Jelentkezz be Regisztrálj
Nyeregcsövek
Írta 2006. október 21. - 21:01
Mire számítsak? Könnyebben kilazul? Gyengébb lett a szerkezet? Mire való egy ilyen alátét tulajdonképpen?
Írta 2006. október 01. - 11:55
a pazzaz kissé "kileng" alattam mászásnál
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. szeptember 30. - 09:00
Írta 2006. szeptember 30. - 00:08
bírlak
az a stájsz hogy megvan a diablo,de úgy néz ki hogy a vázba kicsi lessz.
Ki lehet azt hézagolózni!
Fogsz pár sörösdobozt és széttvagdosod és berakod a nyeregcsõ és a váz közé. Annyit raksz be, hogy pont jó legyen. Hézagolót tudsz venni az e-bike-on, de házilag is tudsz csinálni (említett sörösdoboz módszer vagy fogsz réz vagy alu lemezt, mely olyan áttmérõjû, hogy kipótolja a hiányt és így be tudod rakni a nyeregvázcsövet a vázpa, hogy pont passzoljon). Egyszerû és mûködõ módszer, a váznak nem lesz tõle bajja és az élettartam sem rövidûl!
:cheers:
:doghouse:
Írta 2006. szeptember 29. - 10:26
vegyél egy b+-t és a maradék pénzt amit költenél rá öld bele egy rendes villába.
az számít, a nyeregcsõ nem.
de ez csak egy tanács a sokból;)
de azért gondold végig.
bírlak
az a stájsz hogy megvan a diablo,de úgy néz ki hogy a vázba kicsi lessz.viszont találtam egy wcs valami potom pénzért...
de akor pihentetem a dolgot még..
ami viszotn érdekelne ezek a teleszkópos csövek.hogy egymásba lehet dugni õket,de boltban seol nem láttam még ilyet!
a scottomhoz volt gyárilag,de hogy az hová lett..
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2006. szeptember 28. - 22:16
hahó
ricsi wcs vagy rf diabolus hézagolóval????
Race Face Diabolus nekem hézagolóval is bevállt (csak jó hézagoló kell hozzá, mondjuk a sörösdobozból készült hézagoló is jó, csak megfelelõ mennyiségû sörösdobozt kell hozzá szétvagdosni), most Thomson Elite nyeregcsövem van. A Diabolus 2 elõnye: nagyon erõs, nagyon drasztikus mértékben állítható a nyereg dõlésszöge.
Ritchey nyeregcsövek jók, de a WCS nem igazán DH-ra vagy FR-ra lett tervezve, arra a Pro szériája van a Ritchey-nek.
A Ritchey és a Diabolus közt kellene választanom? Diabolus gondolkodás nélkül és gondolkodás után is. Szép, jó és 10 év gari van rá (az élettartam garancia nem 1 életre szól, hanem csak 10 évre!)
:cheers:
:doghouse:
Írta 2006. szeptember 28. - 21:28
az számít, a nyeregcsõ nem.
de ez csak egy tanács a sokból;)
de azért gondold végig.
Írta 2006. szeptember 28. - 13:23
ricsi wcs vagy rf diabolus hézagolóval????
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2006. szeptember 24. - 13:57
Írta 2006. szeptember 24. - 13:14
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2006. július 08. - 23:19
Írta 2006. július 05. - 16:55
1 ébként ha jobban megnézed itt a honlapon a specifikációt ott 30,9 - es van benne......Elõször szimplán lemértem egy digi tolómérõvel a belsejét. Így lett 30.61 mm.
Vadul lapozom a katalógust, nézem a Ritchey nyeregcsöveket, sorban a 30.9 volt a legközelebbi, de az már túl van az általam mérten. Más gyártóknak van 29.6, az meg már naon alatta van. Lemértem mégegyszer, meg a másik módszerrel is (átmérõ/falvastagság megmér, és kivonom stb.). Így is 30.71.
Aske, neked is Giant XTC full alu (nem alu/carbon) 2006 vázad van?
Mer akkor elhiszem neked az adatot, és nem tökölök tovább.
Ja, bilincs természetesen nem volt rajta mer levettem .
http://www.giant-bic...asp?model=11265
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. július 05. - 16:46
Írta 2006. július 05. - 16:43
Vegyél BBB nyeregcsövet, abból 0,2mm-es lépésenként van méret matt fekete és matt ezüst színben.
Írta 2006. július 05. - 15:21
Vadul lapozom a katalógust, nézem a Ritchey nyeregcsöveket, sorban a 30.9 volt a legközelebbi, de az már túl van az általam mérten. Más gyártóknak van 29.6, az meg már naon alatta van. Lemértem mégegyszer, meg a másik módszerrel is (átmérõ/falvastagság megmér, és kivonom stb.). Így is 30.71.
Aske, neked is Giant XTC full alu (nem alu/carbon) 2006 vázad van?
Mer akkor elhiszem neked az adatot, és nem tökölök tovább.
Ja, bilincs természetesen nem volt rajta mer levettem .
Írta 2006. július 05. - 08:19
Giant XTC vázam van. Jól tippelem, a belevaló nyeregcsõ az 30.9 mm átmérõjû?
Tolómérõvel én 30.7 mm-t mértem szal elég neccesnek tûnik, a 29.6 meg sokkal alatta van. Valaki tud konkrétumot? Kis füzetecskébe amit a vázhoz kaptam sajna semmi technikai adat nincs, gyártó honlapján dettó (vagy nagyon béna vagyok és nem találtam meg). Ha valaki tudja segítsen lécci, kösz.
Ha nem volt rajt bilincs, és jól mérted, akkor 30,9 biztos nem jó. (de lehet rosszul mérted)
Enyémet lemértem 31,8as legfelül, értelemszerûen 31,6os nyeregcsõ megy bele.
Ha elsõ pár centi lötyög nem gáz, nyomd bele fullra. Ha egyáltalán nem lötyög és a végén esetleg meg is szorul, akkor az a te darabod.
Írta 2006. július 05. - 08:12
Tolómérõvel én 30.7 mm-t mértem szal elég neccesnek tûnik, a 29.6 meg sokkal alatta van. Valaki tud konkrétumot? Kis füzetecskébe amit a vázhoz kaptam sajna semmi technikai adat nincs, gyártó honlapján dettó (vagy nagyon béna vagyok és nem találtam meg). Ha valaki tudja segítsen lécci, kösz.
Mérd meg a nyeregcsõ külsõ átmérõjét valahol lentebb, és vond ki a falvastagság kétszeresét. Elsõ közelítésnek jónak kell lennie.
Írta 2006. július 04. - 20:57
nem nyert a :Use-nak valóban van titán színû nyeregcsöve, de a kis csalafinta titánból gyártja .... de sajna nem alu árban adja (pedig egy titáncsõ aluszínre festve, hmm kapargatnám a festéket
Ejnye de csalafinta a kis sunyi Use!!!!
Tényleg az lenne a legmegtévesztõbb, ha alu színû titán nyeregcsöveket is csinálna! Jól kiszúrna velünk mert jól megtévesztene minket! Háháhá!
tocsa
Írta 2006. július 04. - 20:54
Puding próbája az evés. Próbálj bele valamelyik bringaboltban nyeregcsöveket. Mondjuk ne újakat, mert azokon meglátszana, hanem használtakat. Ha csak 5cm-t betolod, és lötyög, akkor az nem jó.
tocsa