Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Pécsiek ide!

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
18415 hozzászólás a témában

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Nah voltunk jót bringázni.

11kor felhívtam Mettyút, hogy akkor jön-e, de hát nem volt olyan formában ;D
Magooval felmentünk a Tettyén keresztül a TV-toronyig ahol kis fotózás, és ugrálás. Majd a Kis-, és a Nagy-Tubes. Onnan a frankó kis kacskaringós ösvényen le Lapisig, aztán a széles erdõirtáson száguldás a Remete-rét felé.
Remete-réten a gyerekek kerülgetése. Kis kajálás és tologatás felfelé Vörös-hegynek aztán lefele meg a tócsák és a sár kerülgetése nagy sebességgel. Aztán megint egy kis tologatás (nagyon nem volt kedvünk tekerni :P ) és már a Jakab-hegyen is voltunk. Ott a maradékok felélése következett (a kaja még oké, hogy elfogyott, de sajnos víz se volt). Na itt is nyomtunk egy kis ugrálós, fotózásos játszadozást.
Itt még átmentünk az István kilátóhoz, ahonnan a Zsongor-kõ fele visz le egy jó kis ösvény. Zsongor-kõtõl vissza Jakab-hegy felé, és nyomulás lefele Éger-tetõ irányába. Itt is volt egy kevés sár, de amúgy nagyon állat volt lefelé.
Éger-tetõ alatt a Mohosi-kis-kút megint el van apadva, illetve nem jó helyen folyik. Szóval ott se volt víz, mehettünk a Teca mamához sörözni ;D
2 korsó legurult. Utána mi is a városba. A Bokáccsó felé mindent le/fel/megugrottunk. A Domus elõtt ökörködve észrevettünk egy Polar-X-es csávót bemenni a boltba. Lopjuk el a bringáját! Siettünk is, de Mettyú gyorsabb volt és kijött a boltból. :D
Zoli is hamarosan megjelent a bazi nehéz vas elemeknél és elõadta az ötletét, hogy mit hova kéne rakni. Mettyú gyorsan le is lépett, mindenféle ál indokokat felhozva. Igazából biztos lusta volt ;)
Na mindegy, jött helyére még három ember akikkel az egyik ívet el is húztuk, de az ívek közé már nem bírtuk becipelni az összekötõ elemet. Pedig voltunk 6-an. Kéne még 4 ember. Vagy egy daru.
Inkább elmentünk a vasútnál lévõ postához, aztán ott ökörködtünk egy kicsit. Onnan én 7 elõtt mentem haza.
És itt vannak a képek ;D

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
háj
na ma megvettük a táskákat!már csak két kissebb hiányzik amive egy-két naposra megyünk ott.
de van még vasárnapig idõ!!!Ej,ráérünk arra még...
Na nem mentem pakolni,pedig M még mondta is!
Na majd 16.körül jövök vissza!
ja pangás volt ma...
nem dogoztam én se,lenyírtam a kutya szõrét...
;D viccesen néz ki!
ha szar kedetek van nézzétek meg!

Ha nem jelentkezek 20.áig akkor az ablakon nem nehéz bemászni,biciklit vihetitek,a kamerát ne piszkéljátok a Zsanira van állítva az infra lszemüveg az ágyalatt,kaja a hûtõben!
:-*

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.806 hozzászólás
Always wear a helmet...

http://www.pinkbike....pbpic243659.jpg

http://www.pinkbike....pbpic243660.jpg

http://www.pinkbike....pbpic243662.jpg

Shoshi

Shoshi

bentlakó

• fórumtag
  • 7.011 hozzászólás
Elég hulladék ez a nap fórumtéma szempontjából... :'(Nem? Mindneki strandol, vagy a nyü van?

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
MIVAN???????

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Mindenki menjen a Bokihoz, nem t'om hányra íveket pakolni vagy mi. Aki akar menni, az keresse Mettyút!

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
hát ezzela tûzfalnélküliséggel megjártam...
volt valami worm végû vírus 6db de elég jól leszedtee a norton av!most juhé
tettem föl még egy kazat,ad-aware,meg egy flashgetet.
valami tipp mi kell még?
Metty:
láttalak titeket csak gondoltam nem ordítok utánatok...
megoldodott a fék meg a kerék problémám,ma meg van rendelve csak ki kéne fizetni... :-\

hamorim

hamorim

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 hozzászólás
Na búcsúzom is mára!
Akkor holnap, vagy élõben vagy virtuálisan.
Jó munkát!

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Hát milyen dolog az ilyen? Olyan mókás amikor az embert részegen ordító, züllött alakok ébresztik hajnali 4kor... ;D

Amúgy vettem egy nagylátószögû adaptert, ami picit drágább volt, mint számítottam, de aztán rájöttem, hogy azért, mert ez a jobb minõségû. Aztán most ráizgultam erre a dologra, és lehet, hogy veszek egy halszemet is rögtön. Azzal lehet jókat fotózni... Ááááá! Kit fotózzak most?

hamorim

hamorim

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 hozzászólás
Mondjunk egy hipp-hipp-hurrát a Bandinak, aki jóbarát és segít az embernek, ha gondja van. Az meg szarik neki fékpofát csináltatni. Fujj!
Hipp-hipp-hurrá!
Tomi:
Kikapcsolt telefonnal alszom. Én már sok embert felébresztettem hajnalban, úgyhogy nem akarok én is egyszer az egyik pityókás haverom áldozatává válni.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Hát legyen.
Maximum holnap addig csörgetünk, amíg fel nem támadsz... ;D ;D ;D

hamorim

hamorim

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 hozzászólás
Hát ma már 3 pólót átizzadtam és most folyadékot pótlok, úgyhogy nekem mára elég volt. Akkor maradjunk abban, hogyha holnap 11ig nem jelentkezem, akkor bealudtam. Jó ez így?

