Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Nyeregcsövek

- - - - -

• Please log in to reply
3018 replies to this topic

RideSTRONG

RideSTRONG

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
Igen, egyvonalban van a bilincs és a váz vágása sajnos... Mostmár tényleg marad a gányolás és megy a sörösdobozból kivágott lapka, mint hézagoló... Vagy tényleg nem fogok a súllyal variálni és egy esztergályossal legyártatok egy "pont méretes" szükítôbetétet..
Nesze neked vérprofi LRS váz..:-)
"Minden fejben dõl el..." LIVESTRONG, THINKSTRONG, RIDESTRONG!

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts
27,0-s nyeregcsõ létezik... De az beesne... :)
Annyi hozzáfûzésem lenne hogy nekem is kivan a f...om hogy mindenki ilyen szûkítõt hasznél... Pl nekem emiatt a megoldás miatt tört el 2 vázam is (az egyik legnagyobb magyarországi eladással bíró márka, nem mondom ki),igaz azok magneziumok voltak...
Lényeg: ugyanilyen problémám volt. Elsõ lépés- nem tudom mennyire zsírozod be a nyeregcsövet, de legyen a lehetõ legkevesebb...
Ha nem jó még mindig jön az hogy szoríts a bilincsen... Én is ezt tettem... Bírta 2 hónapig a megrázkódtatásokat...
Végsõ perfekt megoldás: nem gondolni a súlyra, venni egy nagy felfekvési felületû ülésbilincset, és az meg fogja fogni... Ilyet használt a fennt említett márka mind a monti mond az oúti vázaihoz, nekem is arról... és nekem is 27.2-re szûkít, mint neked, tehát 34,9 a külsõ, tehát neked is jónak kell lennie...
Ja, meg még valami: nem nézlek amatõrnek, de egy vonalban a betét és a váz "vágása"?

RideSTRONG

RideSTRONG

vendég

• fórumtag
  • 46 posts

Akkor el van szúrva a váz / szûkítõ? Nekem annó a régi magellan Crux-om volt elszabva, már a gyári csõ sem ment jól vele, s a tünetek ugyanezek voltak...pl egy hosszú tekerés után fél centit lemászott... Ami megoldotta - egy picike darabka egy sörösdobozból. Nem tudom, hogy mennyire mozog...hosszú tekerés után 2-3 mm? Vagy ráülsz és bemegy 1 centit? Nem mindegy!

Szia!
Igen, mindössze néhány millimétert "csúszik be" a nyeregcsô, de éppen elég az...Mondjuk az igaz, hogy ez a néhány milli elég rövid idô alatt összejön, egy rázósabb terepszekasz, és már el is tünt a jel a vázban, amit a nyeregcsôre tettem, pont azért, hogy lássam, mozog-e...
Lehet kapni külön ilyen szûkítõt a vázba, vagy muszáj lesz egy esztergályost megtalálnom a feladattal?

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Hihetetlen, de pár mm is számít.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

-=RelakS=-

-=RelakS=-

vendég

• fórumtag
  • 52 posts
hmm...
Az új nyerecsövemmel kb fél centivel van felljebb az ülés, de ez két dolgot eredményez:
1: macerásabb lett a fel-le szállás, a támaszkodás
2: mintha kényelmesebb lenne a tekerés ^^

Ennyit számítana össze-vissza fél centi?
Gondolkodom, tehát nemtom.

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
van itt egy törött Ringlé nyeregcsõ
(és még sok más)
durván széttört
www.trashzen.com/ trash.html
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
tolómérõ és kiderül az igazság

aztán kell venni egy megfelelõ csövet hozzá

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Igen, nekem is ez a gyanús...De a nyeregcsô az tuti, hogy 27,2, merthogy rá van írva...:-)) A persely a gyanús nekem is, de itt meg az a bibi, hogy 27,2 után nincs is olyan méret a sorban, ami mondjuk egy bizonyos mérethatáron belül lenne és véletlenül más csövet kellene bele tennem (+/- két tized mondjuk...)
Még méregetek kicsit, azt hiszem...:-((

Akkor el van szúrva a váz / szûkítõ? Nekem annó a régi magellan Crux-om volt elszabva, már a gyári csõ sem ment jól vele, s a tünetek ugyanezek voltak...pl egy hosszú tekerés után fél centit lemászott... Ami megoldotta - egy picike darabka egy sörösdobozból. Nem tudom, hogy mennyire mozog...hosszú tekerés után 2-3 mm? Vagy ráülsz és bemegy 1 centit? Nem mindegy!
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
na lemértem, az átmérõ az 27,2es, rá is van irva a csõre, de ezt csak a végén vettem észre:P de a hosszát nem skerlt meghatároznom..a csõ hossza az 32 cm, a fej tetejétõl mérve meg 35..na most akkor mekkorát is kell vennem, ha nagyobb kell?

