Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Nyeregcsövek

- - - - -

• Please log in to reply
3018 replies to this topic

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,027 posts
nyeregcsõ kilógó részét ellapítva pl.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
és minél fogva fogta be a satuba?

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Parej: Yasectól tanultam: ipari satuba befogni kerékkel felfelé, és magát a gépet erõkarként használva forgatni. Nekem így simán szedett ki olyan csövet, amit egy szerviz se tudott megmozdítani. Persze ehhez - szerinte és jogosan - kell egy jól lebetonozott masszív satu.:-)

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts
Ált. elég egy helyre beírni, választ ld. Országúti téma.

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Sziasztok!

Segítséget kérnék. Használt outim eladásakor derült ki, h a nyeregcsövet nem lehet megmozditani. A vázméret 60-as, ami nekem túl nagy, ezért alig 4-5 centi "lóg ki" a nyeregcsõbõl, a maradék 25-30 (?) benne van a vázban. A váz egy kb. 14 éves Fondriest váz. Mellékelnék egy linket is, ahol képek vannak a géprõl. Fondriest - fondriest.parej.fotoalbum2.hu
Segítséget elõre is köszönöm, parej
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,027 posts
410-est. a 350 nem montiba való. :)

pl, 10cm a felsõcsõ alatt +5cm a bilincsig + 26cm a sínig. hol itt a gond?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

az lenne a lényeg, hogy a felsõcsõ alá rendesen leérjen a vázban. (a 8-10cm kb a felsõcsõ tetejétõl lefelé ér valamit, szvsz. majd megnézem otthon, jelenleg mennyi az annyi.) én mindig ezt nézem, ezért sem használok adaptert.

Mekkora nyeregcsöveket használsz, 500mm-eseket? :)
8-10cm-nél van szinte az összes nyeregcsövön a min jel. Egy átlag méretekkel rendelkezõ bringás a 350-es nyeregcsövet majdnem teljesen kihúzza, max 1-2cm marad, a méretének megfelelõ átlagos vázon. Ez így kb 10cm a vázban.

A sebesség mindent megold.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,027 posts
az lenne a lényeg, hogy a felsõcsõ alá rendesen leérjen a vázban. (a 8-10cm kb a felsõcsõ tetejétõl lefelé ér valamit, szvsz. majd megnézem otthon, jelenleg mennyi az annyi.) én mindig ezt nézem, ezért sem használok adaptert.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

Ez vázfüggõ, de 99%ban elég.

Túl fog nyúlni hosszában még a felsõcsõ-nyeregvázcsõ heggesztésein teljesen, ahogy nézem. Jólesz ez.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Errõl van itt szó. :) Eddig arról volt szó sokszor, hogy hajlik, egy 27.2-es, 400mm-es amibõl 12 cm van a nyeregvázcsõben. Bennem pedig az volt, hogy alattam nem hiszem, hogy sokat hajlana, mert 69 - nagyon max 74 közt mozgok. Holnap valami lesz, de 27.2-re is meg lehet oldani. :)

Átalakítónak, ha 10cm hossza van az gondolom elég bõven.

Ez vázfüggõ, de 99%ban elég.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

czanga: nem értem, 70 kiló alá miért nem jó egy 27,2-es csõ?

Errõl van itt szó. :) Eddig arról volt szó sokszor, hogy hajlik, egy 27.2-es, 400mm-es amibõl 12 cm van a nyeregvázcsõben. Bennem pedig az volt, hogy alattam nem hiszem, hogy sokat hajlana, mert 69 - nagyon max 74 közt mozgok. Holnap valami lesz, de 27.2-re is meg lehet oldani. :)

Átalakítónak, ha 10cm hossza van az gondolom elég bõven.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,027 posts
czanga: nem értem, 70 kiló alá miért nem jó egy 27,2-es csõ?

