Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Nyeregcsövek

- - - - -

• Please log in to reply
3018 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

34.9mm méretben a Rithcey WCS-n kívül tud valaki alternatívát?

Pl. ez.
Vagy szûkítõ, amit ehhez a mérethez még otthon is tudsz gyártani. Kivágsz egy darabot egy törött váz nyeregvázcsövébõl :) , aminek 34,9 a külsõ, 30,9 vagy 31,6 a belsõ átmérõje.

zeezoltano: ilyen törött vázat szerintem tudok adni amit a Mjani mond, ha kell. kivül ugye 34,9 belül meg 31.6 és akkor olyan nyeregcsövet veszel ami szimpatikus. még akár karbonból is :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Crank BRothers nyeregcs

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
A gyártás lesz majd ha sor kerül rá ennyiért WCS is van:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Pl. ez.
Vagy szûkítõ, amit ehhez a mérethez még otthon is tudsz gyártani. Kivágsz egy darabot egy törött váz nyeregvázcsövébõl :) , aminek 34,9 a külsõ, 30,9 vagy 31,6 a belsõ átmérõje.

A sebesség mindent megold.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
Nekem 31.6-os 400mm-es BBB nyeregcsõ van ovális belsõvel,ami erõs i,könnyû is,meg könnyebb is mint az elõtte lévõ 27.2-es B+ Race.És nem került többe 7e Huf-nál.Sok jó nyeregcsövet lehet kapni,nem csillagászati áron itthon is!Szét kell jól nézni,keresgélni...
Magellan-os

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
engem nem kell meggyozni, nekem is Thomson van. De attol meg sok masik cso van ami feleenyibe kerul es ugyanilyen megbizhatoan teszi a dolgat.

[kicsit szomoru hogy a boneshaker honlapjan el van irva a neve, nem Elit, hanem Elite. Ennel jobban csak azt utalom amikor hirdetesben - tehat ott van az orra elott csak el kellene olvasni - azt irja a tibor hogy Thompson]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Nekem 14 E-be volt az eBay-rõl. Egyszer volt belepróbálva egy vázba, csak rövid volt az elõzõ tulajnak, ezért eladta. Ennyiért nem volt kérdés.
Havernak a Syncros megrogyott, pedig 10 kg-mal könnyebb nálam. A Thomson másfél éve van meg, ha kiszedem és lepucolom, újnak látszik.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Egy 90 kg-os ridernél mennyit is számít,hogy egy nyeregcsõ 230 vagy 330 gramm?

ha nem megy az erosseg rovasara akkor ugyanannyit mint egy 70kilosnal vagy egy 100kilosnal.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Azért én is ügyelek rá, pedig nehéz vagyok, mert pikk pakk összeugrik egy 14 kilós gép, ami simán lehetne könnyebb is. És akkor több pénz visszafaragni.

Baranyas

Baranyas

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Egy 90 kg-os ridernél mennyit is számít,hogy egy nyeregcsõ 230 vagy 330 gramm?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ez szep es jo, de ha nincs annyid akkor nincs annyid. 23e HUF kisker aron, ebbol lehet venni egy 10ezer forintos nyeregcsovet ami nem thomson, nem olyan konnyu, de ugyanugy nem fog elhajolni plusz egy szett [jo minosegu] gumit. van akinek ez jobban megeri, es en nem hibaztatom erte.

RAUH-Welt
B E G R I F F

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Ha körülnézel, akkor elég gyorsan rá lehet jönni, hogy súly, tartósság, beállíthatóság szempontjából sokkal jobb nincs. Ennek tükrében az ár elfogadható, mert csak egyszer kell megvenni. Az enyém 367 mm hosszú, 31,6-os, 230 g, és bírja a 90 kg-ot.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

Szerintem ha valaki sokat bringázik, akkor össze kell szorítania a fogát és venni egy Thomsont. Pontosan beállítható, erõsségéhez képest könnyû, nagyon kemény a felülete, nehezen karcolódik, a megmunkálása miatt becsúszásra nem hajlamos, örök élet. Nekem már rogyott meg gagyi nyeregcsõ, bár nem vagyok lepkesúlyú (90 kg).

Azért a Thomson és a gagyi között van egy kis különbség, nem csak ez a két véglet létezik.

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 posts
Alattam tört már el nyeregcsõ, a munkábajárós bringám (Caprine Wheelman, 8 éve volt 70eFt a komplett gép) eredeti, vagyis nem kikönnyített nyeregcsöve, kb. 4 év használat után. Közvetlenül a bilincs fölött tört el. Akkortájt kb. 90kg voltam, a nyeregcsõ maximum kihuzat jelzésén túl még 23cm volt a vázban, és utólag semmi külsõ okot nem látok (túlszorítás, bemaródás), ami magyarázta volna a dolgot.. Oltári szerencse, hogy épp egy elhagyatott mellékutcában adta meg magát, mert nagyot kacsáztam, majdnem elestem.

Ebbõl a tanulság csak annyi, hogy a végleges eltörés elõtt pár perccel már éreztem valami bizonytalanságot a bringán, meg is álltam, a kormány környékét és a kerekeket nézegettem, de nem talláltam meg a bajt, és továbbmentem. Ezentúl ha bármi furcsát érzek a bringán, nem megyek addig tovább, amíg nem jövök rá pontosan, hogy mi okozza.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Az, hogy mennyire van kihúzva, leginkább a kényelmet befolyásolja. Ha nem szar anyagú a csõ, akkor nem lesz gond. Alattam eddig két nyeregcsõ hajlott meg, pedig most, "kövéren" vagyok 70kg. Egy B+, ami a befogás fölött, a másik áldozat a kona unit-om gyári csöve, aminek végig íve lett + egy törés az íven a befogásnál. Most vettem egy Thomsont, remélem azzal nem lesz gond.

Jó eséllyel nem lesz gondod vele, nekem is Thomson van 95-100 kg és mint ha nem is lenne, beraktam a vázba két éve és semmi nyöszörgés, semmi elállítódás mint a WCS-nél.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Az, hogy mennyire van kihúzva, leginkább a kényelmet befolyásolja. Ha nem szar anyagú a csõ, akkor nem lesz gond. Alattam eddig két nyeregcsõ hajlott meg, pedig most, "kövéren" vagyok 70kg. Egy B+, ami a befogás fölött, a másik áldozat a kona unit-om gyári csöve, aminek végig íve lett + egy törés az íven a befogásnál. Most vettem egy Thomsont, remélem azzal nem lesz gond.

vmi giant oem - nem a legszarabb csovuk, es nem is konnyu (320g).

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

nekem meg sose volt egy nyeregcsovel sem gondom (~80kg) :) a mostaniban egyedul az zavar, hogy fullra ki van huzva. hosszutavon nem tudom, hogy ez mennyire jo.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
nekem meg sose volt egy nyeregcsovel sem gondom (~80kg) :) a mostaniban egyedul az zavar, hogy fullra ki van huzva. hosszutavon nem tudom, hogy ez mennyire jo.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Szerintem ha valaki sokat bringázik, akkor össze kell szorítania a fogát és venni egy Thomsont. Pontosan beállítható, erõsségéhez képest könnyû, nagyon kemény a felülete, nehezen karcolódik, a megmunkálása miatt becsúszásra nem hajlamos, örök élet. Nekem már rogyott meg gagyi nyeregcsõ, bár nem vagyok lepkesúlyú (90 kg).