Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Magellan

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
5106 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Jó a téma.

Jelenleg egy Pyxis Teamet nyúzok, fõleg versenyeken, és
1. a hajlított támvilla rugalmassága a prospektusokban létezik
Tényleg van, csak azért durva hibába ne essünk! Ráadásul a hajlított támvilla ugye "mozog" a terhelés miatt. Az alu meg pont ezt szereti...
Acélvázon viszont érdemes lenne.
2. a 20-as váz tömege 1690 g, ezt digimérleggel mértük, még összeépítés elõtt. Ez nem hátrány, mert nem kikönnyített egyszezonos darab.

Nagyon bejött a váz, kényelmes(fõleg, mert végre jó méretût találtam), stabil a hosszú felsõcsõ miatt, istenkirályul mászik. És ennyiért sztem megéri.

Magellan fõversenyzõje Sziszkó, alias Buruczki Szilárd. Többek között neki köszönhetjük, hogy magyar montis ott lehetett az olimpián.
www.buruczki.hu

". a hajlított támvilla rugalmassága a prospektusokban létezik
Tényleg van, csak azért durva hibába ne essünk! Ráadásul a hajlított támvilla ugye "mozog" a terhelés miatt. Az alu meg pont ezt szereti"

ennek ellenére mégsincs tele a cseke raktára törött támvillás pyxisekkel, cruxokkal stb,,,,:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Jó a téma.

Jelenleg egy Pyxis Teamet nyúzok, fõleg versenyeken, és
1. a hajlított támvilla rugalmassága a prospektusokban létezik
Tényleg van, csak azért durva hibába ne essünk! Ráadásul a hajlított támvilla ugye "mozog" a terhelés miatt. Az alu meg pont ezt szereti...
Acélvázon viszont érdemes lenne.
2. a 20-as váz tömege 1690 g, ezt digimérleggel mértük, még összeépítés elõtt. Ez nem hátrány, mert nem kikönnyített egyszezonos darab.

Nagyon bejött a váz, kényelmes(fõleg, mert végre jó méretût találtam), stabil a hosszú felsõcsõ miatt, istenkirályul mászik. És ennyiért sztem megéri.

Magellan fõversenyzõje Sziszkó, alias Buruczki Szilárd. Többek között neki köszönhetjük, hogy magyar montis ott lehetett az olimpián.
www.buruczki.hu

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Olyan, mintha fehér zászlóba az lenne írva zölddel, hogy CC.. :D

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts
A fenébe:a 9"-os monitoromon nem tudom kivenni a zászló színét.
Talán állítok felbontást,de a monitorvezérlõm nem bírja.
:-)
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
De gonosz.. :D

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Feltöltött kép

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts
Ha találtok valahol fehér zászlót lengetö smile-t:küldjetek!
Elõre is köszönöm.
Ralph
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

al01:Elõljáróban annyit,hogy nem állt számdékomban fikázni a MAGELLANOKAT,csak véleményt fejtettem ki,amihez úgy érzem jogom van,mivel nem 1-2hónapot töltöttem ezen márka nyergében,hanem több évet és jónéhány ezer KM-t.
Tehát:tudod lehet,hogy a koromból fakadóan elég maradi nézeteket vallok,de ami szerintem jól mûködik,azt csupán a változtatás("újítás") kedvéért botorság piszkálni.
A 2005-ös CRUX széria vázának keresztmetszetében a körkeresztmetszet csak a nyeregcsõében figyelhetõ meg.Persze vannak magyarázatok:erõhatás,terhelési pont,szögletesség...
Egyik bringás újság egyenesen avantgardnak titulálja a váz kialakítását.
Itt jön be megint a szubjektivitás.
Kinek-mi?
Viszont a hajlított hátsó támvilla számomra már több mint kiábrándító.
Hangsúlyoznám:SZÁMOMRA!
Persze mondhatnátok:2004-ben is ez volt rajta felfedezhetõ.
Igen. Sajnos már akkor is.
Valljuk be:bármennyire is csúcs cuccokkal van szerelve egy gép,ha a külsõ megjelenése nem jön be nekünk,akkor valahol megette a fene.
Lehet villogni HOPE tárcsafékeinkkel,Mavic Crossmax gyári kerekeinkkel,full XTR-rel,meg ilyenek.
De talán én vagyok túl szentimentális,hogy a festést,színhatást és egyéb(mások számára talán szõrszálhasogatónak tûnõ)apróságot is szemrevételezek egy váz,vagy komplett bringa vásárlása esetén.
ha nagyon nagy zölldségeket írtam volna azt nézzétek el nekem.
Megbántani viszont nem akarok senkit.
Ennnyi.
Ha válsztani lehetne én akkor is a 2001-es szériából válsztanék még most is.
PYXIS,CRUX,SERPENS!!!!!!
Üdv:Ralph

Nekem egy 2004-es cruxom van és a hajlított támvilla szerintem nagyon kényelmes, ellõtte egy évig egyenes támvillával mentem és az szörnyû volt. Ha megfigyeled a teszteket akkor észreveheted, hogy a hajlított támvillát a pozitív tulajdonságok között találhatod.
A 2005-ös crux nekem sem tetszik, de ez csak ízlés dolga.

Hajlított támvillát minden cc-snek!!!!!!!!!!!!!!!

