Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Nyeregcsövek

- - - - -

• Please log in to reply
3018 replies to this topic

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Madve ! Igazad van ! Volt titán nyeregcsövem és csodálatosan csillapítja a rázkódásokat.
Mondjuk a karbonról is azt mondják, hogy jól csillapít. Ezt nem tudom.
Marci

micike

micike

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 posts

én meg titánt szeretnék legjobban, egy ilyet:
http://www.kenteriks...components.html
a karbonnal nem szimpatizálok, tudom , hogy jó, de én nem szeretnék.

ezek tényleg szépek és biztos tök olcsó.
Sirkövemre:
Nem baj, ugysem volt olyan fontos ember!

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 posts
én meg titánt szeretnék legjobban, egy ilyet:
http://www.kenteriks...components.html
a karbonnal nem szimpatizálok, tudom , hogy jó, de én nem szeretnék.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
én inkább vmi jó masszív karbon csövet vennék , nem ilyen rúgós cuccot
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

azért az elég fos érzés lehet, ha húznád a comboddal a bicót, de nem jön, mert mozog a nyereg...:D
és az elhajlott nyeregcsövemet vissza ne hajlítsam igaz, mert tovább fárad az anyag, csak így meg szar, de még nincs pénzem rendesre...:(

Igen, ne hajlítsd vissza.

A sebesség mindent megold.

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 posts
azért az elég fos érzés lehet, ha húznád a comboddal a bicót, de nem jön, mert mozog a nyereg...:D
és az elhajlott nyeregcsövemet vissza ne hajlítsam igaz, mert tovább fárad az anyag, csak így meg szar, de még nincs pénzem rendesre...:(

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Havernak volt USE rugós ny.csöve, alu, nem carbon. A Tescós érzést szerencsére nem tudom milyen, ez szépen mozgott, kellemesen tompította a terep felõl jövõ rázkódást. Az mondjuk kicsit furcsa volt, hogy a nyereg nem fix, hanem volt egy kis játéka jobbra-balra.
Marci

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 posts
most néztem crc-n, hogy van ez a USE sumo xcr nyeregcsõ, ami rugós, ha közületek valaki használt ilyet, kérem szépen dobjon egy privit vagy írjon ide milyen is az, teszkós érzés vagy tényleg egész jól csillapít, mennyire erõs a csõ...stb...köszi elõre is!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Klasszikus nem ejtett felsõcsöves a váz.
16cm van kint a vázból, kb. 6cm maradna benne, ennek szerintem elégnek kell lennie, az alapján amit írsz.

Ha leér a felsõcsõig a bilincs tetejétõl az a 6cm, akkor jónak kell lennie. Montiknál, amik nagyon ejtett felsõcsövûek és jó hosszan ki van húzva a nyeregcsövük, ott ajánlatos erre nagyon ügyelni.
Marci

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 posts
Sziasztok!
A Thomson Elite nyeregcsõ tényleg annyival erõsebb a versenytársainál, mint ahogyan a gyártó állítja?
van valakinek tapasztalata?
sajna meghajtogattam ma a nyergcsövemet és ha már pótolni :( kell akkor valami normálisat szeretnék...
légyszi segítsetek!

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Klasszikus nem ejtett felsõcsöves a váz.
16cm van kint a vázból, kb. 6cm maradna benne, ennek szerintem elégnek kell lennie, az alapján amit írsz.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

A '98-as Magellan Crux nyeregvázcsöve belül 29,6-os, a 29,6-os nyeregcsõ se csusszan bele magától, 29,8ast kalapáccsal kéne beleverni.

Esztergályos szerintem le tudja szedni méretre, vagy lecsiszolod.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Ez a váz formájától is függ. Kb. az az általános szabály, hogy a nyeregcsõ alja azért egy kicsit lejjebb érjen, mint a váz felsõcsövének alsó része. Ezt úgy tudod lemérni, hogy a nyeregcsövet a váz mellé rakod addig a pontig, ameddig fent írtam, a nyeregbilincs szintjénél meg egy késsel vagy csavarhúzóval nagyon enyhén megkarcolod. Ennél kijjebb soha nem húzod !
Vagy centivel is mérheted persze.
Marci

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Acél váz, titán csõ: országúti használathoz mennyinek illik a vázban maradnia?
(nem, nincs rajta jelölés...:))

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

A Shaman Racing-nek létezik 29,8 > 27,2 átalakítója (10cm hosszú); nem tudom, ez mennyire passzolna a gépedbe. A Shamant itthon az Author Hungary forgalmazza.

A '98-as Magellan Crux nyeregvázcsöve belül 29,6-os, a 29,6-os nyeregcsõ se csusszan bele magától, 29,8ast kalapáccsal kéne beleverni.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Nem tudja valaki, honnan tudnék szerezni nyeregcsõszûkítõt 29,6-ról 27,2-re 100mm-es hosszban? CRC-n nem látok ilyen méretet.
Esetleg hol lehet gyártatni? Egy esztergályos már elhajtott, hogy 10centis lukat õ nem tud csinálni ilyen átmérõvel, vagy ha mégis, akkor valami 5-6e-t kérne a melóért...

A Shaman Racing-nek létezik 29,8 > 27,2 átalakítója (10cm hosszú); nem tudom, ez mennyire passzolna a gépedbe. A Shamant itthon az Author Hungary forgalmazza.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
a drehás meg nem akart dolgozni

nem egy bonyolult meló
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Amennyiben megelégszel 8cm-el is, akkor tessék: http://www.bikemarke...eszlet&tid=3083

Köszi! Egy 10centisnek jobban örülnék azért.

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

Nem tudja valaki, honnan tudnék szerezni nyeregcsõszûkítõt 29,6-ról 27,2-re 100mm-es hosszban? CRC-n nem látok ilyen méretet.
Esetleg hol lehet gyártatni? Egy esztergályos már elhajtott, hogy 10centis lukat õ nem tud csinálni ilyen átmérõvel, vagy ha mégis, akkor valami 5-6e-t kérne a melóért...

Amennyiben megelégszel 80cm-el is, akkor tessék: http://www.bikemarke...eszlet&tid=3083

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts