Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Romániai Túra Július 28-tól

- - - - -

  • Lezárt topik Lezárt topik
12 hozzászólás a témában

#1
Tiberius

Tiberius

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 280 hozzászólás
Vigyázzatok magatokra!!!

;D ;D ;D

#2
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1.167 hozzászólás
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Csá emberek!

[glow=red,2,300]Elmentem Erdélybe, a Padisi-fennsíkra bicajozni![/glow]

Mindenkinek minden jót, kellemes bringázásokat!

8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

#3
langferi

langferi

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 348 hozzászólás
Ha elõbb megtudtam volna több, mint valószínû beneveztem volna. Mert már voltam arra csak, busszal, és mindig arra gondoltam de jó lenne itt bringázni.
Pálinkákkal vigyázzatok :), de igyátok, mert mikor kinn voltam egy kisöreg mondta, hogy a higéniás viszonyok ott mások mint itthon és fertõtleníteni kell, amit mi becsülettel el is végeztünk ;D .

Jó utat, és vigyázzatok magatokra, mert hallottam érdekes sztorikat az ottani korházakról és ellátásról.


#4
neorider

neorider

    újonc

  • fórumtag
  • 1 hozzászólás
hello
Kedvcsinálónak itt egy pár kép Pádisról.Hátha valaki meggondolja magát (talán ha erdélyi tura cime lenne a topicnak többen megnézték volna)
http://kep.tar.hu/ne...ml?aid=27579784
Egy pár kiegészités 1ft kb 150 lej.Váltani legérdemesebb a városi pénzváltóknál,vagy a határbódék melletti bankoknál(kicsit rosszabbul váltják)Benzinkutnál,üzéreknél inkább ne.
Sátorhelyért fent 50000lej-kb400ft kérnek naponta,lent nemtom.
Már belényesig eljutni sem túl lálytos az út,de a legvégén a Boga völgytõl fel a Padisi fensikig biza fel kell kötni a gatyót - kb 7km a szerpentin.Fent jobb vigyázni a készlettel,nem sok vásárlási lehetõség van.6-700métert meg elég kellemetlen visszamászni egy vásárlás miatt.
Déva,Gyulafehérvár,Kolzsvár kissé odébb vannak,szerintem elég az a környék.Át lehet menni az aranyos völgybe,ott a rozsdaszakadék.Onnan meg lehet hóditani a több mint 1900m magas Nagybihart.Viztározóból van kettõ is,egyik nagyobb mint a másik.
Nohát mindenkinek jó utat

#5
vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
Hali! Megtudtam hogy Padison is van egy 24 férõhelyes menedékház, ill. tuti van kaja is. 8)
Ja és majd elfeledtem, a melegruci fontos!

[glow=red,2,300]Csávók! Mit szóltok ehhez a kis szösszenethez?[/glow]

#6
vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
Sziasztok emberkék, bár sokan nem jelentkeztetek a túránkra (azaz, hogy senki sem jelentkezett :'( ), azért mi mégis elmegyünk és nem 28-án, hanem már 26-án! kb. 14-en leszünk. ;)
A legrosszabb az, hogy leginkább magamnak irogatok, vagyis még 2 emberke írt ide, de hát mint köztudott õk szintén résztvesznek a túrán. Jó lenne ha legalább kérdeznétek. >:(
1 teljes hétig fogunk barangolni a Bihari-hegység legszebb részein.
[glow=red,2,300]Egyébként még mindig nem késõ csatlakozni!!!![/glow]
Akkor nézzünk néhány részletet (mert vannak, csak senkit magamat):

