Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Nyeregcsövek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3018 hozzászólás a témában

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Igazad van, kérek a szervizben. Nekik biztos van. Köszi szépen!

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ez egy kicsit drága is meg sok is de végülis jó. Ha van kedvenc boltod ahol ismernek kérj tõlük egy kicsit, ha nem akkor lehet kapni 5gos kiszerelésben FSA-t.
11:38:11 IM 2012

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Úgy vélem nem kell cserélni, csak a csõre kenj egy kis karbonpasztát mielõtt beteszed a vázba, hogy ne gyógyuljon bele.

Úgy lesz, köszi!!! Valószínûleg amúgy is kéne kenés, többen mondták, hogy kicsit szorulni fog.
Ilyen karbonpasztából van valami bevált típus, esetleg beszerzési forrás?

Ez jó lesz?
http://www.taltosker...&category_id=37

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

Ha a gyári nyeregcsõ helyére betesz az ember fia egy karbon nyeregcsövet akkor cserélni kell a gyorsbilincset is, vagy jó a gyári?

Úgy vélem nem kell cserélni, csak a csõre kenj egy kis karbonpasztát mielõtt beteszed a vázba, hogy ne gyógyuljon bele.
11:38:11 IM 2012

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

A BBB nyeregcsöveket kérdezd meg valamelyik boltban. Haver most vett, könnyû, olcsó. Hogy pont a méretedben van-e, nem tudom de kell legyen.
Esetleg Syncros ? Az is 20ezer alatt van.

Ritchey comp, pro vagy használt wcs.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Ha a gyári nyeregcsõ helyére betesz az ember fia egy karbon nyeregcsövet akkor cserélni kell a gyorsbilincset is, vagy jó a gyári?

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Én most vettem egy ilyet:
http://www.bike-disc...ails&pdid=22675

Nem csak azt vettem, de kb. 14.000 Ft volt postával. Majd referálok milyen.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Mi mostanság az a nyeregcsõ ami jónak számít, súlyban is ott van, és nem 20 ezer forint? 31.6x400 kellene belõle...

A BBB nyeregcsöveket kérdezd meg valamelyik boltban. Haver most vett, könnyû, olcsó. Hogy pont a méretedben van-e, nem tudom de kell legyen.
Esetleg Syncros ? Az is 20ezer alatt van.
Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

A teszteket egyébként mindenhol a Rock Shox Reverb nyeri, és a tendencia is a 125 mm. A Reverbhez volt is szerencsém már, és tényleg nagyon okos egy darab: tökéletesen és nagy erõvel mozog, azaz alig kell megemelni a testsúlyt, és már jön is vissza, illetve fokozatmentesen állítható, ami nekem nagyon jól jött, bár ez is egyéni ízlés kérdése. Ugyanakkor merev, és legfeljebb csak elõre hátra van egy kis holtjátéka. A lényeg viszont, hogy a fej erõsen tartja nyerget. Ha jól alakulnak a dolgok, akkor lesz szerencsém egy Speci Commanderhez is, amirõl majd részletesebben is tudok írni. Általában dicsérik, csak a kábele hajlamos idõvel beragadni, azaz a visszaúthoz néha kézzel rá kell segíteni, bár a zsírozás megoldja ezt is.

en a gravity dropperrol olvastam szinte mindig jokat - eleg hosszutavu tapasztalat van. az rugos :) de az aruk nevetseges egyszeruen.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Mi mostanság az a nyeregcsõ ami jónak számít, súlyban is ott van, és nem 20 ezer forint? 31.6x400 kellene belõle...

Én pl most vettem egy scorpo sl -t a vaterán 3000-ért, 2014-es alu 283g. :)

Egyenesfejûbõl ez -- Bikemarket.hu -- PRO Koryak
Hajlítottból ez -- Bikemarket.hu -- Syncros FR V2 Fnyes Fekete nyeregcs
jó vétel.

A sebesség mindent megold.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Sziasztok!

Karbon nyeregcsõnél hány centimétert javasolt a vázba tolni?
85kg vagyok, gondolom ez lényeges.

Csak azért kérdezem, mert 20cm magasan van, azaz annyi van a vázon kívül. De mennyinek kell minimum tartania ezt a vázon belül?
10cm elég?

A nyeregcsõ szempontjából teljesen mindegy, hogy 1 vagy 10 centit lóg-e be, ez csak a váznak árthat.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Köszönöm szépen! Ezt nézetem ki magamnak. Ebbõl 15cm belóg, ami bõven a csatlakozás alatt van.
New IDIO Road MTB Bike Carbon SeatPost 27.2*350mm WHITE - eBay (item 130393968181 end time Jan-18-11 18:35:41 PST)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Sziasztok!

Csak azért kérdezem, mert 20cm magasan van, azaz annyi van a vázon kívül. De mennyinek kell minimum tartania ezt a vázon belül?
10cm elég?

