Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Magellan

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
5106 replies to this topic

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
lehet hogy velem van a baj, de még mindíg nem értem.

a hagyományos csapágyak háza is a fejcsõben van, a félintegrálté is, az integráltat nem ismerem. ha a hagyományos csészéje nem koptat, miért is koptat a többi? a ház áll a vázban, nem forog, nem mozog...

Kelly's vázakat is ki lehet fogni néha olcsón. Kinesis csövek, normál csapágy a jobbaknál

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

vaze, én még mindíg nem tudom miért is rossz az integrált/félintegrált.
elmagyarázza valaki úgy, mint egy hatéves gyereknek?

NA! Azért rossz, mert az acél csapágy kikoptatja a fejcsövet, ha küldöd neki rendesen, és utána viheted a MÉHbe a vázad, míg a normál kormánycsapágynál ha tönkremegy a csésze, akkor csak azt kell kidobnod. Szerintem jobb 5-10e-ért új kormánycsapit venni, mint vázat. Én ilyen maradi vagyok sajnos, ami jó, azt miért piszkálni???

MÁS: Al01, azért akartam Magellánt, mert ár/tömeg/tarósság arányban még mindig szerintem a legjobb itthon, és NEM integrált kormáyncsapágyas. Ha sok pénzem lenne, akkor lehet, hogy 2004es Giant XTC Carbont, vagy Spécit vennék, mert azoknak jó meredekek a csõszögeik. Akkor marad a mostani, és reménykedek, hogy nem az isten háta mögött fog eltörni, ha úgy adódna, hogy megint megadja magát.

Hogy lehet ide képet beszúrni???

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
vaze, én még mindíg nem tudom miért is rossz az integrált/félintegrált.
elmagyarázza valaki úgy, mint egy hatéves gyereknek?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Nem tudtam. Sorry ha zavar.

Nem, egyaltalan nem ertek a kormanycsapagyakhoz. Es akkor mi van? Most, hogy leirtak mar vagom.
Nem a pyxis elszabott, hanem a tested. Es ezt nem rosszindulatbol mondom! Ha neked hosszu a labad, akkor siman lehet, hogy nem jo. Akkor nezz egy masik gyarto kinalatabol, ahol valoban 20" a 20". Egy atlagos 185cm magas embernek tokeletes a 20"-as, ahogy nekem a 182-hoz is hibatlan a 18-as. Es kinyujtom a labam teljesen (tehat helyes tartasban vagyok, kulonben nekem is fajna a terdem, meg mindenki masnak is hosszu tavon). Amugy nekem meg 4cm van az ulescsobol a vegallasig.

Ja, NEM országútizok vele és nem félintegrált a Crux, hanem sima egyszerû k.cs. illik bele, de ha Cruxod van, akkor nem tûnt fel??? vagy ilyen szinten nem értesz hozzá???
Na, megyek fotózni, hogy elhidd h. nem éppen országúti a gépem.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Figyi

Ha Te 184cm vagy es kicsi a 20"-as pyxis, akkor erdekes testalkatod lehet. Nekem 182-hoz pont jo a 18"-as Crux... A 20"-as a tokomet simogatta amikor atleptem. Mondjuk ha Te orszagutizasra hasznalod, akkor megertem, hogy kicsi, de egyebkent nem vagom, hogy neked mitol kicsi meg egy "0"-as is ha csak 2cm-vel vagy magasabb...

A figyizéstõl hányingerem van!!!

Egyszerûen baszott hosszú lábam van és szeretem ki is nyújtani, különben megfájdul a térdem. A mostani vázam nyeregvázcsöve 533mm, 175ös hajtókarom van, alacsony Acor nyeregem, és van még 3cm tartalék a 40centis nyeregcsövembõl a jelig. A 20as Pyxis csak 19,25ös, mivel a ny.v.csöve 489mm. Ha tényleg 20as lenne, akkor még pont jó, mivel 30-25,4= kb.4-5mm tartalék jelig a nyeregcsõbõl. De elbaszott a mérete. A nyeregvázcsõ szögem most 72,5fok, a Pyxisnek 1 fokkal kevesebb, szóval 13mm-rel hátrébb kerül a seggem, a láncvillája 8mm-rel rövidebb, így még közelebb lennek a hátsó tengelyhez, ami miatt hanyattesõsebb a geometria. Egy nem hátranyúlós nyeregcsövel kb. ott lennék, ahol most vagyok, de akkor minek dobjak ki egy zsák pénzt???
Ráadásul a Pyxisnek hosszabb a fejcsöve, amit csak egy mégnegativabb stucnival tudok kompenzálni...

Ja, NEM országútizok vele és nem félintegrált a Crux, hanem sima egyszerû k.cs. illik bele, de ha Cruxod van, akkor nem tûnt fel??? vagy ilyen szinten nem értesz hozzá???
Na, megyek fotózni, hogy elhidd h. nem éppen országúti a gépem.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Mia a baj az integrált fejcsapággyal? Nem szimpatikus?

