Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Pécsiek ide!

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
18415 hozzászólás a témában

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
:P ;D

_Mickey_

_Mickey_

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
Tegnap voltam Mecsek északi oldalán, tigris nincs, brazil van. :)

Aki pedig tavaly felújította az Abaliget-Okorvölgy útat az legszívesebben fejbelõvetném, 1szerûen nem értem miért kellett elrontani egy viszonylag jó minõségû utat. ???

Letöltés téma kapcsán szerintem DC a best.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Leslie:
Nem kellett volna szegény tigert megölni, és akkor elnyalna mindent.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Nem mosógat el helyettem valaki?
naaa mondjuk egy csokiér cserébe? :)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Zap szerintem egyáltalán nem OFF hisz a te problémád a mi problémánk ;) (nyal-nyal) ;D ;D
amúgy nemis mondtad az exe jó lett?

A Tigris témáról meg ennyit: Tigris a szobám panorámájában ;D

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.806 hozzászólás
Zap, milyen netet szereztél otthonra és mennyiért és honnét?

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
úúúúú, köszi!!!!

ez jó!!!

Ez a port engedélyezés egyébként hogy néz ki?
Tegnap próbáltam az emule-t és miután a 20. kérdést tette fel, hogy engedje-e, mindent letiltottam, és letöröltem a p.-ba az egészet. Szóval nem vágom, hogy mi-mi.
- azt értem, amikor valami más programot indít. Engedem, ha én böktem, tiltom ha nemtom mi mit indít
-a cookikat is engedem (ami a laphoz tartozik, külsõt nem), mer anélkül halál a dolog, ha meg rákérdez mindig, akkor agybajt kapok
-de aztán ott volt minden IP címrõl ezjönazjönezmegyazmegy. Engedni, nem engedni?
-vagy mi ez a port nyitás? Egy portot hagyni, hogy azon gyüjjön a dolog, minden mást kitiltani, azt kapják be?

Szóval vágom a tûzfal lényegét, mert azt leírják a honlapjukon, meg mindenhol, de nem tudom mit engedjek és mit ne. (Olyan, mintha az autókereskedõ azt mondja: és raktunk bele kormányt, hogy arra menjen, amerre Ön akar, de azt nem mondja meg, hogy mi a különbség a szántóföld és az autópálya között.)
Ha ebben segítenél az kerál lenne
Kösz mégegyszer...

(ja és bocs a MEGAOFFért, de úgyis haldoklott a topic)

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Jaja, a beépítettre az edonkey saját keresõjét értem.

Bár ezeket a cuccokat nem ismerem pontosan, de most megnéztem a weboldalukat, és azt mondom korrekt.
A tûzfalnak végülis az a feladata, hogy azon kívül amit te engedélyezel semmi más nem mászkálhat ki-be.
Az edonkey-hez kell 1 portot befelére engedélyezni, különben kurva lassú lesz a letöltés. Az edonkey csak azokat a fájlokat osztja meg, amiket te mondasz neki, illetve az éppen aktuális letöltéseket osztja meg, mert ilyen rendszer.
Van még egy elég jó töltögetõs dolog, a bittorrent. Ehhez ha jól emlékszem két portot kell megnyitni befelé. Aztán mindenféle oldalakat túrni, de jut eszembe, nézzétek meg ezt:
Az 1. hozzászólásban van a lényeg.

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.806 hozzászólás
Zap

Ha kell nekem van Norton Antivirus 2004.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
tomidny:

a beépített keresõ az e-donkey keresõje?

Hah a tényálladék ez itten: most kötötték be otthonra a netet, és elég láma vagyok az internet biztonsági téren (bár fejlõdök). Avast antivir figyel napi frissítéssel, meg a Kerio tûzfal véd, bár eléggé nem látom még át. Adaware-t naponta lefuttatom. Surfolok általában, de szeretnék zenét is és filmeket is letölteni, csak azé nem lenne jó, ha mindent lenyúlnának a gépemrõl, meg vannak rajta szenzitív adatok is, ezeket a file-cserés progikat meg aztát full nem vágom, mi biztonságos, mi nem, mit hogyan állítsak, meg fõleg, mit használjak. nem mintha egyéb biztonsági eszközök terén képben lennék.

ÁÁÁÁÁ, kezdem megérteni, hogy nem látják az emberek a Tescos bringa, meg a Yeti közti különbséget!!!

Szóval ha kiokosítanál picit Tomi, aztat megjutalmaznám, gondolom bármiféle alkoholtartalmú ital jól jönne... hehe

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
hát igazábol nem mertem volna ijet kérni...
na 10é odadja a komplett kereket:Dich wicha a hegeszett nem a ragasztott,acor iparis agy meg dt mittom mijen küllõk.
meg egy hayas hfx9 hdt.
de irtamm neki hogy majd 20.ika örül fölmegyek értük.
azért köszi!!

