Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Levél a BKV-nek

- - - - -

• Please log in to reply
167 replies to this topic

McClane

McClane

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,710 posts
off ezerrel

Én is szoktam copyzni, de csak amikor megirom az egészet. Most viszont véletlenül megnyomtam a backspace-t közben!

lensver ha beírtad a szöveget, majd kijelölted, és megnyomtad a backspacet, erre eltûnik a szöveg, de ctrl+z-vel visszavonható a mûvelet, és visszakerül a szöveg

on

Orion

Orion

vendég

• fórumtag
  • 66 posts
Szerintem ez a bérlet dolog egy kissé utópisztikus. Az ötlet dicsérendõ, de sem a BKV oldaláról nem lesz foganatja, sem a biciklisek (fõleg a fogasos DH arcok) nem fognak bérletet váltani, hisz most sincs jegyük inkább blicelnek tovább és rongálják a lyukasztókat.(Mellesleg a bérlet megvétele nem kötelezõ, továbbra is mondhatja, hogy jeggyel utazik és nem tud lyukasztani a megrongált lyukasztó miatt)

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 posts
Szerintem a divat dh-sokból is lesz aki megszereti és megmarad a Dh-nál... és megnormul aki pedig télleg csak divatból csinálja ezt az igen költséges sportot annak úgyis elmegy a kedve az egésztõl...

Egyébként én is KEX-nek adok igazat!

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
KeX (és a többiek): igen, ez az egyetlen megoldás

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
én eccer elmentem bringázni a Bükkbe, és kissé elszámoltam magam, és rámsötétedett (meg akkor kezdett gyorsan sötétedni). Jövök hazafelé, a lámpám lemerül. Na frankó. A Bánkúti (ha ez vkinek mond vmit) szerpentinen jöttem le lámpa nélkül, halálfélelemmel küszködve. (Egész úton egy autóval nem találkoztam, pedig istenbiz. belegyömöszöltem volna a bringát...) Amint leérek a szerpentinrõl az ómassai útra, látom hogy vmi jön. A lámpám addig ugye kicsit magához tért (nem voltam hülye, hogy tökig lemerítsem), és elkezdtem jelezni (ugye a zsaruk is köröznek este a lámpával? ;) ). És ekkora mázlim még nem nagyon volt, egy busz jött arra!!!
Megállt, a sofõr kihúzta az ablakát, mondtam, hogy a lámpám meghalt, elvinne-e, és elsõre kinyitotta az ajtót, még tõlem se kért bérletet, nemhogy a bicómtól!!!
Ezúton is közönöm neki!
Kicsit elég off lett, sorry...

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
Najah. Érdkes okfejtések mennek itt, legtöbben bölcsesség is van. Szerintem, most ennek a levélnek nincs értelme. Tényleg ott kéne kezdeni a dolgot, hogy a "kis köcsög bringásokat"elimináljuk. Úgylátom a fogason kívül ez az állatfaj nem nagyon dívik, szóval ott kéne szépen ezeket visszafojtani, merhát mégis csak azt használja a legtöbb bringás, ergo azt látják az emberek. Bár nemjárok sokat fogassal (havonta 1x kb.), de tudom mirõl van szó. Most a bölcs, rutinos fogasozókhoz szólnék: teljesen természetes hangnemben fel kéne világosítani ezeket a kis takonycsappantyúkat, hogy mi a pálya. Pl. bazmegoláskor leszólni õket etc. Egy próbát talán megér. Egyrészt gondolom valamennyire azért tisztelnek BENNETEKET, hisz látják, hogy fullfész bukó, déhásöltözet, meg ilyenek (nyilván õk is ilyek akarnak lenni) szóval ha normális hangnemben szólítjátok meg õket, akkor szerintem vennék a lapot. Másik meg, hogy balhéknál is simán oda lehet menni és megmagyarázni nekik, hogy mi a dörgés.
Lehet, hogy túl naív vagyok, de más megoldást nemnagyon látok. Kérdés az, hogy van-e elég "bölcs" fogasozó... És hogy akartok-e változtatni a helyzeten.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
najo, de egy kis merevgepbolkiszedettkerekesbiciklimelleszigozva az még csomag.
de a te böszme nagy wegad a juniorral?! az sose:D amugy igen. gonoszok a buszvezetok. mindamellett en szoktam kiszedett kerekkel szallitani. meg jegyet sem kell venni, mert csomag, nem haladja meg a csomagnakmegengedettmaximummeretet, valamint nincs 20 kilos(háhá, csak 19 ;D de ugysem merik meg...)

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
[glow=red,2,300]OFF:[/glow]
Én: Hogyis volt?

