Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Nyeregcsövek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3018 hozzászólás a témában

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Lesz ami lesz alapon beraktam, óvatosan meghúztam, egy rövidke út alatt le is csúszott pár cm-et. Kicsit jobban meghúztam, és azóta tart.
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Alu vázba passzintott karbon nyeregcsövet (31.6) mennyire szabad meghúzni? Láttam valami katalógusban karbon nyeregcsövekhez ajánlott nyeregcsõ bilincset... Van ennek valami értelme? Mi benne a speciális?
A csõnek amúgy elég brutális a falvastagsága cca. 2mm és ezen még van ugye díszkarbon (de minek...) és lakk.
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Jóvan 2 pont oda, de a Kelly's-be akkor is 26.8-as kell. :) A 31.6-ost tippeltem, sok hasonló konstrukciós vázba az megy bele. Hülyeség 1.2 mm különbséget adni mellesleg. Vagy legyen nagyobb, hogy valós választási lehetõséget adjon, vagy legyen fix méret.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

goldlion

goldlion

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Közben utánajártam. Nincs 27.8-as csõ.

http://www.mob-bikes...039u012s006.htm
Felülrõl a 2., 3.

goldlion

goldlion

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Közben utánajártam. Nincs 27.8-as csõ. És a Sabotage 26.8-as nyeregcsövet fogad - szûkítõvel. (ami gyárilag jár hozzá) Szóval valaki elírt/elmért valamit valahol. Szûkítõ nélkül mellesleg asszem 31.6-os megy bele. Ezt sok profi váznál csinálják, hogy lehetõséget adnak a rugalmas nyeregcsõ és a baromi-merev-nyeregcsõ közötti választásra. És ahogy a Sabotage árfekvését nézem - nem lehet gyártási "pontatlanság". :)

Igen, majdnem igazad van. A kinéziumos vázakat a kelly's-nél szûkítõvel adják, így mehet bele a 26.8, szûkítõ nélkül 28.0. Az enyém is eza 28.0-ás verzió lenne, csak a boltos hülye (õ a tolómérõjére fogta).

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Közben utánajártam. Nincs 27.8-as csõ. És a Sabotage 26.8-as nyeregcsövet fogad - szûkítõvel. (ami gyárilag jár hozzá) Szóval valaki elírt/elmért valamit valahol. Szûkítõ nélkül mellesleg asszem 31.6-os megy bele. Ezt sok profi váznál csinálják, hogy lehetõséget adnak a rugalmas nyeregcsõ és a baromi-merev-nyeregcsõ közötti választásra. És ahogy a Sabotage árfekvését nézem - nem lehet gyártási "pontatlanság". :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
A 27.2 és a 27.8 között van 0.6 mm, ami azt jelenti, hogy a csõvastagság mindenhol 0.3 mm-errel kell, hogy nagyobb legyen. Hehh. Tegyél rá egy matricát. Vagy sörösdobozból vágj le egy "szûkítõt" magadnak. Ezzel nem érdemes ennyit tökölni, hogy speckó csövet bele meg ilyesmik. De - biztos, hogy a csõvastagságot nézed? S nem a nyeregvázcsõ belsõ méretét? Merthogy nem feltétlenül ugyanaz ám. Az olcsó (bocsi, nem lekicsinylésképpen mondom, de minden tömegtermelt aluváz relatíve "olcsó") aluvázak nyeregvázcsöve soxor picivel nagyobb. Nekem pl a Magellan Crux vázamat (régesrég) "sikerült" 0.4 mm-errel a gyári specifikációk fölé méretezni. Tuningolhattam is rendesen a nyeregcsövet hozzá...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

2004-es Kelly's Sabotage!Boltban sem akarták elhinni, hogy ennyi, de ennyi!Remélem valaki tud egy olyat mondani, amit lehet M.o-n kapni!

Szerintem "kóstold" meg a Kelly's Mo-i forgalmazóját, ha már ilyen "idióta" méretezésû paripát árulnak, ugyan szerezzenek neked egyet.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Rákerestem!Csak német találatokat dobott ki a gugli, azokat naggyából átböngésztem!Két féle van ami van 27.8ban: -Shannon Mtb Light, meg valami Shannon Hardcore!AZ ára mindekettõnek 100 ojró körül van.

Még ha rávenném magam, h ennyi pénzt kiaggyak egy ilyenér', akkor is hol és hogy tudok én ehhez hozzájutni??

ja azt írta hogy német gyártmány (?) .. sajna beszerzésre nincs 5letem, csak láttam hogy ebbeõl lehet méretben...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

goldlion

goldlion

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

de van itt valami shannon mtb light, ritka csúnya ugyan de azt írja hogy 25-31,8 (in 0,2mm schritten) keress rá....

Rákerestem!Csak német találatokat dobott ki a gugli, azokat naggyából átböngésztem!Két féle van ami van 27.8ban: -Shannon Mtb Light, meg valami Shannon Hardcore!AZ ára mindekettõnek 100 ojró körül van.

Még ha rávenném magam, h ennyi pénzt kiaggyak egy ilyenér', akkor is hol és hogy tudok én ehhez hozzájutni??

goldlion

goldlion

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

És mibe kell egyáltalán?

2004-es Kelly's Sabotage!Boltban sem akarták elhinni, hogy ennyi, de ennyi!Remélem valaki tud egy olyat mondani, amit lehet M.o-n kapni!

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
szertem van 27,8as méret, már találkoztam vele valahol
elég nehézkes beszerezni, az biztos... vegyél egy nagyobbat és eszterga, talán

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Hallott már valaki 27.8-as nyeregcsõrõl?Forgalmaz egyáltalán valamilyen cég ilyet?Visszaolvastam a topikot, senkinek sem kellett ekkora, keresõ se dobott ki semmit!Elõre is kösz a segítséget :D

fúú ez mibe kell ? nekem nem rémlik, de itt van pld egy pazzaz amit a legtöbb féle méretben gyártnak, meg ugye van még a 30,9 a speckókba
Model No: SP-993
Description:
Material:6061 3D forged
Diam:25.4, 26.0, 26.8, 27.0, 27.2, 28.6, 28.8, 29.0,
29.2, 29.4, 29.6, 29.8, 30.0, 30.2,30.4,30.6,
30.8,31.0, 31.2, 31.4, 31.6,31.8 mm
Length:350,400mm

de van itt valami shannon mtb light, ritka csúnya ugyan de azt írja hogy 25-31,8 (in 0,2mm schritten) keress rá....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Hallott már valaki 27.8-as nyeregcsõrõl?Forgalmaz egyáltalán valamilyen cég ilyet?Visszaolvastam a topikot, senkinek sem kellett ekkora, keresõ se dobott ki semmit!Elõre is kösz a segítséget :D

Biztos vagy a 27,8 mm-ben? Mert van 26,8/27/27,2/27,4/28,6 etc...

És mibe kell egyáltalán?

goldlion

goldlion

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Cingár

Cingár

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás
jah, nem te voltál, hanem Dante! bocsi!! :DD
"Interperszonális relációban kollokválni" - Déri János

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
milyen oldal? mirõl beszélsz?

Cingár

Cingár

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás
oldalról volt szó, amit egy pindurit hibásan értelmeztél a hengerre, s nem a véglapról (ami már oldal, ahogyan azt lor szaktárs oly hibátlanul közkincsé tett)....
"Interperszonális relációban kollokválni" - Déri János

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
de, errõl volt szó.

Cingár

Cingár

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás