Jelentkezz be Regisztrálj

Szemüveg, avagy védd a szemed világát
Posted 2009. December 17. - 00:09

Posted 2009. December 16. - 23:30

1. ha valami mocskolós szöszölõs poros melót kell csinálni.
2. hosszabb idejû képernyõbámulás közben.
3. esti vezetésnél...
Posted 2009. December 15. - 23:14

Posted 2009. December 15. - 22:16

az elkényeztetéshez meg annyit, hogy te tudod...ha a monitor nézésénél is hunyorognod kell, akkor az sokkal rosszabb a szemednek, mint ha csináltál egy megfelelõ szemüveget, akár monitorszûrõ bevonattal. ez aztán tvzéshez is jó, és ha még olyan keretet választasz, ami stílust ad, akkor majd az utcán is szereted viselni - nekem "szebb" a világ, amióta a távolba is rendesen látok.
de ha gondolod, kérdezz >ezen< a fórumon is bátran, akár lencsés, akár szemüveges témában - Reider Optikáéknál kevés ember tud hitelesebb és megbízhatóbb infót adni. emlékeim szerint régen azt írták, hogy akkor is rendesen elfárad a szem, ha szemüvegben ülsz a monitor elõtt sokat, hát még ha eközben erõlködnie kell a szemednek...nem tudom, mennyi idõs vagy, de 23-25 éves korára az embernek általában "beáll" a szeme, és csak nagyon keveset romlik utána. aztán majd amikor idõsebb korban már el kell tartanod a könyvet, hogy rendesen lásd, akkor még akár lehet is csökkenteni a távollátó szemüveg dioptriáját...
Posted 2009. December 15. - 09:54

Posted 2009. December 13. - 19:06

arn: elõször is, menj el egy szimpatikus optikushoz, aztán csináltass egy szemüveget. ha a tv-n már nem látod a feliratot, akkor máshol is sok dolog van, amit nem látsz (és vezetésnél ez pl. veszélyes is lehet ugye) - ismerõs a dolog, én is így mentem el optikushoz, hogy lefele húznom kellett a féket, mert nem mertem menni bele a vakvilágba. csináltatsz egy szemüveget, és mintha újjászülettél volna a mindennapokban.
![]()
bringázásnál meg többféle alternatíva van, igazából a pénztárcád szabja meg, mi neked az optimális.
ha nem idegenkedsz tõle, akkor én a kontaktlencsét ajánlom, meg egy átlagos sportszemüveget - ez nem csak bringázásnál jó. heti 1-2 alkalomra elég a napi lencse, ezzel foglalkozni se kell, reggel berakod, este kiveszed és kidobod..de ha heti többször kellene, meg hosszabbi dõre is (pl. este buli, ilyenek), akkor a havi lencse jobban megéri, de ezzel meg kell kicsit foglalkozni (napi 5-6 perc, ha belejössz..). ja, és hozzátenném, hogy a legtöbb negatív dioptriás (neked szerintem ez kell, úgy néz ki a leírásból, hogy távolra nem látsz jól) szemüveglencse kicsinyít (kis dioptriáknál nem vészes, de én pl. -3 D-nél már észreveszem), míg a kontaktlencsénél ez nem jelentkezik.
koszi a tanacsokat

a kontaktlencsetol viszont idegenkedek... sima szemuvegben mennyire lehet bringazni? nem veszelyes? azert gondolkodtam csak ilyen bringaszemuvegben, mert a hetkoznapokban nem szeretnem annyira elkenyeztetni a szememet, hogy ne dolgozzon. vezetni nem vezetek, csak setalok a varos masik felebe (tavasz-osz bringa), es a gepet bamulom szinte egesz nap.
Posted 2009. December 13. - 18:05