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Ma már nem akarsz többet menni? Valami kis városi játszódás?
Holnap mehetünk akár 11kor is, ha az jobban esne...

hamorim

hamorim

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 hozzászólás
Hálló-hálló-hálló!
Itt van a kis munkanélküli barátotok is, aki bejött nosztalgiázni a könyvtárba. Amúgy a Mecsekrõl lefeléjövet ugrottam be ide. Zolival voltunk fenn Kis-Tubesnél. Picsa párás az idõ.
Tomi:
Ötleted teccik, de ma estére megint partyt mondanak a jósok és nem ígérem, hogy kikászálódom az ágyból reggel 10re. Már értem miért lesz minden munkanélküli alkesz. ;D
Na de jelentkezem, ha mégis.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

ja, még egy gyors kérdés: a router télleg tûzfalként funkcionál? Azaz, ha van router nem kell szoftveres tûzfal a gépre?

Hmmm. Hát végülis majdnem. Tény, hogy kintrõl szinte lehetetlen bejutni a belsõ gépekre. Viszont, ha p2p-es cuccot akarsz használni, akkor bejön egy nehéz probléma a port forwarding. Jó annyira nem nehéz, de van vele gond.
Ez azt jelenti, hogy a kintrõl adott portra érkezõ csomagokat át kell passzolni egy belsõ gépnek.
Ilyenkor nem lehet használni a dinamikus címkiosztást, amit a router tud nyújtani, és fix ip címet kell megadni a route belsõ hálózatának címtartományából.

Viszont a trójaiak belülrõl induló pofázásait nem lehet kivédeni a routerral. Bekapsz valahogy mondjuk egy keylogger cuccot (nem tudom kereng-e most ilyen), és kiküldi a jelszavaidat valakinek. Vagy kiküldik a látogatott weboldalak címeit. Szóval windows alatt ilyenkor sem árt valami védelem.

Juhéjj! Most látom, hogy Mettyú belépett a fórumra!

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Igen, lõnek, mint állat.
Amikor bekötötték hozzám az ADSL-t, akkor úgy gondoltam, hogy ráérek a tûzfallal, mert a linuxot úgysem olyan könnyû bántani. Aztán 1 hónap után majdnem nagy pofáraesés lett a vége, mert román hackerek betörtek.. >:(
Azóta óvatosabb vagyok.

Mindjárt felhívom Mettyút. Ki, mit üzen neki?

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
ja, még egy gyors kérdés: a router télleg tûzfalként funkcionál? Azaz, ha van router nem kell szoftveres tûzfal a gépre?

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Aha, vágom kösz.

Szóval akkor totális háború van.
Ha az autópályán mennek a tankok akkor menjek a szántóföldre és viszont...

Tehát annyi mindent engedjek be, ami az oldal/progi mûködéséhez feltétlen kell... Na majd rájövök, hogy miaz. Mindent jól letiltok. Sõt, visszaküldöm a netet és akkor full a biztonság.

Ja, egyébként interware 384: szeptemberig ingyen, onnantól 7992+ÁFA, és szexi hangja van a telefonoperátor csajszinak.

Az exe file meg nem lett jó, de lereseteltük a BIOSt és onnantól megy. Köcccssssög ferdeszemûûjek.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

Letöltés téma kapcsán szerintem DC a best.

Hát magyar dolgokra biztos, de ha ritkaságokat vadászol, vagy frissiben akarsz dolgokhoz hozzájutni, akkor nem biztos.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

úúúúú, köszi!!!!

ez jó!!!

innen tanultam én is sokmindent ;)

Ez a port engedélyezés egyébként hogy néz ki?

Hát ez eléggé tûzfalfüggõ. Mondjuk biztos lehet azt csinálni, hogy alapból semmit nem enged meg, és nem is kérdezget.
Aztán ami kell, azt kézzel szépen be kell állítani.

Tegnap próbáltam az emule-t és miután a 20. kérdést tette fel, hogy engedje-e, mindent letiltottam, és letöröltem a p.-ba az egészet. Szóval nem vágom, hogy mi-mi.

Hát igen. Pedig az emule az gyakorlatilag egy tunningolt edonkey plusz protokollokkal. Sokan dicsérik, de van aki inkább marad az edonkey eredetinél, és vannak akik az mldonkey-t használják.

-de aztán ott volt minden IP címrõl ezjönazjönezmegyazmegy. Engedni, nem engedni?
-vagy mi ez a port nyitás? Egy portot hagyni, hogy azon gyüjjön a dolog, minden mást kitiltani, azt kapják be?

Naszóval. Pontosan ezt kell tenni. Mindent tiltani. Jönnek a 445-ös porton támadások, a 135, 137-es porton UDP-s csomagok a buta windows üzeneteivel, aztán még iszonyat mennyiségû próbálkozás.
Kifelé normális esetben nem kéne korlátozásokat csinálni, de sajna a windows hajlamos pofázni kifelé is, ezeket jó lenyomni. Aztán a trójaiak, ha bejutnak, akkor azokat is gátolni kéne a kifelé dumálásban.
Mi kellhet kifelé?
80,443 webhez a http és a https protokoll
21,22 ftp protokoll portjai
25,110 a levelezéshez, ha nem freemail-t használsz, hanem az outlook-kal vagy valami hasonlóval ontod a spam-et a haveroknak ;)
edonkey esetében jön az a nehézség, hogy vannak szerverek, amik nem a 4661-es porton mûködnek (mert azt néhol az ISP-k szûrik), és emiatt lehetnek problémák.
IRC-hez megint kellhetnek extra portok. Az ICQ-hoz is, meg minden csetelõs baromsághoz.

Tuti megoldás nincs.