Jelentkezz be Regisztrálj

Hátitatyó - kell-e, ha igen milyen (márka), mekkora?
Posted 2005. July 18. - 12:43

Ha kaki lenne marad a Tatonka Vento L.
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2005. July 18. - 12:35

en például a hálózsákot bele szoktam göngyölni a polifoam-ba, arra meg húzok egy szemeteszsákot, az egész cucc meg mehet a hátizsákra, vagy a bringára, ahova fér.
Amúgy akkora helyet pakolsz tele, amekkora van. Ha van egy 85 literes nagy hátizsákod akkor az lesz tele, ha csak 40-es van, akkor az. Mégis minden van ami kell, ez erdekes.

Posted 2005. July 14. - 10:22

de inkabb belegongyolom egy erosebb szemeteszsakba es a kormany ala rogzitem, aztan hali. ott nincs utban es nem is azik el. ha derult ido van, akkor meg csak ugy magaban utazik, nylon nelkul. utobbi azert is jobb, mert akkor oda tudok erositeni meg ezt-azt, fenykepezogepet pl.
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder
Posted 2005. July 14. - 08:49

A jelek szerint nem sokan használnak RP hátizsákot.
Nemtom...
A cordura-ra visszatérve: az RP expediciós modelljei és a bicajosak közül 2 abból készülnek.
Egyébként van egy 10 éves Adidasom Oxford Nylon 66-ból és még mindíg egyben van.
Lehet felhívom a Mountexet RP-tapasztalatok végett...
Azért ragaszkodnék hozzájuk, mert tudtommal senki más nem gyárt 40-50 l-es zsákokat AirCondition (Deuter-jellegû) hátrendszerrel, mely kombináció talán kompromisszumképes megoldást jelenthetne hátizsákkal tekerés és gyalogtúrák szempontjából is. És ivóbizbasz kompatibilisek.
Egyébként hogy lehet egy hétre bepakolni egy 24-35 l-es zsákba? Elvileg a hálózsákot (az esõ miatt) abba érdemes tenni, nem?
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2005. July 14. - 01:11

Posted 2005. July 13. - 21:54

Posted 2005. July 13. - 21:46

2 napos túrákig én egy 35 literes treksportot használok, régebben bringáztam is vele, még fullra pakolva sem volt annyira zavaró.
Én azt mondom, 40-45 literesnél nagyobb zsák már nagyon zavaró lehet, viszont nem mindenki fér bele 2 napra egy 40esbe (tudni köll pakolni).
alapveto kerdes az is, ki mit szeretne magaval vinni.
en iden is egy egyszeru 24 literes hatizsakkal indultam utnak, egy hetre.
masfel eve hasznalaok egy deuter superbike l-t es beleferek 5-6 napokra, plusz halozsak a kormany ala erositve.
35 literrel mar kulsok is csomagolhatok, vegso esetre... persze kinek, hogy.
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder
Posted 2005. July 13. - 21:27

Posted 2005. July 13. - 16:25

Gondolkodom még egy 60 l-es Tatonka-n, de az egy ilyan igazi trekking modell (karcsú), 17-18k az ára, de abban biztosan nem tudnék tekerni.
Posted 2005. July 13. - 16:19

Én azt mondom, 40-45 literesnél nagyobb zsák már nagyon zavaró lehet, viszont nem mindenki fér bele 2 napra egy 40esbe (tudni köll pakolni).
Hosszabb túrákra szerintem már nem a "hálós hátrendszerû" zsákok a nyerõk, hanem inkább a kicsit magasabb, de vékonyabb zsákok, hagyományos hátrendszerrel.
Ezek egyik elõnye, hogy nem olyan szélesek, így nem zavar annyira, másik, hogy teljesen rá lehet szorítani a hátadra (súlypont).
RP zsákot elvbõl nem vennék, Treksport, Natalex a nyerõ, fõleg ár/érték arányban. Mindenképp cordura legyen az anyaga, az tönkretehetetlen.
Posted 2005. July 13. - 15:42