10cm bõven elég. Ha nem agyonkönnyített a nyeregcsõ és/vagy nem vagy súlylimiten, akkor többnyire a váz határozza meg, hogy mennyinek kell belógni. Felsõcsõ-nyeregvázcsõ csatlakozás alsó részéig ha beér a nyeregcsõ, akkor nagy gond nem lehet.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Sziasztok!

10cm elég?

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
A teszteket egyébként mindenhol a Rock Shox Reverb nyeri, és a tendencia is a 125 mm. A Reverbhez volt is szerencsém már, és tényleg nagyon okos egy darab: tökéletesen és nagy erõvel mozog, azaz alig kell megemelni a testsúlyt, és már jön is vissza, illetve fokozatmentesen állítható, ami nekem nagyon jól jött, bár ez is egyéni ízlés kérdése. Ugyanakkor merev, és legfeljebb csak elõre hátra van egy kis holtjátéka. A lényeg viszont, hogy a fej erõsen tartja nyerget. Ha jól alakulnak a dolgok, akkor lesz szerencsém egy Speci Commanderhez is, amirõl majd részletesebben is tudok írni. Általában dicsérik, csak a kábele hajlamos idõvel beragadni, azaz a visszaúthoz néha kézzel rá kell segíteni, bár a zsírozás megoldja ezt is.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Érdekes. Ezek szerint az új verzió sem sikerült valami jól.
Akkor nem bánom, hogy "olcsóbban" beszereztem egy Joplint a Chainrõl. Még a régit. Jó font/forint árfolyam mellett 25 ezer pénz volt. Én is elolvastam minden fellelhetõ infót, beszéltem ismerõsökkel akik használják, és végül úgy döntöttem, hogy bereckírozok egyet. Sokat még nem mentem vele, de imádom. Az oldalirányú lötyögés már a 2. tekerésnél elõjött, de nem zavaró. Egri ismerõs 3 éve nyúzza, megnyugtatott, hogy filléres javítás ha zavaróvá válik a lötyögés. Letörve kart még nem láttak (pedig komoly buherát is láttam a kar távirányusítására). A rossz tömítés munkáját segítem egy kicsit, húztam rá kotonnak egy belsõt és kötegelõvel fixáltam, majd vágtam rá 2 kicsi lyukat a vákum ellen. Meglátjuk mit bír a jövõben, és, hogy milyen szériát fogtam ki.
KS cobra: Az se sokkal jobb. Rövid a kar amivel állítani kell, keresgéled a nyereg alatt. Álltában nyomta ki az olajat. Most nem jön vissza, csak ha húzod a karnál fogva. De a leggázosabb, hogy a belsejében lévõ tûgörgõk közül pár sorjás és szépen karistolja a becsúszó felületet.
És a táv kérdés. Az egyik 75 mm mozog, a másik (KS) 125-öt. Itthonra a 75 bõven elég, a 125 sok. Szerintem a 100 ideális és akkor bárhol elvagy vele (úgy értem nagy hegyek között).

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

valami jó angolos nem foglalná nekem össze, hogy összességében itt mik a tapasztalatok a Joplin-al kapcsolatban?

Crank Brothers Joplin Variable Seatpost Reviews

Vegyesek. Erõsen szórnak, mint az osztályzatokból is látszik. Vegyél inkább gore-tex ruhát helyette.
Hátrányok: kevés a 3'' (5 kéne), nem tartós, ezt sokan mondják. Lötyög. Az oldallötyögés idõvel erõsödik. Megbízhatatlan, csúszik. Nehezen zárható, rossz a megoldás (az eredeti Maverick Speedball is az volt), a kallantyúját sokan szidják (elhajlik, törik). 3-4-9 havonta szakszerviz beavatkozást igényel. Nehéz. Drága (tényleg...). Nem elég magas. Van jobb (Kind Shock Cobra (Fezzari)).
Elõnyök: állítható! Megéri a sok pénzt. Könnyû felszerelni. 3'' legtöbbször bõven elég. Könnyû leengedni. Könnyû javítani. Jelentõs sebességnövekedés érhetõ el általa.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

valami jó angolos nem foglalná nekem össze, hogy összességében itt mik a tapasztalatok a Joplin-al kapcsolatban?

A 2010-es vélemények nagyon lehangolók, mind megbízhatatlanságról szólnak, ereszti az olajat a nyeregcsõ, lassú süllyedés mászás közben, meg ugye borzasztó az ügyfélszolgálat. Az ügyfélszolgálat Angliában elvileg okés, arra panaszt nem találtam. Egyeseknek 3 hónapot se bírt, vissza kellett küldeni javításra. Bizonytalan oldalirányú nyeregrögzítés is felmerül 1-2 helyen. 2010 elõtti kommentek meg elég jók, mintha a tömeggyártás miatt csökkent volna a gyártási minõség.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás