nekem mûanyag van, de zavar, kényelmetlen, ezért nem is nagyon hordom, igaz a tegnapi edzés közben egy faág majdnem beleszúrt a szemembe, pár centivel került csak el az ág.....
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Szemüveg, avagy védd a szemed világát
Indította
KeX
, 2002. május 10. 20:46
Írta 2003. április 09. - 12:03

Írta 2003. április 09. - 11:52

a müanyagoknal kipattintos szisztema van, a femeknel meg csavarral vannak a szarak.
a lencset meg ugy veszed ki, hogy kicsit szethuzod a keretet, ozt kinyomod belöle (de ovatosan)
meg ugye modelltol függ.
...a half jacketnel pl. eccerübb!
vagy a speciell bringas modelleknel.
a lencset meg ugy veszed ki, hogy kicsit szethuzod a keretet, ozt kinyomod belöle (de ovatosan)
meg ugye modelltol függ.
...a half jacketnel pl. eccerübb!
vagy a speciell bringas modelleknel.
Írta 2003. április 09. - 11:29

Boltba járni meg nincs idõm
)
De azért majd megpróbálom...
A cserélhetõség az eccerû, vagy nekiesek a csavarhúzóval style?
Arra már rájöttem, h a torzításmentes optikát náluk "XYZ"-vel jelölik.
Írta 2003. április 09. - 11:14

szal alapjaraton mindegyiken cserelhetök a lencsek, szarak, es a keret. ennyit tudok, de szerintem pontosabb info miatt hivj fel 1 forgalmazot, vagy menj be 1 boltba, ahol vannak oakley-k.
Írta 2003. április 09. - 10:25

oké visszaolvastam, de nagy része még mindig kérdés marad.
A legegyszerûbb az lenne, ha valahol megnézhetném, melyiken mi cserélhetõ/allítható, de a honlapon ez lehetetlen.
A legegyszerûbb az lenne, ha valahol megnézhetném, melyiken mi cserélhetõ/allítható, de a honlapon ez lehetetlen.
Írta 2003. április 09. - 09:46

ha visszaolvasol, megtalalsz par infot.
allithato orr nincs - legalabbis nem mindegyiknel,
pantot rakhatsz barmelyikre, es lencset is csiszoltathatsz belejük. 6000 ft-nal kezdöik / par.
allithato orr nincs - legalabbis nem mindegyiknel,
pantot rakhatsz barmelyikre, es lencset is csiszoltathatsz belejük. 6000 ft-nal kezdöik / par.
Írta 2003. április 09. - 08:51

Ja, a Plate "csak" a kedvenc, de 200USD-nyi forintom hirtelen nincs rá
meg a nõm kinyírna 8) a kinézete miatt.
Ami még kérdéses, az hogy itthon normálisan állnak-e hozzá az ilyen garis dolgokhoz, vagy csak néhány boltban, vagy lexarják magasról...szóval ???
És hogy hol lehet jobban utánanézni a paramétereinek (pl. a Rudi bácsi honlapján szépen felsorolják a dolgokat, itt meg elédraknak egy szép hangzatos szöveget, amibõl aztán...f*ngja sincs az embernek, milyen paraméterei vannak a sokpénzes szemcsónak. Boltba járni meg nincs idõm
)
Kissé gyakorlatiasabb kérdés, hogy itthon mekkora belõle a választék, meg az árak egyeznek-e az átszámítottal, illetve ez is olyan változékony, mint pl. az alkatrészeknél (azaz érdemes több helyen megnézni, mert van ahol jóval olcsóbb).

Ami még kérdéses, az hogy itthon normálisan állnak-e hozzá az ilyen garis dolgokhoz, vagy csak néhány boltban, vagy lexarják magasról...szóval ???
És hogy hol lehet jobban utánanézni a paramétereinek (pl. a Rudi bácsi honlapján szépen felsorolják a dolgokat, itt meg elédraknak egy szép hangzatos szöveget, amibõl aztán...f*ngja sincs az embernek, milyen paraméterei vannak a sokpénzes szemcsónak. Boltba járni meg nincs idõm