RideSTRONG

RideSTRONG

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
Igen, nekem is ez a gyanús...De a nyeregcsô az tuti, hogy 27,2, merthogy rá van írva...:-)) A persely a gyanús nekem is, de itt meg az a bibi, hogy 27,2 után nincs is olyan méret a sorban, ami mondjuk egy bizonyos mérethatáron belül lenne és véletlenül más csövet kellene bele tennem (+/- két tized mondjuk...)
Még méregetek kicsit, azt hiszem...:-((

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
biztos 27.2-es a nyeregcsõ? és az átalakító is 27.2-re szûkít, ill a külsõ mérete is megfelelõ? Mert ha minden stimmel tizedre, akkor nem létezik, hogy ne tudd megszorítani rendesen. Valamelyik biztos hogy kissebb átmérõjû, mint kéne. Elég ha már 2 tized az eltérés.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

RideSTRONG

RideSTRONG

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
Sziasztok!
Kicsit OFF téma, de mégsem teljesen talán...
Nyeregcsô problémám van, mégpedig a rögzítési problémám. Egy MERIDA LRS vázam van, a vázban a nyeregcsô rögzítésének van egy alu persely (szükítô), a belevaló csôméret így lesz 27,2mm. Nos, ami a bajom, hogy akármennyire is tépem meg a rögzítôbilincset, a csô mozog. Elfordul, becsúszik, stb... Már három bilincset téptem el, a probléma még fennáll. Tegnap erôs felindulásból kivettem a szükítô perselyt, némi kenést alkalmaztam a váz és a persely között, hgy a szorítóerô biztosan elmozdítsa a perselyt, tehát fogja a nyeregcsövet is...

Kérdésem mindössze annyi, hogy Ti mit tennétek, ha ez a módszer sem jön be? Mert sörösdoboz alátétet egyenlôre csak nem alkalmaznék szivesen, ha már vettem ilyenolyan Ritchey nyeregcsövet egy rakás pénzért, meg van egy viszonylag felsô kategóriás vázam is..."kicsit" illúziórombolós-sufnituningos lenne...:-))

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
eBike.
kicsi lista a még könnyebbekrõl (kb. 2*-es ártól):

Pazzaz Seatposts SP981 2014 300/350 152
Pazzaz Seatposts SP980 6061 300/350 168
Pazzaz Seatposts SP-968CB 2014+Carbon 250/300/350 182
Ritchey Seatposts WCS Carbon 195
Pazzaz Seatposts SP-968 2014 250/300/350 196
Easton Seatposts EC70/300 200
FSA Seatposts SLK SB-0 6061+Carbon 350 200
FSA Seatposts K-Force Light SB-0 Carbon 350 200
Syncros Seatposts Micro Adjust Factory CF 350 Carbon 210

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Ezt hol láttad, ill. hol lehet eztet kapni? (üzletnév)
( asszem pont jó lenne a pyxis-embe....)

probálkozz a probikeban pl....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

Pazzaz SP-964 300/350/400 mm, 2014 AL, 27,2, 6699 HUF / 220g.
szerintem kimagasló ár-érték arány

Ezt hol láttad, ill. hol lehet eztet kapni? (üzletnév)
( asszem pont jó lenne a pyxis-embe....)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Pazzaz SP-964 300/350/400 mm, 2014 AL, 27,2, 6699 HUF / 220g.
szerintem kimagasló ár-érték arány

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

emil6

emil6

vendég

• fórumtag
  • 104 posts
Ha merida akkor lehet, hogy 31,6-os lesz!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
áá köszi a gyors választ. hát nemtom, a mostani rövid, sztem ez 300as, de lehet hogy csak 250es. majd lemérem holnap. átmérõben nemtom milyen, merida matts váz, ha ez mondd valamit. de sztem 27.2-es. ritcheyket nézegettem, meg pazzazt is.
eleresztve nem vagyok, ezért kértem a segítségeteket. köszi.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
milyen átmérõ?
bár, ha nagyobb a "kvázi-szabvány" 27.2-esnél, akkor célszerû szûkítõvel használni egy ilyen tipusú szárat

Ritchey, Altrix
az emberek szoktak volt Pazzazt is venni.
amit ne; BBB
amit igen, ha el vagy resztve; USE, RF, Syncros - sztem.
csak 400-as jó, vagy 350-es is?
nem kell 40 centinek a vázban figyelnie, és amúgy meg könnyebb

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
pl pazzazt.....aránylag könnyû,erõs, általában lehet kapni is minden "értelmes" méretben....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való