Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Szemüveg, avagy védd a szemed világát

- - - - -

• Please log in to reply
1228 replies to this topic

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

az én lencsémen is vannak számok, hogy látni lehessen mikor van kifordítva de szerintem sokkal jobban látni, ha ránézel oldalról. ha ki van fordítva akkor 'tányér' alakú.

naja, ezt mondták nekem is a betanításnál, hogy tányér lesz, de én valahogy nem tudom megállapítani, hogy az most tányér vagy nem, mert ugye picit rásimul az ujjbegyemre. persze lehet, hogy idõvel már tudni fogom, melyik a tányér...a számokat meg látom, szóval nem gond. :)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
ballal képtelen vagyok ki-be rakni. így, nem épp mozgékony jobb kézzel hamarabb beraktam a lencséim mintha ballal próbálkoztam volna .)

az én lencsémen is vannak számok, hogy látni lehessen mikor van kifordítva de szerintem sokkal jobban látni, ha ránézel oldalról. ha ki van fordítva akkor 'tányér' alakú.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
és hopp, ballal simán bement, és ki is jött. :) egyre jobban tetszik a cucc, tegnap/ma buli volt, betettem fél6-kor, kivettem fél3-kor. (persze volt nálam kistükör meg tároló friss lötyivel, hátha valami nem lenne jó..) semmi gond nem volt, egy picit "nyomott" a szemem, de ez a fáradtság miatt volt, máskor is van ilyen, ha reggel 8-9kor kelek és másnap hajnalig fent vagyok. szóval végülis 9 órát (jól számoltam?) jól bírta a szemem, ez másodszorra nem is rossz...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
itx: köszi, én is így csinálom, értem, mire gondolsz. :) csak az a gond, hogy én a bal szemembe is jobbal raktam be eddig, de muszáj lesz megtanulni ballal is. :)

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
jobb szem: lencse jobb mutatoujjra, jobb kozepso ujjal also szemhej lefele huz; bal kez fej felett kozepso ujjal felso szemhej felhuz, lencse betesz.

bal szem uaez tukorben: lencse bal mutatoujjra, bal kozepsovel also szemhely, jobb kozepsovel felulrol felso szemhely, lencse be.

egyszerubb lenne mutatni asszem :cheers:
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
nah, hát nem volt semmi probléma, szépen eltûntek azok a karcok...jobb szembe egybõl bement, a bal nehezebb volt (lehet ezt inkább bal kézzel kéne? azzal béna vagyok, de jobbal meg nehéz), elsõrem egint fordítva ment be, de aztán el lett magyarázva, hogy ha a számok a lencse peremén jól állnak felém, akkor van jól, úgyhogy ezután hamar bement. fél perc könnyezés, szemvizsgálat, hát igen, az a fél cylinder egy kicsivel jobb, de így is láttam az 1.0-t, csak picit homályos volt...most majd el kell döntenem, hogy jó e a kl. nekem (ez nem kérdés, már most imádom:)), és hogy kell e még az a fél dioptria. de istenijó, világ legnagyobb találmánya:)

sétáltam is benne hazafele, fújt a szél ,több pislogás, de semmi más...a bal picit bök, de nem vészes, a jobbot egyáltalán nem érzem, pedig bent van. isteni...:)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
csak a bal szemem volt para, az a gyengébbik szemem, azzal sz*roztam sokat, meg is karcolram a szemem (de hogy mivel? merthogy körmöm az sosem volt, mindig beakadok vele mindenhova) kényelmes volt és irtó meglepõ volt, hogy oldalra is élesen láttam, nem csak elõrefele. szóval mondhatni szerelem elsõ látásra:D

túlhordani meg nem fogom, elég rendszeretõ, precíz gyerek vagyok. (kivéve ha nem..)..itt a kis naptár, bejelöltem, hogy ma bontottuk fel a próbalencsét- minden hónap elsõ napján kukázás lesz. ennyit nekem nem ér az, -és szerencsére a szüleimnek sem-, hogy megspórolok párezer forintot...inkább a napi csokimat nem eszem meg.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
nem lesz gond szerintem. elsõ alkalommal mindenkinek bepirosodik a szeme a bizonytalan ki-és berakás miatt. ha kényelmes és jól láttál vele, biztos engedik. ami fontos, hogy ne hordd túl a lencséidet. ha azt mondják 3-4 hét után csere akkor csere. általában simán lehet hordani 2hónapig is, akkor kezd el szúrni, de hosszú távon nem éri meg, megsérül, berepedezik a szemed és lehet, hogy a késõbbiekben soha többet nem fogsz tudni lencsét használni.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
Vole: néztem oakley oldalt, itt az ósánban van forgalmazó kettõ is, majd felpróbálok egyet, remélem van nekik. a simára van most $$, megkérdem szüleimet, kifizetik e a különbséget és akkor polarizált lesz. majd írok, ha kell. köszi. :)

Matt: ez biztató:)...ott, amikor lófráltam (40 perces próbaidõ, hogy milyen), úgy éreztem, mintha újjászülettem volna. :) fantasztikus találmány, a kl. :) remélem nem lesz para csütörtökön, hogy mégse lehet...

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts

Vole: a polarizált 42? a New Square Wire Pewter meg 30, igaz? esetleg egy próbát valamikor össze tudunk hozni, vagy nincs kibontott példányod belõle?

Csak sima van most nalam, Polarizalt nincs, csak rendelesre hozok.
Boltban meg kene nezned, de igazabol nem fogsz latni kulonbseget, csak a szemed erzi hoszabb tavon.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
voltam ma esõben hegyen kontaktlencsével mindenféle szemüveg, lötyi, tartó nélkül. fröcsögött a sár az arcomba és nem volt soha semmi gond .)

szerintem imádni fogod Dave :)

(megerõsítendõ, hogy lehet kontaktlencsében biciklizni)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
nah hát voltam ma betanításon. a jobb szemembe második próbára bement, kb. fél perc könnyezés után megszokta a szemem, és tökéletesen láttam vele. a balba nehezebben ment, talán negyedik-ötödik próbára, és elsõre valószínûleg rosszul (nagyon bökött), úgyhogy hamar meg is tanultam kiszedni - ez elsõre ment. aztán második körben már ez is jó volt fél perc után. a táblát simán végigolvastam vele, csak valószínûleg amiatt, hogy a bal szemembe elõször rosszul ment bele, kicsit összekarcolódott a hámréteg, így nem adták oda a próbalencséimet, mert fertõzésveszély..mehetek vissza csütörtökön, hogy megnézzék, hogy akkor már jó-e.

szóval a betétel jobb szemre megy, balra is, csak sz kifordult a lencse a próbálkozások közben, kivétel gond nélkül, és egy egész picit érzem, amikor hosszabb ideig nem pislogtam, de hibátlan, és kényelmes. remélem nem az derül majd ki, hogy nem hordhatom, mert fantasztikusan jól éreztem benne magam....

Vole: a polarizált 42? a New Square Wire Pewter meg 30, igaz? esetleg egy próbát valamikor össze tudunk hozni, vagy nincs kibontott példányod belõle?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Amiket linkeltem, mind muanyag keretes volt, ebbol kifolyolag valamennyire sportos, de azert ajanlottam azokat, mert sportra nem jo ha femkeretes szemuveget hasznalsz ( balesetveszelyes ).
Ha nem kell sportra, akkor jo valasztas lehet amit linkeltel ( az 42e nalam ).
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
Vole,

benned bíztam, köszi. :) amiket linkeltél, azok nem rosszak, bár nem az én ízlésem...annyira sportra nem használnám, inkább utcai meg vízpart, hajózás, ilyenek...ami nekem így most tetszik, az ez lenne:

http://oakley.com/pd/4266

meg mondjuk ez:

http://www.galaxybik...rmek.php?id=191

te így amúgy tudsz nekem jó áron eladni oakley, jól értem? (pl a második linkeltet)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Dave: sok vezeteshez es vizkozelbe mindenkepp Polarizaltat vegyel. Erre talaltak ki. ( a kvarcorat is latni benne, csak bizonyos szogben nem, ez igaz a TFT monitorokra is meg a legtobb mobilra ).

