Jelentkezz be Regisztrálj
Nyeregcsövek
Írta 2006. július 04. - 20:04
Tolómérõvel én 30.7 mm-t mértem szal elég neccesnek tûnik, a 29.6 meg sokkal alatta van. Valaki tud konkrétumot? Kis füzetecskébe amit a vázhoz kaptam sajna semmi technikai adat nincs, gyártó honlapján dettó (vagy nagyon béna vagyok és nem találtam meg). Ha valaki tudja segítsen lécci, kösz.
Írta 2006. július 04. - 14:39
Írta 2006. július 03. - 21:43
Írta 2006. július 03. - 20:59
pazzaz.....garantáltan bírja,......Fiúk, lányok!
Lehet hogy már volt szó róla, csak nincs idõm 800 hozzászólást átmazsolázni... Szóval keresnék 27,2 x 400 mm-es nyeregcsövet, ami 5000 km-nél tovább bírja a 110 kg-os súlyomat (xc felhasználás). Eddig három BikePositive-ot (más-más fajtát) sikerült elrörnöm, most egy Zoggie-t nyüstölök, de már fenntartásaim vannak.
Van valami tuti tippetek 10.000 Ft alatt?
Basszus szombaton pont ezen gondolkoztam, hogyan lehetne ezt megcsinálni. Zseniális zseniális, csak az a potom 220 $.
Nem nagyon szoktam letolni a nyerget, de a családi ékszerekre való tekintettel idõnként jó lenne
Juteszembe, nem tudjátok ki gyárt titán színû, de alu nyeregcsövet. Mondjuk nem vagyok gramm mániás és nincs kedvem azon parázni, hogyan fogom az erdõ közepén vissza hajlítgatni a nyeregcsövet (eddig csak elsõ tengelyt törtem, de azt többet is (nem flancolás végett kéne, de pont menne a vázam szinéhez és a régi titánnak látszó tárgy az 26.8 as és túl rövid ...) 27.2 ben és 400-as hosszal? A 20+ rugót inkább egy hátsó drótos tárcsára költeném ...
PRO.?....az a széria amit a velotrade titánnak hív....élõben nem tom milyen, a képen van kis ti - ra emlékeztetõ árnyalata....
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. július 03. - 20:57
Írta 2006. július 03. - 20:07
Lehet hogy már volt szó róla, csak nincs idõm 800 hozzászólást átmazsolázni... Szóval keresnék 27,2 x 400 mm-es nyeregcsövet, ami 5000 km-nél tovább bírja a 110 kg-os súlyomat (xc felhasználás). Eddig három BikePositive-ot (más-más fajtát) sikerült elrörnöm, most egy Zoggie-t nyüstölök, de már fenntartásaim vannak.
Van valami tuti tippetek 10.000 Ft alatt?
Írta 2006. július 03. - 20:02
Juteszembe, nem tudjátok ki gyárt titán színû, de alu nyeregcsövet.
tán a USE ?
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2006. július 03. - 19:48
Nem nagyon szoktam letolni a nyerget, de a családi ékszerekre való tekintettel idõnként jó lenne
Juteszembe, nem tudjátok ki gyárt titán színû, de alu nyeregcsövet. Mondjuk nem vagyok gramm mániás és nincs kedvem azon parázni, hogyan fogom az erdõ közepén vissza hajlítgatni a nyeregcsövet (eddig csak elsõ tengelyt törtem, de azt többet is (nem flancolás végett kéne, de pont menne a vázam szinéhez és a régi titánnak látszó tárgy az 26.8 as és túl rövid ...) 27.2 ben és 400-as hosszal? A 20+ rugót inkább egy hátsó drótos tárcsára költeném ...
Írta 2006. július 03. - 14:54
Még nagyon régen 94-95 körül a bikemag-ban már bemutatásra került egy olyan rugós szerkezet, mellyel menet közben állítható a nyeregszár magassága. Pofon egyszerû, bármely szabvány nyeregcsõnél alkalmazható s a súlya is elhanyagolható. A vastag drótszerû részt a vázra a nyeregcsõ csatlakozás közelébe kell rögzíteni, mely hátrafelé-felfelé 45 fokos szögben (hátsó kerék felé) kinyúlik, ott tekercsrúgóként van 2-3 szor megtekerve, majd a nyeregcsõre rögzül a másik fele. Kb. 5 cm lehet vele állítani, mégpedig úgy, hogy befelé a testsúlyod nyomja a csövet, ekkor megfeszül a rugó, majd ha ismét oldod a gyorszárat, akkor a rugó kitolja alád a nyeregcsövet.
Kormányról vezérelhetõ hidraulikával... Na az lenne az igazi hehe.
Írta 2006. július 03. - 12:23
Lefelé még csak-csak, de felfelé mindenképpen meg kell állni, le kell szállni.
Még nagyon régen 94-95 körül a bikemag-ban már bemutatásra került egy olyan rugós szerkezet, mellyel menet közben állítható a nyeregszár magassága. Pofon egyszerû, bármely szabvány nyeregcsõnél alkalmazható s a súlya is elhanyagolható. A vastag drótszerû részt a vázra a nyeregcsõ csatlakozás közelébe kell rögzíteni, mely hátrafelé-felfelé 45 fokos szögben (hátsó kerék felé) kinyúlik, ott tekercsrúgóként van 2-3 szor megtekerve, majd a nyeregcsõre rögzül a másik fele. Kb. 5 cm lehet vele állítani, mégpedig úgy, hogy befelé a testsúlyod nyomja a csövet, ekkor megfeszül a rugó, majd ha ismét oldod a gyorszárat, akkor a rugó kitolja alád a nyeregcsövet.
Írta 2006. július 03. - 09:26
Írta 2006. július 03. - 09:13
Írta 2006. július 03. - 08:56
nem tudom mennyire mutatok újdonságot, de én azért pislogtam rendesen:
nyeregcsõ, amelyiknek a hosszát menet közben tudod változtatni, ha pl a mászás után jön a dh, csak simán leereszted, mint egy irodai széket :
...link...
Ilyesmi már vmikor nagyon régen is volt egyszer linkelve. Meg én is gondolkoztam rajta, hogy házilag hátha össze lehetne vmit dobni. A plusz súlyt szívesen bevállalnám, a plusz pénzt már kevésbé. Mert fosok rendesen az égbe húzott nyeregcsõvel a lejtõkön...
Írta 2006. július 03. - 07:30
BBB BSP 20. 5.500 Ft. Asszem 400-as.
Ritkán van olyan, h egy nyeregcsõrõl rosszat lehet elmondani, mert végülis mibe lehet belekötni, max a súly nem szokott arányban állni az árral.
No, ez olcsó (valamennyire) és nem is túl nehéz, de nem ajánlom senkinek, ha nem akarja, hogy az agyára menjen a fejszerkezet nyikorgása.... 2 ilyenem volt/van és mindkettõ csinálta. Szal BBB-t ne.
Írta 2006. július 03. - 07:20
nem tudom mennyire mutatok újdonságot, de én azért pislogtam rendesen:
nyeregcsõ, amelyiknek a hosszát menet közben tudod változtatni, ha pl a mászás után jön a dh, csak simán leereszted, mint egy irodai széket :
...link...
Hehe, ez tetszik . (De elég húzós a kb 50.000Ft-nyi dolcsi)
Írta 2006. június 28. - 20:32
...link...
Írta 2006. június 21. - 09:43
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2006. június 20. - 11:31
Sp
Írta 2006. június 19. - 18:55
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda