Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Nyeregcsövek

- - - - -

• Please log in to reply
3018 replies to this topic

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 posts
Hopp, tényleg :D ezer bocsánat :(

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

MJani01: nem 0,2mm-rõl van szó, hanem 2 mm-rõl! A nyeregcsõméretek is mm-ben vannak megadva, a 27,0 és a 27,2 között pedig bizony 2mm eltérés van:)

Már bocsánat, de te nem matek tagozatos voltál... Az 0,2 mm és nem 2 ;)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 posts
MJani01: nem 0,2mm-rõl van szó, hanem 2 mm-rõl! A nyeregcsõméretek is mm-ben vannak megadva, a 27,0 és a 27,2 között pedig bizony 2mm eltérés van:)
Amúgy ha akár 0,1 mm-rõl lenne szó, akkor sem esztergáltatnám le, még ha 100Ft-ba és 5 percbe is kerülne, mivel szerintem ez igencsak kontárkodás lenne. Ok hogy nem egy esetleges baleset okozója, de akkoris...

Már megvan hogy milyet fogok venni http://ebike.hu/term...0-270-mm-ig/542 a hossza pedig 400mm, csak el van írva.

Igen, arról az Author vázról van szó amit linkeltél, viszont 21"-es, magyarul logikus hogy a nyeregvázcsõ is vastagabb. Remélem :D 6mm-t azért csak észrevesz az ember, annyi tuti nem volt hogy ne menjen bele a vázba. A nyeregcsõ alján a kis lekerekítés felfeküdt a nyeregvázcsõ tetejére, csak az a (remélem :) ) 2mm kellett volna hogy belecsusszanjon.

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 posts

Biztos, mivel a Magellanon 27,2-es, az új Author Sector vázamba pedig éppenhogy nem megy bele. Az vágás két oldala párhuzamos, szóval nincs elgörbülve. Szívás hogy 2 mm miatt vehetek új nyeregcsövet :(

Ezt: Author Sector lenne? Mert a gyártó szerint:
Nyeregcsõ : RITCHEY Comp V2 (28.6).

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
27.0 nyereg csö egy szemét dolog mert kevés van belöle a pazaz király csak ritka van még ackor 2-3ezerér egy csavaros nekem 130kilót jól bir van még bbb 2csavaros szintén masszív meg zoogi én eddig ezekkel találkoztam ja a zoogi 350-es ugyhogy storno
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Biztos, mivel a Magellanon 27,2-es, az új Author Sector vázamba pedig éppenhogy nem megy bele. Az vágás két oldala párhuzamos, szóval nincs elgörbülve. Szívás hogy 2 mm miatt vehetek új nyeregcsövet :(

ha nem valami agyonkönnyített nyeregcsöved van azt a 2 tizedet lekapja egy drehás kb fél perc alatt, egy csõ árának a tizedéért....és egy átlag csõ azt még simán kibírja
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Csak egy kis kötözködés, 0,2mm miatt.

A sebesség mindent megold.

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 posts

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 posts

Segítségeteket kérném, remélem sikerrel járok :)

27,0-s nyeregcsövet keresek, lehetõleg 400mm hosszúságban, minél erõsebb kivitelben. Súly nem szempont, csak könyörgöm ne hajoljon el!!! :) árban.....6-7000 Ft,-ig, csak budapesti budapesti üzletek érdekelnek.
21"-es vázban fogom használni, 196 magas, ~90 kg paraméterekkel :)

Biztos, hogy 27.0-ás? Elõfordult már nálam olyan eset, hogy vékonyabb csõ volt berakva a bringába, mint ami belevaló - 27.2 helyett 26.8-as - és szépen összehúzták a nyeregvázcsõ bemetszését. Ettõl persze a kör keresztmetszet már nem kör, deformálja a nyeregcsövet, amitõl az hamarabb törik. Szóval nézd meg, hogy a nyeregvázcsövön a függõleges bevágás két széle nagyjából párhuzamos-e. Ha nem, akkor óvatosan húzd szét párhuzamosra, és próbáld bele a 27.2-es csövet (valakinek biztos van használt).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

27,0-s nyeregcsövet keresek, lehetõleg 400mm hosszúságban, minél erõsebb kivitelben. Súly nem szempont, csak könyörgöm ne hajoljon el!!! :) árban.....6-7000 Ft,-ig, csak budapesti budapesti üzletek érdekelnek.

próbáld a probike-ban a pazzazt, elõ szokott fordulni......nekem bírta a 110 kilómat gond nélkül.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 posts

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A nyeregcsõhöz veszed a vázat, az jó! :) :)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
végülis XLT lett a szín miatt :)
bejövõs nagyon ez a befogófej. szép.
thx az infokat!

már csak vázat kell hozzá szereznem :D

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts

Hézagolj ki egy 400 mm-es 27.2-es Ricsi Comp-ot :D

alapból sem vagyok egy nagy Ritchey fan, de amit tuti nem vennék, az a comp, drága és gagyi...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

mely része nem tetszik? itt egy elöttem és nem látom mi az ami nem szép kidolgozású rajta.
Fõleg ha még az árára is pillantást vetünk....
Súlyban is jók.

(mérj meg egy thomson csövet....)

A fejnél néhány helyen látszik hogy megsérült az anyag miközben a gép dolgozott rajta, de eddig csak egyet fogtam a kezemben (titánszínût), a haverom edzõgépében van egy, nem volt még baja vele. Majdnem én is ilyet vettem, de kaptam olcsón egy 2014-es pazzaz-t.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
köszi!
egyéb lehetõség ilyesmi árban (5-6k) 31,6x400asban?

http://www.poison-bi...rt/12612003.htm

ezt néztem még de elég kis felületen fogja a nyeregpálcát ugy látom.. :\

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
mely része nem tetszik? itt egy elöttem és nem látom mi az ami nem szép kidolgozású rajta.
Fõleg ha még az árára is pillantást vetünk....
Súlyban is jók.

(mérj meg egy thomson csövet....)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
És ránézésre még a megmunkálásuk sem olyen szép.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

pro plt nyeregcsõvel van valakinek tapasztalata?

kormányos topikban azt olvasgattam hogy a stucnik jók, meg könnyûek és még szépek is :)
nyeregcsõnél is lehet hinni a súlyadatnak?
ennyi pénzért nem nagyon találtam jobbat, könnyebbet.

A Pro LT nyeregcsövem 31,6×400as méretben 302g, az XLT 27,2×400asban kb. 290g, a PLT meg olyan 270g, én ennyit mértem a ZP-ben, szóval annyira nem könnyûek az alap LT-hez képest, fõleg ha az átmérõbõl adódó különbséget is figyelembevesszük.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
pro plt nyeregcsõvel van valakinek tapasztalata?

kormányos topikban azt olvasgattam hogy a stucnik jók, meg könnyûek és még szépek is :)
nyeregcsõnél is lehet hinni a súlyadatnak?
ennyi pénzért nem nagyon találtam jobbat, könnyebbet.