Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túraútvonalak?

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
10 hozzászólás a témában

#1
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Hát ez engem is zavar. Mármint hogy amikor a hegyekben tekerek egy betonúton, akkor jön egy rohadt kocsi, és azt a rengeteg bûzt rámontja, továbbá hangos is. Ha lenne hatalmam, én a Pilist elzárnám a forgalom elõl. Természetesen a falvak lakosai kapnának engedélyt, hogy járhassanak oda (pl. Sz.kereszt, Sz.lélek, stb...), de azoknak, akik csak úgy, szórakozásból akarnak fölhajtani Dobogókõre hogy ott büfézgessenek, azoknak nem engedném meg! Dobogókõre mondjuk mehetne naponta kétszer a busz föl (mármint a gyalogosokat szállitó).

#2
pcycle

pcycle

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Nem ellenséges hangnemrõl van szó, csak nemtetszésemnek adtam hangot, ami mostanában nem divat, inkább a mindenre keep smiling. Gondold meg, hogy még te is aki valamivel közelebb állsz a sporthoz, mint egy "átlag magyar polgár" és így talán a természethez is, szintén a környezetromboláshoz járulsz hozzá, ha egy kicsivel is. Nem ellened irányul, csak ennek kapcsán .... Engem valahogy bosszant, hogy még a hegyekben is folyton autósok, buszok szaladgálnak, aki a természebe vágyik, miért autóval megy oda is. Ha egyszer biciklivel mész fel és a képedbe ontja a büdös gázolaját egy "túristabusz" átérzed a problémát. Hol lesz így a folyton papolt környezettudatos élet?

#3
Paraferee

Paraferee

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Szasz'

Hamarosan elkészülõ honlapomon mátrai..bükki..alföldi..és egyéb túraajánlatok fotókkal, térképpel, részletes leírásokkal...

mint a BikeMagban megjelent 2túra ajánlatom... ;)

#4
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1.167 hozzászólás
Mariannus!
Nem olyan nagy dolog feltekerni oda! Egyszer kell csak megpróbálni! Pcyclének szerintem igaza van, minek oda is büdös busz!

#5
Hannus Mariannus

Hannus Mariannus

    újonc

  • fórumtag
  • 8 hozzászólás
Ha valaki tud érdemi felvilágosítást adni errõl a Dobogókõi dologról azt örömmel venném. Köszönöm

#6
Hannus Mariannus

Hannus Mariannus

    újonc

  • fórumtag
  • 8 hozzászólás
Pcycle: Hát szívem azért, mert csak egy kis hobbi kerékpáros vagyok és nem hiszem, hogy be merem vállalni azt, hogy Budakeszirõl feltekerjek Dobogokõre. Ez a megoldás egy szorólapon volt, amit a fogaskerekünél osztogattak. Különben meg nem értem miért ez az ellenséges hangnem.
Puszi, Szia!

#7
pcycle

pcycle

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Marianus: Már bocs, de miért akarsz még Dobogókõre is busszal felmenni? Hogy még több busz okádja a füstöt a Pilisben is?
Az észak-mo-i túrához kiegészítés: aki nem össztelós mtb-vel megy széles gumikkal számítson arra, hogy Lillafüred Mályinka úton a bánkúti leágazás után az út elég rossz lefelé (10km!) felfelé viszont bírható, szétrázza a gépet, ellenkezõ irányban pedig ugyaninnen az ómassai elágig az út fel van púposodva, nagyot tud dobni a bicajon! Aggtelek és Trizs között pedig kb. 1-1,5 km szakasz az út egyik sávjában minõsíthetetlenül rossz.

#8
Hannus Mariannus

Hannus Mariannus

    újonc

  • fórumtag
  • 8 hozzászólás
Sziasztok! Kezembe került egy szórólap, amely azt hirdet, hogy Pomázról minden nap felvisznek Dobogókõre 10-kor egy kisbusszal, aztán óránként Pilisszentkeresztrõl szintén. Ha tud valaki valami pontosabbat a dologról az írjon pl. mit kell fizetni érte az.

Köszönöm

#9
Orion

Orion

    vendég

  • fórumtag
  • 66 hozzászólás
Nem egészen ide tartozuk, de ide irom:
Elég elvetemültnek kell lenni, de nem érdekelne valakit juli 18-tól egy nyolcnapos túra napi kb. 100-110km? Cél az alföldi kéktúra telejesitése kerékpárral.

