Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Szemüveg, avagy védd a szemed világát

- - - - -

• Please log in to reply
1228 replies to this topic

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
azért azt is hozzáteszem, hogy majdnem 20 éve hordok lencsét, szóval a frissen szoktatott szemrõl nincs tapasztalatom ;) mondjuk amikor lencse nélkül megy valami a szemedbe azt legalább ki tudod dörgölni, de lencsével (pláne ha lágy lencsét használsz) ezt lényegesen óvatosabban csináld majd.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
na, ilyesmire gondoltam, köszi szépen. :)

hát lencsézni most fogok elkezdeni, remélem bírja majd a szemem - egy jó dioptriás szemcsi rohadtdrága, és nem akarom kidobni az eddig jól bevált Rudymat, ami totálisan az én arcomhoz passzol, nem megy be rajta semmi. :)

bringázáshoz napi lencsében gondolkodtam csak.

annyit meg tudok, hogy a por/sárszembe ígyisúgyis sz*r, mert amikor egyszer telement a szemem sárral, akkor mindegy volt, hogy mi van benne, mert nem láttam, amíg kipislogtam.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
2000 óta nyomom ezzel a kombóval :) szerintem simán jobb mint szemüveggel bringázni. jó szemcsi kell, hogy ne szárítsa a menetszél még jobban a szemed. mondjuk nekem félkemény lencsém van, amit azért ha minden kötél szakad simán ki és be rakok az erdõ közepén is

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
en kontaktlencset hasznalok, tekereshez mindig van rajtam szemuveg, de nem elsosorban a szembe juto por ellen, hanem mert a menetszel szaritja a lencset. cserelheto lencseju szemuvegem van, estere a szintelent rakom be. a por a szembe nem rosszabb, mint kontaktlencse nelkul. :)
tobb napos turara siman tudsz vinni kisebb adag kontaktlencse lemosot, vagy hasznalhatsz 1 napos lencseket, az egyetlen dolog, h. a kezmosast oldd meg vhogy, a szemedbe nem jo koszos kezzel nyulni, ill. a hosszabban hordott lencsen meg tudnak tapadni a bacik, es el tudjak fertozni a szemed (bar nekem amiota lencsezek az elmult 3 evben ilyen nem volt)

mod. kieg.: ha szemed nem birja a kontaktlencset - ez csak probahordassal derul ki - akkor meg mindig tudsz dioptrias sportszemuveget csinaltatni, ami azert joval jobban birja, mint a normal szemuvegek.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
na azért asszony tapasztalata az más. ;)

nekem mindig fentvan a sportszemcsi ,ha más nem, akkor átlátszó lencsével - kb 2 éve úgy bezúztam a szemöldököm, hogy kb fél centin mulott, és mehettek volna a platinalapocskák meg kapcsok a csontba, ripityára törtem volna a szemüregem körüli csontokat. mákom volt, mert felfele csúszott le az az éles tárgy (máig nemtom mi volt) a szemöldökömnél egy kidomborodo részrõl, és csak a homlokomon van most egy egész halvány heg...na azóta csak sportszemcsi, nem egyszer volt már hasznos - meg különben is, ágak meg por meg nap ellen muszáj.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
én is csk más véleményét tudom tükrözni:
asszony mindig lencse+napszemcsiben nyomja, indokai az alábbiak:
- por, biszbasz megy a szemébe, natur megõrül
-sima szemcsiben nem jönannyira a térérzés-ami bringán nem egy rossz dolog
neki nem volt még gebasz, mondjuk, nem rakja az Egedi pályán, de egésznap lazán el van így, túra jelleggel

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Haver (B.B. ,aki bejelölt téged iwiwen) is k.lencsében bringázik, azt mondta ha sár megy a szemébe nem lát (mondjuk én sem...), más baja nincs. De kérdezd meg tõle iwiwen, ha jobban érdekel.

A sebesség mindent megold.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
CJ:

már ne haragudj, de ez nem olyan kérdés, hogy "hát a haverom azt mondta, hogy õ úgy hallotta...". konkrét tapasztalatok érdekelnek, hogy sárban mennyire vészes, ha belemegy egy kis darab a szembe, ilyenek...

