Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Nyeregcsövek

- - - - -

• Please log in to reply
3018 replies to this topic

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Fejszerkezete nagyon hasonlít a Ritchey-ére. Rossz nem lehet. Súlya is baráti.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
valaki próbált,látott már ilyet?
---Oval M600---

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 posts
köszi szépen, megpróbálom.

Hali.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Én már megírtam a választ oda, ahol eredetileg feltetted. Csekkold, nem ismétlem magam.

http://forum.bikemag...2626#post432626
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 posts
Szasztok van egy carbon nyeregcsövem, ami becsúszik a carbon vázba.

Mit csináljak? tépjem meg még jobban az üléscsõbilincset?már így is atomerõsre húztam.

Tanácstalan vagyok.

Help.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Ahány cég annyi féleképpen jelöli a gyártás idejét. Annak mindenképpen rajta kell lennie, ha nem beleütve akkor vonalkóddal, vagy valahogy máshogy. A 04 01 az valszeg 2004 január, de pl a Syntace meg Év/hetet ad meg és szépen fel is tüntetik. Nyeregcsövön általában a max kihúzhatóságot jelentõ vonal alatt van a szám beleütve/gravírozva.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

brumbie

brumbie

vendég

• fórumtag
  • 143 posts

Az én WCS nyeregcsövemen hol találom a gyártás dátumát? Van a méret alatta pedig "04 01" Ööö. ez azt jelenti, hogy 2004 január? Vagyis gondolom, de nem tévedhetek szóval erõsítsetek meg, csak mert furcsállom, hogy hónapot is kiírnák.

Rémlik hogy az enyémen is rajta van (WC V2) ... majd otthon megnézem.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
én nem láttam még alkatrészen (kivéve bukósisak), hogy rajta lett volna a gyártás idõpontja év-hónap...
nem lehet, hogy az valami más?

abotika

abotika

vendég

• fórumtag
  • 120 posts
Az én WCS nyeregcsövemen hol találom a gyártás dátumát? Van a méret alatta pedig "04 01" Ööö. ez azt jelenti, hogy 2004 január? Vagyis gondolom, de nem tévedhetek szóval erõsítsetek meg, csak mert furcsállom, hogy hónapot is kiírnák.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
na innen a katalógból már látom a szerszám lényegét, kössz a helpet...
asszem, ha már beruházok egy komolyabb nyeregcsõbe, és választhatok méretet, akkor inkább hagyom a 27.0-át, és veszek egy 27.2-õt, gondolva a jövõre is, esetleges vázcserére, ehhez fog kelleni a dörzsár.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
hade te kulon irtad.
egybe kell irni.

edit:
latom vazz
vak vagyok /meg ehes/
ok dorzsZar-nak irtak
jah nincs benne z
bocsesz

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
most miért is nem?
a lapon is az van hogy "Dörzsárak"

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nem

edit:
es hogy legyen vmi illusztracio is
http://www.noniusz.h...
pont olyan meretu valszeg nem lesz igy csak allithato johet szoba
(de ez mar legyen a szerviz gondja)

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
OFF, de az nem dörzs-ár (csak egyben)?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
aból hogy bedugnak egy fúrófejszerû szerszámot a csõbe emit körbe körbeforgatnak egy karral. a külsején vályat van mint a fúróknak és elkezdi szépen lassan szedni az ayagot.
azzal simán lel lehet 0.2 mm-et szedni.
azt még a vékonyfalu tcsövek többsége is birya.
csak ha valami esztra vékoyn csöved van akkor ne dörzszáraztass.
sok heyen lehet csinálni pesten
pl. Corratec-Bringavilág, Luongó, Városmajor utcai kerékpárüzlet....
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
Az lenne a kérdésem, hogy nyeregvázcsõbõl ki lehet e maratni 0.2 mm-t is, vagy van egy minimum, ami alatt nem állnak neki?
Illetve hová érdemes vinni Pesten?

Többen használtátok már erre a folyamatra a dörzszárazás nevet, valaki el tudja nekem magyarázni, hogy mibõl ered ez az elnevezés?

RideSTRONG

RideSTRONG

vendég

• fórumtag
  • 46 posts

Reszelõ, vagy csiszolópapír, wazze. Mennyi idõ aluból levenni 0,1 mm-t? 10 perc? És akkor garantáltan nem fog csúszkálni.

Igen, közben ez a megoldás megtörtént! :bananadan
A dolog egyenlôre jól fest...Holnap teszt "élesben"...

Ja, lehet hogy kicsit túlvariáltam, de mondjuk egy szívvel-lélekkel hónapokig gyüjtögetett, majd összerakott bicajnál egy ilyen apró nüansz a végén elég elszomorító tud lenni...
Az meg, hogy "akkor kuka" egy olyan árszínvonalú alkatrésznél, mint egy Ritchey Pro nyeregcsô azért...hmmm....lehet hogy meggondolandó...:scared::)
"Minden fejben dõl el..." LIVESTRONG, THINKSTRONG, RIDESTRONG!

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

Na most bonyolódik a drámai feszültség...
Most kaptam egy boltban egy alu perselyt, aminek elvileg jónak kellene lennie. A külsô átmérô 31.8mm, a belsô meg 27,2. Rápróbáltam a nyeregcsövemre, passzent mint...szóval nagyon. Régi perselyt vázból kivesz, ezt az újat betesz. Ekkor jön a telitorkos anyázás, merthogy ha bent van a vázban, akkor a nyeregcsô nem megy bele!!!!!! Ha nem szégyellném, már elbôgném magam, most viszont csak dobálózok...Szerszámokat...lakásban...:)
Most már jön még egy manôver, merthogy semmi sem drága, és mostmár csakazértis! Perselyt vázból kivesz, 31,8-as nyeregcsövet "direkbe" a vázba beletesz... Hátha...Mi bajunk lehet, nem? :)

Reszelõ, vagy csiszolópapír, wazze. Mennyi idõ aluból levenni 0,1 mm-t? 10 perc? És akkor garantáltan nem fog csúszkálni.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Úristen....
Nem variáljátok ezt túl egy kicsit?
Van egy kis difi, akkor ott befigyel 1-2 sör... :D A kisebb átmérõjû nyeregcsõ elméletileg könnyebb és sok esetben rugalmasabb is.
Ha meg nem fér be a helyére, akkor kuka.Ennyi.

RideSTRONG

RideSTRONG

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
Na most bonyolódik a drámai feszültség...
Most kaptam egy boltban egy alu perselyt, aminek elvileg jónak kellene lennie. A külsô átmérô 31.8mm, a belsô meg 27,2. Rápróbáltam a nyeregcsövemre, passzent mint...szóval nagyon. Régi perselyt vázból kivesz, ezt az újat betesz. Ekkor jön a telitorkos anyázás, merthogy ha bent van a vázban, akkor a nyeregcsô nem megy bele!!!!!! Ha nem szégyellném, már elbôgném magam, most viszont csak dobálózok...Szerszámokat...lakásban...:)
Most már jön még egy manôver, merthogy semmi sem drága, és mostmár csakazértis! Perselyt vázból kivesz, 31,8-as nyeregcsövet "direkbe" a vázba beletesz... Hátha...Mi bajunk lehet, nem? :)
"Minden fejben dõl el..." LIVESTRONG, THINKSTRONG, RIDESTRONG!