Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Nyeregcsövek

- - - - -

• Please log in to reply
3018 replies to this topic

Zuzu

Zuzu

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Giant XTC vázam van. Jól tippelem, a belevaló nyeregcsõ az 30.9 mm átmérõjû?
Tolómérõvel én 30.7 mm-t mértem szal elég neccesnek tûnik, a 29.6 meg sokkal alatta van. Valaki tud konkrétumot? Kis füzetecskébe amit a vázhoz kaptam sajna semmi technikai adat nincs, gyártó honlapján dettó (vagy nagyon béna vagyok és nem találtam meg). Ha valaki tudja segítsen lécci, kösz.

warpig

warpig

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
nem nyert a :Use-nak valóban van titán színû nyeregcsöve, de a kis csalafinta titánból gyártja .... de sajna nem alu árban adja :) (pedig egy titáncsõ aluszínre festve, hmm kapargatnám a festéket :)

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
a pro fullos csöve asszem csak 350-es...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Fiúk, lányok!

Lehet hogy már volt szó róla, csak nincs idõm 800 hozzászólást átmazsolázni... Szóval keresnék 27,2 x 400 mm-es nyeregcsövet, ami 5000 km-nél tovább bírja a 110 kg-os súlyomat (xc felhasználás). Eddig három BikePositive-ot (más-más fajtát) sikerült elrörnöm, most egy Zoggie-t nyüstölök, de már fenntartásaim vannak.
Van valami tuti tippetek 10.000 Ft alatt?

pazzaz.....garantáltan bírja,......

Basszus szombaton pont ezen gondolkoztam, hogyan lehetne ezt megcsinálni. Zseniális zseniális, csak az a potom 220 $.

Nem nagyon szoktam letolni a nyerget, de a családi ékszerekre való tekintettel idõnként jó lenne

Juteszembe, nem tudjátok ki gyárt titán színû, de alu nyeregcsövet. Mondjuk nem vagyok gramm mániás és nincs kedvem azon parázni, hogyan fogom az erdõ közepén vissza hajlítgatni a nyeregcsövet (eddig csak elsõ tengelyt törtem, de azt többet is (nem flancolás végett kéne, de pont menne a vázam szinéhez és a régi titánnak látszó tárgy az 26.8 as és túl rövid ...) 27.2 ben és 400-as hosszal? A 20+ rugót inkább egy hátsó drótos tárcsára költeném ...

PRO.?....az a széria amit a velotrade titánnak hív....élõben nem tom milyen, a képen van kis ti - ra emlékeztetõ árnyalata....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
hallottam már törött use, bikepositive, roox, pazzaz csõrõl, de pl ritcheyrõl még nem, esetleg ez? ---link---

Cseya

Cseya

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
Fiúk, lányok!

Lehet hogy már volt szó róla, csak nincs idõm 800 hozzászólást átmazsolázni... Szóval keresnék 27,2 x 400 mm-es nyeregcsövet, ami 5000 km-nél tovább bírja a 110 kg-os súlyomat (xc felhasználás). Eddig három BikePositive-ot (más-más fajtát) sikerült elrörnöm, most egy Zoggie-t nyüstölök, de már fenntartásaim vannak.
Van valami tuti tippetek 10.000 Ft alatt?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Juteszembe, nem tudjátok ki gyárt titán színû, de alu nyeregcsövet.

tán a USE ?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

warpig

warpig

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Basszus szombaton pont ezen gondolkoztam, hogyan lehetne ezt megcsinálni. Zseniális zseniális, csak az a potom 220 $.
Nem nagyon szoktam letolni a nyerget, de a családi ékszerekre való tekintettel idõnként jó lenne :)
Juteszembe, nem tudjátok ki gyárt titán színû, de alu nyeregcsövet. Mondjuk nem vagyok gramm mániás és nincs kedvem azon parázni, hogyan fogom az erdõ közepén vissza hajlítgatni a nyeregcsövet (eddig csak elsõ tengelyt törtem, de azt többet is :) (nem flancolás végett kéne, de pont menne a vázam szinéhez és a régi titánnak látszó tárgy :) az 26.8 as és túl rövid ...) 27.2 ben és 400-as hosszal? A 20+ rugót inkább egy hátsó drótos tárcsára költeném ...