Általános iskolába jártam, kb. 5.es lehettem amikoris a fizika tanárunk szerevezett minden hétvégén biciklis túrákat. Akkor még a tanár miatt jártam biciklizni, de egyre jobban megtetszett, Õ látta is ezt rajtam. Adott egy MBAH-t hogy olvassam el, van benne sok okosság, s tényleg volt. Dave írásai, Indián "népmeséi" megtették a hatásukat. Kezdetben csak túrázásra használtam a bicajt. 8. os koromban divatból elkezdtem görizni, élveztem, de inkább eröltetett volt mint, hogyismondjam, belülrõl jövõ. Közben már nagyban kajakoztam, de ez a sport nem igazán nevezhetõ kreatívnak, ezért rengeteget bicikliztem közben. Egyik hétvégén a HHH-ra mentünk tekerni és véletlenül pont volt ott egy rendezvény, P..SI Max (max íz, nó cukor) Downhill verseny és akkor azt mondtam, hogy "Ezt én is szeretném, ez az ami eddig hiányzott az életembõl."
Addig csak az Eurosporton láttam DH/DS versenyeket, a CC VK futamok után. Elainte Miguel Martinez volt a favorit, de Mike King és SHAUN PALMER leszorították a dobogó csúcsáról.

Valahogy így kezdtem el DHzni.

Ezúton is szeretném megköszönni Nagy Károlynak, Charlie Bá-nak, hogy megszerettette velem ezt a remek sportot.

[glow=red,2,300]ON:[/glow]

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,269 posts
elkezdtem olvasni..de felenel meguntam..mer ott mar inkabb csak magatokat ismeteltetek ;D
egyetertek lens-el..a begyöpösödött bkv-sok ugyse fognak semmit tenni ez ugyben..de azert optimizmus rulez...ha emg emgis sieral es lesz ilyen berlet en akkor se veszek mer inkabb a bicomra koltom minthogy berletet vegyek..mer fakk bkv.. :P

Jorus egyik beszolasahoz ;) kapcs:
jomutkoo voltunk tekerni es elkeveredtunk nagyon valamerre budaörs vagy ma nem is tom merre fele..szal messze voltunk mindentol..es nekem ott a semmi kozepen..avgyis egy hegyodlalon defektem lett..
letolni a hegyrol...civilizacio searching...FIND!!
talaltunk egy megallot..tavolsagi busz volt..a belvarostol kb. 30kmer...
mondom oksa megvarom a buszt..kikapom a kerekeket..jon is a sarga tavolsagi..szallnak fel az emberek..en meg kozbe osszedobtam a kerekeket egybe a vazat meh a hatamra...elindulok az ajto fele mer mar nem volt felszallo erre az a tarack ramzarja az ajtot..ramuvolt hogy takarodjak nem bicikli szallito es b*szzam meg...hat kb .igy volt hogy utana 4,5 ora fagyoskodtam mire a szuleim kitalaltak hozzam a semmi kozepere.. :-\ :-X

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,032 posts
Hi!

Egyik tanárom dolgozott egyszer egy állanmi cégnél, és õ mondta a következõ sztorit:
Felkérték, hogy írjon egy prgit, ami számon tartja a bevételeket, és a kiadásokat. A progi elkészült, és a következõ üzleti évben be is vezették a rendszert. A progi tökéletesen mûködött, és az év végén nemhogy hiányuk nem volt, de még pénz is maradt a kasszában. Ennek szerintetek mi lett a következménye? Elõléptették? A francot! Majdnem kirúgták!!! :o :o Ennek oka pedig az volt, hogy mivel nem verték adósságba magukat a fenntrató megdícsérte õket, és csökkentette azt az összeget, amivel már évek óta rendszeresen kisegítették a forráshiánnyal küldõ intézményt. És ennek persze nem igazán örült az adott intézmény. A tanáromat lebaszták, a megtervezett, és tökéletesen mûködõ rendszert kivonták a használatból. Ez egy durva sztori, de ez sajna M.o-on így van. Ez egy hülye magyar felfogás, amit nyugaton szerintem nem is értenének meg.
Szerintem ugyanígy a BP-i közlekedési vállalatnak sem érdeke, hogy nyereséges legyen, mert a pénzt úgyis megkapja, mert a tömegközlekedsére szükség van.
Ja és ugrálhatnak nyugodtan a kis kerósok szerintem leszarják az egészet. Max ha nagyon pampognak odaküldenek vagy 20 ellenõr+zsaru kombinációval többet, és ezzel le is verték a kis palotaforradalmat.
Na kb. ennyi voltam.

