Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szemüveg, avagy védd a szemed világát

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1228 hozzászólás a témában

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Hmm, és mit csináltok azokkal a lencsékkel, hogy csak "úgy" törnek?? Nekem is BBB Challanger-em van és eddig nem volt vele bajom. A cserénél figyeltem, hogy "okosan" szedjem ki, és nem volt vele bajom, eddig..

A párásodás, csak hideg idõben jött elõ eddig, és általában megállásnál, de nem volt annyira vészes. Tekerj gyorsabban.. :D

Egyetlen negatívum, hogy a fülrésznél lévõ puha gumi, lecsúszkál.. Lehet, hogy be kellene ragsztani, egyszer majdnem elhagytam.. Egyébként semmi gond vele ezen az áron és a lencse sem drága hozzá..

Persze, sokkal jobban tetszett egy kétlencsés "ókli", de 93 ezerért nem kellett.. :)

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

BBB és Uvex szemcsik elég nagy választékban vannak a récseiben a ridebikeban. Ott lehet próbálgatni õket. Én is kinéztem egy navigator 2-t. Azt olvastam, hogy a cserélhetõ lencse 1 darabból készül és eltörik középen a vékony részen, de a 2005-ös modellben már két külön lencse van. Valaki használ ilyet, tényleg ennyire gáz?

Attisch

Igen, ennyire: Ráadásul a törhetetlenként reklámozott lencsékkel történik mindez. Nekem egy bõ év alatt 3 lencse tört el minden különösebb megpróbáltatás nélkül. NE vegyél ilyet! Csak a külön lencsésbõl! Amúgy a karcállóság igaz - legalább az.

Attisch

Attisch

vendég

• fórumtag
  • 127 hozzászólás
  • LocationBudapest
BBB és Uvex szemcsik elég nagy választékban vannak a récseiben a ridebikeban. Ott lehet próbálgatni õket. Én is kinéztem egy navigator 2-t. Azt olvastam, hogy a cserélhetõ lencse 1 darabból készül és eltörik középen a vékony részen, de a 2005-ös modellben már két külön lencse van. Valaki használ ilyet, tényleg ennyire gáz?

Attisch

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Én Veszprémben születtem, ott éltem 10 és fél évet, most budaörsi vagyok, itt élek 3 éve...a szemüveget a nyáron vettem, még Veszprémben, a Farády Kerékpárüzletben (Pipacs u. valamennyi..)...olyan 4500-5500 Ft volt akkor, nem emléxem pontosan...de szerintem elég sok helyen árulják õket, itt pl sok más márkával egyetemben: http://www.hunyadisp...szemuvegek.html
És itt vannak Uvexek is, amik ahogy elnézem szintén hasonló árúak...

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég

Nekem egy BBB Challanger van:
http://www.bbbparts....nge_rubblu.html
A szemüveg tökéletesen megfelel, ha nagy ritkán (de tényleg) bepárásodik

HELLO!
MEnnyiért vetted és hol ezt a szemüveget?

H:_

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

6 éves lencséd van? :scared: az igen. én úgy tudtam hogy évente kell cserélni a lencsét. mikor még nagyon az elején voltam, olyan 13 éve, akkor elõfordult hogy 2 évig használtam ugyanazt a lencsét és érezhetõen rosszabb volt, de 6 évig? hagyományos értlemeben vett kemény nincsen. ugyanolyan mint régen a kemény csak elvileg olyan anyagból van hogy átereszti az oxigént. de ugyanúgy kemény az anyaga, nem olyan fóliaszerû mint a lágy, és ugyanúgy mozog a retina elött.

Idõnként megnézetem, nincs-e valami gond vele, de nincs. Bár, most megérett a cserére.
Nekem a keményre pont a merevsége miatt van szükség. Hogy ne õ idomuljon a szaruhártyámhoz, hanem az deformálódjon a lencse formájára. Nem is nagyon tudok utána szemüveget hordani, mert a szemüveg a szemem normál görbületéhez van csiszolva, de mikor kiveszem a lencsét, az nem áll vissza (kellene neki 10 nap), és így homályosan látok szemüveggel. Még nélküle is jobb a látásom

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
6 éves lencséd van? :scared: az igen. én úgy tudtam hogy évente kell cserélni a lencsét. mikor még nagyon az elején voltam, olyan 13 éve, akkor elõfordult hogy 2 évig használtam ugyanazt a lencsét és érezhetõen rosszabb volt, de 6 évig? hagyományos értlemeben vett kemény nincsen. ugyanolyan mint régen a kemény csak elvileg olyan anyagból van hogy átereszti az oxigént. de ugyanúgy kemény az anyaga, nem olyan fóliaszerû mint a lágy, és ugyanúgy mozog a retina elött.