bringázásnál meg többféle alternatíva van, igazából a pénztárcád szabja meg, mi neked az optimális.
ha nem idegenkedsz tõle, akkor én a kontaktlencsét ajánlom, meg egy átlagos sportszemüveget - ez nem csak bringázásnál jó. heti 1-2 alkalomra elég a napi lencse, ezzel foglalkozni se kell, reggel berakod, este kiveszed és kidobod..de ha heti többször kellene, meg hosszabbi dõre is (pl. este buli, ilyenek), akkor a havi lencse jobban megéri, de ezzel meg kell kicsit foglalkozni (napi 5-6 perc, ha belejössz..). ja, és hozzátenném, hogy a legtöbb negatív dioptriás (neked szerintem ez kell, úgy néz ki a leírásból, hogy távolra nem látsz jól) szemüveglencse kicsinyít (kis dioptriáknál nem vészes, de én pl. -3 D-nél már észreveszem), míg a kontaktlencsénél ez nem jelentkezik.
Posted 2009. December 13. - 17:53

azaz igazsag, hogy egyaltalan nincs szemuvegem, es sose volt, de ugy erzem lassan elkelne. ha megnezetem a szemem, utana milyen vonalon induljak el? ket dologban zavar, hogy szar a latasom: tvnezeskor, amikor feliratot kell olvasni, ill amikor bringaval zugunk lefele az erdoben.
a criticalmasson azt irtak, hogy van sima olcso vedelmi szemuveg, abba lehet olcson csinaltatni.
http://criticalmass....eto-lencses-stb
a masik... korabban bogarak ellen vettem egy bbb cserelheto lencses szemuveget, de az a tapasztalatom vele, ha rajtam van, mintha elszoritana az ereket a fulem felett, es elkezd fajni a tarkom. eloszor lassan esett le, hogy mitol van - nem ertettem, hogy mitol fajdul meg a fejem. nyugalmi allapotban barmeddig elviselem. van vkinek hasonlo problemaja??
Posted 2009. August 03. - 12:08

http://www.chainreac...x?ModelID=18327
tapasztalat?
Az egyik legjobb bringas szemuveg, kell ennel tobb? :-)
Ocsemnek is ilyen van amugy, imadja. Konnyu benne lencset cserelni, nagyon kenyelmes a keret, es utcan is lehet hordani anelkul hogy hulyenek neznenek.
Van nalam par szinben, ha kell szolj nyugodtan ;-)
I`m as fast as nobody!
Posted 2009. July 14. - 23:05

Üzenem magamnak, hogy egy kis fórum olvasgatás közben rájöttem, hogy "Vole" = Globoak, és meg van a száma. Azt hittem, hogy két különbözõ személy.Üdv. mindenkinek! Valaki nem tudja véletlenül "Vole" telefonos elérhetõségét? A weboldalán szereplõ tel. szám nem mûködik. Oakley napszemüveggel kapcsolatban keresném.
Posted 2009. July 14. - 22:22

Specialized Arc II-re hasonlít, de nagyon.Sziasztok
Ennek a szemüvegnek mi a pontos tipusa, tudja valaki?
Posted 2009. July 14. - 21:23

Posted 2009. July 13. - 10:22

Posted 2009. June 26. - 20:27

Nálad mit jelent a "középár" megfogalmazás?Tudja valaki h a probike-ba(vagy másik Budaörs és környéke boltba) van-e sí(DH) szemüveg?
Konkrétan valami középárú kéne, fehér színû de netshop-okba egyátalán nem találtam:(
Posted 2009. June 26. - 20:21

Konkrétan valami középárú kéne, fehér színû de netshop-okba egyátalán nem találtam:(
Posted 2009. May 21. - 15:20

Tudja valaki, hogy lehet-e még kapni bárhol libaf@s színû, cserélhetõ lencsés Merida szemcsit?
Olyat, ami épp rajtam van a képen.

Posted 2009. May 15. - 21:49

Posted 2009. March 22. - 19:35

Posted 2009. March 22. - 18:38

Posted 2009. March 22. - 18:30

Smith napszemüveg után érdeklõdnék. Gyakorlati tapasztalat érdekelne hogy mit érdemes tudni ill mik a jelncse jellemzõi. Mondjuk ha tudná vki egy rudyhoz vagy egy oakleyhoz hasonlitani azt megköszönném.
(honlapján elolvastam már a teknikai tulajdonságait, de itt valószinû h sok a reklámszöveg engem meg az érdekelne h a gyakorlatba mit tud.) köszi. üdv