Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Nyeregcsövek

- - - - -

• Please log in to reply
3018 replies to this topic

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Én meg néha kitakarítom:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

tom_

tom_

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
én az ilyen kosz témát úgy oldom meg, hogy a lizard skines telóvédõbõl levágom a megfelelõ darabot, és azt teszem oda, így nem nagyon megy be a vágathoz a sár... ;-)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
És a kosz is bemegy...Trek vázat láttam ahol elöl van a vágás.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Mivel nem sikerült megegyezni az eladóval, úgy döntöttem, hogy megtartom a vázat.
Elvittem egy hozzáértõhöz, aki ért az alu hegesztéshez, remélhetõleg egy szoros nyeregcsõvel még sok ideig fog tartani.
A festés már az én munkám lesz, két kép róla:

https://www.dropbox....22/IMAG1194.jpg
https://www.dropbox....dp/IMAG1193.jpg

bennem mondjuk az a kérdés is felmerül, hogy vajon a vázgyártók, fõleg alu esetében, miért pont hátra teszik a sliccelést, ahol a legnagyobb a terhelés?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Az oldalról lehet rendelni.

Túl feltûnõ volt a Buy Now gomb, nem vettem észre:) SpeedSleev Retention System :: Products

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Ha találsz valahol rendelõs helyet, írd meg légyszi, engem is érdekelne! :)

Az oldalról lehet rendelni.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
lehet eleg lenne egy tepozaras szalag is - bar en is nagyon megorultem ennek... vegre vki gondolkodik. abban viszont nem vagyok biztos, hogy ez nyeregcsovon is jo, szerintem elhagynad belole a cuccokat. le kellene varrni az egyik oldalat.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

Pöpec, köszi, már unom a szigetelõszalaggal felkókányolást.

Ha találsz valahol rendelõs helyet, írd meg légyszi, engem is érdekelne! :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Pöpec, köszi, már unom a szigetelõszalaggal felkókányolást.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

Ezt ki, hol honnan, pont keresek ilyesmit, de azt sem tudom, hogy hívják. Instant-get. :)

Pár napja cikkeztek róla valahol, talán ez volt a cikk: Speedsleev Developing Compression Saddlebag - Bike Rumor

Volt már hasonló termékük: Found: SpeedSleev Gel, Tool Holder - Bike Rumor

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

mas is arul ilyet? epp hasonlon gondolkodtam, hogy ne ugy legyen "rafosva", de vmi minimalcucc.

Feltöltött kép

Ezt ki, hol honnan, pont keresek ilyesmit, de azt sem tudom, hogy hívják. Instant-get. :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Oké, lebeszéltetek róla :)
Ezt a kampós megoldást viszont más gyártóknál is láttam már: KCNC, USE, TUNE. A két utóbbinál, azért határozottan nagyobb felületen érintkeznek a kampók a pálcákkal, de az elv ugyanaz.

Ez egy rossz elv. Karbonpálca felejtõs. Titámnpálca behorpad. Mi értelme egy 20 grammnál könnyebb nyeregfejnek, ha emiatt 80 grammal nehezebb nyerget kell használni? A Selle Italia pl. teljes felfekvést kér, lásd kézikönyv.

vass17

vass17

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

ha nem problema ird mar meg a kedves elado vatera nevet.akar privatban.akar vatera probelmas eladok forumaba.
nekem ugy jott le hogy nem repedkent hirdette.

Igen, azt írta a hozzászólásokban, hogy nincs hibája, esetleg egy-két karcolás van rajta.
Abban egyet értek, hogy az én hibám is, mivel személyesen elsõre nem vettem észre (elsõsorban a hegesztéseknél kerestem a hibákat) és valószínûleg így elsõre csak egy karcolásnak hihettem.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

Ez a felfogatás még 70 kilósan is kockázatos, tönkreteszi a nyerget.

Oké, lebeszéltetek róla :)
Ezt a kampós megoldást viszont más gyártóknál is láttam már: KCNC, USE, TUNE. A két utóbbinál, azért határozottan nagyobb felületen érintkeznek a kampók a pálcákkal, de az elv ugyanaz.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
mas is arul ilyet? epp hasonlon gondolkodtam, hogy ne ugy legyen "rafosva", de vmi minimalcucc.

Feltöltött kép

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
ha nem problema ird mar meg a kedves elado vatera nevet.akar privatban.akar vatera probelmas eladok forumaba.
nekem ugy jott le hogy nem repedkent hirdette.

vass17

vass17

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Mivel nem sikerült megegyezni az eladóval, úgy döntöttem, hogy megtartom a vázat.
Elvittem egy hozzáértõhöz, aki ért az alu hegesztéshez, remélhetõleg egy szoros nyeregcsõvel még sok ideig fog tartani.
A festés már az én munkám lesz, két kép róla:

https://www.dropbox....22/IMAG1194.jpg
https://www.dropbox....dp/IMAG1193.jpg

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Egy ilyen nyeregcsõ országúti használatra mennyire kockázatos? Ütöm a 100-at, de max. 20 cm-es rész lógna ki a vázból.

Ez a felfogatás még 70 kilósan is kockázatos, tönkreteszi a nyerget.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Nem a nyeregcsõ súlya, hanem a rezgéselnyelõ sajátsága miatt gondolkodtam el rajta.
Amúgy a pálcarögzítõ kampó vékonysága engem is aggasztott (lehet, hogy az anyagából kifolyólag bírja, csak nagyon hát elég kicsi a felfekvõ felület).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Egy ilyen nyeregcsõ országúti használatra mennyire kockázatos? Ütöm a 100-at, de max. 20 cm-es rész lógna ki a vázból.

Szerintem az ultralight és a 100kg nem kompatibilis kifejezés, ekkora súlynál hanyagolni kéne a grammániát. Ennél a nyeregcsõnél a pálca rögzítés a kritikus pont, nem is kompatibilis sok nyereggel.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!