Túrázni gondoltam, estleg kint aludni a hegyekben...
Posted 2005. July 13. - 15:17

sztem célszerûbb venni 1 olcsó Deuter-replikát és hozzá (ha nem tetszik az eredeti) 1 ivószatyrot
ez azért is yobb mert rendszerint tényleg bringás igények alapján készítik õket (enyém fényvisszaverõ van meg bukkancstartó meg ivószatyor meg esõhuzat meg "légcsatorna" a háton ill. hálós vállpánt h ne teljes felületen feküdjön fel és ne izzadjon nagyon bele az Mber
túrázáshoz meg legcélszerûbb a piacon szerválni occkúl gigantik hátit,fûzõset,merevítõvel
ez gyalogolni tök yó,a legtöbb úgy van tervezve (ellenben bringázás közben horror lenne)
mindkettõ ára olyan 3-7e között szok vala lenni
Posted 2005. July 13. - 14:51

Hátizsák-vásárlás elõtt állok.
Anyagi szempontból ideális lenne egy olyan modell, mellyel 1-2 éjszakás gyalogtúrák is lebonyolíthatóak, de a bringán sem zavar. A Mountexben azt mondták bringára 20-30 literes való, spec. hátrendszerrel, 1-2 napos túrára viszont jobb egy 40-50 l-es modell, fõleg ha a fehérnép cuccaiból is jut nekem ezmegaz.
Az RP Falsh 50, vagy a Transalp 40 modellje megfelelõ méretû lenne, Deuter-jellegû hátrendszerrel bírnak, de nem túl nagyok ezek, nem zavarnak túlságosan ha tekerek alattuk?
Mit tudunk a minõségükrõl?
Tud valaki valami aktuális akcióról valahol?
Posted 2005. July 13. - 11:10

Hát megvolt a mosás...hát rendesen engedi a festéket a merida...simán, 30-40 fokon. mondjuk vehetsz hozzá a Mountexben / Overlandben spec. mosószert
A tapasztalatok eddigi két nap alatt: eddig egyszer bõrig áztam egyszer meg csak jól megpakoltam... Két nap alatt sikerült az egyik cipzárt összehúzót szétpattintani,no meg a hátiban lévõ váltásruhát kékesre festeni.

Más: Ti hová szoktátok tenni az "itató kábelt"? Mert ok ki van szépen vezetve a hátiból meg egy ponton még a vállpánton is,de azé' így figyegve nem kellemes, a másik számomra épkézláb megoldás meg az alsó hevederbe való betétel,csakhogy ahhoz annyira meg kell húzni a biztos bentmaradás miatt,hogy az már kényelmetlen
Posted 2005. July 13. - 09:47

derék és hátrész miatt rájöttem, mégsem olyan hatalmas. jól passzol a hátamra és kisebb turakra, akár egynaposnál többre is megfelelõnek tûnik.Mivel nem idei modell, 15 alatt megszámították, ennyit meg nekem megér.
Viszont amire változatlanul vadászok az egy briko szél(polár) felsõ, a hunyadiban járt valaki mostanság, mert a honalpjuk szerint rendesen ki vannak fosztva. Vagy tudtok olyan helyet, ahol brikokból ( vagy ha nem ez, akkor hasnlót) nagy választékban lehet kapni? A shimano kicsit drága. Télleg, Trekkesek, jó trekkes cuccokat lehet kapni valahol? A nellánál nem úgy tünt. Bocs ha off voltam, de hirtelen nem kerestem idevágó topikot.
Eff!
Érdemes esetleg megnézni az RP Outdoor BIKE 20 AC NYLON tatyóját is, ha nem kell túl nagy. Én egynapos túrákra ilyet használok, és a szerszámok meg egy-két dolog belefér. Elég speckó, nem az az izzadós fajta, bár nagyon melegben még nem próbáltam, de volt már rajtam 4 órán keresztül és nekem bejött. Itt meg lehet nézni: http://www.alpin.hu/...ndb/aruhaz.html , iletve a nagykörúton valahol van márkabolt.
Hátizsákok / Air Condition / Bike 20 AC nylon
Attisch
Posted 2005. July 13. - 09:29

Posted 2005. July 12. - 17:58

Posted 2005. July 12. - 16:10

Hunyadi SportboltSziasztok!
Tudna valaki segíteni, hogy hol van nagy választék bringás ruházatból?
Köszi!
I. ker. Hunyadi J. út 4. fsz.1.
XIV. ker. Erzsébet királyné útja 14/A.
Posted 2005. July 12. - 08:28

Tudna valaki segíteni, hogy hol van nagy választék bringás ruházatból?
Köszi!
Posted 2005. July 11. - 22:47

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_