Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Nyeregcsövek

- - - - -

• Please log in to reply
3018 replies to this topic

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Vicces a Biker árképzése. Tudom, hogy online kereskedelem, meg egyebek, de a majdnem kereken dupla ár azért kemény.

239 Euró:
BIKE-MAILORDER.DE - Rock Shox - Reverb Sattelstuetze mit Lenkerbedienung + Matchmake

209 Euró:
HIBIKE/Themen/Knaller des Monats/Rock Shox Reverb

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

gratulálok és használd minél tovább nagy örömmel!!
ha nem vagyok vindiskrét akkor mennyit kellet kishazánkba leszurkolni érte?
Amugy nekem is ilyen vázam meg csövem van. :)

Nem mentem még olyannal ami csak 2 vagy 3 állású, de szerintem amugy az is elég lenne.
A lötyögés meg akárki akármit mond engem nem zavar... Sokkal jobban zavart a KS-nél, hogy néha leragadt és akkor ugrálni kellett akkor, hogy ki óhajtson jönni... Na meg a becsúszók... Most RS van ok meg minden de tegnap meglepetten tapasztaltam hogy már ez is lötyög... Ezert nem fogom visszaküldeni, mert én menet közben nem érzem ezért nem is zavaró. Esetleg tehetnél fel képet a kormányról, hogy hogy fért el mert nekem nem volt hossz probléma, csak vagy bolondul áll vagy szimpatikusan csak akkor a váltókar útjába van. Aki megkapta a tesztet az látta.. Aki nem annak meg szívesen elküldöm.

JA KS nél ha nagy a kotty akkor cserélnek. SRAM-ék nem.....

mikor szituacioban ragadt be a ks? nalam egyelore korrekt (masfel honapos lehet).

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 posts
Ajánlott fogyasztói ár a Biker kft nél: 107000ft! Dobozban, garanciával! Ami elég sok, de ez a hivatalos! Persze a másikra lehet alkudni;)

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 posts

A Biker kft tõl természetesen:-) A Luongon keresztül! Csak ezt a kettõt hozták be:-)

gratulálok és használd minél tovább nagy örömmel!!
ha nem vagyok vindiskrét akkor mennyit kellet kishazánkba leszurkolni érte?
Amugy nekem is ilyen vázam meg csövem van. :)

Nem mentem még olyannal ami csak 2 vagy 3 állású, de szerintem amugy az is elég lenne.
A lötyögés meg akárki akármit mond engem nem zavar... Sokkal jobban zavart a KS-nél, hogy néha leragadt és akkor ugrálni kellett akkor, hogy ki óhajtson jönni... Na meg a becsúszók... Most RS van ok meg minden de tegnap meglepetten tapasztaltam hogy már ez is lötyög... Ezert nem fogom visszaküldeni, mert én menet közben nem érzem ezért nem is zavaró. Esetleg tehetnél fel képet a kormányról, hogy hogy fért el mert nekem nem volt hossz probléma, csak vagy bolondul áll vagy szimpatikusan csak akkor a váltókar útjába van. Aki megkapta a tesztet az látta.. Aki nem annak meg szívesen elküldöm.

JA KS nél ha nagy a kotty akkor cserélnek. SRAM-ék nem.....

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 posts
A Biker kft tõl természetesen:-) A Luongon keresztül! Csak ezt a kettõt hozták be:-)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Imádom ezt a csövet:-) Eddig egy joplin volt, de terepen pont amikor az ember küldené lefelé kövesen akkor gáz nyúlkálni a nyereg alá:-) Az sem volt rossz de hát ez isten császár:-) Hazáig minden piros lámpánál letoltam aztán amikor indulás akkor fel! Vasárnap a Kiscell 60 útvonalán lessz alkalmam tesztelni!

Azt elhiszem, és használd jó sokáig megelégedéssel! :-) Írj majd a tapasztalataidról, szerintem sokan várjuk az elsõ magyar teszteket! ;-)
Honnan rendelted, ha meg szabad kérdezni?
Most úgy vagyok vele mondjuk, hogy cserélni akarom lassan a Merida AM vázamat (ami lehet, hogy igazából bicajcsere lesz) és mindegyik váz, ami tetszene, 31.6 helyett 30.9-es nyeregcsõméretet fogad, szóval addig, amíg nem lesz új váz, inkább nem veszek semmit, csak próbálok tájékozódni, olvasgatni a fórumokat, melyiknél mi a pro és kontra. De tény, hogy mióta a nyeregcsere óta nem tudok rendesen kiülni a nyergem mögé, nagyon hiányzik egy ilyen cucc... (Régi nyergem Fizik Nisene Sport volt, az új Selle Italia XR XC, ha valakit érdekel, a nyerges topikba írok róla)

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 posts
Persze mindegyiknek megvan a hátránya! Jó, hogy mondtad az autóban szállítást és a hõmérséklet érzékenységét! Mondjuk fekve jött a dobozba és végig a csomagtartóban meleg volt, de egybõl pöpecül mûködött! Lehet, hogy nemvolt a tied rendesen légtelenítve?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
egyedul az xfusionnel olvastam, hogy nincs semmi jateka, minden masnal igen. most mar allithatom, hogy megszivtam volna a gravitydropperrel, mert baromira hianyzana a fokozatmentes allitas.

a regi 900assal sokkal kevesbe voltak elegedettek, mint az ujjal.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Gratula.
Sajnos ma volt egy ilyen a társaságba és a csö nem müködött
(2 hetes), miután 1 órát hevert a bringa a csomagtartóban 33°C kinti höben.
Valahogy beindult aztán.

