Jelentkezz be Regisztrálj

Szemüveg, avagy védd a szemed világát
Írta 2008. február 13. - 21:23

Írta 2008. február 13. - 21:15

hát lencsézni most fogok elkezdeni, remélem bírja majd a szemem - egy jó dioptriás szemcsi rohadtdrága, és nem akarom kidobni az eddig jól bevált Rudymat, ami totálisan az én arcomhoz passzol, nem megy be rajta semmi.

bringázáshoz napi lencsében gondolkodtam csak.
annyit meg tudok, hogy a por/sárszembe ígyisúgyis sz*r, mert amikor egyszer telement a szemem sárral, akkor mindegy volt, hogy mi van benne, mert nem láttam, amíg kipislogtam.
Írta 2008. február 13. - 21:08

Írta 2008. február 13. - 21:05

tobb napos turara siman tudsz vinni kisebb adag kontaktlencse lemosot, vagy hasznalhatsz 1 napos lencseket, az egyetlen dolog, h. a kezmosast oldd meg vhogy, a szemedbe nem jo koszos kezzel nyulni, ill. a hosszabban hordott lencsen meg tudnak tapadni a bacik, es el tudjak fertozni a szemed (bar nekem amiota lencsezek az elmult 3 evben ilyen nem volt)
mod. kieg.: ha szemed nem birja a kontaktlencset - ez csak probahordassal derul ki - akkor meg mindig tudsz dioptrias sportszemuveget csinaltatni, ami azert joval jobban birja, mint a normal szemuvegek.
Írta 2008. február 13. - 19:57

nekem mindig fentvan a sportszemcsi ,ha más nem, akkor átlátszó lencsével - kb 2 éve úgy bezúztam a szemöldököm, hogy kb fél centin mulott, és mehettek volna a platinalapocskák meg kapcsok a csontba, ripityára törtem volna a szemüregem körüli csontokat. mákom volt, mert felfele csúszott le az az éles tárgy (máig nemtom mi volt) a szemöldökömnél egy kidomborodo részrõl, és csak a homlokomon van most egy egész halvány heg...na azóta csak sportszemcsi, nem egyszer volt már hasznos - meg különben is, ágak meg por meg nap ellen muszáj.
Írta 2008. február 13. - 19:25

asszony mindig lencse+napszemcsiben nyomja, indokai az alábbiak:
- por, biszbasz megy a szemébe, natur megõrül
-sima szemcsiben nem jönannyira a térérzés-ami bringán nem egy rossz dolog
neki nem volt még gebasz, mondjuk, nem rakja az Egedi pályán, de egésznap lazán el van így, túra jelleggel
Írta 2008. február 13. - 19:18

A sebesség mindent megold.
Írta 2008. február 13. - 19:09

már ne haragudj, de ez nem olyan kérdés, hogy "hát a haverom azt mondta, hogy õ úgy hallotta...". konkrét tapasztalatok érdekelnek, hogy sárban mennyire vészes, ha belemegy egy kis darab a szembe, ilyenek...
úgyhogy na nincs kl.ed, vagy még sosem próbáltad (örülj neki, ha nincs ilyesmire szükséged...), akkor csönd. köszi.
Írta 2008. február 13. - 18:47

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2008. február 13. - 18:17

Írta 2008. február 13. - 17:37

Nekem Arnette márkájú szemüvegem van amelyet pár éve vettem külföldön. A minap egyik kledves ismerõsömnek sikerült ráülnie és az egyik rögzítõcsavar eltört sajnos. Bárhol kérdeztem nem tudtak olyan csavart adni ami kellene, én viszont nem tudom h merre forgalmaznak Magyarországon ilyen szemüvegeket. Tudna valaki segíteni? Szeged környékén esetleg?
Írta 2008. január 30. - 20:48

ELõre is kösz
Írta 2008. január 30. - 20:23

A megrendelésnél oda kell adni az adatokat, az üveg lencse a foliában van. Egy német forumon lehet 10 x nyerni, forum usereknek pedig 79 euro.Szóval 108euróért megveheted a sárgát+ a sötét üvegeset. A foliát meg cseréled.
Ha nem nyerem meg, megrendelem. Szerintem ezért a pénzért ( akiknek kell dioptriás az tugya miröl van szó) elég olcsó.
108 euróért még egyszerû szemüveget sem lehet venni normális (nem SZTK:) ) kerettel, úgyhogy ez az ár nem sok érte. Gondolkodtam kontaktlencse+napszemüveg párosításon is, de ez most gondolkodóba ejtett.
Esetleg tudnál linket adni ehhez a német fórumhoz?
Írta 2008. január 30. - 19:42

Ez elég okos megoldásnak tûnik.
A lencsét (dioptriás) a cégtõl kell megrendelni a megfelelõ dioptria értékek megadásával, vagy optikusnál kell lencsét "faragtatni" abba a fólia keretbe?
Nem értek németül :S
A megrendelésnél oda kell adni az adatokat, az üveg lencse a foliában van. Egy német forumon lehet 10 x nyerni, forum usereknek pedig 79 euro.Szóval 108euróért megveheted a sárgát+ a sötét üvegeset. A foliát meg cseréled.
Ha nem nyerem meg, megrendelem. Szerintem ezért a pénzért ( akiknek kell dioptriás az tugya miröl van szó) elég olcsó.
Írta 2008. január 30. - 19:31

Egy új, egyszerü, relativ plcsó (optikai) megoldás:
http://www.cool-eye-...chk=1&Itemid=26
Videó:
Ez elég okos megoldásnak tûnik.
A lencsét (dioptriás) a cégtõl kell megrendelni a megfelelõ dioptria értékek megadásával, vagy optikusnál kell lencsét "faragtatni" abba a fólia keretbe?
Nem értek németül :S
Írta 2008. január 30. - 17:59

That's all folks!
160 mm-es Avid tárcsa eladó
Írta 2008. január 30. - 14:00

Írta 2008. január 30. - 13:31

Írta 2008. január 09. - 11:41

Írta 2008. január 09. - 10:04

Nem tudom, hogy a motorosboltban volt e Oakley, mert ha nem, érdemes lenne kipróbálni õket, mivel elég széles spektrumú a választékuk. Ha budapesti vagy, akkor az Andrássy út elején a "The Lab" lehet az elsõ számú célpontod.Sziasztok!
661 Strike sisakom van és ehhez szerenék DH szemcsit venni.Még csak motorosboltban próbálkoztam,de az ott levõ szemüvegek nem férnek bele a sisakba.Szóval a szemcsi szivacsos része el sem éri az arcom,mert a bukó nyílása kisebb mint a mocis sisakoké.Érdeklõdnék h milyen szemüveget lenne érdemes kipróbálnom ehhez a tapusú sisakhoz.Más szemüvegekkel még nem próbálkoztam,de gondolom h nagyjából egyformák,ezért is érdeklõdöm h van-e valakinek tapasztalata.