1 nap:
A találkozó tehát Júlus 26-án reggel 6:45-kor a Debreceni pályaudvaron. Innen (kissé kimélve magunkat, a bringáinkat és nem utolsó sorban a drága magyar bitumentet ;D ) elzötyögünk Biharkeresztesig.
A vonat 7:28-kor indul! Érkezés kb. 9:30-ra. A nyálacskánk ( :-[ ami az édes álom legjellegzetesebb ismérve) még át sem nedvesítette igazán pólóinkat, amikor is le kell cuccolni a vonatról. Innentõl kezdve megpróbálunk valódi bringatúrásoknak tûnni, és persze a román autósok idegeire menni. Átkelünk a határon, ami kb 6km-re van Biharkeresztestõl. Eztán kis pénzváltás a határ túloldalán (mert itt ócsóbb 1Ft kb.=800román pénct ér) majd egyszuszra 14km! eltekerünk Nagyváradig (Oradea).
Az út és a mi utunk is tovább vezet, a 64km-re lévõ Belényesig. Innen pedig az elsõ esti szállásunk felé vesszük az irányt, ami még +4km-re van. A helység böcsületes neve Várasfenes. Itt igény szerint le lehet telepedni faházakban, illetve ki-ki a saját kis sátrában
(én magam ezt részesítem elõnyben). A faházas megoldás 1000Ft körül mozog fejenként és ha még
1kilót ráteszünk akkor 3 fogásos vacsit és reggelit is kaphatunk. A sátrakért jelképes összeget kell fizetni. Állítólag! (mondjuk 100lely?) ;D
A terep egyébként dimbes-dombos kis fõ út lesz.

2 nap:
Ébresztõ 5h 00-kor. ;D Kevés víz a kullancsba és indulás fel az alaptáborunkba, ami Padison lesz. A táv 50km és közel sem olyan lálytos mint az elsõ nap! Mondom közel sem!!! Egy darabig bitumenes út, majd kis erdészeti kerékszaggatókon kaptatunk fel 1000m fölé. Itt szintén lehet sátorozni vagy faházazni. A faház lehet hogy van Padison is, de Csodavárban tuti, ami még innen kb. 5km. Ott egy éccaka 3EUR-t kóstál, amiért megmoshatod izzadt végtagjaidat kellemes hidegvízben, (ugyanis elromlott a vízmelegítõ) illetve feltöldheted az idõközben lemerült mobilodat (amit valószínû hogy nem fogsz tudni használni), elektromos fogkefédet és hogy este jól nézz ki ;D a tábortûznél az elektromos borotvádat. Étteremféle és boltféle is van állítólag.

3 nap:
Túrázgatás a környéken: Csodavár, Elveszett világ, esetleg boltok keresésére indul az idõközben kiéhezett falka, és itt-ott lecsap stb. Akinek van kedve sziklát is mászhat vagy bulderezhet, mert arra is van lehetõség a térkép szerint.
Este ismerkedés a helyi pásztorlányokkal, 8)pásztorórák címen, illetve sütögetés az általunk
csiholt tûz mellet.

4 nap:
Ott árválkodik a közelben lévõ Kék-Magura csúcsa 1641m magasan illetve a nem messze lévõ Horgas-Havas 1694m magasan. Ezek mind arra várnak hogy mi Magyarok meghódítsuk.

6 nap:
Ha már nagyon uncsi a környék (amit nehezen lehet megunni), akkor tovább lehet állni dél-keletre
Dévára, Gyulafehérvárra, vagy a keltre esõ Bélesi-viztrozó mentén Kolozsvár környékére. Az elõzõ tervezet is simán beleférne még a hétbe hisz még csak Csütörtöknél járunk.

Mindenesetre a viztározó mellet van camping, így ott is lehetne pihegni kicsit. Kolozsvár mellet
kb. 4km-re található Belényes és Bükk, ahol szintén van camping, így a túra végére civilizació
mellet tölthetnénk egy estét. A visszaút valószínû innen lenne vonattal, kb. a 8-9.-ik nap környékén.

A vége tehát nem kiforrot igazán, de ez nem baj mert így tudunk alkalmazkodni az idõ közben felmerülõ problémákhoz, kívánságokhoz. A pénz dolgát mindenki egyénileg döntheti el. Ha nagyon fogadhoz vered a garast akkor szerintem 10 ropiból ki lehet jönni. Persze nem baj ha több van!

