm-es falvastagságú nc17 empire pro azért nem gyenge :D
lehet vagy 400 gramm 30.0-sban.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
http://www.chainreac...px?ModelID=6257
http://www.chainreac...x?ModelID=15432
http://www.chainreac...x?ModelID=15430

Egy-két héten belül rendelek tõlük. Ha úgy gondolod, csatlakozhatsz.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
szeretem megnézni mit veszek, meg nem igazán mûkszik a külföldre fizetés bankkártyával, szóval lehetõleg itthon. crc-n láttam valami noném csövet, "syncros micro adjust design":) onnan csak az érné meg, ebayrõl meg szállítással együtt 62,50€-ért roox-ot.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Hol akarsz venni? Itthon, külföldön, vagy mindegy.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
oké. és 30,0 x 400-as csövet ki gyárt? aki biztos az a bbb. illetve roox, de az 430-as, ami nem lenne baj. elvileg van race face is, de itthon még csak 350est láttam.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

áááá... én amiatt kérdezem, hogy akkor mindegyik nyeregcsõn ugyanott van a min jelzés, vagy ez változó-e? mert nem szeretném kideríteni, hogy többet is bír-e egy csõ, mint ami rá van írva. amúgy az átmérõ "gyakorisága" miatt a bbb bsp-20 ra gondoltam

mindegyik (normális) nyeregcsõ a maximum jelzéséig van tesztelve.
de vázanként is eltérõ, hogy mennyit illik benne hagyni. általában a felsõcsõ alsó hegesztése alá 2-3 centivel beérjen, az már okés.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
oké, köszi

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

áááá... én amiatt kérdezem, hogy akkor mindegyik nyeregcsõn ugyanott van a min jelzés, vagy ez változó-e? mert nem szeretném kideríteni, hogy többet is bír-e egy csõ, mint ami rá van írva. amúgy az átmérõ "gyakorisága" miatt a bbb bsp-20 ra gondoltam

Változó. 8-11cm-nél van általában a min jel.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
Bálint: 350+30 = 380 :) tehát a 400asnak jónak kellene lennie :)

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
Pinyo: egy 21"-os cr-mo Author Sectorom van. 23-as vázat nem fogok venni, már ez is elég nagy terepre :(

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

általában ha 400-asnál nagyobb csõ kell, akkor valami el lett cseszerintve, nem jó a vázméret. Ha jól emlékszem neked valami össztelõs rombolód van, minek abba ekkora hurkapálcika?

egyébként pedig a két darabból összerakott nyeregcsõre én nem bíznám magam semmiképp...

ha össztelós romboló alatt egy all mountain masinát értesz akkor igen. :) most egy 350es fsa van benne, és az a min insert jelölésen túl húzva 3 centivel jó. szóval akkor elég nekem egy 400as csõ? (sajnos nem átlag méret a váz, 30,0mm és ebbõl nem nagyon szokott lenni sehol.) szóval kipróbálni nem tudom, arra meg nem akarok rendelni egy akármilyet, hogy aztán ne legyen jó... bbb alap csöve (~4500 huf) meg rf evolve dh van ilyen átmérõben, amibõl elvileg létezik 400as, de a faktornál csak 350es van...

azért kell ekkora nyeregcsõ, mert nekem így kényelmes. a kétdarabosról letettem én is. súlyra nem vagyok olyan vészes, hátizsákkal max 80 kiló.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás

köszi a javaslatokat, de sajnos nem találtam megfelelõ darabot. azt hiszem én is maradok a két darabból összerakós megoldásnál, mert az egyrészt költséghatékonyabb, másrészt meg hosszabb nyeregcsõ érhetõ el vele

általában ha 400-asnál nagyobb csõ kell, akkor valami el lett cseszerintve, nem jó a vázméret. Ha jól emlékszem neked valami össztelõs rombolód van, minek abba ekkora hurkapálcika?

egyébként pedig a két darabból összerakott nyeregcsõre én nem bíznám magam semmiképp...