Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Nyeregcsövek

- - - - -

• Please log in to reply
3018 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Pro Koryak nyeregcsõrõl vélemény? árban meg súlyban is jónak tûnik....

meg jól is néz ki
általában (ez Nálad ugye :)) gáz se szokott lenni a pro cuccokkal.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Pro Koryak nyeregcsõrõl vélemény? árban meg súlyban is jónak tûnik....

poison

poison

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Nyeregcsõt befogtuk satuba,aztán megadta magát.Köszönöm a segítséget.

Haver talált egy bringaboltost, akinek ez a specialitása. Õ is vett Devecserben egy cro-mo vázas bringát csak a nyeregcsõvel volt gondja de a csóka gyönyörûen megcsinálta.

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts
Thomson fekete nyeregcsöveknek/stucniknak milyen bevonata van, sima elox?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Sziasztok

Légyszíves segítsetek.Szomszédomnak van egy kerékpárja egy öreg Cr-Mo vázas.Régóta ott volt a pincében és sajnos belerohadt a nyeregcsõ.Hogy lehetne lehetõleg úgy kiszedni hogy a váz ne sérüljön?[LEFT]Válaszaitokat elõre is köszönöm.

Haver talált egy bringaboltost, akinek ez a specialitása. Õ is vett Devecserben egy cro-mo vázas bringát csak a nyeregcsõvel volt gondja de a csóka gyönyörûen megcsinálta.
Marci

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
wd40 vagy bármilyen csavarlazítós áztatás, aztán nyeregcsõ satuba befog, vázat megforgat. esetleg nyeregcsõ átfúr, és valami erõsebb vasat áttolva a lyukon megmozdítani és akkor lehet az erõkar hosszal is játszani.

poison

poison

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Sziasztok

Légyszíves segítsetek.Szomszédomnak van egy kerékpárja egy öreg Cr-Mo vázas.Régóta ott volt a pincében és sajnos belerohadt a nyeregcsõ.Hogy lehetne lehetõleg úgy kiszedni hogy a váz ne sérüljön?[LEFT]Válaszaitokat elõre is köszönöm.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
a kind shockbol az ujabb verzioju i900 es i950 csak a fejben ter el egymastol? tehat a 900as hatranyulo. mert akkor inkabb olyan kellene, mert a mostani is ilyen :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Nekem most egy "grammániás" nyeregcsövem van (KCNC) 350mm est akartam, de mivel nem volt raktáron a 400mm est kaptam annak az árában és így már eszembe sem jutott levágni belõle pedig 17cm van a vázban, de így biztosan tart.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

szerintem minél hosszabb, annál jobb. én pl minden vázamban 400-as csövet használok, még ha elég lenne a 350-es is. amikor kellett, inkább csináltattam egy szûkítõt, ami elég hosszú volt, kb 12cm és nem vacakoltam a "gagyi" 8centisekkel.
hol számít, hogy fekete vagy ezüst egy olyan alkatrész, amit beszerelés után úgysem látsz? :)

Azlesz nálam is, csináltatok egyet, az esrtlegesen kilógó részt majd át lehet pingálni, ha nagyon vacakolni akarok. :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,027 posts
szerintem minél hosszabb, annál jobb. én pl minden vázamban 400-as csövet használok, még ha elég lenne a 350-es is. amikor kellett, inkább csináltattam egy szûkítõt, ami elég hosszú volt, kb 12cm és nem vacakoltam a "gagyi" 8centisekkel.
hol számít, hogy fekete vagy ezüst egy olyan alkatrész, amit beszerelés után úgysem látsz? :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
A nyeregvázcsõ a vázam esetében a felsõcsõ szélétõl 5cm-re nyúlik ki, így egy 8cm-es bélés a felsõcsõ középvonaláig nyúlik be, ahogy néztem, egy 10centis pedig majdnem végignyúlik rajta.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Mondjuk azt, hogy vázfüggõ (meg terhelés függõ, erõ x erõkar).
Pl a trekembe elég egy 7cm-es is, de az anthembe kell a min. 10cm-es, a régi országútikba meg elég az 5-6cm-es.

Nem mindegy, hogy mennyire lóg túl a nyeregvázcsõ a felsõcsövön. A nyeregcsõnek és a szûkítõnek is a felsõcsõ hegesztése alá kell érnie. Meg egy 40kg-os lány, akinek 10cm-t van kihúzva a nyeregcsöve sem úgy terheli a vázat, mint egy 100kg-os férfi akinek 30cm-t.

A sebesség mindent megold.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

marmint hogy az egyik szukito 8cm hosszu a maisk meg 10? szerintem a 8 is boven eleg.

Igen, bocsi, ha nem volt érhetõ. 8 is elég ezek szerint. Ez jó hír, mivel fele annyi, és fekete, bár utóbbi csak esztétikai kérdés. :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
marmint hogy az egyik szukito 8cm hosszu a maisk meg 10? szerintem a 8 is boven eleg.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Volt róla szó, de hamár nyeregcsõ szûkítõ, akkor 2cm hossz különbség is sokat szémít? azaz nem mind1, hogy 8, vagy 10cm? Találtam kettõt, megfelelõ átmérõvel, gondoltam rákérdek mennyiben számít. (amúgy nyílván nem mind1, de biztos ami tuti)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Én inkább nem gyengíteném egyiket sem hanem eladnám a mostanit és vennék egy megfelelõt.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
vázból nem tenném, azoknak elég vekony a faluk....ha a nyeregcsõ elég vasat falu akkor lehetséges megoldás.....

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Sziasztok! 27,2es Cane Creek Thudbuster nyeregcsõbõl leesztergáltatnék 0,4mm-t. Szerintetek nagyon meggyengítené a csövet ez a mûvelet??

Attól függ, hogy milyen váz. A vázból nem lehetne dörzsárazni? Akkor a gyakoribb méret lenne jó bele.

poison

poison

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Sziasztok! 27,2es Cane Creek Thudbuster nyeregcsõbõl leesztergáltatnék 0,4mm-t. Szerintetek nagyon meggyengítené a csövet ez a mûvelet??