Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Nyeregcsövek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3018 hozzászólás a témában

Attisch

Attisch

vendég

• fórumtag
  • 127 hozzászólás
  • LocationBudapest

1ébként ha ennyire ki kell húzni a ny.csövet akkor nem lehet hogy nagyobb váz lenne az ideális ?

Ez egy jó kérdés. Bár azért nem olyan durva a dolog, olyan 360-as nyeregcsõ már elég lenne.

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

Valaki szerezze meg a társalgásukat amit priviben folytattak ..tiszta brazil szappanoprea...:zupa:

kiadom könyvben, címe: 50 mm, és ami mögötte van :D
ja és dave862, nem 832...a számokkal van mindig a baj :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Valaki szerezze meg a társalgásukat amit priviben folytattak..:sluchawy: ..tiszta brazil szappanoprea...:zupa:

emil6

emil6

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás
Megkérném a tisztelt moderátorok valamelyikét, hogy Dave832-vel folytatott
magasröptû post váltásainkat töröljék!
Köszönöm!

emil6

emil6

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás
látom egyedül Te rágod még ezt a csontot a topicban

Eddig 2 x írtam! Mind a kétszer kértelek, hogy privátban küld az okosságokat, ha van még mondanivalód! Azért azt fennartom, hogy qrva ügyes vagy, hogy komplett jellemrajzot alkotsz 1 ismeretlenrõl néhány mondata alapján. Gondolom grafológusnak készülsz, de abból is az ügyesebbik ha a klaviatúra szövegképe alapján jellemzel :-) . Most 3 x ha reagálni kívánsz akkor privátban.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
kis féreértésen megy a vita, szerintem peace...

és hogy on legyen újra a topik, szerintem ez szép:
...link...

Hogy lehet megoldva a fej, hogy ennyire laposan is bírja?

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

Örülök, hogy te ennyibõl megállapítod ki is vagyok!
A következõ posztodhoz no comment, mint írtam priviben ha van hozzáfûznivalód!
On!

ezt a mondást nem én, hanem nálunk okosabb emberek találták ki ( egyébként G.L. Buffon, olasz reneszánsz tudós ) . nem én állapítom meg, ki vagy Te, hanem Te minõsíted magad a hozzászólásaiddal.
ha Te nyilvánosan sértegethetsz, személyeskedhetsz, akkor én megvédhetem magam nyilvánosan. úgy gondolom, ez jogos, csak a fórumozók kárára, akiktõl elnézést is kérek, bár remélem megértitek, miért kell reagálnom az ilyen postokra. ahogy látom egyedül Te rágod még ezt a csontot a topicban, de ha gondolod még erre a hozzászólásomra is visszavághatsz, igaz már egy kicsit unalmas, de szívesen válaszolok a következõ sérelmekre.

emil6

emil6

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás

a stílus maga az ember

Örülök, hogy te ennyibõl megállapítod ki is vagyok!
A következõ posztodhoz no comment, mint írtam priviben ha van hozzáfûznivalód!
On!

emil6

emil6

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás

emil6

Megnéztem a bringád fényképét, és tényleg baromi magas lehetesz, szal biztos szükséged van a 400mm-es nyeregcsõre. El sem tudom képzelni, hogy éred el a kormány. Nagyon messze van. :D

edit: Hátsófék hova lett?

Beteg volt! Kicsit sok olajat töltöttek bele, ez nem tetszet neki!

emil6

emil6

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás

1ébként ha ennyire ki kell húzni a ny.csövet akkor nem lehet hogy nagyobb váz lenne az ideális ?

Ha gyártanának ebbõl a típusból nagyobbat vennék! 21"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

emil6

Megnéztem a bringád fényképét, és tényleg baromi magas lehetesz, szal biztos szükséged van a 400mm-es nyeregcsõre. El sem tudom képzelni, hogy éred el a kormány. Nagyon messze van. :D

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás
off: amclassicról annyit, hogy leírtam róla a rossz tapasztalataimat, erre jött 5 elégedett tulajdonos, aki elkezdte nekem megmagyarázni, hogy hülye vagyok, nem is rossz az amclassic.
on

örülök, hogy figyelemmel követed a különbözõ topicokban a postjaimat, majd finom személyeskedésre használod fel tapasztalataidat. van egy két bibi:
- pl nem mondtad el, hogy neked hiányzik az az 50 mm:
Csakhogy az a valóságban 5cm! -> ebbõl nem igazán derült ki
- mégegyszer és utoljára: nem mondtam, semmit hanem kérdeztem :
hiányzik az az 50mm ? és erre Attisch válaszolt : Kell az az 50 mm .
És ezzel a téma le volt zárva, majd Te valamiért óriási sértésnek vetted ezt, és kihoztad belõle, hogy nem is örülök neki hogy nem kell 400-as nyeregcsõ, mert "normális" a testalkatom ( mi számít normálisnak ? ), és lenézem az olyan szegény embereket, akik 400as csõ használatára kényszerülnek, és ez nekem egyáltalán nem probléma, míg másoknak ez egy nagyon komoly kérdés :
örülj, hogy ilyen átlagos a testalkatod;ami neked nem fontos az másoknak akár komoly kérdés is lehet!
Tényleg nem értem, hogy ezt hogy sikerült kihozni a történetbõl, mert itt senki, és én sem poénkodtunk, ill. bagatelizáltuk el ezt a kérdést, amit Attisch feltett, egyszerûen a Te üzenetedre kapta fel mindenki a fejét, amivel nem tudtunk mit kezdeni, de légy szíves, ezért ne engem tegyél felelõssé, nem létezõ indokokkal! De ha elhangzott volna bármi hasonló a számból, azaz írtam volna ilyeneket akkor bocsánat...
És még egy: Szerintem az oviban is tudják, hogy mennyi a váltószám a cm és a mm között!
Akkor meg nem értem ezt a postodat: Csakhogy az a valóságban 5cm!
Illetve azt sem értem, hogy miért kellett egy - már elnézést - hülye postra érkezett hülye válaszon annyira felháborodni, hogy finom személyeskedésbe csapjon át a dolog.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
emil6

