Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Magellan

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
5106 replies to this topic

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
több okból is idiótaság, de ezen ne vitatkozzunk, mert aki elvakult integrált párti, sose fogja felfogni

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Az a baj, hogy nagyon terjed az integrált kormánycsapágy minden gyártónál, de nekem nem kell, ezért akartam Magellant.

Mia a baj az integrált fejcsapággyal? Nem szimpatikus?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Miert is lenne kicsi a vaz? Nekem 20 "-os Pyxis Team van, de nem kicsi. 420-as nyeregcsovel teljesen jo.

Mert a ténylegesen 21"-os vázamban a 40centis nyeregcsõbõl van még 3cm tartalék, így pont kicsi a 20"as Pyxis ami csak 19,25"-os, rövid a láncvillája, így közelebb vagyok a hátsó tengely vonalához, 42centis nyeregcsõvel méginkább, szóval lehet, hogy hanyattesõsebb, mint a 2001es Serpensem. Nyeregvázcsõszöget nem tudsz véletlenül??? Lehet, hogy nem áll annyira hátra mint a mostani vázamnál, és akkor talán mégis jó lehet.

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts

ÁÁÁÁÁÁÁ:scared: Miért nincs hosszúlábú embereknek is Pyxis váz??? 184cm vagyok, de a 20"as pyxis épp kicsi még 40centis nyeregcsõvel is. Ezen kívül rövid a hátulja, hosszú felsõcsöve és a fejcsõve, a tengelytáv is hosszabb. Szóval hanyattesõsebb, mint a mostani 21"-os Serpensem. Meg kell hülyülni, ráadásul csak 19,25" a 20as váz. A végén Yasechoz kell mennem vázért... Vagy ha megint törik a mostani, mehetek hegesztetni.

Miert is lenne kicsi a vaz? Nekem 20 "-os Pyxis Team van, de nem kicsi. 420-as nyeregcsovel teljesen jo.

Merida CX500

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Az a baj, hogy nagyon terjed az integrált kormánycsapágy minden gyártónál, de nekem nem kell, ezért akartam Magellant.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

ÁÁÁÁÁÁÁ:scared: Miért nincs hosszúlábú embereknek is Pyxis váz??? 184cm vagyok, de a 20"as pyxis épp kicsi még 40centis nyeregcsõvel is. Ezen kívül rövid a hátulja, hosszú felsõcsöve és a fejcsõve, a tengelytáv is hosszabb. Szóval hanyattesõsebb, mint a mostani 21"-os Serpensem. Meg kell hülyülni, ráadásul csak 19,25" a 20as váz. A végén Yasechoz kell mennem vázért... Vagy ha megint törik a mostani, mehetek hegesztetni.

vagy esetleg körülnézel más márkánál...(jó helyre írtam) :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

uromastyx

uromastyx

vendég

• fórumtag
  • 146 posts

az 56 cm a mért tényleges f.csõ hossz...vagy a vízszintes f.csõ hossz ?
ha a mért akkor sok, simán legalább 17esnek +felelõ...

ja, ja a tényleges,
közben én is utánanéz, hogy pl. valamelyik merida 18-asnak van 56-os felsõcsöve
asszem megtartom a 16-os vázat, amúgy csak karácsonyt követõen lesz beszerelve, mert otthon úgy egyeztem meg, hogy arra kapom

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Az en Crux vazamon sincs meret. Vegyel mar vissza kicsit.

Én nem mondtam hogy van rajta, csak azt, hogy belül sincs... Olvass vissza...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Jólvanjólvan. A mérések megtörténtek már rég. És pontosan tudom, hogy 4 cm különbség van a két nyeregvázcsõ között. Csak azt nehéz eldönteni, hogy a 40,5 vagy a 44,5 ideálisabb a magasságomhoz.
Meg azt nem tudom biztosan hogy a 56-os felsõcsõhossz tényleg hosszúnak számít-e egy 16-os vázhoz, vagy ez csak legenda, ami azon alapul, hogy a korai Pyxis Team tesztmodellje 18-as létére még 61 cm-es felsõcsõvel bírt - és aztán lett 57,5 cm-re rövidítve.