úgyhogy na nincs kl.ed, vagy még sosem próbáltad (örülj neki, ha nincs ilyesmire szükséged...), akkor csönd. köszi.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Egyik bicajos barátom gond nélkül nyomja így.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
kontaktlencse+napszemüveg mennyire jól mûködõ megoldás? nem ilyen 5-6 napos túrákra gondolok, amikor a kl.el járó higiéniás igények az erdõ közepén nehezen biztosíthatóak, hanem mondjuk edzés+maratonok, vagy ilyen 1 napos túrák...

meaud

meaud

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!
Nekem Arnette márkájú szemüvegem van amelyet pár éve vettem külföldön. A minap egyik kledves ismerõsömnek sikerült ráülnie és az egyik rögzítõcsavar eltört sajnos. Bárhol kérdeztem nem tudtak olyan csavart adni ami kellene, én viszont nem tudom h merre forgalmaznak Magyarországon ilyen szemüvegeket. Tudna valaki segíteni? Szeged környékén esetleg?

nano005

nano005

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Helo! Érdekelne hogy az Adidas fullface szemcsiei mennyire megbízhatóak, vagy inkább döntsek az Oakley mellett? És ha valaki tud Adidas szemcsiket jó áron plz az is írjon!

ELõre is kösz

Bögre

Bögre

vendég

• fórumtag
  • 208 posts

A megrendelésnél oda kell adni az adatokat, az üveg lencse a foliában van. Egy német forumon lehet 10 x nyerni, forum usereknek pedig 79 euro.Szóval 108euróért megveheted a sárgát+ a sötét üvegeset. A foliát meg cseréled.

Ha nem nyerem meg, megrendelem. Szerintem ezért a pénzért ( akiknek kell dioptriás az tugya miröl van szó) elég olcsó.

108 euróért még egyszerû szemüveget sem lehet venni normális (nem SZTK:) ) kerettel, úgyhogy ez az ár nem sok érte. Gondolkodtam kontaktlencse+napszemüveg párosításon is, de ez most gondolkodóba ejtett.
Esetleg tudnál linket adni ehhez a német fórumhoz?

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts

Ez elég okos megoldásnak tûnik.
A lencsét (dioptriás) a cégtõl kell megrendelni a megfelelõ dioptria értékek megadásával, vagy optikusnál kell lencsét "faragtatni" abba a fólia keretbe?
Nem értek németül :S

A megrendelésnél oda kell adni az adatokat, az üveg lencse a foliában van. Egy német forumon lehet 10 x nyerni, forum usereknek pedig 79 euro.Szóval 108euróért megveheted a sárgát+ a sötét üvegeset. A foliát meg cseréled.

Ha nem nyerem meg, megrendelem. Szerintem ezért a pénzért ( akiknek kell dioptriás az tugya miröl van szó) elég olcsó.

Bögre

Bögre

vendég

• fórumtag
  • 208 posts

Egy új, egyszerü, relativ plcsó (optikai) megoldás:

http://www.cool-eye-...chk=1&Itemid=26

Videó:

Ez elég okos megoldásnak tûnik.
A lencsét (dioptriás) a cégtõl kell megrendelni a megfelelõ dioptria értékek megadásával, vagy optikusnál kell lencsét "faragtatni" abba a fólia keretbe?
Nem értek németül :S

374Lon

374Lon

vendég

• fórumtag
  • 88 posts
tom, h soxor elhangzik a kérdés, de tudnátok nekem olyan szemüveget ajánlani ami nem túl drága viszont ha törik nem áll bele a retinámba 321654 db szilánk?

That's all folks!

160 mm-es Avid tárcsa eladó

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
Spy-al csak óvatosan! Nálam három napot bírt, aztán a verejték elkezdte leoldani a keret festékét. A Rudy viszont több, mint öt éve szolgál.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Egy új, egyszerü, relativ plcsó (optikai) megoldás:

http://www.cool-eye-...chk=1&Itemid=26

Videó:

JackassTomi

JackassTomi

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Oksa,köszi a tanácsot! Nálunk a városban van Oakley,Fox,Spy,szal van választék,csak nem akartam bukóval bemenni a boltba aztán úgy próbálgatni,de akkor az oakleyeket lecsekkolom.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Sziasztok!
661 Strike sisakom van és ehhez szerenék DH szemcsit venni.Még csak motorosboltban próbálkoztam,de az ott levõ szemüvegek nem férnek bele a sisakba.Szóval a szemcsi szivacsos része el sem éri az arcom,mert a bukó nyílása kisebb mint a mocis sisakoké.Érdeklõdnék h milyen szemüveget lenne érdemes kipróbálnom ehhez a tapusú sisakhoz.Más szemüvegekkel még nem próbálkoztam,de gondolom h nagyjából egyformák,ezért is érdeklõdöm h van-e valakinek tapasztalata.

Nem tudom, hogy a motorosboltban volt e Oakley, mert ha nem, érdemes lenne kipróbálni õket, mivel elég széles spektrumú a választékuk. Ha budapesti vagy, akkor az Andrássy út elején a "The Lab" lehet az elsõ számú célpontod.