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.806 hozzászólás
Márió: én is bótoltam már vele, de sajna ezen a 7en minden délutánom foglalt, én meg kint vagyok a pékfaszába... így nem nagyon tudok mozgolódni, de kérdezd meg dnl-t õ is itt van fenn, talán meg tudja neked oldani a dolgot. Egyébként mennyiért? Ja, de ha a gyerek újpesti, akkor itt is tudok vele találkozni, a Duna Pláza business felébe vagyok, szoktam látni a metrón. Na, értesíccs, ha kellek.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Hát bringás filmeket a beépített keresõvel szoktam találni, rendes filmeket meg olyan fórumokon, ahol direkt ezeket az úgynevezett ed2k linkeket publikálják.
Lehet ilyeneket is keresgetni a keresõvel, de néha vannak vicces emberek, akik átneveznek egy fájlt valami nagyon várt cuccra, és mindenki rápörög, tölti, aztán kiderült, hogy valami faszik szopják egymás farkát ;D
Ja meg mp3-at is a beépített keresõvel szoktam keresni, bár vannak erre is jó oldalak.

Igazából a para ezekben a fájlcserélõkben, hogy könnyen ki lehet deríteni milyen IP címrõl tölt lefele az ember. Aztán mivel letöltés közben is megosztja az anyagot, ezért máris törvénysértést követsz el, és az IP cím alapján megtalálható vagy. Gáz mi?
Múltkor poénból nekiálltam letölteni az internetre kikerült win2000 forrást itt bennt a munkahelyen, aztán a drávanet kapott levelet, hogy itt illegális fájlok terjesztése folyik :o

Igazából támadást a programon keresztül (kivéve talán a Kazaa-t) nem tudnak csinálni, de az IP címed megtudják, és azon próbálkozhatnak. Szóval kell tûzfal 1000-el. Azon be kell állítani 1 vagy 2 portot, hogy azokat beengedje a programhoz, és kész is.

Kérdezzetek bátran!

Most elmegyek a Fotoplus-ba, aztán ha visszajöttem válaszolok.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
hi
Bandi kérhetek vlamit?bár nem is merem...

hát aéert bátorkodok megkérdezni:
Egy pesti srác a Vole kerekét megveszem,és ha ugyis pesten vagy...
á bár nem lenne kedvem egy kerékkel nekem se hazautanom...
majd megoldom...
nem szoltam...

Zap:
hiába a tûzfalak,akkor is van ki-bejövõ adat ha csak kapcsolatban vagyok semmi nincs megnyitva.
mozilla tûzrókát föltettem,a tûzfalból meg a norton féle van most fönn,de szar me mindenért nyavajog,de ha a routert bekötöm akkor jó lessz,ugye?
na majd esete...

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.806 hozzászólás
Nekem a Kazaa-val az a problémám, hogy rettenet mennyiségû reklámot felpakolt a gépre, mindenféle programot, amibõl ha csak egyet is letöröltem, akkor vége az egésznek...
Azt mondják, hogy az e-Donkey az nagyon jó, és nincsenek vele problémák.. A tûzfal nekem nem kiabált egyszer se

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
gyere akkor szombat délelõtt, köcsiadok BBcédét.

Nah, csakmert nem vágom ezeket a progikat, hogy hogy mûködnek. Ok, fájlcserélés, az jó, de ki mit használ és miért pont azt? És nem parák ezek az oldalak támadásszempontból? És a tûzfal nem fog ordíbálni mindig?

Kedves Internet tudó barátunk válaszolj alattvalóidnak, kik epedve várják a megoldást bajaikra...

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.806 hozzászólás
Jajj, hát na'on jó lenne, délután én sem érek rá, gardenparty meg bicajszerelés, remélem Beastie zenére... :D

Tényleg, mi a különbség ezek között? Engem is érdekelne. Meg hogy miként lehet ráakadni ezekre a filmekre. Mondjuk Kazaa-t használtam már, a filmeket is lehet így megtalálni? Mint a zenéket?

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Tomidny: ja, rá. Csak gondoltam õ ráér...

Mi a különbség az ilyen progik között egyébként? pl. Kazaa, DC ++, Emule, Edonkey?

AW: háááát, idõjárásfüggõ. meg egyik nap Pesre megyek, ha minden igaz. Szombat délelõtt szok otthonülõs lenni, a délutáni tekerésig....

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
edonkey-val töltögetek.
Eléggé türelemjáték, de van sokminden 8)

Mármint a Pántyára gondolsz?

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.806 hozzászólás
Zap: hogy eszembe jutott, mennyi idõd lesz 7végén? Megnézném az amcsi képeidet is, ha lehet, ha nem akkor nem. :)

Nekem kell egy új külsõ, meg nyereg, meg racsni, bas**za meg. Bindegy.