Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tubeless - a belsõ nélküli rendszer

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1767 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

A peremkialakitasa szvsz ugyanaz az osszesnek. Ez inkabb a gyartasi elteresen mulhat a felni vagy a gumigyarto oldalarol, pl a schwalbenak is vannak ilyen elbaltazott szeriai.

Igen, valami gyártási hiba lehet a gond okozója nálad és karakoramnál, szvsz is. Amit blash írt, azzal arra utalt, ami legutóbb említettem neki, hogy egy srác, aki megvett tőlem egy pár performance contit, mondta, hogy belső nélkül akarja használni és próbaképpen összerakta lötty nélkül. Úgy is működött.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Az gyorsan megvan, ha felrakod allvanyra a bringat, leereszted es kipattintod a gumikat, csinalsz egy jo suru szappanos lottyot, kefevel korbekened vele, majd kompresszorral felfujod.

Rászántam végre magam a belsőtlenítésre. DT x1900 kerék, Schwalbe NN-SnakeSkin gumi, OKO Magic Milk lötty.
DT szalagot tekertem a felnire, a gumival már jártam 3 hétig belsővel (szóval már jól formára állt). Szappanozni nem kellett, lazán, szinte kézzel felment a gumi a felnire. Kompresszorral felnyomtam, elsőre tökéletes minden, egyszer kellett kicsit ráfújni, nem ereszt semmit. A felni illesztésénél a kis résen jött eleinte egy kicsit a levegő de aztán betömte a tej. Mondjuk én a rázogatás helyett egyből mentem vele 10 km-t. Úgy gondoltam, ha 30kmh-val pörög a lötty a kerékben az már csak eljut minden kis résbe. Szóval megúsztam mindenféle nagyobb szopás nélkül.
Egy apró kérdésem lenne: A gumi nekem nem nagyon akar bent maradni a peremben, szóval nem szorul bele. Mikor belsővel volt és le engedtem + mikor felnyomtam a kompresszorral kőkeményre és leengedtem a tej betöltéséhez, akkor sem ragad bele a gumi pereme a felnibe. És az a jellegzetes pattanó hang sem volt, mikor a gumi beugrik a felni peremébe, amit a videókon vagy haver kerekénél hallottam.
Ez azért lehet, mert szárazon szereltem fel a gumit ? Vagy ez a pattanás nem szentírás, halkan is beugorhat a helyére a gumi ?
De ha valami rossz lenne, szerintem eresztenie kéne, nem ?

Lötty-teszt: http://www.mtbiking....s-tyre-sealants

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

vicces hogy a stans meg a svábli azonos pontokat kapott a wtb meg nem .

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Rászántam végre magam a belsőtlenítésre. DT x1900 kerék, Schwalbe NN-SnakeSkin gumi, OKO Magic Milk lötty.

DT szalagot tekertem a felnire, a gumival már jártam 3 hétig belsővel (szóval már jól formára állt). Szappanozni nem kellett, lazán, szinte kézzel felment a gumi a felnire. Kompresszorral felnyomtam, elsőre tökéletes minden, egyszer kellett kicsit ráfújni, nem ereszt semmit. A felni illesztésénél a kis résen jött eleinte egy kicsit a levegő de aztán betömte a tej. Mondjuk én a rázogatás helyett egyből mentem vele 10 km-t. Úgy gondoltam, ha 30kmh-val pörög a lötty a kerékben az már csak eljut minden kis résbe. Szóval megúsztam mindenféle nagyobb szopás nélkül.

Egy apró kérdésem lenne: A gumi nekem nem nagyon akar bent maradni a peremben, szóval nem szorul bele. Mikor belsővel volt és le engedtem + mikor felnyomtam a kompresszorral kőkeményre és leengedtem a tej betöltéséhez, akkor sem ragad bele a gumi pereme a felnibe. És az a jellegzetes pattanó hang sem volt, mikor a gumi beugrik a felni peremébe, amit a videókon vagy haver kerekénél hallottam.

