Az anyátok csipáját!
Én egész nap szívtam a rendõrségen. Szépen indult a dolog, reggel még ment minden az irodában, aztán kimentünk a rendõrségre. A pesti srácoknak nem sikerült a mobil (GPRS) hátózatra való csatlakozás, és 5 órányi tömény szívás után kicserélték a szuper antennát egy gemkapocsra... Azzal ment minden.
No komment.
Aztán mi közben megebédeltünk, és nekiláttunk 6 gép összerakásának. Összeraktuk mindet. Kipróbáljuk az alkalmzást, de kurva lassú volt a szerverrel való kapcsolat. Elõször ráfogtuk a 10Mbit-es hálóra. Kicserélték nekünk 100asra, de még úgy is lassú volt. De olyan szinten, hogy nálunk az irodában 20 másodperc alatt indult el az alkalmazás, itt meg 20 perc alatt... Kicsit durva volt.
Na akkor hibakeresés. Hol lehet a gond? A ping idõk teljesen rendben voltak. Átvittünk egy gépet a szerver szobába, és ott is lassú volt közvetlenül összekötve a szerverrel! Hát bazmeg ilyen nincs! Szerver konfig túrás, agyalás, mindenféle próba, de semmi. Elvittük a kliens gépet vissza az irodába, ott megint jó minden.
Eszembe jutott, hogy ott a szervereken volt valami ipv6-os paraméter is, és hát amikor csináltam IP alias-t rajtuk, és azon keresztül értem el õket, akkor teljesen rendben volt minden.Kiszedtük azt is, de nem gyógyult meg úgy sem.
Szóval az egész napom egy nagy szívás volt.
De nem érdekel, mert megyek Sikondára és KÉSZ!
Holnap még kipróbálunk ezt-azt, és ha nem megy jövõ héten újra nekifutunk.