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

Még nagyon régen 94-95 körül a bikemag-ban már bemutatásra került egy olyan rugós szerkezet, mellyel menet közben állítható a nyeregszár magassága. Pofon egyszerû, bármely szabvány nyeregcsõnél alkalmazható s a súlya is elhanyagolható. A vastag drótszerû részt a vázra a nyeregcsõ csatlakozás közelébe kell rögzíteni, mely hátrafelé-felfelé 45 fokos szögben (hátsó kerék felé) kinyúlik, ott tekercsrúgóként van 2-3 szor megtekerve, majd a nyeregcsõre rögzül a másik fele. Kb. 5 cm lehet vele állítani, mégpedig úgy, hogy befelé a testsúlyod nyomja a csövet, ekkor megfeszül a rugó, majd ha ismét oldod a gyorszárat, akkor a rugó kitolja alád a nyeregcsövet.

Kormányról vezérelhetõ hidraulikával... Na az lenne az igazi hehe. :D

purge4

purge4

vendég

• fórumtag
  • 35 posts

Lefelé még csak-csak, de felfelé mindenképpen meg kell állni, le kell szállni.

Még nagyon régen 94-95 körül a bikemag-ban már bemutatásra került egy olyan rugós szerkezet, mellyel menet közben állítható a nyeregszár magassága. Pofon egyszerû, bármely szabvány nyeregcsõnél alkalmazható s a súlya is elhanyagolható. A vastag drótszerû részt a vázra a nyeregcsõ csatlakozás közelébe kell rögzíteni, mely hátrafelé-felfelé 45 fokos szögben (hátsó kerék felé) kinyúlik, ott tekercsrúgóként van 2-3 szor megtekerve, majd a nyeregcsõre rögzül a másik fele. Kb. 5 cm lehet vele állítani, mégpedig úgy, hogy befelé a testsúlyod nyomja a csövet, ekkor megfeszül a rugó, majd ha ismét oldod a gyorszárat, akkor a rugó kitolja alád a nyeregcsövet.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Lefelé még csak-csak, de felfelé mindenképpen meg kell állni, le kell szállni.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
A gyorszár nem lehet alternatív megoldás?, jóval olcsóbb. Ügyesebbek menet közben is megoldhatják, nyugisabb terepen.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts

nem tudom mennyire mutatok újdonságot, de én azért pislogtam rendesen:
nyeregcsõ, amelyiknek a hosszát menet közben tudod változtatni, ha pl a mászás után jön a dh, csak simán leereszted, mint egy irodai széket :) :
...link...

Ilyesmi már vmikor nagyon régen is volt egyszer linkelve. Meg én is gondolkoztam rajta, hogy házilag hátha össze lehetne vmit dobni. A plusz súlyt szívesen bevállalnám, a plusz pénzt már kevésbé. Mert fosok rendesen az égbe húzott nyeregcsõvel a lejtõkön...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

BBB BSP 20. 5.500 Ft. Asszem 400-as.

Feltöltött kép

Ritkán van olyan, h egy nyeregcsõrõl rosszat lehet elmondani, mert végülis mibe lehet belekötni, max a súly nem szokott arányban állni az árral.
No, ez olcsó (valamennyire) és nem is túl nehéz, de nem ajánlom senkinek, ha nem akarja, hogy az agyára menjen a fejszerkezet nyikorgása.... 2 ilyenem volt/van és mindkettõ csinálta. Szal BBB-t ne.

matts90

matts90

vendég

• fórumtag
  • 22 posts

nyeregcsõ, amelyiknek a hosszát menet közben tudod változtatni, ha pl a mászás után jön a dh, csak simán leereszted, mint egy irodai széket :) :
...link...

Hehe, ez tetszik :). (De elég húzós a kb 50.000Ft-nyi dolcsi)

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
...link...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
BBB BSP 20. 5.500 Ft. Asszem 400-as.

Feltöltött kép

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 posts
Tudtok javasolni nyeregcsövet 29,6-os átmérõben? Középkategóriás fekete alut. 350mm hosszan.

Sp

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
szétszed, megtisztit, kis zsír.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
"nyeregpálca recsegés a nyeregcsõfejen" effektust ki miként szokta orvosolni?