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

Megy a matek, ennek mindenki nagyon örül!! Remélem ezen még legalább annyit fogsz évõdni mint a kib@...t americanclasik agyakon! Szerintem az oviban is tudják, hogy mennyi a váltószám a cm és a mm között! Nekem speciel hiányzik a gyári csõbõl az emlegetett 5 cm, örülj, hogy ilyen átlagos a testalkatod. Nem kellett ezreket költened nyeregcsõre.
remélem érthetõ, hogy ami neked nem fontos az másoknak akár komoly kérdés is lehet! Részemrõl végeztem a témával, ha van valami okos megjegyzésed akkor az priviben küld!

a stílus maga az ember

emil6

emil6

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás

látom, nem igazán érted. én azt mondtam, hogyha valakinek elég 350 mm-es ( igen, igen az 35 cm :D ), akkor rohadtul mind1, hogy 350-es, vagy 400-as nyeregcsöve van! mint pl.: én, mert 400-asom van, de nem fogom kihúzni soha jobban, mintha egy 350-esem lenne, mert nem vagyok olyan magas, csak ricsi pro-ból ilyen átmérõben 400-as volt. aztán hogy ki mennyire húzza ki, melyik jelzésig, az privát szocprobléma. ez az egész onnan indult ki, hogy a sporttársnak problémát jelentett az, hogy nem ugyanolyan hosszúságú a valóságban a nyeregcsõ, mint az a listán meg van adva. erre én megkérdeztem, szükségvan-e arra az 50 mm=5 cm=0,5 dm=0,05 m-re a nyeregcsövön, mert ha nem ,akkor teljesen mind1, hogy milyen hosszú. aztán ki lettem oktatva, hogy az 50 mm az 5cm ám!! :D azóta átismételtem a tizes osztás szorzást, és egész jól megy :D

Megy a matek, ennek mindenki nagyon örül!! Remélem ezen még legalább annyit fogsz évõdni mint a kib@...t americanclasik agyakon! Szerintem az oviban is tudják, hogy mennyi a váltószám a cm és a mm között! Nekem speciel hiányzik a gyári csõbõl az emlegetett 5 cm, örülj, hogy ilyen átlagos a testalkatod. Nem kellett ezreket költened nyeregcsõre.
remélem érthetõ, hogy ami neked nem fontos az másoknak akár komoly kérdés is lehet! Részemrõl végeztem a témával, ha van valami okos megjegyzésed akkor az priviben küld!

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

azért fél centi is néha nagyon sokat számít hosszútávon!! nekem ha a 400as nyeregcsövem a 6os jelzésig van kihúzva, akkor nem érzem magam kényelmesen, és 30 km után a térdem is megfájdul. de ha az 5 és feles jelzésig van kihúzva, akkor 60 km után sem fáj és meg sem érzem, hogy van alattam nyereg.!!!

látom, nem igazán érted. én azt mondtam, hogyha valakinek elég 350 mm-es ( igen, igen az 35 cm :D ), akkor rohadtul mind1, hogy 350-es, vagy 400-as nyeregcsöve van! mint pl.: én, mert 400-asom van, de nem fogom kihúzni soha jobban, mintha egy 350-esem lenne, mert nem vagyok olyan magas, csak ricsi pro-ból ilyen átmérõben 400-as volt. aztán hogy ki mennyire húzza ki, melyik jelzésig, az privát szocprobléma. ez az egész onnan indult ki, hogy a sporttársnak problémát jelentett az, hogy nem ugyanolyan hosszúságú a valóságban a nyeregcsõ, mint az a listán meg van adva. erre én megkérdeztem, szükségvan-e arra az 50 mm=5 cm=0,5 dm=0,05 m-re a nyeregcsövön, mert ha nem ,akkor teljesen mind1, hogy milyen hosszú. aztán ki lettem oktatva, hogy az 50 mm az 5cm ám!! :D azóta átismételtem a tizes osztás szorzást, és egész jól megy :D

DeviatE

DeviatE

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

...
esetleg metrikusban, ha már Tigris felhozta a "-t:

3.10685596 × 10-5 mérföld = 0.0546806649 yard = 0.164041995 láb = 1.96850394 " = 1968.50394 mil (1/1000 ") = 5 cm

:D:D

off:
a metrikus a 10-es számrendszer alapú SI rendszer (m, dm, cm, mm), nem pedig az inch, yard, stb.. ;)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

5 cm = 5 mm

evvel vitatkoznék ;)

edit:csakhogy precizek legyünk )

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
azért fél centi is néha nagyon sokat számít hosszútávon!! nekem ha a 400as nyeregcsövem a 6os jelzésig van kihúzva, akkor nem érzem magam kényelmesen, és 30 km után a térdem is megfájdul. de ha az 5 és feles jelzésig van kihúzva, akkor 60 km után sem fáj és meg sem érzem, hogy van alattam nyereg.!!!

amúgy meg 5 cm az pontosan:

5.0 × 10^-5 km= 0,05 méter = 0,5 deciméter = 5 cm = 50 mm

esetleg metrikusban, ha már Tigris felhozta a "-t:

3.10685596 × 10-5 mérföld = 0.0546806649 yard = 0.164041995 láb = 1.96850394 " = 1968.50394 mil (1/1000 ") = 5 cm

:D:D

javítottam, köszi matt, hogy szóltál;)

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
júúj ... :D