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

néztem a falvastagságot, de vmi jó acélból sztem meg lehetne csinálni....aztán lehet persze nem jönne össze. meg lehet nem ér annyi pöcsölést a cucc :)

Húzott alu csõ volt kéznél. Egy 10cm-es darab lenne megmunkálva. Meglátjuk mit mondanak holnap. :) Próbálunk majd minnél nagyobb átmérõjû csõhöz csináltatni átalakítót, márcsak a rugalmasság - hajlás végett is. Mondjuk teszem azt a komoly 70 kilóm alatt nem tudom mi és mennyit hajlana. Acél csövet felvetem holnap nagybátyámnak, hátha maradt valamelyik forgatásból/munkából, abból valószínüleg vékonyabb falvastagságot is ki lehetne hozni.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Nekem van 31.6-30.9
Úgyhogy meg lehet csinálni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Nem fog tudni (te sem), mert az anyag esztergálás közben eltörne, mivel alig 1mm vastag se lenne a hézagoló darab. Ígyhát 31.7-rõl vagy olyan 29.4 körüli lesz és akkor egy BBB csõ megy bele. Meglátjuk holnap mit mond a mester, de ahogy nagybátyámmal a mûhelyben néztük ma, kb ez az állapot a lehetséges való.

néztem a falvastagságot, de vmi jó acélból sztem meg lehetne csinálni....aztán lehet persze nem jönne össze. meg lehet nem ér annyi pöcsölést a cucc :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Jó de te könnyûsúlyú elitrészer vagy, nekem meg a legjobb súlyom is 85-90 kg körül mozog.

Köszönöm a bókot :) , de nagyon messze vagyok az elitrészerektõl (csak egy tudatosan készülõ, sokat tekerõ bringás vagyok), a könnyûsúlyútól meg még inkább. A versenysúlyom is max 10kg-mal könnyebb, mint a te legjobb súlyod.
Félreértesz, nem túlépítve van a fej, hanem rosszul tervezve, rengeteg olyan helyen van anyag, ahol semmi funkciója nincs, csak úgy ott van. A nyeregcsõnél a csõ és a váz találkozásnál van a legnagyobb terhelés, pont ahol a pazzaz a leggyengébb. A fejnél általában csak azoknál a nyeregcsöveknél van probléma, ahol nincs egyben a nyerget felülrõl tartó rész.

Nem fog tudni (te sem), mert az anyag esztergálás közben eltörne, mivel alig 1mm vastag se lenne a hézagoló darab. Ígyhát 31.7-rõl vagy olyan 29.4 körüli lesz és akkor egy BBB csõ megy bele. Meglátjuk holnap mit mond a mester, de ahogy nagybátyámmal a mûhelyben néztük ma, kb ez az állapot a lehetséges való.

Biztos? Nem csak jobb vagy más gép kéne hozzá, mert haver csinált nekem aluból 1mm falvastagság alatti csöveket még régebben.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

mért ne tudna ?
de szerzel nekem egy gépet megcsinálom Neked :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Azok a pazzaz csövek, maga a csõ alapján, nagyon könnyûek lennének, ha nem ilyen dögnehéz fejük lenne. Átalakítással lehetne belõlük akár 200grammos nyeregcsövet is csinálni, én pl egy reszelõvel 20grammot vettem le a fejbõl úgy, hogy nem gyengült semmit.

Jó de te könnyûsúlyú elitrészer vagy, nekem meg a legjobb súlyom is 85-90 kg körül mozog.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

.

Ma megyek egy esztergályoshoz, kiderül tud e csinálni nekem átalakítót 30.9-re. Ez tûnt még a legértelmesebb köztes méretnek, ez még talán hajladozni sem fog.

mért ne tudna ?
de szerzel nekem egy gépet megcsinálom Neked :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Azok a pazzaz csövek, maga a csõ alapján, nagyon könnyûek lennének, ha nem ilyen dögnehéz fejük lenne. Átalakítással lehetne belõlük akár 200grammos nyeregcsövet is csinálni, én pl egy reszelõvel 20grammot vettem le a fejbõl úgy, hogy nem gyengült semmit.