Kissé gyakorlatiasabb kérdés, hogy itthon mekkora belõle a választék, meg az árak egyeznek-e az átszámítottal, illetve ez is olyan változékony, mint pl. az alkatrészeknél (azaz érdemes több helyen megnézni, mert van ahol jóval olcsóbb).
Írta 2003. április 08. - 21:33

az O nem ad karcra garitz!
de toresre feleiart lekopasra igen!
a lencse eltoreset lehet nem fogjak elhinni a boltban!
a paralell ize amit irtal az nem mindeygikre all!
vannak olyan szemcsik amik ha elforgatod a szemtengely korul akkor torzit vagy hoygis mondjam.
tehat ezek nem xy cuccosak!
a plate-el nem lesz egyszeru dologd!!!! premium dealeres!
ha meg van vmi akkor irj hatah tudok ra valaszt
de toresre feleiart lekopasra igen!
a lencse eltoreset lehet nem fogjak elhinni a boltban!
a paralell ize amit irtal az nem mindeygikre all!
vannak olyan szemcsik amik ha elforgatod a szemtengely korul akkor torzit vagy hoygis mondjam.
tehat ezek nem xy cuccosak!
a plate-el nem lesz egyszeru dologd!!!! premium dealeres!
ha meg van vmi akkor irj hatah tudok ra valaszt
Írta 2003. április 08. - 21:15

No, lenne pár kérdésem 
Mi az a csodálatosan hiperszuper garancia amit az Ókliról mondtatok? Valaki részletezné ezt ???
Ezeknek az "alapmodelleknek" amit az elõzõ/ezen az oldalon írtatok szintén cserélhetõ a lencséjük?
És szintén megvan bennük az a jópár dolog, amit mások hangosan reklámoznak (állítható orr/pánt, Paralell látásra csiszolt lencsék stbstbstb), csak õk ezeket alapnak veszik?
Mert hogy pl. a Rudi-nál is az áll h. ha megkarcolódik a lencse, a szállítási költségért kicserélik újra...stb...
(Ezeket meg is teszik neked itthon ?!) meg szépen sorolják az egyéb "extrákat" addig az Óklinál csak valami agymenéses szöveg van a szemcsik mellett :
de azért Õ a kedvenc 8)

Mi az a csodálatosan hiperszuper garancia amit az Ókliról mondtatok? Valaki részletezné ezt ???
Ezeknek az "alapmodelleknek" amit az elõzõ/ezen az oldalon írtatok szintén cserélhetõ a lencséjük?
És szintén megvan bennük az a jópár dolog, amit mások hangosan reklámoznak (állítható orr/pánt, Paralell látásra csiszolt lencsék stbstbstb), csak õk ezeket alapnak veszik?
Mert hogy pl. a Rudi-nál is az áll h. ha megkarcolódik a lencse, a szállítási költségért kicserélik újra...stb...
(Ezeket meg is teszik neked itthon ?!) meg szépen sorolják az egyéb "extrákat" addig az Óklinál csak valami agymenéses szöveg van a szemcsik mellett :

de azért Õ a kedvenc 8)
Írta 2003. április 08. - 17:15

egye fene, ha holnap megnyerem a skandi fönyeremenyet, veszek neked egy kilo oakleyt! ;D
Írta 2003. április 08. - 17:04

Írta 2003. április 08. - 16:47

yess! tudok bajan 1 boltot, a maraton a kossuthba.
nekik asszem majdnem az összes megvan, de elvileg, ahol oakley-t forgalmaznak, ott akarmelyiket meg tudjak rendelni, es az alsokategoriasokbol mindig szokott lenni.
amugy az enyem a jacketek közt talalhato.
pontosabban itt: http://www.oakley.co...eyewear/splice/
nekik asszem majdnem az összes megvan, de elvileg, ahol oakley-t forgalmaznak, ott akarmelyiket meg tudjak rendelni, es az alsokategoriasokbol mindig szokott lenni.
amugy az enyem a jacketek közt talalhato.
pontosabban itt: http://www.oakley.co...eyewear/splice/
Írta 2003. április 08. - 16:37

a tiédet keresgetem de azt nem találom szép dolgok vannak fenn! ezeket behozzák Mo.ra?
Írta 2003. április 08. - 16:33

most talaltam ra! ez is rulla, es csak 85 dolcsi, but LIMITED EDITION: http://www.oakley.co...ar/monster_dog/
Írta 2003. április 08. - 16:32

zo-lle nagyon THX!!
nagyon szeretnék jó szemcsit most odyssey van 8 róka volt de semmi se cserélhetõ rajta én nagyon söét erdõben...
úgy néz ki gyüjtögetnem kell.
nagyon szeretnék jó szemcsit most odyssey van 8 róka volt de semmi se cserélhetõ rajta én nagyon söét erdõben...
úgy néz ki gyüjtögetnem kell.