KS a vertikális "lotyogásról" hires,de kicserélték probléma nélkül.

A ilyen cucc kell akkor
GravityDropper Adjustable Height Seatpost

Randa, ruszki mehanika, de müxik akármikor.

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 posts
Imádom ezt a csövet:-) Eddig egy joplin volt, de terepen pont amikor az ember küldené lefelé kövesen akkor gáz nyúlkálni a nyereg alá:-) Az sem volt rossz de hát ez isten császár:-) Hazáig minden piros lámpánál letoltam aztán amikor indulás akkor fel! Vasárnap a Kiscell 60 útvonalán lessz alkalmam tesztelni!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
Oh, akkor a kormány körül nekem ilyen gondom nem lenne! ;-) FSA kormányom már számûztem a kukába, a helyette lett 680mm széles Truvativ Stylo-nál sokkal nagyobb a hasznos csõrész a kütyüknek.

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 posts
A felszereléssel nekem az volt a gondom, hogy kormányt kellett cserélnem:-) ugyanis az FSA kormányon nem tudtam eléggé betolni! Nem fért el a markolat, fékkar, váltókar és még az állító kar is! Nekem legalább 190mm kellett , de az Fsa-n már 180mm tõl jött a felfújás! Oda pedig nem lehet rárakni az állító kart! Persze ha valakinek SRAM váltókarja van azt rálehet közvetlenül szerelni a csõ állító kar bilincsére! A nyereg pozíció változást még nem éreztem zavarónak! Ja és a hidraulika vezeték elvezetését is nagyon meg kell szervezni! Mivel, hogy elég sok fog le-fõl mozogni! A súlyát még nem tudom de holnap lemérem a dobozos 420-ast

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

Na végre ma megérkezett!Nem mondom, hogy nagyon egyszerû volt installálni:-)De benne van a bringámba és ez a lényeg!

Pár gyors kérdés: ;-)
- Install körül mi volt a gond? (Ugyanígy Merida AM vázam van, 31.6-os méret kell nekem szintén)
- nem zavaró, hogy ez a nyeregcsõ nem seatback-es, vagyis 20mm-el elõrébb van most a nyereg?
- ár? :-) (jöhet privát üzenetben is)
Köszi!

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Milyen a cucc és mennyibe fájt? Súlya? :)

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 posts
Na végre ma megérkezett!Feltöltött képNem mondom, hogy nagyon egyszerû volt installálni:-)De benne van a bringámba és ez a lényeg!http://kephost.hu/ke...05/imgp0111.JPG Dobozban a másik!http://kephost.hu/ke...05/imgp0113.JPG Ami eladásra kerül! Ez 420 mm es!Feltöltött kép Természetesen a légtelenítõ sem hiányozhat a csomagból:-)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Sziasztok,
Valaki hátha tud Nekem segíteni.Van egy KS cobra i950 nyeregcsövem.Akadt egy kis problémám.Szétszedés után,amikor raktam össze az alján lévõ kék anyát erõsebben húztam meg,mint lehetett volna,ezért ennek a kb.:10 mm átmérõjû csõnek csak a menetes része letört.Mit tehetek ilyenkor,valahol lehet kapni hozzá ilyen alkatrészt?Esetleg van valakinek egy ilyen nyeregcsõ,ami mondjuk törött,mert alkatrésznek megvenném?
Szaboto

szerintem eselytelen... allitolag jo a supportjuk, irj nekik. amugy nyomatekkulcs :) draga bringahoz hasznos.

szaboto

szaboto

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok,
Valaki hátha tud Nekem segíteni.Van egy KS cobra i950 nyeregcsövem.Akadt egy kis problémám.Szétszedés után,amikor raktam össze az alján lévõ kék anyát erõsebben húztam meg,mint lehetett volna,ezért ennek a kb.:10 mm átmérõjû csõnek csak a menetes része letört.Mit tehetek ilyenkor,valahol lehet kapni hozzá ilyen alkatrészt?Esetleg van valakinek egy ilyen nyeregcsõ,ami mondjuk törött,mert alkatrésznek megvenném?
Szaboto

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 posts

ha ennyien érdeklõdnek nem lenne eccerûbb itt közzé tenni akár 3-4 postban ?

alakulóban. kicsit korai még kijelenteni de ugy néz ki, hogy nem soká lesz bikkmakk cikk és lehet, hogy abba belekerül.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
az ujabb kivitelu ks i900al (ua, a fejtol eltekintve, mint a 950) nekem az a tapasztalatom, hogy egy kicsit mozog, ha rangatod ket kezzel az ulest. tehat sose lesz olyan erzes, mint egy merev nyeregcso (mint ahogy a vaz sem). menet kozben ebbol annyit erezni, hogy kottyanhat, ha a masik "vegallasba" kerul. amugy mukodik... minden hasznalat utan ugy takaritom, mint a tobbi becsuszot.

vegulis nem tavosat vettem (veletlenul, mert rosszat kuldtek - proba utan megtartottam), de mar nem banom, mert nem kell tobb kallantyu a kormanyra. annyi hatranya van, hogyha razos terepre ertel, akkor mar nehez bazirgalni. de ez olyan jellegu, hogy kicsit elore kell gondolkodni (mint a valtasnal egy hirtelen emelkedon).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
ha ennyien érdeklõdnek nem lenne eccerûbb itt közzé tenni akár 3-4 postban ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való