Ez azért lehet, mert szárazon szereltem fel a gumit ? Vagy ez a pattanás nem szentírás, halkan is beugorhat a helyére a gumi ?

De ha valami rossz lenne, szerintem eresztenie kéne, nem ?

Lötty-teszt: http://www.mtbiking....s-tyre-sealants

marton módosította - 2017. augusztus 18. - 00:49

Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
A peremkialakitasa szvsz ugyanaz az osszesnek. Ez inkabb a gyartasi elteresen mulhat a felni vagy a gumigyarto oldalarol, pl a schwalbenak is vannak ilyen elbaltazott szeriai.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

tegyel fel tubelessnek performance contit, ugye kisherceg? :DD

hehe, így van, csak nem akartam senkit sem bosszantani vele, hogy az működik is... :D :P

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

visszakuldom a gumikat - megneztem takaritasnal, hogy hol ereszt, meg mindig korben.

tegyel fel tubelessnek performance contit, ugye kisherceg? :DD

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

visszakuldom a gumikat - megneztem takaritasnal, hogy hol ereszt, meg mindig korben.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

A rk sokkal ballonossabb gumi (58 vs 54mm), ahol lakom, ott nem art, mert mesz semmi, aztan hirtelen 10cmes sziklakimosasok. A minta is gyorsabbnak tunik, de felfele nagyon szetterul, es jobban is pogozik, igy nem igazan tunik hatkonyabbnak osszessegeben. A fekezhetosege meglepoen jo, valszeg az anyagon mulik. Amit hianyolok belole kicsit az agresszivebb oldalbutykok, ezt sarban es kanyarodaskor erzem sotteren, ott precizebb volt az xking.

Meg csak ketszer mentem vele (szarazon es sarban), nekem mindketto megfelelo mindenesnek tunik, kicsit mas erenyekkel. Ha az xking protection lett volna, valszeg nem is csereltem volna - nalad szvsz elonyosebb lenne a rk a ballonossag miatt.

köszi! hm-hm, eegen, én is arra gondolok, hogy talán a raceking mégiscsak jobban passzolna ide/nekem... mindegy, már úton a 2,4-es x-king. pont a mindenessége miatt tetszik, eddig végülis jó a 2,2 méretű, ami van belőle, ez a 2,4 is csak előre lesz. közben persze elindult a vezérhangya.... :rolleyes:  de meglátom, kipróbálom, aztán eldöntöm, lehet veszek egy pár racekinget is később. ja, mintha ettől lennék gyorsabb... :D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Vegre hazaertunk, pentek este 3 barral hagytam ott oket.

Negy nappal kesobb: elso 2.5 bar, hatso 1.9 bar. Meger ez tobb kinlodast? Meg egy gumival nem foglalkoztam ennyit.

arn módosította - 2017. augusztus 15. - 19:48

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

oké, de ilyen képeket bárhol tudok nézegetni, ezért felesleges itt fotó-blogot vezetnie. tapasztalatok megosztása nélkül semmit sem ér.

más: arn, akartam kérdezni, hogy a raceking-gel eddig csak az az egy-két környi tapasztalatod van, amit írtál nemrégen? arra lennék kíváncsi, hogy az x-kinghez hasonlítva mi a véleményed róla?

A rk sokkal ballonossabb gumi (58 vs 54mm), ahol lakom, ott nem art, mert mesz semmi, aztan hirtelen 10cmes sziklakimosasok. A minta is gyorsabbnak tunik, de felfele nagyon szetterul, es jobban is pogozik, igy nem igazan tunik hatkonyabbnak osszessegeben. A fekezhetosege meglepoen jo, valszeg az anyagon mulik. Amit hianyolok belole kicsit az agresszivebb oldalbutykok, ezt sarban es kanyarodaskor erzem sotteren, ott precizebb volt az xking.

