Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Hátitatyó - kell-e, ha igen milyen (márka), mekkora?
Started by
Warhog_Goa
, 2002. March 05. 23:15
Posted 2008. December 20. - 20:24

Posted 2008. December 19. - 20:27

Posted 2008. December 19. - 19:55

Köszi mof!
bacsesz: én csak támogatni tudom a camelbak vásárlását, 2005-ben vettem a Garda tónál, (azé odáig ne menj érte
) és mai napig használom, különösen nyáron. A szopóka még mindig új állapotban van, az egész táskán és tartályon semmilyen kopást, elhasználódást nem vettem észre.
bacsesz: én csak támogatni tudom a camelbak vásárlását, 2005-ben vettem a Garda tónál, (azé odáig ne menj érte

Posted 2008. December 19. - 18:00

hol van az a közelben?
decathlonok?
közelben az Tolna megye akar lenni, itt a megyeszékhelyen szekszárdon nem nagyon hallottak ilyenrõl:D
Posted 2008. December 19. - 17:31

Camelbak itt rendelhetõ: http://www.naturafutura.hu/
ha regisztrálsz innen is elküldik: http://www.alpin.hu/
esetleg nézd meg ezt is:
http://www.tengersze...tId=24&dtId2=31
hirtelen ennyi jutott eszembe...
ha regisztrálsz innen is elküldik: http://www.alpin.hu/
esetleg nézd meg ezt is:
http://www.tengersze...tId=24&dtId2=31
hirtelen ennyi jutott eszembe...
Posted 2008. December 19. - 17:16

Posted 2008. December 19. - 16:55

valahol tartályt szeretnék venni de nemjutok el sehova, itt a közelben nem lehet kapni.valakinek nincs eladó esetleg (1.5-2 literes) vagy valami onlineáruházat tudtok ahol rendelni lehet?

Posted 2008. December 18. - 21:04

egy 2006-os hozzászólásban említették, hogy az RP Gamo 30-as hátizsák megéri a pénzét. Van vkinek ezzel a cuccal kapcsolatban vmi pozitív/negatív tapasztalata? a Hervisben most 12 ropi, és nagyon sokat tud, ahogy néztem (esõvédõ huzat, italtartó, sisaktartó, mobiltartó a vállpánton, és nagy ûrtartalom). Karácsonyra nem is lenne rossz....
nekem gamo-m van már kb 3éve, és tökéletesen ellátja funkcióját, kopások, sérülések eddig nem jelentkeztek rajta. saját, hozzávaló(rp boltban vettem, gondolom) ivózsákján a szelep, a 'szopóka' számomra teljesen használhatatlan volt, az lecseréltem egy régebbi meridás zsák szopókájára.
pakolni nagyon jól lehet, ha lecsatolod a két bizb@szt fent, kétoldalt, akkor kb az egész tatyó 2/3-a látszik. bent hálós zacsi a borítéknak, fogkefének, ceruzáknak, sötöbö. feljebb általam sosem használt értéktartó zseb, zipzárral.
a táska alsó 1/3-a elkülöníthetõ, aztán ez a rekesz kívülrõl külön is elérhetõ.
jól elosztva benne a cuccost, kényelmesen terheli az embert. nomeg a hátam sem izzad túlzottan mögötte, mrt elvileg 4ponton érintkezik: derék(csípõ) környékén, és a vállak körül. a háti részen hálós kiképzés + domború alu merevítõk tartják el a zsákot, jár a levegõ.
kívülrõl változtatnék ezt-azt.
oldalt, alul van két hálós, gumis zseb, ahová kisebb tárgyakat(kéziszerszám, lakáskulcs, ilyenek) lehet begyömöszkölni. no, ezt én megnövelném, a háló befogadóképességét vhogy állíthatóvá varázsolnám. pl h. egy polifoam beleférjen.
a másik, meg a csatban végzõdõ pánt(heveder?), amit hosszabbra cserélnék, szintén a polifoam miatt.
ugyan ezen okokból a táska elején a sisaktartó gumis madzag hosszát növelném.
mindent egybevetve ez egy nagyszerû táska túrázni, suliba, boltba:)
így ajánlom, az ára is baráti!
remélem tudtam segíteni
Posted 2008. December 18. - 12:51

Posted 2008. December 18. - 12:40

nem tudja valaki, hogy mi annak a markanak a neve, aminek a logoja egy kis stilizalt palcikaember feleseg torzonborz hajjal?...
a Crumplerre gondolsz?
www.crumpler.hu... márkaboltjuk a király utcán...
Posted 2008. December 18. - 12:26

nem tudja valaki, hogy mi annak a markanak a neve, aminek a logoja egy kis stilizalt palcikaember feleseg torzonborz hajjal? foleg futarzskokat gyartanak, meg utcai hasznalatra szant dolgokat. Anyamnak kene karacsonyi ajandekba ilyen notebook taska, csak nem talalom sehol.
Posted 2008. November 30. - 17:59