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

monya: talán olyan optikushoz kell menni, ahol rendelnek is lencsét és nem csak a polcról válogatnak.

tin: nem a lágy lencsét lehet hordani egész nap és/vagy több napig, a "félkeményet" aka oxigénáteresztõt (kemény már nincs) meg max 12 órát? nekem is félkemény van és a manuálban ezt írták. néé meg lágy és õ hordhatja több napig is.

Nekem olyan kemény lencsém van, ami úszik. (egy vékony könny rétegen) Nem zárja el a szemet az oxigéntõl, ezért lehet hordani. Tényleg nincs kemény? Akkor én mi a frászt csinálok? Most akartam újat csináltatni, mert azért ez is karcolódik egy idõ után, és már megvan 6 éve. :)
Egyébként emiatt is hordok szemüveget. A menetszéltõl elkezd könnyezni a szemem, és félek, hogy kipattan a lencse egy óvatlan pillanatban. meg nem jó patakzó könnyekkel tekerni, fõleg ilyen hidegben.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Nekem egy BBB Challanger van:
http://www.bbbparts....nge_rubblu.html
A szemüveg tökéletesen megfelel, ha nagy ritkán (de tényleg) bepárásodik akkor leég egy kicsit lejjebb tolni az orrodról hogy kapjon egy kis levegõt és kész is, de ez elég ritkán fordul elõ...ehhez adnak még 2 lencsét, egy átlátszót (munkavédelmi..:) ) és egy narancsot, én ezt borús idõben és síelésre használom...:) ..amúgy a szemüvegnek sokat köszönhetek, mikor buktam és egy öklömnyi kõ pont a bal szememet találta volna el,(így "csak" szemöldökvarrás 8 öltéssel meg csonthártylezúzás lett) akkor mondtam ezt: "szemüveg nélkül bringázni.. soha, sehova"...a bal lencséje totál összekarcolódott, de vettem egy újat, a kereten pár karc de nem vészes....szóval szerintem megéri az árát, ez a modell biztosan!!

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
Vélemény/tapasztalat a BBB szemüvegekrõl ? (BSG-21 pl ebike-on)
Én többet nem szeretnék kiadni egy szemüvegért... ez tetszik...
vagy ebben az árban hamar bepárásodnak, karcolódnak, törnek?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
monya: talán olyan optikushoz kell menni, ahol rendelnek is lencsét és nem csak a polcról válogatnak.

tin: nem a lágy lencsét lehet hordani egész nap és/vagy több napig, a "félkeményet" aka oxigénáteresztõt (kemény már nincs) meg max 12 órát? nekem is félkemény van és a manuálban ezt írták. néé meg lágy és õ hordhatja több napig is.

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

voltam szemvizsgálaton és sajna olyan a görbület és a dioptria, hogy ilyet nehéz találni.Én nem non értek ehez,e-mailen eltudom küldeni az adatot....???

Olyan szinten én sem értek hozzá. Nekem is gond volt a szaruhártyám görbületével, asztigmiás a bal szemem. Volt eddig is szemüveged? Sokat kellett várni amíg csiszolták a lencsét? Ha belenéztél, akkor minden furán eldõlve látszott?
Nekem annyi problémám volt ezzel, hogy nem hordhatok lágy lencsét, csak keményet, az újabbakból félkeményet is. Kicsit nehezebb megszokni állítólag mint a lágyat, viszont egész nap bent lehet, és olcsóbb.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
figy:)
egy optikus/szemorvos megmondja hogy mi a történet.. hisz õ is állapította meg a dolgot.
menj el egy optikushoz!

monya77

monya77

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
voltam szemvizsgálaton és sajna olyan a görbület és a dioptria, hogy ilyet nehéz találni.Én nem non értek ehez,e-mailen eltudom küldeni az adatot....???

monya77

monya77

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
hello. Tudnál tanácsot adni lencse ügyben?

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

sziasztok. Bocsi,hogy közbe vau, de segítségre van szüksim. Kontaktlencse ügyben kéne egy kis info.

Nekem van lencsém, mi lenne a kérdés?

monya77

monya77

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
sziasztok. Bocsi,hogy közbe vau, de segítségre van szüksim. Kontaktlencse ügyben kéne egy kis info.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
pest procross

vagy nekem van egy scoop ami baráti áron tied lehet ;)

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

MitzkeY

MitzkeY

törzsvendég

• fórumtag
  • 415 hozzászólás
SPY CLINT-et hol lehet venni Pécsen? Tom, nézzek utána, desehol sem találom a pécsi boltot

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
Lord_Leslie! a zsepi nem szöszölte volna össze de a törlkendõ lehet maszatol.
Egyébként biztos jó kis tasit adnak egy oakley-hoz ami megoldaj a problemet, de nekem mezei szemüvegem van mert félévente változika dioptriám és neméri meg félévente venni egy jó szmüvegt:(
Szal én egy szmüveges tapasztalatait mondom.
És ha megfigyelitek a legtöbb optikában eblektisztító+kendõ -vel tisztítják a szemüvegeteket én is onnan tanultam:)