Ha sportra is hasznalod, akkor mindenkepp muanyagkeretest ajanlanek.
Ha utcan is hordod, akkor en hanyagolnam a nagyon sportos modelleket ( Radar, M Frame, Racing Jacket ).
Ha nem baj hogy kicsit sportos, akkor mehet a Half Jacket, Flak Jacket ( ez szerintem jobb, ocsem is ilyet hord ).

Nem tudom hogy neked mi tetszik, de ezeket tudom ajanlani, mert eloben is nagyon szepek es kenyelmesek:

http://oakley.com/pd/4868
http://oakley.com/pd/5240
http://oakley.com/pd/1137
http://oakley.com/pd/2268
http://oakley.com/pd/4672
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
ahol sok a csillogo felulet (ho, viz, stb), oda mindenkeppen jobb a polarizalt.

legfeljebb a "k'arcorad" nem latod majd vele. :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
nah alakul ez...ma voltam visionben, a kontaktológus tök rendes volt, elmagyarázta mit mivel hogyan, méricskélt, de sajna nem volt megfelelõ próbalencse (tórikus kell, pedig reménykedtem, hogy nem), az majd pénteken jön, jól betanítanak, aztán örülés van. végülis b&l purevision toric lett, most akció van náluk (1 évre ez csak 5000-el drágább, mint a nem szilikon-hydrogel softlens66, és kapok mellé ajándékba egy napszemcsit - anyu már ki is nézte, hogy melyiket kéri...mindegy, nekem úgyis lesz most egy rendes napszemcsim)...

nade kérdés: univerzális napszemcsi kell nekem, utcára, néha sporthoz (bár oda van sportszemcsim direkt), majd nyáron vezetni, és ami a legfontosabb: rengeteget leszek tükrözö vízfelszín közelében. ami most van Uvex, abban tavaly 1 hét vitorlázás után fájt a szemem, egyszerûen nem ért semmit a csillogó vízfelület ellen...tükrözö felületeknél jobb a polarizált? (Vole? mintha õ lenne a npszemcsimágus..) illetve milyet érdemes venni, ami tényleg jó? Rudy, Oakley?

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Szerintem:

a lencse sem olcsó (eldobálni idövel drága)
rengetegen nem bírják
szemüveg majdnem olyan fontos mint egy bukó (bogár, kavics, por, szél, UV stb.)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
egykét éve én is kontaktlencsével nyomom.
ezerszer jobb.
nem kell teljesen hátrafordulni, hogy ha hátra akarok nézni, mint szemüvegnél .)

napszemcsi nélkül tényleg kicsit para, ha esetleg belemegy bogár ilyesmi, de nem vészes... lágy lencsével is simán lehet ügyeskedni bárhol bármikor ha gyakorlott az ember. némi víz ha van nálad amivel megmosod a kezed, meg esetleg bedobsz a zsákba egy lencsetartót amiben van egy kis folyadék aztán kész.. nem érhet meglepetés.
hozzáteszem az esetek kilencvenszázalékában ezek nincsenek nálam és napszemcsi nélkül nyomom és soha se volt semmi komoly gondom ebbõl.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Ma elhoztam a szemüvegemet. Megszeretném veletek is osztani az élményemet. Az üzlet Essligen sétáló útcáján található és helyben is készitik az üvegeket. Egy sötétbarna és egy sárga üvegeset vettem. A fólia cserélhetö ÈS EGY ÈLET GARANCIA van a fóliára. Ha törik pósta az üzletbe és ujat kapsz.

Videó:

Oldal:
http://www.cool-eye-...chk=1&Itemid=26

Eddig svájc és ausztriai rendelések vannak a németen kívül, ha vlalkinek kell elintézem szivesen. A héten elismerte valami intézmény ami sport dolgokat tesztel hivatalosan.

Egy örökös benyomást kelt bennem :spoko:

Off
a többi videót ís érdemes a youtuben tölük megnézni.

http://www.youtube.com/user/JoeKebbeK