Nekem ugyan nem Gamo van hanem a kisöccse a Bani. Ez még a régi verzió, nincs benne ivózsáknak hely. Évek óta nyúzom, nagyon meg vagyok vele elégedve, szerintem megéri az RP zsák az árát!
Posted 2008. November 30. - 17:49

egy 2006-os hozzászólásban említették, hogy az RP Gamo 30-as hátizsák megéri a pénzét. Van vkinek ezzel a cuccal kapcsolatban vmi pozitív/negatív tapasztalata? a Hervisben most 12 ropi, és nagyon sokat tud, ahogy néztem (esõvédõ huzat, italtartó, sisaktartó, mobiltartó a vállpánton, és nagy ûrtartalom). Karácsonyra nem is lenne rossz....
Posted 2008. November 28. - 20:18

Camelbak szerint a legjobb megoldás a drága saját gyártmányú tabletta...
de ajánlanak mást is (ez szép tõlük), én ezt használom, nekem bevált:
este (vagy használat után) feltöltöd meleg vízzel, raksz bele kb. 2 evõkanál citromsavat (3 literesbe ennyit szoktam), lezárod, jól összerázod, kicsit folyatsz ki belõle a csövön hogy mindenhol egyenletesen legyen. Másnap reggel kiöblíted és kész...
Ezt nem feltétlenül kell minden alkalommal csinálni, majd kitapasztalod hogy annál a lötyinél amit Te iszol, mennyi idõközönként kell. (én 5-6 használat után szoktam, ha el nem felejtem...
)
Mosogatószerek nem jók (nekem legalábbis Camelbak zsáknál) mert mûanyag íze lett a víznek benne pár hétig. A citromsavas dolog viszont bevált, évek óta ezt a megoldást használom.
A csövet mondjuk nem árt kefével is tisztítani, esetleg azt érdemes beszerezni hozzá.

este (vagy használat után) feltöltöd meleg vízzel, raksz bele kb. 2 evõkanál citromsavat (3 literesbe ennyit szoktam), lezárod, jól összerázod, kicsit folyatsz ki belõle a csövön hogy mindenhol egyenletesen legyen. Másnap reggel kiöblíted és kész...

Mosogatószerek nem jók (nekem legalábbis Camelbak zsáknál) mert mûanyag íze lett a víznek benne pár hétig. A citromsavas dolog viszont bevált, évek óta ezt a megoldást használom.
A csövet mondjuk nem árt kefével is tisztítani, esetleg azt érdemes beszerezni hozzá.
Posted 2008. November 27. - 22:56

nekem egy említett 4 vagy 5ezer Forintos Rockrider(Decathlon) hátizsákom van... tiszta jó... nagyon tetszik, persze csak edzésre, mert XCO-n szabályosan kiröhögnének(meg én is magamat)
maratonon még nem próbáltam. az egy baja... már egy Powerade-tõl is büdös lesz... hogyan kell ezeket tisztítani(újabb 4ezer Forintos tisztító készlet nélkül) úgy, hogy ne legyen büdös?

Posted 2008. November 22. - 10:49

hy dankine nomad ot szeretnék vemmi karácsonyra magamnak:D hol kapható még ilyen magyarba?
Posted 2008. November 22. - 09:20

Posted 2008. November 18. - 21:55

Általában teljesen mindegy, mert az a lényeg hogy az ivózsáknak kialakított helyre elférjen. Más lehet esetleg a rögzítése, de ha nincs felakasztava csak a zsebbe belerakva az is tökéletesen megfelel (általában felül középen lehet felakasztani, de van olyan is amelyiknek két füle van felül kétoldalt).
Posted 2008. November 18. - 21:01

Nagyon fontos, gyorsan válaszoljatok lécci!
a táska típusától függ, hogy milyen tartályt rakok bele, vagy csak az h mondjuk 2 literes kell?!....vettem 1 merida 4literes ûrtartalmú táskát, amibe 2 literes tartályt lehet rakni, (nem volt hozzá), tehát itt függ a táska típusa, mert tartályt sem nagyon találok, hogy válogatni lehessen:S köszönöm elõre is!

Posted 2008. September 03. - 17:03

Én hétvégén vettem egy 30 literes Oxisportot Kassán, 4700 Ft volt. Majd megnézheted.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]