Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Nyeregcsövek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3018 hozzászólás a témában

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Egy ilyen nyeregcsõ országúti használatra mennyire kockázatos? Ütöm a 100-at, de max. 20 cm-es rész lógna ki a vázból.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Csak azért, mert mintha ott láttam volna.
Egy idõ után el fog törni. Legalább fúrd fel a repedést, talán megállítja.

Ezt megszívtad, szerintem is. A baj az, hogy hiába teszel bele hosszabb csövet, a felsõcsõ becsatlakozási varratát a túlzott alakváltozás miatt (mivel a fölényúló ~3 centis csonk nem tud teljes keresztmetszetében "dolgozni") túl fogja terhelni. Csak idõ kérdése, s ott is repedés fog keletkezni. A megfúrás még megoldás lehet, de anyagában akkor is túlterhelt csomópont lesz az egész. A dupla nyeregbilincset felejtsd el, csak eszkalálni fogja a problémát. A két bilincstõl a hajam égnek áll, nem oldasz meg vele semmit, meg se próbáld.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Igen, egy nemrég lezárult aukció. Miért kérdezed?

Õszintén szólva még nem szeretném temetni a vázat, ameddig ki nem próbáltam hosszabb távon az említett megoldást.

Csak azért, mert mintha ott láttam volna.
Egy idõ után el fog törni. Legalább fúrd fel a repedést, talán megállítja.

A sebesség mindent megold.

vass17

vass17

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

Vateráról van ez a váz?

Igen, egy nemrég lezárult aukció. Miért kérdezed?

Õszintén szólva még nem szeretném temetni a vázat, ameddig ki nem próbáltam hosszabb távon az említett megoldást.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A varraton nincs sérülés egyáltalán, a csõ repedt meg. A hézag hátul van rajta és sajnos nem csak a festés repedt, mivel a csõ belsõ falán is lehet érezni. Gondolom úgy keletkezett, hogy kisebb nyeregcsövet tettek bele.

Linkelek róla két képet, inkább nem illesztem be a méretük miatt:
https://www.dropbox....c0/IMAG1187.jpg
https://www.dropbox....85/IMAG1189.jpg

Vateráról van ez a váz?

A sebesség mindent megold.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
kolega altal linkelt bilincsem van itthon.
31.8 mm.let me know if interested via pm.

de a legjobban azzal jarsz ha bekopogsz az eladohoz.

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Esetleg egy ilyet vagy ilyet használhatsz.

Vagy ha lehetséges, vidd vissza az eladónak a vázat.

vass17

vass17

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Köszönöm a segítséget, sajnos ez nem túl jó hír :(
Elsõ körben akkor megpróbálkozom egy hosszabb, feszes nyeregcsõvel és két bilinccsel, hátha nem terjed tovább a repedés. A magasságom miatt nem kell túlzottan kihúzzam a nyeregcsövet és remélhetõleg a 73 kg sem jelent túlzott terhelést a váznak.

Még egy kérdésem lenne: ha két bilincset teszek fel, akkor az alsót hova lenne érdemes tenni?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
amit szoktam meg latni hogy a repedesnel megfureszelik es a vegen egy furoval megfurjak.igy elviekben kevesbe hajlamos a tovabbrepedesre.
de egy pontos nyeregcso ezek utan a minimum.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
a gyakori bilincs nyitás szerintem nem okozhatja, mert az egymillió éves alu bringámon évekig majdnem minden nap ki-be tettem a nyerget (városi gépnek volt használva) és semmi hasonló probléma nem jelentkezett

esetleg egy aluhegesztõ szakival érdemes lenne levarratni kívülrõl, hátha menthetõ így a váz

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a foton is latni, is hogy anyagaban repedt... en vennek bele egy hosszabb csovet, meg oda egy plusz bilincset... aztan birja, amig birja.

vass17

vass17

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
A varraton nincs sérülés egyáltalán, a csõ repedt meg. A hézag hátul van rajta és sajnos nem csak a festés repedt, mivel a csõ belsõ falán is lehet érezni. Gondolom úgy keletkezett, hogy kisebb nyeregcsövet tettek bele.

Linkelek róla két képet, inkább nem illesztem be a méretük miatt:
https://www.dropbox....c0/IMAG1187.jpg
https://www.dropbox....85/IMAG1189.jpg

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
ja igen ha huzas iranyba keresztbe repedt akkor annak mindegy milyen csovet kinalsz.
parhuzamos repedesnel nem olyan para.
bar kinek mi apara.
nalam ha elszall a fek.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Sziasztok!
Szerintetek várható, hogy a jövõben tovább fog repedni

Igen, várható! Hogyne kapna terhelést - de a csõ van elrepedve, vagy a vágat melletti varrat? Vannak Cube-ok, amiken a "hézag" elõl van, s vannak, amiken "hátul". Szerintem ez mindenképpen gáz, de az is lehetséges, hogy csak a lakk/zománc van elrepedve - egy izmosabb meghúzás is okozhat ilyet. Fotót kérünk, nélküle nehéz okosat mondani!
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
ha a nyeregcso 10ed mm pontosan bele illik akkor nincs para.
vegyel 1 el nagyobb csovet bele es vidd esztergaltatni.vazzal egyutt.

vass17

vass17

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Sziasztok!

Nemrég vettem egy vázat (7005-ös alu Cube), amin csak utólag fedeztem fel, hogy a nyeregcsõ bilincs környékén (konkrétan, ahol a bevágás kezdõdik) van egy hajszálrepedés: egyik oldalon kb 4mm, a másik irányba nagyon rövid kb 2mm. Amennyire tudom, a bilincs gyakori ki-be nyitása okozhat ilyen jelenséget.
Szerintetek várható, hogy a jövõben tovább fog repedni, vagy nem valószínû, mivel nem kap ott olyan nagy terhelést? Kellene vele valamit csinálni?

Elõre is köszönöm!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

nem ironianak szantam, csak mindig furcsallottam, hogy miert nyomatnak annyi vazat gyarilag szerelve hatrahajlo csovel, es amikor kerdeztem, akkor ezt az opciot senki sem emlitette, pedig logikusnak tunik. ki akartam probalni egy egyenes csovet, de akarhogy mericskeltem, meg feszkalodtam, nekem ez az optimalis.

nekem most 2,5 cm-t hátranyúló csõ helyett egyenes van, hosszabb stucnival

eleinte kicsit fura volt így tekerni, de nem kellemetlen, most meg már egészen megszoktam

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nem ironianak szantam, csak mindig furcsallottam, hogy miert nyomatnak annyi vazat gyarilag szerelve hatrahajlo csovel, es amikor kerdeztem, akkor ezt az opciot senki sem emlitette, pedig logikusnak tunik. ki akartam probalni egy egyenes csovet, de akarhogy mericskeltem, meg feszkalodtam, nekem ez az optimalis.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

vhol okosan annyit irtak, hogy a hosszabb combu embereknek praktikusabb a hatranyulo, mert rossz pozicioba kerul a terded.

Ebben némi iróniát vélek felfedezni, pedig szerintem is elsõsorban a comb hosszától (meg részben egyedi alkattol, izléstöl stb.) függ, hogy a nyerget elõre-hátra hogyan állítod.
Failure is always an option.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

egyedi kulcs + csavar? :) csinaltatsz egy nem szabvanyosat.

áhh én már nem szarozok, marad benne az imbusz, ha meg valaki így is elviszi a szakadt nyergemet, akkor költse az árát gyógyszerre