az 56 cm a mért tényleges f.csõ hossz...vagy a vízszintes f.csõ hossz ?
ha a mért akkor sok, simán legalább 17esnek +felelõ...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Én mindenképpen a még 40centis nyeregcsõvel megfelelõ vázat javaslom, mivel azonos nyeregvázcsõszögnél úgyis ugyanoda kerül a segged, mindegy, hogy mekkora a váz, a hosszabb nyeregcsõ jobban "rugózik", a kisebb váz meg könnyebb, a rövidebb tengelytáv miatt fordulékonyabb, ami CCnél elõny. A hanyattesõsen meredek részek miatt meg egy normális szarv, és kész, esetleg stucnicsere. Az mondjuk tény, hogy a Crux és a Pyxis vázaknál a nyeregvázcsõ kisebb, mint a collban megadott érték. Az én 2001es 21"es Serpensem tényleg 21×25,4mm, elcseszetten nagy váz, ráadásul ahelyett, hogy a méret növekedésével növelték volna a nyeregvázcsõszöget, még hátrébb áll, szóval rendesen a kormányhoz kell húznom magam, a 3as6árhegyi XC pálya legmeredekebb részein, mert különben hanyattesek, mindez persze maximálisan elõretolt nyeregnél. De ha lesz leolcsózva 20"os Pyxis Team, lehet hogy beszerzek végre egyet, amihez végre lehet használni 27,2es nyeregcsövet (amiben nem csak aranyárban lehet kapni NEM hátranyúlót), nem 27,0-t, és még könnyebb is lesz a gép 250-350g-mal!

uromastyx

uromastyx

vendég

• fórumtag
  • 146 posts

De igen. Kézbe veszel egy mérõszalagot és használod.

Jólvanjólvan. A mérések megtörténtek már rég. És pontosan tudom, hogy 4 cm különbség van a két nyeregvázcsõ között. Csak azt nehéz eldönteni, hogy a 40,5 vagy a 44,5 ideálisabb a magasságomhoz.
Meg azt nem tudom biztosan hogy a 56-os felsõcsõhossz tényleg hosszúnak számít-e egy 16-os vázhoz, vagy ez csak legenda, ami azon alapul, hogy a korai Pyxis Team tesztmodellje 18-as létére még 61 cm-es felsõcsõvel bírt - és aztán lett 57,5 cm-re rövidítve.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
a nyergen tudsz csúsztatni elõre hátra 5 centit
a stucnival tudsz jáccani még ennyit
nyeregcsõ se véletlenül van

télleg nem értem

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Mit kell ennyit szarakodni egy vázmérettel??? Mérõszalag+józan paraszti ész... Aki hülye, haljon meg!

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
de ne vegyen vissza
hogy lehet ennyit problémázni egy ilyen dolgon?

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Az en Crux vazamon sincs meret. Vegyel mar vissza kicsit.

Ja, a belsejében...... És adnak hozzá zseblámpát is, hogy meg tudd nézni...

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

No. A dolog azért nem ilyen egyszerû.

De igen. Kézbe veszel egy mérõszalagot és használod.

Amúgy meg a Pyxisen nincs rajta a méret, legalább is jól látható helyen nincs, az lehet, hogy valamelyik csõ belsejébe beleírták.

Ja, a belsejében...... És adnak hozzá zseblámpát is, hogy meg tudd nézni...

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
az összes 2004es cécó vázon rajta volt a méret..
ha 2005re levették, nemértem
5 centi van a kettõ közt nyeregvázcsõben
5 centi sok, észrevehetõ

de abbahagyni a problémázást, nyeregbeugrás és tekerés

uromastyx

uromastyx

vendég

• fórumtag
  • 146 posts

bazzeg ráülsz és jóvan, mit kell ezen problémázni
csak tudod mekkora a méreted?
amúgy rá van írva az ÖSSZES magellanra hogy mekkora
oda a szponzorok mellé

No. A dolog azért nem ilyen egyszerû. Tudom a méretem, legalább is elvben, de olyan a Magellannak nincsen. Másrészt viszont mondják, hogy a 16-os valójában inkább 17-esnek felel meg - már ami a felsõcsövét illeti.
Amúgy meg a Pyxisen nincs rajta a méret, legalább is jól látható helyen nincs, az lehet, hogy valamelyik csõ belsejébe beleírták.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

bazzeg ráülsz és jóvan, mit kell ezen problémázni
csak tudod mekkora a méreted?
amúgy rá van írva az ÖSSZES magellanra hogy mekkora
oda a szponzorok mellé

Osszad! :D