Akkor remélem teccet egy kicsit ez az ismertetõ. Ha hazagyöttünk akkor még irogatunk erre a topikra, és
beszámolunk mindenrõl amibõl valószínû, hogy most kimaradsz kedves olvasó. Vagy nem?! ;)


#7
vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
Csá N. csávó! Csütörtökön 18h-kor a Margit-hídnál? Jó lenne kicsit tekerni így a DM közeledtével! ??? NEM? :'( Mert elsírjuk magunkat már a Pálvölgyi barlangnál. ;D Ha vetted akkor csörgess meg!!! Ha nem akkor... Akinek van kedve csatlakozhat! Egy piros kis TREK-en fogok virítani!
Ismételten felhívom mindenki figyelmét a Romániai túránkra! Nem bánjátok meg!

#8
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1.167 hozzászólás
Több infó a túrával kapcsolatban.
Indulás: 2003. 07. 26. Debrecenbõl, vonattal Nagyváradig. Onnan bicajjal nem tudom meddig, onnan meg padisig másnap. ;D

#9
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1.167 hozzászólás
Kiscsávó!
Én ma megyek tekerni! Jössz?? Gyere! 17:30-kor várlak a Parlamenttel szemben a budai oldalon lévõ bicili út melletti egyik padon ;D. Megismersz, mert feszítek! 8) 8)

#10
vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
Emberek! Az indulás idõpontja megvan! Ha komoly érdeklõdõkre akadunk akkor szívesen adunk majd bõvebb felvilágosítást is. Az erõ legyen veletek!!!!! ;)

#11
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1.167 hozzászólás
Csákó Kiscsávóóó!

Úgy bizony, megyünk Erdélybe.
Én mehetnék bicajjal is, csak nem akarom Ferit egyedül hagyni ;D ;D. Rá kéne beszélni, hogy jöjjön haza pénteken.

 

Felfelé lehet, hogy nem gyorsabb, de lefelé igen! Kikötöttem a féket! :D

#12
Tiberius

Tiberius

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 280 hozzászólás
CSa Kiscsávó!

Na, tegnap volt megbeszélés a túrával kapcsolatban, én nem voltam ott mert sokáig dolgoztam, de a lényeget leírom!

Indulás 2 turnusban: aki bicajjal megy végig Padisig, az jul. 27-én indul reggel (ez szombat) Debrecenbõl, aki vonattal akar menni az jul. 28-án vasárnap reggel indul szintén Debrecenbõl.
Vonattal Feri akar menni, Norbi és én, mivel dolgozunk péntek estig (Feri szombat reggel jön haza Németországból), így nehéz lenne szombat hajnalban indulni!

Most ennyi, a többit késõbb!
Ja, úgy tudom eddig kb. 18 jelentkezõ van! :)

Megvan az új teló?

Üdv!

#13
vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
Sziasztok! Akinek lenne kedve {és itt elsõsorban lányokra gondolok} jóképû "csávókkal" túrázni az nyugodtan jelentkezzen nálam! :-* ;) Komolyra fordítva a szót, szeretnénk minél többen lenni és megismerkedni hasonlóan elszánt fiatalokkal, akik még felbírják emelni a s...üket a full-bõr kanapéról és van kedvük kb. egy hetet a természet lágy ölén eltölteni. Nem bánjátok meg!!!
 
N. csávónak üzenem, hogy hiába van új kerója, attól még nem lesz gyorsabb fölfelé ;D Hajrá!!!
 
T. csávónak meg azt üzenem, hogy leírhatná a túra pontos útvonalát, szállást, indulást stb. ide, mert részleteket még én sem tudok. Persze csak ha ráérsz, mert ugye te is az új keróddal vagy elfoglalva, na és persze mással is :)

 
8)Engem csak a csajok szervezésével bíztak meg. Bocsi! 8)
 
Egyébként mindenki találkozhat velünk a Duna maratonon!!! Ahol ott lesznek az Szatmári-síkság fenegyerekei, vagyis az "Elit"-ke alakulat, tehát MI! :) Hegyekre fel!
[glow=red,2,300]Pazarold el izmaid, az erõ legyél te magad!
Nem a táv, hanem a iram öl![/glow]