Meg csak ketszer mentem vele (szarazon es sarban), nekem mindketto megfelelo mindenesnek tunik, kicsit mas erenyekkel. Ha az xking protection lett volna, valszeg nem is csereltem volna - nalad szvsz elonyosebb lenne a rk a ballonossag miatt.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

Minden ott van szovegesen a kepen :D

oké, de ilyen képeket bárhol tudok nézegetni, ezért felesleges itt fotó-blogot vezetnie. tapasztalatok megosztása nélkül semmit sem ér.

más: arn, akartam kérdezni, hogy a raceking-gel eddig csak az az egy-két környi tapasztalatod van, amit írtál nemrégen? arra lennék kíváncsi, hogy az x-kinghez hasonlítva mi a véleményed róla?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Minden ott van szovegesen a kepen :D

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

srácok/urak, dobjunk össze end.re:-nek egy billentyűzetrevalót!

Kisherceg módosította - 2017. augusztus 14. - 18:07

end.re:

end.re:

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
  • LocationBP

. . .

IMG_20160126_005121.jpg

...

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Elore nem probaltad? Ha sarban ennyit tud, amennyit penteken tapasztaltam, nekem mar eleg mindenesnek. Ennel nagyobb zsuvaban ugyse megyek, mert tobbet kell a bringat takaritani, mint amennyit tekerem. Az is tetszik, hogy ahhoz kepest, hogy meglepoen jol tapadt a sarban, nem verte telibe annyira, mint a butykosebbek.

Még nem. Az ok a tanácstalanságom még mindig a bringámat illetően. Canyon-on kívül nagyon mást nem akarok (Niner talán).

Pár hét múlva lesz a Eurobike, remélem ott láthatunk Canyon újdonságokat. Ha nem döbbenek meg akkor még rástartolhatok egy akcióra náluk (merev 29, karbon) a váza miatt és akkor veszek új kereket is meg gumit. Ha nem lesz nekem tetsző akció akkor is veszek kereket és előre a Race King-et :), a bringa meg marad mert amúgy szeretem és a felszereltsége is rendben van nagyon. Hátra nagyon bejött a külső. 

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Kivancsi leszek, ha hazautazunk, mi lesz a helyzet... bar szigoruan veve, ha a bringazast kibirja, akkor ennyinek elegnek kellene lennie. A latex gyorsabban ereszt pl. csak az emberben benne van, hogy hatha vmi nem szazas.

Elore nem probaltad? Ha sarban ennyit tud, amennyit penteken tapasztaltam, nekem mar eleg mindenesnek. Ennel nagyobb zsuvaban ugyse megyek, mert tobbet kell a bringat takaritani, mint amennyit tekerem. Az is tetszik, hogy ahhoz kepest, hogy meglepoen jol tapadt a sarban, nem verte telibe annyira, mint a butykosebbek.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Olyan hulye ez a forummotor mobilrol, mint a segg...

Nagyon klassz ez a bringa, hasonló az ízlésünk.

Nálam helyre jött a Race King, most nem ereszt. 3 bar-os tekerés óta jónak tűnik. 1.5 hetente meg elviselem ha fújni kell, nem piszkálom mert nem tudom mi lesz a bringával meg a kerékmérettel :) .  

Nekem 240-es agyakkal, Arch felnivel, Sapim CX-Ray küllőkkel, alu anyákkal 1600g, ha van kedved legózgatni itt lehet: https://www.actionsp...nfigurator/?p=1

Köszi a linket!

karakoram módosította - 2017. augusztus 13. - 21:14

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

És te innen raktad össze a szetted? Megbízhatóak

Megrendeltem, megjött, semmi gebasz nem volt!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

És te innen raktad össze a szetted? Megbízhatóak?

2 kerékszettet fűzettem itt, kitűnő munkát végeznek. Ismerősök közül szintén többen fűzettek velük. A 240-es agyakra DT aerolite küllőkkel és XR331 felnivel fűzött kerékszettem tőlük merevebb és könnyebb 20-30 grammal, mint a gyári DT XR1501...

zscs módosította - 2017. augusztus 13. - 08:50