Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Nyeregcsövek

- - - - -

• Please log in to reply
3018 replies to this topic

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
A második pont ugyan olyan mocsok...egyszerű fillűres másolat...nem az a baj, hogy távol keleti...hiszen minden ott készül...hanem, hogy mellőz minden anyagismeretet, technológiai fegyelmet stb....a neves gyártók termékei nem azért drágák, mert rajta van a matricájuk ás akkor mindjárt kétszer annyiba kerül...azért mert komoly mérnöki munka van a tervezésbe, megfelelő karbon szövetet használnak megfelelő elrendezésben, az epoxit nem a konyhai mérlegen kevergetik össze találomra....és nem valami paraszt vákumban, tescos zacskóban készül....

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

túlárazott díszmatricás mocsok.

http://www.ebay.com/...QYrcYGGs1hlYrgw

inkább 20 dollárért szénszál noname matt.. Igen, volt ilyenem, szerintem jó. DŐlésszög jól állítható, nem nyikorog, nem reped meg, van kellő flexió, de nem nyeklik-hajlik, és tényleg rengeteget kivesz az útból az alu büntetőrudakhoz képest.

egyébként alkar cuccokat nem vennék. vagy teljesen krabon, vagy alu, de a kettő házassága ált. egy drága, de dögnehéz darabot eredményez, ami se az alu merevségével, se a karbon compliance-szével nem rendelkezik, ellenben jó drága, és nehéz :)

Edited by Vejne, 2016. January 26. - 12:07.

Sasimer

Sasimer

fórumtag

• fórumtag
  • 48 posts

Bár ismerem a mondást hogy eső után köpönyeg,de azért bújkál benne a kíváncsiság hogy ez mennyire valódI, Igazából az sem gond ha nem mert köbö replica árban vettem,bár nem itt..

http://www.cheapbike...alloy-seatpost/

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Nem kell rettegni a karbontól. Kicsit óvatosabban kell húzni de azért az sem hímes tojás. Én pl nem a legvégén fogva tépem az imbusz kulcsot hanem közel a tövéhez, kicsit jobban figyelve. De félni nem kell tőle.

Marci

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Lehet velem van a baj, én a kis imbuszt úgy fogom, mint a tollszárat, vagy ceruzát, és úgy húzok "fülre". Se nyeregcső becsúszással, se roppanással nem volt gond, pedig pár alkalommal állítgattam karbon csövet út szélén.

Igaz, az általam "tökig tépett" stucnicsavaron a szemem láttára húzott még 3 fordulatot egy szerelő, akkor kicsit kiábrándultam :D "ezt meg mégis hogy a francba csinálta?"

hátszelet

hátszelet

fórumtag

• fórumtag
  • 28 posts

Nem volt olyan sok nyeregcsövem, hogy lássam a különbséget, de ennek az ára volt szimpatikus valamennyire. Karbonban is gondolkodtam, de már van egy túlhúzott sérült, ami már eleve így volt a bicón (nem az enyémen, de mondjuk az engem sem tölt el különösebben jó érzéssel, hogy egy 90 kg-os egyén használja :)

Szóval jó az az alu, ha nincs kéznél szerszám és/vagy gyakorlat mennyire lehet meghúzni.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

310mm? akkor kb. ha 80mm van a vázban, az már bőven elég.

Az első csavarral belövöd a dőlésszöget, a hátsóval tudod rögzíteni a nyerget. Ez azért korrekt megoldás, mert nyeregcserekor elég a hátsó csavart lazítani, szóval könnyebb ugyanarra a dőlésre beállítani.

Egyébként nekem nem szimpatikusak ezek a túlépített 333 grammos alu csövek. A nyeregcsőben legyen compliance :)

Egyébként a szabály az, hogy 40-50 mm-el kell benyúlnia az alsó cső alá a vázba a nyeregcsőnek, hogy ne terhelje túl a vázat.

23681440_42f506bb6ad010154b6bbc14bae376e

• Vejne likes this

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Most rendeltem egy Deda RS 02 nyeregcsövet (még nem érkezett meg) de időközben észrevettem, hogy ennek más a rögzítése, mint a korábbinak (Ritchey Pro). Nem két lap közé kell befogatni a nyeregpálcákat, hanem két (?) nem tudom megnezevni mik lehetnek azok (?)

De gondolom ez nem okoz kompatibilitási problémát, ergo bármilyen nyereget rá lehet fogatni. Az összes csövön van jelölés, meddig lehet max. kihúzni? A régi annyira kopott volt, hogy ezt nem láttam rajta ill. csak 250 mm volt, ami meg most jön az 310 mm hosszú lesz.

310mm? akkor kb. ha 80mm van a vázban, az már bőven elég.

Az első csavarral belövöd a dőlésszöget, a hátsóval tudod rögzíteni a nyerget. Ez azért korrekt megoldás, mert nyeregcserekor elég a hátsó csavart lazítani, szóval könnyebb ugyanarra a dőlésre beállítani.

Egyébként nekem nem szimpatikusak ezek a túlépített 333 grammos alu csövek. A nyeregcsőben legyen compliance :)

hátszelet

hátszelet

fórumtag

• fórumtag
  • 28 posts

Most rendeltem egy Deda RS 02 nyeregcsövet (még nem érkezett meg) de időközben észrevettem, hogy ennek más a rögzítése, mint a korábbinak (Ritchey Pro). Nem két lap közé kell befogatni a nyeregpálcákat, hanem két (?) nem tudom megnezevni mik lehetnek azok (?)

