Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szemüveg, avagy védd a szemed világát

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1228 hozzászólás a témában

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Nem tudom....de mintha a 100Ft-os lencse nem lenne azonos képességû, mint egy ~5000HUF-os szakboltban vett. Én nem bízok a sz*rban. :chin:

A gagyi és a fasza közt nem csak UV védelemben van különbség, akinek volt már gagyi szemüvege tudja mirõl beszélek. A káros sugarak kiszûrésén kívül a nemgagyi lencsék nem torzítanak, vagyis nem alakítják át a mélység/távolság/színek érzékelését. Namármost mindezt elérni egy darab átlátszó mûanyagnál úgy, hogy pl az is szempont, hogy a lencse és az arc között mennyire szellõzik a lencse (ne párásodjon, de ne follyon ki a szemed 50 fölött - ez egy sportszemüvegnél azért elég markánsan elõjön), ez az, amit nem tudnak a gagyi szemüvegek és a gyártóik. Ehhez, ha hozzáadjuk, hogy egy sportszemüvegnek könnyûnek, igénytelennek strapabírónak kell lennie, a lencse lehetõleg ne karcolódjon stb... ezért kerül többe egy jobb sportszemüveg, mint egy plázás. Mindehhez, ha hozzáadod a felkapott márkák presztízsét, akkor megkapod az ókli és rudi árszínvonalát.

Bocs, hogy litániát írtam...

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

énse bízok a szarban. ~8ér van szemcsim
a tívíben volt, hogy elvitték szakértöhõz áruháziakat és UV ellen azok is védtek. valami gáncs volt velük asszem, de UV védelem az volt.

Én meg pont egy hasonló mûsort láttam régebben, ahol azt mondták, hogy ne vegyünk pl. olcsó gyereknapszemüveget, 2-300 forintért, mert nagyon sötét lencséje van, UV védelem meg egy szál sem, és amit az elõbb leírtam az gyerekszemnél fokozottan érvényes. Azt viszont már akkor is mondták, hogy az UV ellen a sima üveg védelmet nyújt, pl. az ablak, de üvegbõl nagyon ritkán csinálnak napszemüveget, fõleg sportoláshoz.
De az sem véd minden UV sugár ellen, mármint az ablak, különben nem tudna kifakulni a napfénytõl a függöny, vagy a kirakatban az áru. De lebarnulni nem fogsz ablak mögött.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Én nem kockáztatok. Nem fogom bevizsgáltatni, ha veszek szemüveget. Szerintem ez érthetõ...
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Nem tudom....de mintha a 100Ft-os lencse nem lenne azonos képességû, mint egy ~5000HUF-os szakboltban vett. Én nem bízok a sz*rban. :chin:

énse bízok a szarban. ~8ér van szemcsim
a tívíben volt, hogy elvitték szakértöhõz áruháziakat és UV ellen azok is védtek. valami gáncs volt velük asszem, de UV védelem az volt.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
al: ez papíron le van írva, hogy a sárga lencse nem véd az UV ellen?
mer, ha nincs, akkor véd.
még a 100Ft-os áruházi napszemcsik is védenek az UV ellen.
(szerintem nem is forgalmazhatnak olyat, ami nem véd)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Egyetértek nem kellene spórolni. Ettõl persze még lehet vinni magaddal pótlencsét is, amit nem nagy kunszt kicserélni.. Másrészt a sárgával azért nem fog a pupillád kitágulni és így a szemed "általános" UV védelme sem csökken..
A sötétekre meg elvileg raktak, csak most nem tudjuk eldönteni, hogy melyikre is.. :)

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

Csak gondoltam kiemelem, nehogy a hulyeseget jegyezze meg a kerdezo es vasaroljon egy lencset, ami nem vedi majd a szemet. Es meg sielni sem fog tudni, mert napfenyben eros fejfajast okoz ez a fajta sarga BBB lencse.

Nem lenne baj, ha mindenkinek lenne annyi esze, hogy bármilyen színezett üvegbõl csak olyat vesz, ami UV szûrõs. A sötét lencse miatt a pupilla kitágul, és több káros sugarat nyel el, mint szemüveg nélkül, amikor nem tágul úgy ki. OK, hogy azt a lencsét nem arra találták ki, hogy napsütésben használják, de tegnap is olyan volt errefelé az idõ, hogy erõs borulás után, hirtelen vakítóan sütött a Nap, és ez bárhol elõfordulhat, valószínû, hogy nem fordul vissza az ember cserélni. Szóval nem szabadna a gyártóknak ezzel spórolni. :(

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

A smoke a kek (a sotet kek, ami szerintuk fust szurke). :)

Akkor most az enyém milyen?? :) Nekem adtak egy sötétet, ami nem kékes és adtak egy kékest (nem világos), ami közel sem smoke.. :) Ha csak a smoke (kék) UV-s, akkor a sötétebb nem? Ha meg az is, akkor miért nincs fent a listán? Vagy ha mégis más a kék (nem világos) és a smoke, akkor biztos, hogy a kék (nem világos) is UV-s? Áááá, ha normálisan kiírnák, hogy az, nem az, aztán kész.. Hülyék.. :)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás

a szárát így le lehet hajtani? mikor elolvastam a leírását, akkor én is megpróbáltam, de valahogy annyira ellenállt, hogy nem mertem tovább feszíteni...:/

nem mindegyiket
neked melyik van?
az equinox sx-et pl le lehet
a fobos-t (asszem) nem