#10
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1.167 hozzászólás
Mi már évek óta járunk túrázgatni Magyarországon, de csak a hegyekben. Mi ezt szeretjük, mert síkvidéki csávók vagyunk. Szóval Magyar országon hamar össze lehet dobni egy hetes túrát. Jó kempingek vannak, az utazás is megoldható.
Ezt a túrát nem mi találtuk ki, a tourinform honlapjáról szedtem le neked. A nagy részén azonban már tekertünk, szép helyeken járhattok, ha végigmentek.
404 km, 7 túranap
Eger–Felsõtárkány–Répáshuta–Bükkszentkereszt–Miskolctapolca (1. tn. = 58 km)–Miskolc–Diósgyõr–Lillafüred–Mályinka–Dédestapolcsány (Bánorváti 6 km)–Uppony–Putnok (2. tn.=63 km)–Kelemér (Gömörszõlõs, 2 km)–Ragály–Aggtelek–Jósvafõ–Perkupa–Szalonna–(Szendrõ–Rudabánya, 16 km) (3. tn.=60 km–Krasznokvajda–Baktakék–Encs (4. tn. =60 km)–Abaújszántó–Boldogkõváralja–(Vizsoly,)–Gönc–(Telkibánya, 4 km) (5. tn.=53 km)–Abaújvár–Kéked–Hollóháza–(Füzér, 3 km) –Pálháza–Sátoraljaújhely (6. tn.=59 km)–Sárospatak–Vámosújfalu (Tolcsva, 2 km)–Tarcal–Tokaj (7. tn.=54 km)
Közepesen nehéz, de szép és változatos túra, amelyet igazán akkor tudunk értékelni, ha magunkat és gépünket kellõen felkészítjük hozzá. Aki kellõ tapasztalattal rendelkezik, a túrát teljes hosszában is végigjárhatja, de egyes szakaszait külön-külön is megtehetjük. Az útvonal a Bükki-és az Aggteleki Nemzeti Parkon és három hegységen vezet át (Bükk, Aggteleki Karszt, ill. a Zemplén). Ez a nagy hegyvidéki térség a hazai hegyi kerékpárosok legkedveltebb célpontja. A két Nemzeti Parkban olyan erdei túra-útvonalakat jelöltek ki, amelyekrõl a fokozottan védett területek megóvása érdekében nem szabad letérni. A Bükk-fennsíkon külön kerékpáros természetvédelmi járõrök teljesítenek szolgálatot, akik szívesen segítik a kerékpáros turistákat is. A lehetséges szakasz-kiindulópontok vasúttal is kitûnõen megközelíthetõk (Miskolc, Eger, Szerencs, Sátoraljaújhely). A terep adta változatossághoz hasonlóan sokszínû a lehetséges kiegészítõ programok palettája is. Úszás (Miskolctapolca), barlangászat (Jósvafõ), lovaglás (Szilvásvárad), hegymászás (Istállóskõ), hogy csak a az aktív turizmus egyéb helyi kínálatát említsük, nem szólva az asztali (Tokaj-Hegyalja) és a szellemi örömök, az útközben lehetséges kulturális programok (pl. Zemléni Mûvészeti Hetek) széles térségi kínálatáról.
Na ennyit egyelõre. Kérdezz nyugodtan, segítek szívesen.

#11
ambro23

ambro23

    vendég

  • fórumtag
  • 23 hozzászólás
Sziasztok! A heverokkal elhataroztuk, hogy nyaron elmegyunk bringaval turazni. A tarsasag nagyon vegyes, vannak tesco bringasok es aluledzett informatikusok is. Mindezt figyelembe veve szeretnenk valami jo utvonalat kitalalni, amit mindenki elvez, vannak szep tajak es kulturalis latnivalok is. Kb. 1 hetre 400km-t gondoltam.

Szoval ha van valami jo tippetek, voltatok mar olyan turan, ami nagyon kellemes volt (itt magara az utvonalra gondolok), akkor legyszi adjatok par tippet. Szerintem sokan masok is szivesen vennek az otleteket. Koszi!

(Ja igen, vagy egy biciklituras konyvem, de a szubjektiv tapasztalatok mindennel tobbet ernek! :) )