Írta 2003. április 08. - 16:28

yala: oakley eye jacket-et kapsz mar asszem 22 körül, akkor ott van a minute, azt is asszem 22 körül hozzad vagjak.
most neztem meg. pontosan 95 dolcsi mind a kettö.
ha meg olcsobbat akarsz, akkor ott van meg a five, 65 dolcsiert! de ennek nem gumis a szara.
nekem is eye jacket-em volt, es bicajoztam, streetballoztam, meg beachvolleyztam benne, es vegig kiraly volt. 1szer nem esett le a bucimrol.
de eladtam egy haveromnak, mert megteccet neki, es nem akart ujat venni.
most splice-t akarok venni, az 150 dolcsi.
de szerintem csekk diz: http://www.oakley.com/ostore/eyewear/ es valogass!
most neztem meg. pontosan 95 dolcsi mind a kettö.
ha meg olcsobbat akarsz, akkor ott van meg a five, 65 dolcsiert! de ennek nem gumis a szara.
nekem is eye jacket-em volt, es bicajoztam, streetballoztam, meg beachvolleyztam benne, es vegig kiraly volt. 1szer nem esett le a bucimrol.
de eladtam egy haveromnak, mert megteccet neki, es nem akart ujat venni.
most splice-t akarok venni, az 150 dolcsi.
de szerintem csekk diz: http://www.oakley.com/ostore/eyewear/ es valogass!
Írta 2003. április 08. - 15:54

oks belátom :'( ;D
de nehéz kiadni ha nincs nagyon mibõl!
én is szeretnék XTR-t de tudom hogyn nem lesz!
de nehéz kiadni ha nincs nagyon mibõl!
én is szeretnék XTR-t de tudom hogyn nem lesz!
Írta 2003. április 08. - 09:18

TOM: sajna csak tegnap ertem ra a "beigert" arinfot beszerezni. szal sopronban azt mondtak, hogy tudnak az oakley keretekbe szines dioptrias lencset csiszolni.
nem üvegböl, ugyhogy sportolasra is lehet hasznalni,
es kb 6000 HUF-tol kezdödnek, per par! attol függ, milyen forma, mekkora, stb.
nem üvegböl, ugyhogy sportolasra is lehet hasznalni,
es kb 6000 HUF-tol kezdödnek, per par! attol függ, milyen forma, mekkora, stb.
Írta 2003. április 07. - 13:55

Hali!
AKkor valszeg a laser-es lencsik árában lehet a TEK RED lencsi is...
Már csak egy "fehér", transparent lencsi kell, oszt BANZÁÁÁÁÁÁÁÁI! 8)
AKkor valszeg a laser-es lencsik árában lehet a TEK RED lencsi is...
Már csak egy "fehér", transparent lencsi kell, oszt BANZÁÁÁÁÁÁÁÁI! 8)
Írta 2003. április 07. - 13:32

Most erre mit lehet válaszolni. ??? :
Egyébbként az ilyen nem költök x ezer forintot hozzászólásokra csak annyit, hogy lehet venni 300 Ft-ért a Corában "napszemüveget", de annál még az is egészségesebb, ha egész nap belebámulsz a napba. Szeritnem ez az amin azért nem nagyon szabad spórolni, mert ha a kezed eltörik, az összeforr, de ha aszemed kimegy onnantól kezdve a legjobb barátod a fehér bot lesz.
Az RP lencsék (a simák) 4000-tõl kezdõdnek a lézeres ?? 8000 úgyhogy találd ki, hogy mennyi lehet a fényre sötétedõ. Nekem egyébbként volt ilyen nem nap, hanem dioptriás szemüvegem, tényleg nem egy hülyeség.
Nekem is Rudym van, egy Kerosen meg egy Graal és csak a legjobbakat tudom mondani róla. A Kerosene már több pofásat túlélt, úgy is hogy a bokorban találtam meg.

Egyébbként az ilyen nem költök x ezer forintot hozzászólásokra csak annyit, hogy lehet venni 300 Ft-ért a Corában "napszemüveget", de annál még az is egészségesebb, ha egész nap belebámulsz a napba. Szeritnem ez az amin azért nem nagyon szabad spórolni, mert ha a kezed eltörik, az összeforr, de ha aszemed kimegy onnantól kezdve a legjobb barátod a fehér bot lesz.
Az RP lencsék (a simák) 4000-tõl kezdõdnek a lézeres ?? 8000 úgyhogy találd ki, hogy mennyi lehet a fényre sötétedõ. Nekem egyébbként volt ilyen nem nap, hanem dioptriás szemüvegem, tényleg nem egy hülyeség.
Nekem is Rudym van, egy Kerosen meg egy Graal és csak a legjobbakat tudom mondani róla. A Kerosene már több pofásat túlélt, úgy is hogy a bokorban találtam meg.