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
A smoke a kek (a sotet kek, ami szerintuk fust szurke). :)

Úgy látszik, hogy nem sikerült elég gyorsnak lennem.. :D

Egyébként az interneten csak a smoke lencsére írja, hogy van rajta védelem, még a kére sem írja.. Nem szeretem az ilyen "félreveztõ" infomrációkat. Írhatnák rendesen, hogy ebben van, abban nincs és akkor tudná az ember pontosan, hogy mi is van, mert úgy talán végig is gondolja az, aki írja..

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Csak gondoltam kiemelem, nehogy a hulyeseget jegyezze meg a kerdezo es vasaroljon egy lencset, ami nem vedi majd a szemet. Es meg sielni sem fog tudni, mert napfenyben eros fejfajast okoz ez a fajta sarga BBB lencse.

Mivan, beszorult a farkad, hogy így üvöltesz?

Enyim Paripa

Let the people speak

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

lehet hogy a bbb nem egy rudy és nemis okli
lehet hogy lencsében jobb az okli, de hogy egy darab mûanyag...
rudyt ráhajtom az orromra nyereg szintjén, és úgy áll ahogy akarom
ha nem hordok sapit, egyenes a szára, sapiban meg bringázáshoz lehajtom a szárát
és jó
most néztem az árlistát, mostmár 11k egy pár lencse..

a szárát így le lehet hajtani? mikor elolvastam a leírását, akkor én is megpróbáltam, de valahogy annyira ellenállt, hogy nem mertem tovább feszíteni...:/
Van állásom...:bananadan

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

Az angol es a magyar nyelvu leiras szerint is csak a kek lencse van ellatva UV vedelemmel.

Úgy látszik, hogy nem sikerült elég gyorsnak lennem.. :D

Egyébként az interneten csak a smoke lencsére írja, hogy van rajta védelem, még a kére sem írja.. Nem szeretem az ilyen "félreveztõ" infomrációkat. Írhatnák rendesen, hogy ebben van, abban nincs és akkor tudná az ember pontosan, hogy mi is van, mert úgy talán végig is gondolja az, aki írja..

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

Ahhoz akar venni a srac narancs szinu lenscet, mert neki nincs es nincs loveja masik szemcsire.

Mivan, beszorult a farkad, hogy így üvöltesz?

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

Al szerintem a BBB-re gondolt az uv-mentes-sárga dologban..

Aha, akkor nem szóltam. :)
Az enyém egyébként Alpina Swing 30-as, nagyon szeretem.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
BBB-hez tartozo narancs szinu lencse a tema.

Ahhoz akar venni a srac narancs szinu lencset, mert neki nincs es nincs loveja masik szemcsire.

Az nem biztos, hogy minden narancssárga lencsés szemüveg UV-védelem mentes. Az enyém ilyen színû, és UV szûrõs. Nem cserélhetõ, ezt használom napsütésben, meg borús idõben is, és nincs vele gond.

Enyim Paripa

Let the people speak

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás

lehet hogy a bbb nem egy rudy és nemis okli
lehet hogy lencsében jobb az okli, de hogy egy darab mûanyag...
rudyt ráhajtom az orromra nyereg szintjén, és úgy áll ahogy akarom
ha nem hordok sapit, egyenes a szára, sapiban meg bringázáshoz lehajtom a szárát
és jó
most néztem az árlistát, mostmár 11k egy pár lencse..

biztos jó az is, nem próbáltam
nekem a racing jacket bejött
ez volt "olcsón" (bolti ár feléért)

Al: nyugi:)
elhiszem hogy igazad van, csak félreértettük azt a narancssárga lencsés dolgot
Autist Team:)

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Kicsit elmentunk mas iranyba.

Mirol beszeltunk? BBB Navigator 2 lencseirol. Az angol es a magyar nyelvu leiras szerint is csak a kek lencse van ellatva UV vedelemmel.
Lehet, hogy a rudy-nal mindegyik - de jo, esti bringazaskor kiszuri a holdfenyt az atlatszo - de nem errol van szo. Az is lehet, hogy a nem cserelheto lencses, nemtom milyen markaju narancs szinu is vedelemmel van ellatva. Minden lehet.

Az viszont a gyarto informacioja, ami szerepel a szemuveg hasznalati utasitasaban, hogy csak a kibaxott kek szinu van ellatva UV vedelemmel, a tobbi nincs. De orulok, hogy mindnki jobban tudja es hatha. Legkozelebb majd nem olvasom el a hasznalatit, inkabb megkerdezem itt, hatha valaki jobban tudja.

Enyim Paripa

Let the people speak

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Al szerintem a BBB-re gondolt az uv-mentes-sárga dologban..