Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Nyeregcsövek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3018 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Na nekem van egy problémám: nyeregcsövet szeretnék venni: 400 mm-es legyen, XC/maraton felhasználásra, nem kell überkönnyûnek lennie, de persze ne is legyen ólomból.karbon most még ne annyira. Milyen márkát/konkrét típust ajánlotok?

-=RelakS=-

-=RelakS=-

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
Még arra is, hogy boruljak :)
Gondolkodom, tehát nemtom.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

A lényeg viszont: nyeregcsõ: kemény 25cm hosszú.

Mérd le tolómérõvel a nyeregcsõ külsõ részét, esetleg alternatív megoldásként vidd magaddal egy kerékpárboltba, majd válassz egy neked szimpatikus 350 vagy 400 mm-est. Az biztosan elég lesz :)

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

-=RelakS=-

-=RelakS=-

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
Nah, megvizslattam a gépet. A következõ feliratok díszítik: Velolux, VLBike, Shimano. Gyáriszámon már anno is csodálkoztam: Nem igazán találtam rajta O_O

A lényeg viszont: nyeregcsõ: kemény 25cm hosszú. Az meg nemtom, mennyire magasított, ha a nyerget tartó csõ a hajtómûháztól a tetején csatlakozó csõig 41cm

-=RelakS=-

-=RelakS=-

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
Köszönöm a válaszokat, holnap lemérem. Egyébként érdekesség, hogy aszonták, ez egy magasított alaménium váz. Típusát is holnap nézem meg :D

Naés nem vagyok egy égimeszelõ, csak 180cm (inkább 179...), mégis néha alacsonynak érzem a dolgot.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Érdemes lecserélni egy hosszabbra, vagy az csúnya mellékhatásokat eredményezne? Gondolok olyanra, hogy pl a váz nem bírná, vagy ilyesmi (mint pl az autóknál a nyomtávszélesítõ pogácsák hazavágják a felfüggesztést)

Mindenképpen érdemes, ugyanis egy rövidebb nyeregcsõ maximumig kihúzva jobban megterheli a csövet, mint egy hosszabb nyeregcsõ, aminél a nyereg feljebb van 2-3 centivel. A hosszabb nyeregcsõ a vázban nagyobb felületen fekszik fel, és sokkal egyenletesebben oszlik el a nyomás. Ha 350 mm-es nyeregcsöved van, akkor egy 400 mm-est könnyen találsz, ha eleve 400 mm-es nyeregcsöved van, és az rövid, akkor valószínû kicsi neked a váz.
A megfelelõ magasságot pedig legyegyszerûbben úgy tudod meghatározni, hogy beállítod a mostanit, majd emelsz rajta 1 cm-t, és így tekersz 1-2 napig. Ha megszoktad, és nem kényelmetlen a 2. nap, akkor megint emelsz rajta 1 centit, ezt addig folytatod, amíg kényelmetlenné válik (nagyon nyom a nyereg, vagy billegsz jobbra balra). Ha sokat tekersz terepen, akkor ennél a magasságnál vedd lejjebb, én általában 2 cm-t szoktam ilyenkor süllyeszteni. Általánosan elfogadott nézet az országúisoknál, hogy akkor van jól beállítva a nyereg, ha a sarkaddal hátrafelé nem tudod egyenletesen tekerni a hajtókart.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
RelakS!

Mekkor a csõ?
Lehet, hogy a testedhez képest túl hosszú a lábad, és amiatt van, hogy nem jó a papírforma. Sztem ne sokat vacakolj. Ha kényelmes és nem fáj a térded, akkor nincsen baj.

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
krokodilus
nincs nagy bay. pillanatragasztót csöpögtess be csövön a feyrészhezaz megfogya. ha pontos akarsz lennni akkor egy küllõ végére csöppentesz ragasztót és lámpõával bevilágítva csõbe belül bekened a forgó illesztésnél.
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

-=RelakS=-

-=RelakS=-

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
A gépemen a maximumon van a nyergem kihúzva, de még így is alacsonynak tûnik (ha elhisszük a bicajoskönyvek majdnem-kinyújtott-térd-a-pedál-alsó-állásában dolgát).
Érdemes lecserélni egy hosszabbra, vagy az csúnya mellékhatásokat eredményezne? Gondolok olyanra, hogy pl a váz nem bírná, vagy ilyesmi (mint pl az autóknál a nyomtávszélesítõ pogácsák hazavágják a felfüggesztést)

krokodilus

krokodilus

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás
Rám jár a rúd :(

Van egy easton hajlított nyeregcsövem szép fekete, két darabból készült: az illesztésnél elkezdett forogni, elég nagy erõ kell az el forgatásához, de el forog. Ez hiba? Vagy ilyen volt alapból is csak nem vettem észre?

Marzocchi Bomber 66 RC2 ETA
Avid Code-ot mindenkinek!:dance2:
:chomik:BIKELAND:chomik:

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

retizotyo!
kép linkelése kötelezõ!

EZITTAZ :P:

LOVER

És itt találsz még képeket

Fory

Fory

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás
Na,végre valahára össze van rakva a gép és elég hosszú lett a nyeregcsõ!
Kösz, XC_Rider, magellanboy, Bikertigger, Nitr-O!
A hazád ott van, ahol nem kell magyarázkodnod.

uromastyx

uromastyx

vendég

• fórumtag
  • 146 hozzászólás
Üdv!

Altrix Premium nyeregcsõvel van valainek tapasztalata?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
retizotyo!
kép linkelése kötelezõ!

Fory

Fory

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás

Egy vázban min 90 mm nyeregcsõnek kell lennie. A nagy átlag szerint. Ennél több már fölösleges, mivel úgy sem tart jobban, és csak plussz súly. Én az állítólagos 180 centimhez, 18"-as vázban 350-es nyeregcsövet használok és soha nem volt gondom vele. Egyébként a csõhossz függ a nyereg pálcamagasságától is. Nézz meg mondjuk egy Fizik nyerget, és egy SLR-t, van ám magasságbeli különbség rendesen.

Oval m600as a nyeregcsõ és Velo Carbon nyereg.
Szerintem jó lesz, legalábbis elég meggyõzõen állítottátok, h elég hosszú.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Egy vázban min 90 mm nyeregcsõnek kell lennie. A nagy átlag szerint. Ennél több már fölösleges, mivel úgy sem tart jobban, és csak plussz súly. Én az állítólagos 180 centimhez, 18"-as vázban 350-es nyeregcsövet használok és soha nem volt gondom vele. Egyébként a csõhossz függ a nyereg pálcamagasságától is. Nézz meg mondjuk egy Fizik nyerget, és egy SLR-t, van ám magasságbeli különbség rendesen.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.122 hozzászólás
Nekem is ugyan ez a párosítás van, csak 19,5"-os vázzal és elég. Bõven.

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
elvileg igen de,sztem 400as jobb lenne,,,nekem a 176 hoz a 19-es vázba a 400as nyeregcsõbõl olyan 16-17 centi van a vázban, ha ebbõl levonod az 5 centit, meg kissé Neked magasabb is kell,,,,nem sok marad a vázban
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Elvileg elégnek kell lennie, bár nincs két egyforma ember. De azt írtad hogy nem vagy nyakigláb. :P

Fory

Fory

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás
Kérdés: 183 cm-mhez és 19"-es vázhoz elég hosszó egy 350 mm-es Oval M600-as nyeregcsõ?
Sztem átlag testfelépítésû vagyok, vagy legalábbis nem tûnt fel, h aránytalanul hosszú lenne a lábam! :)