Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szemüveg, avagy védd a szemed világát

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1228 hozzászólás a témában

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
lehet hogy a bbb nem egy rudy és nemis okli
lehet hogy lencsében jobb az okli, de hogy egy darab mûanyag...
rudyt ráhajtom az orromra nyereg szintjén, és úgy áll ahogy akarom
ha nem hordok sapit, egyenes a szára, sapiban meg bringázáshoz lehajtom a szárát
és jó
most néztem az árlistát, mostmár 11k egy pár lencse..

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

Sieleshez ne vegyel narancs szinu lencset.
1, azon nincs UV vedelem, mivel arra van kitalalva, ha nem sut a nap... (felho takarja el), ergo nem ved a napsugaragtol
2, baromi kontrasztos kepet ad es sielesnel amugy is kemenyen visszaveri a fenyt a ho, tehat meg fogsz benne orulni 10 perc utan. (Egyszer probaltam ki napos idoben, de inkabb hazamentem 20 perc utan lencset cserelni, mint azzal napos idoben es ez havon csak hatvanyozottan van jelen.)

Szoval az UV vedos es sotet lencsevel vidd sielni, ha mar.

Az nem biztos, hogy minden narancssárga lencsés szemüveg UV-védelem mentes. Az enyém ilyen színû, és UV szûrõs. Nem cserélhetõ, ezt használom napsütésben, meg borús idõben is, és nincs vele gond.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
sztem is két külön dolog

de egy oakley persimmon lencse tuti hogy véd az uv sugarak ellen
annak ellenére hogy ~61%-os a fényáteresztése (halvány sárgás)

nehezen tudom elképzelni hogy a bbb nem véd uv ellen:)
Autist Team:)

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

Nekem BBB navigator van. Eddig nem akartam belepofadzani, amikor szo volt rola de igy 5 honap utan azt mondom tojok ra, hogy ki mit mondott a toresrol. Az enyem nem tort el, nem repedt meg es nincs vele semmi bajom. Az 1 dolog, hogy parasodik de szerintem 8e penzert kap hozza az ember egy atlatszo lencset, ami alig torzit (nem legjobb szemuek eszre sem veszik), egy narancssargat ami tenyleg bazi jo kontrasztos kepet ad kodben, felhos idoben es egy mindenfele uv vedelemmel ellatott keket, napos idore. Es inkabb parasodjon, mint vegyek egy rudy-t, ami annyival jobb, hogy nem parasodik, cserebe 30e 1 lencsevel es a masik ketto vasarlasa ujabb tizesekhez vezet. Es nekem kell a 3 lencse, mert sokat tekerek sotetben is es felhos idoben sem maradok otthon.

az én rudy-m párásodik, igaz, csak akkor, ha megállok és nagyon izzadok,de akor kb fél perc alatt bepárásodik...

én úgy tudtam, hogy mindegyik lencsében van uv védelem..
http://www.rudyproje...les/graalsx.htm#

én utálom a okley-t..
Van állásom...:bananadan

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
A fenyszures es az uv sugarzastol valo vedes ket kulon dolog. Atlatszo lencse is tud vedeni az uv ellen. (sot, a rendes szemuvegek - nem nap - is vedenek az uv sugarak ellen)

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
van olyan mi csak 10% fényt szûr, gondolom az nem tud annyira mint 60%ot
vagymi

én a 26ezres equinox sx-et kaptam meg 16ért
és gigamegajó, sokkal mint egykét okli (most szarember vagyok)
csakhát ebbe is drága a lencse

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Na nekem ezert volt jo 8e 3 lencsevel, mert. Es ha eltorom a lencset vagy a keretet, hat nem izgat, veszek masikat aznap. Rudy-bol mar nem volna ennyire vicces a szitu az en penztarcamnak :) Es mellesleg a legtobb Rudy modell hulyen is all nekem.

Connor

Rosszul. Csak az ved, amin van bevonat. BBB-nel csak a kek szinu napos idore valo lencsen van. Tobbin nincs. (nincs is ertelme es igy legalabb olcso tud maradni)

Enyim Paripa

Let the people speak

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
én úgy tudom minden valamirevaló színes lencse is véd az uv-tõl

a világosak is

rosszul tudom?
Autist Team:)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
én rudyproject buzi vagyok, csak sajnálom a 7ezret egy pár lencsére, de kéne egy nari/sárga, mert erdõben szart se látok a gyáriakkal

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Sieleshez ne vegyel narancs szinu lencset.
1, azon nincs UV vedelem, mivel arra van kitalalva, ha nem sut a nap... (felho takarja el), ergo nem ved a napsugaragtol
2, baromi kontrasztos kepet ad es sielesnel amugy is kemenyen visszaveri a fenyt a ho, tehat meg fogsz benne orulni 10 perc utan. (Egyszer probaltam ki napos idoben, de inkabb hazamentem 20 perc utan lencset cserelni, mint azzal napos idoben es ez havon csak hatvanyozottan van jelen.)

Szoval az UV vedos es sotet lencsevel vidd sielni, ha mar.

Amugy ha minden aron akarsz sargat (mas idore jooo), akkor itt is volt, amikor a szemcsimet vettem. Gondolom van most is, de telefon az igazi.
NéMETH OK KERéKPáRüZLET
1138 Budapest, Népfürdõ u 19/c.
Tel: 359-1832, 20/9344-1471 Fax: 359-1832

Enyim Paripa

Let the people speak

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Elhiszem.. Nem sieltem még, de el tudom képzelni, mit kap az ember arcra.. Szóval, kalandra fel.. :) Telefon van, felhívod, egyeztetsz, megveszed..

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
hátja...de sielésnél is jó, veszek simaszkot és akkor véd...de nincs pénzem ilyen profi szemüvegekre..

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Én egyszer vettem csak. Épp a récseiben jártam és ott van egy ridebike. Megkérdeztem van-e és épp volt.. Biztos lehet máshol is venni..
De egy biciklis szemüveget síelésre? Biztos jó, csak meglepõdtem, mivel a másik soprtnál, más számít igazán..

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
hát igen...nekem nem kell rudi, illetve kell ha ajándékba kapom, mert pénzem az nincs rá....amugy ti hol veszitek bbbhez a lencséket mert nekem kéne egy sárga a sieléshez...csak nem találom, pedig van valahol tudoooooooommmmmmmmmmm

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
3B hez nem tok hozzászólni de én egy egy uvex xeno pro-t gyilkolok(nem tom lehet e még kapni) de ilyen 7-8 K volt az ára, volt hozzá 3 lencse (sötét, sárga, átlátszó) mondjuk én csak az átláétszót használom, de olyan strapa cucc hogy néha a nyereg prosztata szellõztetõ hasítékába akasztava felejtem, és ráteszem a mázsaámat...még egyszer se tört el...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Az enyémhez egy sötét, és egy világosabb (nem világos) kék lencse volt. (A keret színétõl függ, hogy mi van a csomagban..) De a "hiányzó" sárgát megvettem 300 forintért.. És ebben tényleg élesebb minden, de a legjobb a borús idõben való hangulatfokozás.. :D

Szóval, nekem bejött, ha sznobilag nincs is a topon (leszarom).. ;)

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Nekem BBB navigator van. Eddig nem akartam belepofadzani, amikor szo volt rola de igy 5 honap utan azt mondom tojok ra, hogy ki mit mondott a toresrol. Az enyem nem tort el, nem repedt meg es nincs vele semmi bajom. Az 1 dolog, hogy parasodik de szerintem 8e penzert kap hozza az ember egy atlatszo lencset, ami alig torzit (nem legjobb szemuek eszre sem veszik), egy narancssargat ami tenyleg bazi jo kontrasztos kepet ad kodben, felhos idoben es egy mindenfele uv vedelemmel ellatott keket, napos idore. Es inkabb parasodjon, mint vegyek egy rudy-t, ami annyival jobb, hogy nem parasodik, cserebe 30e 1 lencsevel es a masik ketto vasarlasa ujabb tizesekhez vezet. Es nekem kell a 3 lencse, mert sokat tekerek sotetben is es felhos idoben sem maradok otthon.

Enyim Paripa

Let the people speak

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Nem is azt próbáltam meg bemagyarázni, hogy nem törhet ketté, de ez szvsz akár anyaghiba is lehet, az meg akárhol is elõfordulhat, pl egy dupla lencsésnél. Az barátnõm Cratoni-jának dupla lencséjét nehezebb kiszedni a keretbõl, sokkal nagyobb mechanikai terhelésnek van kitéve, mint az enyém.. Szóval, lehet "egyedi" az eset.. Akár az enyém is, hogy nem tört el.. :)

Öcsém??? :D Biológiai szempontbõl még a gyerekem is lehetnél.. :D De ha papának hívsz legközelebb, akkor...:angevil:

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Navigator 2 az öcsémnek van, és tényleg eltört...multkor csak leemeltem a sisakom mellöl a polcrol és a lencse 2 darabban hullot ki...challangernél én már leragasztottam a gumit a végén meg huztam rá ilyen pántot hátra, szoval ha ezt elhagyom...és megállásnál tényleg néha párásodik, de hát tekerni kell öcsém':D