A sebesség mindent megold.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Nem is tamadtalak. Csak leirtam en is a velemenyem. A hajlitott tamvilla viszont NAGYON JO MEGOLDAS. Sokkal kenyelmesebb, mint egy egyenes. Es 1000km utan ezt mar bizton allithatom. Az elozo vazam full egyenes volt es atom merev, ez igy rugalmas es emiatt jo. Konzervativsag okes es az is ha valami nem tetszik, de pont azt megkerdojelezni, ami pozitivum rajta. Nekem ez fura.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts
al01:Elõljáróban annyit,hogy nem állt számdékomban fikázni a MAGELLANOKAT,csak véleményt fejtettem ki,amihez úgy érzem jogom van,mivel nem 1-2hónapot töltöttem ezen márka nyergében,hanem több évet és jónéhány ezer KM-t.
Tehát:tudod lehet,hogy a koromból fakadóan elég maradi nézeteket vallok,de ami szerintem jól mûködik,azt csupán a változtatás("újítás") kedvéért botorság piszkálni.
A 2005-ös CRUX széria vázának keresztmetszetében a körkeresztmetszet csak a nyeregcsõében figyelhetõ meg.Persze vannak magyarázatok:erõhatás,terhelési pont,szögletesség...
Egyik bringás újság egyenesen avantgardnak titulálja a váz kialakítását.
Itt jön be megint a szubjektivitás.
Kinek-mi?
Viszont a hajlított hátsó támvilla számomra már több mint kiábrándító.
Hangsúlyoznám:SZÁMOMRA!
Persze mondhatnátok:2004-ben is ez volt rajta felfedezhetõ.
Igen. Sajnos már akkor is.
Valljuk be:bármennyire is csúcs cuccokkal van szerelve egy gép,ha a külsõ megjelenése nem jön be nekünk,akkor valahol megette a fene.
Lehet villogni HOPE tárcsafékeinkkel,Mavic Crossmax gyári kerekeinkkel,full XTR-rel,meg ilyenek.
De talán én vagyok túl szentimentális,hogy a festést,színhatást és egyéb(mások számára talán szõrszálhasogatónak tûnõ)apróságot is szemrevételezek egy váz,vagy komplett bringa vásárlása esetén.
ha nagyon nagy zölldségeket írtam volna azt nézzétek el nekem.
Megbántani viszont nem akarok senkit.
Ennnyi.
Ha válsztani lehetne én akkor is a 2001-es szériából válsztanék még most is.
PYXIS,CRUX,SERPENS!!!!!!
Üdv:Ralph

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
A Crux-on kivul melyik van designolva? Es az miert baj, hogy a Crux van? Raadasul esszel van formalva az alsocso es csak a felso design. Viszont ennek a designak koszonhetoen, se nem felul, se nem alul fut a bovdenezes, hanem a haromszog oldalaban. Tehat nincs felul vele gond es a vallamra is fel tudom venni gond nelkul. Es nem fut alul idiota modon. Hol itt a gond? Szerintem jo, nekem bejott.

szume:a MERIDÁT szerintem felejtsd el(még akkor is,ha most a "merida fanok megköveznek).
Én kettö vázat is elrepesztettem(big air pro és magnesium race pro) átlagos maratonozgatás közben.
Pedig nem is vagyok egybevállalós típus.
Magellánom viszont volt kettõ is.
Igaz még a 2001-es széria (serpens,crux).Szerintem a hajlítgatott,agyondizájnolt megjelenéssel nem használtak a MAGELLAN népszerûségének.
Bár csatlakozva az elõttem szólókhoz:rengeteget látni ebbõl a márkából,igaza meridákból is.
Kis hazánkban,mint mindenhol máshol a reklámra költött rengeteg pénz megtérül nekik valahol az eladott darabszámban.
Na ezt jól leírtam.
Kövezhettek!
Ralph

Enyim Paripa

Let the people speak

compressor

compressor

vendég

• fórumtag
  • 173 posts
Na most kedves Jeremiás úr,egyezzünk meg valamiben,Ön nem a csoportvezetõ.
Egyébként Te magad mondtad tegnap hogy a papucs kifejezetten szarul van kitalálva.Te Pócs.:)
De most már no szenvedés.:bananadan
Meg a hülye mosómacis vicced....:P
Szüfrazsé I Búlacska

Nekem nem úgy tünik, mert mindig szenvedsz vele De a hiba nem a vázzal van hanem veled! Te PÓCS:p

"Boldogok a heringek...."

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts
szume:a MERIDÁT szerintem felejtsd el(még akkor is,ha most a "merida fanok megköveznek).
Én kettö vázat is elrepesztettem(big air pro és magnesium race pro) átlagos maratonozgatás közben.
Pedig nem is vagyok egybevállalós típus.
Magellánom viszont volt kettõ is.
Igaz még a 2001-es széria (serpens,crux).Szerintem a hajlítgatott,agyondizájnolt megjelenéssel nem használtak a MAGELLAN népszerûségének.
Bár csatlakozva az elõttem szólókhoz:rengeteget látni ebbõl a márkából,igaza meridákból is.
Kis hazánkban,mint mindenhol máshol a reklámra költött rengeteg pénz megtérül nekik valahol az eladott darabszámban.
Na ezt jól leírtam.
Kövezhettek!
Ralph

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Akkor nem kerdezek tobbet...

nyugodtan kérdezz...ott volt a szmájli....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts

+kérdezte a vázasban is...:)

Akkor nem kerdezek tobbet...

Merida CX500

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Jo :)

ne amatõrt írj, hanem "profi versenyzõket kivéve" - t

Enyim Paripa

Let the people speak

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Van mas versenykepes vaz ehhez kepest? Mondjuk Merida? Tudom, hogy nem itt kellene kerdeznem.

ennyiért nincs igazán...
ami van az meg nem versenyképes.

magellán a legjobb az ár érték arányban!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

akkor?

+kérdezte a vázasban is...:)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Tudom, hogy nem itt kellene kerdeznem.

akkor?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

thez

thez