Ja és a végére: Ne feledd, hogy Magyarországon élünk!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
itt valami hibadzik Coyote. a normalis kerekparos, es a legtobb, sot szinte az osszes ilyen antigravitacios szakosztalyba tartozo ember kb ilyen sorrendben csinalta:
-tescobike. ezzel sokat tekert, es hamar tonkrement
-ezek utan dragabb ilyen ólterrénbályk, ez sem birta sokaig, de sokat lehett vele tekerni
-majd ilyen hosszabb cc(nem a versenyszeru, csak hobbi....) meg minden, de rajott h ez unalmas(nemugy, csak nincs benne annyi adrenalin, mint mondjuk egy majd' fuggoleges falon legurulni, vagy egy 10 meteres letorest bevallalni), valami izgalmasabb, adrenalin vadaszat kell. igy jott
-a lájtos dh majd a kemenyebb, rendes nagybicoval... legalabbis en igy voltam vele, es meg EZREN.
de aki ottvan most a fogasnal,es megegyezik az imenti(eddigi elozo) leirasokkal, az eddig deszkazott, kiment a divatbol, majd a redbull dirt ride utan betort a fogashoz. ja, es eleteben nem tekert le EZER kilometernel tobbet.
de hogy megint ne tortenjen veszekedes, ezert ezt ne olvassa el akinek nem teccik. es nem irogasson hulye valaszokat, a tema korul van jarva. TELJESEN korul van jarva... leragott csont stb. szal nem errol szol a topik
ON
(csak a helyesirasi hibaklat modositottam)

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 posts
Shaun Te miért kezdtél el ?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ja, valahogy igy gondoltam enis. de ezeket nem lehet kiutalni, mert elkezdenek meg nekunk is ugatni, hogy mit kepzelunk, hulye divatbicosok... (ezen akkorat lehet rohogni ;D) a metron meg mondjuk en sem talalok ertelmet kerekpart szallitani... villamoson meg siman lehet. buszon is neha, de macerasabban... amugy meg gyorszaras kerek kikap, mellerak, celluxxal szigoval odarogzit, kosson beled. dehat szervizbe viszed....
de ezt mar irta valaki....
a fogassal meg telleg kb ilyen a helyzet.. legalabbis nyaron kb mindennap, najo minden masnap ottvoltam, es telleg ez ment, amit a forumosok is irtak. najo, kb ennek a 75%-a...

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Na azért enyire nem rosz a helyzet a fogason, már ami az "igazi" DH sokat, Freeridereket illeti (szerintem). Azokkal van a gond akik Divatból kezdenek el eksztrém sportolni és azt hiszik, hogy ahoz, hogy kemény gyerekek legyenek, [mert korukból adódóan csakis gyerekek lehetnek (14-16)] mindnt tönkre kell tenniük, be kell szólni mindenkinek, a szabályokat semmibe kell venniük.

Ezen a problémán tényleg csak úgy segíthetünk, hogy a "normálisak" összefognak a brigantik ellen ésegyüttes erõvel "kiutálják" õket a kerékpársportból, de legalábbis a Fogaskerekû vasút környékérõl.

Az ötletet egyébként jónak tartom, de a megvalósulásának nem sok esélyt adok.

- Mint tudjuk a BKV-nek kisebb gondja is nagyobb ennél a projektnél.
- Valószínüleg így sem váltanának többen jegyet/bérletet a kerékpárjuknak.
- Az utazó közönség valószínüleg nem szivesen utazna együtt buszon/metrón/... bringákkal. A sima utasok érdekeit jobban figyelembe veszik és szvsz inkább a kisebbséggel konfrontálódnak, mint a nagyközönséggel.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ja, es a forumos hozzaszolasokkal kapcs: mutasson mar valaki nekem egy szemetest bármelyik fogasmegalloban. a legjobb az erdei iskola lenne, ahol amugyis 5 percet all, es odaig tegyuk fel elfogy a pizza. de nekik az a celuk, hogy vigyuk magunkkal a szemetet, es dobjuk ki majd valamely narancssarga kukaba... de komolyan.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ja. es ezekkel a frissen elokerult kis ujoncokkal van tele a fogas, akik meg nem jottek ra hogy mi van... a "regiek"(azaz normalisak) meg tok jol elvannak a biztonsagiakkal, a soforokkel... volt mikor a sofor is a mi oldalunkra allt az utasokkal-utassal szemben is. de telleg az ilyen nagyszalyuaktol kene megszabaditania fogast.(persze, nemcsak ezt hanem mindenkit es mindent) a level telleg jo otlet, de ugysem lesz belole sok minden, miutan 90%al emelkedik a tobbi berlet is. metron meg komolyan, MINEK szallitani kerekpart? hisz arra valo, h tekerjuk. es h haladjunk vele. mindamellett, mondjatok mar meg h tegyuk fel egy 160 centis 14 eves kissrac felul a 26 kilso déhá gepere, elgurul a deakra, es ugy le tudja vinni a mozgolepcson a szamarat, hogy nem kap servet, es nem okoz fennakadast a gyalogosok kozott, aki a fo beveteli forrasa a BKV-nak...

