Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Magellan

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5106 hozzászólás a témában

Subi Pro

Subi Pro

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
A két szóban forgó váz feltehetõen ugyanaz.
CRUX: http://ebike.hu/term.../mtb/merev/4887
PYXIS: http://ebike.hu/term.../mtb/merev/4888

Egy nagyon átgondolt konstrukciónak tûnik, szerintem nekünk, "mezei" kerékpárosoknak nem is kell ennél "komolyabb" (értsd: drágább, könnyebb) váz.
Az láncvillák kellõen merevek, a felsõ támvillák íveltek (rugalmasság!), a "double-" és "triple-butted" csövek garantálják a váz erõsségét kis súly mellett is.
Ez az elmélet. A többit majd az idõ igazolja, de ahhoz kell 1-2 év, mert senki sem egy szezonra vesz vázat/bringát...
(A két belinkelt váz különbözõ méretû, a szögeltérések ebbõl adódhatnak.)

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 hozzászólás
Szerintem el lehetne kezdeni arról beszélgetni, hogy mit is jelent egy váz geometriája. Jól hangzik errõl beszélni, de kétlem, hogy egy kissé eltérõ alakú rész új geometriát jelentene.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
az idei serpensnek meg sztem csak a szinezése változott, így kép alapján

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás
Ahogy nézem az idei Serpens-nek 71, a Cruxnak 71.5 fokos a fejcsõszöge. Nem egzakt adat, mert a hivatalos fotón mértem, de nagyon úgy tûnik :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Anyag és festés.

anyag nem hiszem, ha igaz a cseke szájt, garmmra ugyanaz a megadott súlyúk....meg a leírásukban is csak a név meg az ár különbözik .....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Anyag és festés.

A sebesség mindent megold.

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 hozzászólás

Az idei crux már nem azokból a sz@r szögletes csövekbõl van, szerintem a geoja ugyanaz, mint a pyxisé.

Hát nem tom..... Lehet, de még nem láttam az ideieket élõben!de sztem valami eltérés biztos van az idei pyxis, meg crux között....:chin:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az idei crux már nem azokból a sz@r szögletes csövekbõl van, szerintem a geoja ugyanaz, mint a pyxisé.

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 hozzászólás

Te most nem az ideikrõl beszélsz ugye ?

Én most a tavalyiról beszélek, de az ideinek se egyforma a geometriája...
Bár élõben még nem láttam az új cruxot, de ha jól tudom, akkor nem sokat változott a geometriája.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Hát a geometriája teljesen más, mert a cruxnak ilyen háromszög az alsócsõ, a felsõ csõt meg talán trapézra lehetne hasonlítani.A pyxisnek meg nagyából kör az alsócsõ, meg a felsõcsõ is. No meg a hátulja is másabb....
Az anyagokat, meg a súlyt nem tom, hogy mennyiben térnek el, vagy hogy eltérnek-e....

Te most nem az ideikrõl beszélsz ugye ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 hozzászólás

Ez geometriában is jelent különbséget, vagy csak a felhasznált anyagokban és súlyban?

Hát a geometriája teljesen más, mert a cruxnak ilyen háromszög az alsócsõ, a felsõ csõt meg talán trapézra lehetne hasonlítani.A pyxisnek meg nagyából kör az alsócsõ, meg a felsõcsõ is. No meg a hátulja is másabb....
Az anyagokat, meg a súlyt nem tom, hogy mennyiben térnek el, vagy hogy eltérnek-e....

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás

crux a pyxis kistestvére, serpens pedig a túrázós hobbikerékpárosok csúcsmodelje a magellánnál sztem.

Ez geometriában is jelent különbséget, vagy csak a felhasznált anyagokban és súlyban?

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
ma láttam élõben a polarx 4x-et
irl egész jó
kíváncsi vok ez mennyire lesz ropi (mert a superman az eléggé az állítólag)

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 hozzászólás
Am nekem egyszerrre van mind a 2.....:D
Mert alapból az enyém serpens, csak túl nagy volt a váz, és nem volt serpensbõl kisebb, viszont volt cruxból!Akkor láttam életembe elõsször élõben cruxot.Képeken nem tetszett, mert olyan csõváznak nézett ki, meg még el is vékonyodik, de élõbe egybõl beleszerettem!Ki kellett fizetni a 2 váz közti különbséget, és átszerelték.Így került 130 rugóba, de nem bántam meg:D
Am a gyári crux 20 ropival került volna többe alapból(150Ezer HUF), de arra már nem volt pénzem...

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
crux a pyxis kistestvére, serpens pedig a túrázós hobbikerékpárosok csúcsmodelje a magellánnál sztem.
nekem tavalyi serpensem van, aminek nagyon eltalálták a szinét, az idei valóvan nem olyan szép képen.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Crux, ma láttam egyet a probikeban, nagyon szép.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Crux

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 hozzászólás
Nah mitörtént mindenkivel?
Kihaltatok?;)

Nah akkor egy kérdés, hátha felébred valaki a mély álomból!:P

Szerintetek a serpens jobb, vagy a crux?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A mai napig nem tudom felfogni, hogy a cseke hogy volt képes megvenni ezeket a fordítva behegesztett alsócsöves vázakat.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
látom szerencsére rendes polarix váz is van. (std) a másik kettõ elég gázul néz ki....

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.