Attól h. valaki CCés, még nem azt jelenti, hogy országúton teker és lefelé csak vállon viszi a gépet. Elég, ha elmész a 3as6árhegyi CC pályára, szóval neméppen sima földút. Most vedd hozzá, hogy van 6-8cm rugóutad, így nincs meg az a repülõszõnyeg érzés, mint pl. egy Boxxerrel. Elég rendesen szadizva van a kormánycsapágy. Nekem egy B+-nak már megzömult úgy az alsó alucsészéje, hogy lötyögött a vázba, a felsõ acél pedig szétrepedt... Lehet, h. a CC sem kíméli az alkatrészeket, mivel már elrepedt egy telóm és tört a vázam. Most képzeld el,hogy milyen jó lehet, mikor az acél csapágyház megéhezik az alu fejcsõre, és belerág. Semmi kedvem 2évente új vázat venni emiatt. Alig van elõnye, szinte nincs is. A mostani vázamon a fejcsõ 110mm, kormánycsapágy további 26mm összesen, egy merida akármilyen váznak az integrált v. félintegrált fejcsöve 135mm. A nyereség 1mm... cserébe nem tudod belerakni akármelyik csapágyat,csak a sajátját, mivel nincs egységes szabvány, vastagabb, s így nehezebb a fejcsõ, drága csapágy...
Az ilyesmi dolgok számomra halvaszületett ötletek.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nalátod
a villagyártók nem fognak ejtett vállat csinálni mer pár idióta vázgyártó nem fogja fel hogy ha már integrált kcs-t csinálnak(félintegrált is egy kategóriia vele méretben) na szal ha már ezt csinálnak mér nem csinálnak kb másfél cm-el hosszabb fejcsövet...
és akkor nem lenne probléma

ez szigorúan és kizárólag a vázgyártók hibája
senki másé.
ezért nem fognak keskeny vállat, ejtett vállat és és ilyet gyártani.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

miért a villagyártó hibája lenne?

Pl mert a villagyártók is tisztában vannak vele, hogy manapság eléggé elterjedt a félintegrált fejcsapágy... Egyébként nem hiszem hogy olyan nagy lenne a különbség, csak egy kicsi odafigyelés.

Amúgy meg sz@rom le, XC-re és maratonra jó., ha meg beadja a kulcsot, veszek másikat.:fucku:

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
miért a villagyártó hibája lenne?

õk úgy gyártják hogy a nyak és a váll között ottvan a csésze
és minden villa bemegy egy ilyen vázba
ez a vázgyártó sara KIZÁRÓLAG
senki másé

és miért lenne gyengébb? mert pl ott van egy BMX-es FSA PIG kcs a gépemben
EKKKORAAA csésze EKKORA golyókkal.
ehhez képest egy lolpiszlicsáré kis vacak félintegrált sehol sincs nagyjából..
arra jó hogy ne lógjon ki a csésze a vázból, de elõnye nagyjából nincsen

a rendeshez képest csak hátrány.
de senki se mondja hogy rossz, csak én pl olyan vázba sose tennék ilyet ami ki van téve extrémebb használatnak.(dual dirt fr dh etc)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
Ez baromság szerintem.

A félintegrált egy jó találmány. Nem biztos hogy jobb mint a hagyományos, de nem is rosszabb az tuti. A teljesen integrált tényleg f@szság, ez tény.

A második félintegrált csapágyas vázamat használom, semmi gond vele, a villa nem ér bele. :-) Szvsz ez a villákat tervezõk/gyártók felelõssége is. A hungary:a pl, tényleg beleért sok vázba.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
szerkezezébõl adódóan gyengébb sokkal

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
a villa-problémát értem, de egyébiránt miben más/gyengébb/szarabb mint a hagyományos?

egyébként sok félintegrált létezik 80-100g körül...épp ilyet szándéxom venni.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Koszi az infot! Akkor enkem most elvileg jo :)

Enyim Paripa

Let the people speak

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
erõsebb igénybevételre
sztem egy CC versenyzõ is erõsen igénybe veszi
a hobbista az nem
arról nem is beszélve hogy nehezebb mint a sima kcsapágy
idióta terhelésnek van kitéve
és ha egyszer kikopik akkor heló
belemegy a kosz
kevés villával lehet KPzni :D

http://pix.bikemag.h...an_007.jpg.html
al, ez tök óckú hagyományos csapágy
nem féintegrált
a feles pl a polarx fs-ben van

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Crux-ban felintegralt van, nem?

Enyim Paripa

Let the people speak

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

En nem vagyok egyik parti sem, de tenyleg erdekelne mi a gond az integralt fejcsapaggyal?

integrált országutiba kíváló
cc-montiba, félintegrált szerintem még gond nélkül, erõsebb igénybevételre csak hagyományos...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

En nem vagyok egyik parti sem, de tenyleg erdekelne mi a gond az integralt fejcsapaggyal?

mindössze annyi h XXL-es iszonyatosanejtettvállas villával használható csak biztonsággal.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Figyi

Ha Te 184cm vagy es kicsi a 20"-as pyxis, akkor erdekes testalkatod lehet. Nekem 182-hoz pont jo a 18"-as Crux... A 20"-as a tokomet simogatta amikor atleptem. Mondjuk ha Te orszagutizasra hasznalod, akkor megertem, hogy kicsi, de egyebkent nem vagom, hogy neked mitol kicsi meg egy "0"-as is ha csak 2cm-vel vagy magasabb...

ÁÁÁÁÁÁÁ:scared: Miért nincs hosszúlábú embereknek is Pyxis váz??? 184cm vagyok, de a 20"as pyxis épp kicsi még 40centis nyeregcsõvel is. Ezen kívül rövid a hátulja, hosszú felsõcsöve és a fejcsõve, a tengelytáv is hosszabb. Szóval hanyattesõsebb, mint a mostani 21"-os Serpensem. Meg kell hülyülni, ráadásul csak 19,25" a 20as váz. A végén Yasechoz kell mennem vázért... Vagy ha megint törik a mostani, mehetek hegesztetni.

Enyim Paripa

Let the people speak

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
én nem értem a trendeket. a monoblokkházban eddig benne volt a csapágy, most kivesszük. a fejcsövön eddig kívül volt, most beletesszük...

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts

több okból is idiótaság, de ezen ne vitatkozzunk, mert aki elvakult integrált párti, sose fogja felfogni

Enyim Paripa

Let the people speak