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
na pontosan ezekért a dolgokért és az ilyen neveletlen kis köcsögök miatt pofa befog, elvisel, és örül annak, hogy legalább ennyi van és, hogy még nem basztak ki minket mindenhonnan :-X

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
király... :(

mondanám, hogy íme, az utódnemzedék, de azt hiszem attól függertlenül hogy ezek többsége feltehetõelg életkorban és nem csak magasságban nem érik el a kilincset, vannak korosabb "társaik" is...

és igazad van Jorus... általánosítás ezerrel ilyenkor :(

bazzz... Én még soha nem utaztam a fogason, de eltudom képzelni...
:( szomorú...

nagyon szomorú...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Felnõttbérlet 6000 Ft lesz... Faja... Egyébként ne nagyon várjunk semmit a BKV-tól, amíg ilyen az utasok, dolgozók véleménye a fogast használókról:

HáBé nick, Index Fórumos hozzászólása 2003.10.01-én:

"... sajna a Fogast igénybe vevõp bringások hangadó többsége akkor érzi jól magát, ha:

- össze-vissza cikázik életveszélyesen a peronon
- sûrû, takonyszerû nyálát végigöklendezi a peronon és a kocsiban
- ha a csikket a peronon égve hagyja, vagy égõ cigivel felszáll a Fogasra
- ha a méltatlankodó utast elküldi az anyjába
- ha szétdobja magát az utasok számára fenntartott üléseken, lehetõleg úgy, hogy a büdös, sáros patáját felteszi a mûanyag/plüss ülésekre
- ha a kóláspoharat és pizzástálcát a szétrágott félpizzával a kocsiban hagyja egyéb szemeteivel együtt
- és ha csüng és hintázik a kapaszkodón, mint egy majom, nemegyszer fejbe rúgva bakkancsával az utast (állitólag véletlenül)
- ordenáré stilusban, artikulátlanul keresztbe bazmegezik a kocsin a haverjának
- összefirkálja (tegezze-TAGezze-) a kocsit
- berúgja a dekoritlemezt, felhántsa a plüssülést
- leszállás után Széchenyi-hegyen az utasokon átgázolva, felugratva a rámpán elhagyja az állomást.
Kapásból ennyit, és még nem is túloztam.
Ha el tudod érni, hogy ezek a jelenségek eltûnjenek egyszer és mindenkorra bringás barátaidnál, egy életre büszke leszek Rád. Ellenben viszont hamarosan nagyon cudar világ fog a dáunhillesekre köszönteni...

Üv: HB"

TRA 395 nick hozzászólása 2003.10.08-án:

"azt hiszem mindketten felhúztuk magunkat azon, amit akkor a kerékpárosok mûveltek, a szimpla analfabétáktól a bunkókig. Ha 1-2 hete jársz ki, akkor ajánlom nyisd ki a szemed. Nagyobb balhé szinte minden nap van, feltéve, ha nem mossa el õket az esõ. Legutóbb például egy varacskosdisznónak álcázott kerékpáros a "kihajolni tilos" táblákat kezdte leszedegetni, és ezért kellett a fogasvezetõnek õt leszállítania. A jármû tele volt utassal, de senki nem szólt erre a 15 éveske kissrácra. Ajánlom, járj nyitott szemmel, és ha bármi ilyet tapasztalsz (rongálás, firkálás, dohányzás, pata feltétele a plüsshuzatra, egyéB) akkor szólj kérlek a diszpécsernek vagy a jármvezetõknek, és erre biztasd a társaidat is. "

Tehát teccik érteni. Van egy hely, ahol legálisan lehet kerékpárt szállítani, és ott ilyen, és ehhez hasonló tapasztalatokat szerez a BKV, akkor hogy a f@szba kérhetünk tõlök bármit is?! Az emberek általánosítanak, ez nem kerülhetõ ki, blablabla, soxor volt errõl szó...

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Beg: épp ma olvastam a KORRIDORon, hogy meg van a BKVnak szükséges 12milliérd, csak nem tudják hol... ::) de komolyan... ez votl a cikk címe...

::Péef::