Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

milyen brinyót kéne vennem?

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
239 replies to this topic

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
érdemes, de az új airborn egyszerübb és alig drágább, ergo kisebb a kockázat. stem veszel egy airborn, ha érdekeel nekem van egy r500am, el is adom véletlenül, majd küldök privit, de újat is vehetsz. kerekek: sztem nézz valami olcsóbb tárcsás agyat, késöbbre nem árt, mondjuk valami zoggie, vagy trinity az tök jó lenne, sokan dicsérik. felninek szvsz rhyno lite megfelelne, erõs, könnyû és v féket is tudsz használni. a többi kiegészítõ nyugdtan lehet bike+, trinity, stb. hajtókarnak az alivio teljesen jó, kb 10 ezer, monot meg találsz olcsón. fékeknek mondjuk deore vagy sram 9 jó kiindulás lehet váltórendszernek pedi sztem egyértelmü a sram 5. jól vált olcsó, nem kell állítgani. ez kb sztem vázal telóval mindenel kijön a keretböl ha okosan vásárolsz, d mondjuk használt dolgokat is ki lehet fogni.

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 posts
nekem van egy eladõ pár fékem!3-ba megkabod!stx-rc!van igy pár maxxis mobster 2,7-es külsõ 80-ba!Ja meg van egy duplavállas rs judy xlc-m!hát neked 18-ba odadom mert kezdõ vagy még!Becsúszószár karcos sajna a porvédõtõl de jól mozog attól fuggetlenül!Kezdésre jó!Jobb mint a mozó!meg még egykét alkatrész!írj privit mindenféleképpen!tudok neked még néhány dolgot ;D

Mustar

Mustar

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Érdemes használtan venni polarx-et??? Mert a használt polarx az kb uo. van ahol az airborne. Ja és a 14"-es airborne váz az nekem mennyire lehet jó (177cm vagyok) Ja és hány colos kerekeket nézzek?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
ha ugrálni durvulni is akarsz a géppel, szerintem a kerekeken ne spórolj, mert akkor hamar cserélned kell õket, viszont pl a váltókon spórolhatsz, pl teljesen megfelelõ egy altus, vagy acera hátsó váltó is...
egyébként meg a többi alkatrészt is nézegesd az apróban, mert pl kerekeket is lehet találni tök jó áron...

Mustar

Mustar

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Ja és légyszives valaki írja le, hogy a mardék 50ból, hogyan hozzam ki az alkatrészeket ???? Mire mennyit költsek? Mire érdemes többet, mire kevesebbet?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
az kezdésre még több is mint elég, szal én mindenképp azt venném a helyedben

Mustar

Mustar

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Najó meggyõztetek, elfejetem az össztelõst. Akkor maradhat az airborne+mozo rm500a páros?? És a maradék 50bõl kikuporgatom a többi alkatrész.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
figyelj ez nem ugy mûködik hogy fogsz egy akármilyen bringát és beleteszel egy duplavállas teleszkópot... ::)
annak azért vannak vonzatai is pl. nem szokás duplavállashoz ilyen hurkapálcika stucnit használni, meg eleve a bicó geometriája is egy rakás sz@r lenne utána....
Minek neked duplavállas teló???????
Mi lenne ha hallgatnál a többiekre is, és vennél az apróban 80E Ft körül egy használt bringát???

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
én csak azt nem értem,miért ragaszkodsz ennyire az ösztelóhoz meg a duplavállhoz?
ennyi pénzért egyszerûen nem lehet normálisat kapni sztem... :-\
összteló csak egy plusz DOLOG ami elromolhat, és el is fog mert kispórolnak belõle mindent. a duplavállat is el lehet felejteni ilyen árkategóriában, ami van az azér van, hogy elhidd hogy az milyen megabrutálerõs, pedig nem. szóval csak látszat. inkább vegyél egy normálisabb szimplavállast. és egy merev géppel ugyanolyan jókat lehet tekerni. sõt.. ilyen occsó ösztelós tulaj mesélte, hogy néhány terepen egyszerûen irányíthatatlan lesz a keró, mert össze-vissza pattog a hátulja.
szóval csak azt akarom kihozni ebbõl hogy felejcsd el szerintem az összteló+duplaváll felállást ebben az árkategóriában.
Ez az én meglátásom.

