Rászántam végre magam a belsőtlenítésre. DT x1900 kerék, Schwalbe NN-SnakeSkin gumi, OKO Magic Milk lötty.
DT szalagot tekertem a felnire, a gumival már jártam 3 hétig belsővel (szóval már jól formára állt). Szappanozni nem kellett, lazán, szinte kézzel felment a gumi a felnire. Kompresszorral felnyomtam, elsőre tökéletes minden, egyszer kellett kicsit ráfújni, nem ereszt semmit. A felni illesztésénél a kis résen jött eleinte egy kicsit a levegő de aztán betömte a tej. Mondjuk én a rázogatás helyett egyből mentem vele 10 km-t. Úgy gondoltam, ha 30kmh-val pörög a lötty a kerékben az már csak eljut minden kis résbe. Szóval megúsztam mindenféle nagyobb szopás nélkül.
Egy apró kérdésem lenne: A gumi nekem nem nagyon akar bent maradni a peremben, szóval nem szorul bele. Mikor belsővel volt és le engedtem + mikor felnyomtam a kompresszorral kőkeményre és leengedtem a tej betöltéséhez, akkor sem ragad bele a gumi pereme a felnibe. És az a jellegzetes pattanó hang sem volt, mikor a gumi beugrik a felni peremébe, amit a videókon vagy haver kerekénél hallottam.
Ez azért lehet, mert szárazon szereltem fel a gumit ? Vagy ez a pattanás nem szentírás, halkan is beugorhat a helyére a gumi ?
De ha valami rossz lenne, szerintem eresztenie kéne, nem ?
Lötty-teszt: http://www.mtbiking....s-tyre-sealants
Edited by marton, 2017. August 18. - 00:49.