Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Nyeregcsövek

- - - - -

• Please log in to reply
3018 replies to this topic

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Elég ritka méret, külföldön se gyakori. Itthon talán elérhetõ a Shaman Racing, kint csak Thomsonból találtam.

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 posts

Sziasztok!

Esetleg tud valaki segiteni,hol találok 29.0*400-as nyeregcsövet?
Sehol sem találok...

köszi

Shaman Racing. Szinte minden méretben létezik, és hoznak is. Nézd meg az Author-forgalmazókat.

Durva felhasználásra vannak tervezve, de szvsz jobb +60-80g-ot cipelni, mint szûkítõt használni. És az ára sem túl occsó, és 2 hét körül van, mire megkapod.

Sp

endru

endru

vendég

• fórumtag
  • 63 posts
Sziasztok!

Esetleg tud valaki segiteni,hol találok 29.0*400-as nyeregcsövet?
Sehol sem találok...

köszi

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok!

Valaki tudna segiteni, hol kapok 29.0* 400-as nyeregcsövet?

köszike

pazzazból elvileg létezik, próbáld a 3-al fentebb említett boltban, bár nem egy gyakori méret asszem......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

endru

endru

vendég

• fórumtag
  • 63 posts
Sziasztok!

Valaki tudna segiteni, hol kapok 29.0* 400-as nyeregcsövet?

köszike

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
Köszi! hm aszem betámadom a probike-ot csak utalják végre át a lóvém:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Pazzaz a Probike-ban, külföldi online boltokból pedig szinte bármi.

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
nehéznek nehéz:D meg amint lehet cserélem jobbra de nem egyszerü ez a 27.0ás méret a bbb-nek van egy tipusa amelyböl akad eme méret ráadásul ovális a belseje csak rendelni kell na meg igy hirtelen lóvé sincs anyi sebaj jó lessz a zoom késöbb vésztartaléknak

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nem a legjobb minõség, de ha jó nehéz akkor bírni fogja.

A sebesség mindent megold.

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
hello a zoom nyeregcsövek vajon menyire birják? még soha nem volt zoom cuccom ezért kicsit tartok töle de a régi meghajlot és most hirtelen ilyen van 27.00ba

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Az nem baj ha olcsó, sõt :). Na akkor megpróbálok ilyet felkutatni, de ha valaki tud konkrét helyet ahol kapható, segítsen!

Levágáson már én is gondolkodtam, de az önmagában kevés. A normál nyeregcsövek legalább 4-5 centivel kilógnak a csõbõl, az nekem rengeteg...

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 posts
Voti

két megoldás:
--olcsó (kalloy) ban van ilyen aszem....
-- fürészeld le! (igényesen) a kilóggó üléscsövet..1-2 cm-t..
nem hüyeség!! csag utánna azt nehéz megvalósítani hogy kell befûrészelni nyílást..hogy ki és betudd tenni.
ezt valami reszelõvel ami vékony és hengeres végigreszeled..és csak utánna fûrészelsz.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Üdv!

Fiamnak építek bicajt, de a legkisebb váz is nagy neki. Kérdésem az lenne látott e valaki olyan nyeregcsövet, aminek a nyereg tartó része lejjebb van mint a váz ülõcsövének a teteje? Remélem érthetõen fogalmaztam!
Az ülõcsõ elég hosszan a felsõcsõ fölé nyúlik és a nyeregben is lenne hely, hogy le lehessen ereszteni. 27,2-esben kellene.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Még egy amatõr montis szerint okés, ha nem lesz hideg akkor 7végén két öreg montis is kipróbálja (1 félsznob 1 nyitott emeberke).

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Szerintem próbáld ki ezt a rugós b+, a régi nyergedhez képest úgysem lesz nagy változás és neked úgysem eredményorientált versenyzéshez kell.

Tegnap megjött, de mivel esett az esõ csak egy kört mentem az udvarban (jó, 7600nm a kertünk :-) ), az alapján zsír :). Végre az elsõkeréken megállások is finomabbak ;).

Jah, fém a megvezetés hogy ne forogjon el, szal egyhamar nem fog kikopni. Majd rakok fel képet, mert kíváncsi vagyok arra is hogy nem-e kell azt zsírozni...

Jah, a végén megkaptam 2700Ft-ért :)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Szerintem próbáld ki ezt a rugós b+, a régi nyergedhez képest úgysem lesz nagy változás és neked úgysem eredményorientált versenyzéshez kell.

A sebesség mindent megold.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Én se a hokinál, úgyhogy gondolom a B+ se teszi... (70-80kgnál [még 80, de remélem mihamarabb 70])

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

... a tekerésnél amennyire változik a súlyom annyira ahogy néztem nem fog bemozogni... [b]sysspo, neked szokott?.

Sem a USE-nál sem az RS-nél nem tapasztaltam ezt.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Charon:
Feltöltött kép

MJani01:
Nekem is ilyen van, (legalábbis látod milyen) és nem tudom hogy tud neked pogózni az összesen max fél centit mozgó elasztomer. 40nel kell kátyút nem észrevennem hogy az is megmozduljon, akkor sem érzem, csak tudom :). Jó, ha elötte fapad nyergem lett volna akkor lehet hogy érezném.
Egyébként érdekes, mert az oútimon nem pogózik a nyeregcsõ, és ez a B+ még keményebb. Elöl a teleszkóp az 40-45 környékén pogózik egy centit az oútimon, de a nyeregcsõ meg se nyikkan. Mindegy.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Charon-ra meg én nem akartalak ráuszítani, de ha magadtól mész, akkor hajrá..

Felkerültél a halállistámra! :D

A paralelogrammás Thudbuster cucc most már hosszútávon is bizonyított. A tandemen hátul ülõ ember nem látja az út egyenetlenségeit, nem tudja kiemelni a fenekét, ezért szite minden ütést direktbe kap. Amióta ez van, nem panaszkodik.
Elasztomeres rendszer, a "rugóerõt" = a keménységet cserélgetéssel lehet állítani a súlyhoz képest. Nagyon szépen mozog, az a hátrafele elmozdulás csak elméletben lehet furcsa, a pedáltól mért távolságot tekintve nem! Teljesen természetes a mozgása és felfoghatjuk úgy is, hogy eleve csillapított. A mászásnál nem olyan, mint a szimpla rugós, helyesen belõtt elasztomerekkel nem pogózik. Ha nekimegy az ember valami akadálynak, ugyanúgy kell kezelni, mint a normál nyeregcsöves merevfarú bringát, hiszen ez nem össztelós!!!, nem fog jobban kimozogni semmit!!! Ha ülve maradsz, csillapítja az ütés erejét, kényelmesebb lesz mindenhol tekerni, a derekadat meg mondanom sem kell, hogy mennyire kíméli.
Annyira kényelmes és a tekerést nem befolyásolja, hogy Párom mindkét bringáján ezt használja. (cserélgetjük a bringák közt).