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
inkább a boa lealkudva késöbb vázcserével...

Mustar

Mustar

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Azt a kormány dolgot tudom, csak valszeg elírtam mert nem figyelltem.

Mustar

Mustar

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Amit belinkelt olyan van a m*tróban, csak nem plusszos változat, és ezért kerül 75be a m*tróban. De szerintetek érdemes megvenni? És akkor már csak egy villát kell cserélnem (ha találok duplavállasat olcsón). Ja és ebben a bicikliben lévõ rugóstagot lehet cserélni???

ptom19

ptom19

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 posts
hat az tuti hogy nem karbonbol van. az tul olcso hogy karbon legyen, igy az csak festes. egyebkent meg 1 1/8 a nyak.
egyebkent meg valamit itt tisztazni kell ;) : a kormany megy a stucnira, a stucni meg a nyaka a fejcso folott...
egyebkent en meg lecsekkoltam az oldalt es nem talaltam tul sok ossztelost 75 korul...az egyik 50 a masik 91 a harmadik meg 180-200...de ugy erzem en vagyok a bena ;D

Mustar

Mustar

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Ja és szerintetek ez már 1 1/8-ados kormánnyal villával van? Tehát az újabb kormányok belmennek?

Mustar

Mustar

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Na voltam metróban és ott láttam egy Gepida Sirmium ösztelós bicajt 75e Ft-ért. Szerintetek érdemes azt megvenni és utána kicserélni az elsõ teló? Nekem nagyon tetszett a váz, ha jó láttam a hátsó "3"-sög karbonból van (de lehet hogy csak festett) V-fék, már van rajta stucni :o, RST Capa TL teló asszem, valszeg duplafalú felni, shimano marokváltó. Ja és nagyon szép!!! http://www.olimpia.h...ok.php?kp=7&p=2 nos ennek a nem +os változata, amit én láttam szebb a váza.

Mustar

Mustar

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Nekem egyszer volt egy nagy balhém amikor azt mondtam hogy focizni megyek, de vettem egy hangkártyát 10 rugóért. Na akkor kicsit kikészültem...
Egyébként igazad lehet.

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Heh hát ez nagyon ismerõs dolog...
Én ezt úgy oldottam meg hogy nagyjából folyamatosan nyaggadtam anyámat hogy kell új bringa, aztán szépen lassan összespórolgattam a pénzt, és alkatrészenként összeraktam a bringámat. Igaz hogy volt vagy egy év de sikerült. És közben egyre kevesebbet hallgattam szülõkre, stbstb. ;)

Mustar

Mustar

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Nos jött egy rossz hír. Egyerlõre nem lesz új bicikli :'(
mert anyám (16 éves vagyok szal még sokmindenben õ dönt, tudom ez dedós de nem tudtam megváltoztatni) azt mondta, hogy ami most van bicikli az nagyon jó (mintha értene hozzá) mert az annak ('97)idején sokba (40e Ft) került, és ha eladdám az csomó pénz kidobása lenne. Igaz már rozsdásodik meg alig rugózik (az egész telós váz +teló mozog vagy 4cm-t) meg dögnehéz. De amig el nem adom addig (30e Ft-ért) nem lesz pénzem újra. Így van most 60e Ft-m, meg még apróban 10. Szal egyelõre 0-án vagyok :'(. Ugyan ez volt amikor hangfalat akartam venni :'(. Ja és az egyik fõ magyarázat az az, hogy nekem még a tanulás az elsõ. Namost mondom én magamba, akkor most járjak azzal a szarral, és még 7-8 évig ne vegyek semmit.... :'( :'( :'(

ptom19

ptom19

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 posts
tamogatom es meg akar olcsobban is kijohetsz :D
talan meg valami fejlesztes is belefer...vagy csak telozsir ;D

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 posts
Vedd meg a bloáát és vegyél használtan egy másik vázat és kész!kezdésnek szerintem jó!alkudd le 70-re vagy 65-re és jó vagy! ;D