De gondolom ez nem okoz kompatibilitási problémát, ergo bármilyen nyereget rá lehet fogatni. Az összes csövön van jelölés, meddig lehet max. kihúzni? A régi annyira kopott volt, hogy ezt nem láttam rajta ill. csak 250 mm volt, ami meg most jön az 310 mm hosszú lesz.

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 posts

Hali!

Téli bringán szolgál egy ilyen nyeregcső. Kell ezt valamennyire karbantartani, vagy kis zsir a mozgó részekre, aztán jónapot? 

Ennek a Suntournak a régebbi változatát használtam évekig. A perselyek műanyagból vannak és hajlamosak elkopni, bárhogy is olajozod. (Aranykezű apósom esztergált bronz perselyeket hozzá, jobb lett, mint az eredeti, most is megvan a fiókban, spéci 26.6 mm méret). Szóval amikor vízszintesen már nagyon mozog (lötyög) a nyereg, akkor érdemes teljesen szétszedni és átalakítani, mert különben elkezdi elnyalni a csap a fém részeket is. Addig viszont elég egy kis olaj a csapokra (akár láncolajozó spray-el ráfújni) és kiszedni a nagy rugókat (2 db) a csőből majd jól bezsírozni.

Edited by Sandman, 2015. December 18. - 10:11.

• albertfish likes this

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs

Hali!

Téli bringán szolgál egy ilyen nyeregcső. Kell ezt valamennyire karbantartani, vagy kis zsir a mozgó részekre, aztán jónapot? 

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

P3000

P3000

fórumtag

• fórumtag
  • 71 posts

Ennél az Unonál mennyire atom a rögzítés? Megvehető?

Aha, korrekt. Egyszer fittyedt le felszerelés után menet közben, nem húztam meg eléggé. Először az oldalsó csavart kell atomra meghúzni, aztán az alsót. A 90 kilómat bírta.

Edited by P3000, 2015. September 30. - 17:35.

• ZolkoW likes this

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

Ennél az Unonál mennyire atom a rögzítés? Megvehető? 

Uno nyeregcső, itt nem vagyok biztos, hogy pontosan mi a technika, két csavar is van, de szerintem ez is fokozatmentesen állítható.

http://www.ebay.com/...=item3a7aafcd6d

• P3000 likes this

lacos76

lacos76

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

hátranyúlással vagy anélkül?

Amúgy annyiért boltban is kapsz. Mindenképp kétcsavaros rögzítésűt vegyél, mert az egycsavaros egy PITA, a legtöbbnél lehetetlen normálisan vízszntesre-közel vízszintesre belőni a nyerget..

Ha ráér 1-2 hetet:

http://www.ebay.com/...=STRK:MEBIDX:IT

Hátranyúló 2 csavarost szeretnék. Boltban itthon milyet javasoltok. országúti

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Köszi! Igen én is így gondoltam.

Esetleg nincs valakinek eladó egy 27,2mm átmérőjű 300-400mm hosszú Alu nyeregcsöve. 5-6k környékén

hátranyúlással vagy anélkül?

Amúgy annyiért boltban is kapsz. Mindenképp kétcsavaros rögzítésűt vegyél, mert az egycsavaros egy PITA, a legtöbbnél lehetetlen normálisan vízszntesre-közel vízszintesre belőni a nyerget..

Ha ráér 1-2 hetet:

http://www.ebay.com/...=STRK:MEBIDX:IT

Edited by Vejne, 2015. August 31. - 11:27.

lacos76

lacos76

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

Az kevés. 250mm nem nyeregcső, hanem nyeregvázcső-tisztítórúd. :)

Egyébként legyen legalább 2-3 cm a felsőcső-nyeregvázcső junkciós pont alatt a cső, "szerintem".

Köszi! Igen én is így gondoltam.

Esetleg nincs valakinek eladó egy 27,2mm átmérőjű 300-400mm hosszú Alu nyeregcsöve. 5-6k környékén

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok!

Kérdésem, hogy adott egy karbon nyeregcső 250mm hosszú, viszont nekem 200mm-re ki kell húzni. Elég e 50mm a nyeregvázcsőben. 85kg vagyok.

Specialized Allez Sport 2008

én nem kockáztatnám meg.

• Vejne likes this
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Sziasztok!

Kérdésem, hogy adott egy karbon nyeregcső 250mm hosszú, viszont nekem 200mm-re ki kell húzni. Elég e 50mm a nyeregvázcsőben. 85kg vagyok.

Az kevés. 250mm nem nyeregcső, hanem nyeregvázcső-tisztítórúd. :)

Egyébként legyen legalább 2-3 cm a felsőcső-nyeregvázcső junkciós pont alatt a cső, "szerintem".

Edited by Vejne, 2015. August 31. - 11:13.

lacos76

lacos76

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

Sziasztok!

Edited by lacos76, 2015. August 31. - 11:02.

P3000

P3000

fórumtag

• fórumtag
  • 71 posts

Marton, Vejne köszi a tanácsokat, lehet, hogy jövőre bevállalok egy jóárasított karbon nyeregcsövet. Megjött azóta az Uno, elégedett vagyok vele, a csavarokat jól meg kell húzni (az első bukkanó után elmozdult), de egyébként egyszerű használni.