Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kerékpárszállítás autóval - tetõn, hátul vagy bent?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
829 hozzászólás a témában

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

Sem a rendszámot, sem a lámpákat nem takarhatja. Ha mégis, akkor pedig kapható kiegészítõ lámpa és rendszámtartó.

pl: http://www.autokiege...arent=3&parent=

Vagy kockáztatsz...

Akkor marad továbbra is a tetõn szállitás.

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás

Én is hasonlóban gondolkozom, de a rendörök nem problémáznak amiatt, hogy nem látszik a rendszámtábla?

Sem a rendszámot, sem a lámpákat nem takarhatja. Ha mégis, akkor pedig kapható kiegészítõ lámpa és rendszámtartó.

pl: http://www.autokiege...arent=3&parent=

Vagy kockáztatsz...
www.magicteam.hu

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
Én is hasonlóban gondolkozom, de a rendörök nem problémáznak amiatt, hogy nem látszik a rendszámtábla?

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás

Hátulra szerelhetõ szállítón gondolkozom, de nem tudom, hogy a carbon vázat mennyire viseli meg. Elvileg, ha szíjjal meg valami alátét gumival szorítom fel, akkor nem lesz semmi baja?

Nekem peruzzo veneziám van, 17.000volt a nyáron.(szerintem most is lehet találni akcióban.)
Nagyon meg vagyok vele elégedve, 2 bringát szállítottam vele, jópárszor, volt, hogy 1000km-en keresztül. Stabil, nem mozdul egy centit sem. Bírta a rossz utakat is(mert azért valamennyit rugózik ám), de a felfüggesztésnél nem mozdult el. Mindenféle autóra fel lehet szerelni, ha kombid van arra meg tuti. Pofon egyszerû, ha már párszor csináltad, kb. 3 perc.
A karbon váznak nem lesz semmi baja, mert mindenhol gumira és mûanyagra fekszik fel a váz, és még ha több vázat is teszel fel, sem lesz semmi baja, legfeljebb vágsz közé valami távtartót, hungarocel, polifoam, stb.
Én csak ajánlani tudom.
én meg azért nem veszek drágábban Thult, mert rá van írva, hogy Thul...
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hát...akkor már inkább Thule. :) (AM engem nem gyõzött megúgy kinézetre, Peruzzo meg Thule ár)

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
Igen amit kinéztem itt: http://autorakerekpa...php?oldal=hatul
a Peruzzo Venezia is hasonló árban van. Megnézem majd mindkettõt, azután döntök.

Az autóm népautó, passat kombi, többnyire mind1ik szerkezet jó hozzá.

Nem, 19k körül hozzá lehet jutni, csak figyelj oda hogy kompatibilis legyen a verdával. :)

Hasonló árban van az AutoMaxi a madaras t@scoban, Norauto-nál 14-15k.

Hegyibringás = Kerekes Jeti

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Nem, 19k körül hozzá lehet jutni, csak figyelj oda hogy kompatibilis legyen a verdával. :)

Hasonló árban van az AutoMaxi a madaras t@scoban, Norauto-nál 14-15k.

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
Köszi Xian, ez Thule-hoz képest nem is vészesen drága.

Thule (FreeWay 968) eleve gumiszíjas gumitartókákat használ.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Thule (FreeWay 968) eleve gumiszíjas gumitartókákat használ.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
Hátulra szerelhetõ szállítón gondolkozom, de nem tudom, hogy a carbon vázat mennyire viseli meg. Elvileg, ha szíjjal meg valami alátét gumival szorítom fel, akkor nem lesz semmi baja?

Zsee75

Zsee75

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Szeva

Gabe84, vegyél Giro-t az nagyon jó, mi évek óta csak azt használjuk, lecseréltük a thule-t is azt az ollóformájut mert az egy sz*r volt állandóan odacsípte az ember az ujját. Egyébként a bátyám nem normális 200-al közlekedik tetõn a bicajjal, meg sem kottyan neki.
Üdv

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás
a carbon vázat nemcsoda h sajnálod, de h az elsõ kereket se kelljen kivenned, olyat nézz, aminek a hajtókarját rögzíted, a vázhoz hozzá sem ér semmi!:)

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

egy suzuki swift-tel használom, ami nem egy nagy kombi, a két sín ráadásul gyárilag össze van kötve két rúddal, tehát nincs messze egymástól (kb 80 centi lehet). A trükk ott van benne hogy a hátsó keréknél levõ tartó kicsit állítható, így nagyjából mindenféle méretû bringához jó (gyerekbringával még nem próbáltam, de ha fordítva rakod be a hátsó kerékhez való részt, akkor elõrefele állítható, tehát lehet hogy ahhoz is jó lesz, ha a gyorszárba befér)

én Daewoo tetejére próbáltam ilyet rakni, a két sínt a lehetõ legtávolabb raktuk egymásról, de még ígyis kb 20 centi hiányzott :)
ha nektek jó volt, akkor lehet másnak is megoldható, én csak azért szóltam, mert próbáltam, és sajnos nem minden tetõre lehet úgy felrakni, hogy jó legyen

camenzind

camenzind

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás

csak ehhez sajnos kombi kell, vagy legalábbis olyan autó, aminek a tetején a két sínt elég messze lehet tolni ahhoz egymástól, hogy azok a villa+hátsó kerék alatt legyenek

egy suzuki swift-tel használom, ami nem egy nagy kombi, a két sín ráadásul gyárilag össze van kötve két rúddal, tehát nincs messze egymástól (kb 80 centi lehet). A trükk ott van benne hogy a hátsó keréknél levõ tartó kicsit állítható, így nagyjából mindenféle méretû bringához jó (gyerekbringával még nem próbáltam, de ha fordítva rakod be a hátsó kerékhez való részt, akkor elõrefele állítható, tehát lehet hogy ahhoz is jó lesz, ha a gyorszárba befér)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Van webshopjuk, jópár százalékal az ajánlott ár alatt dolgoznak. Szerintem ezen kár spórolni úgy a kocsi, mint a bringa miatt. :)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Megint megvillantottam a hozzáértésemet :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
FreeWay sedan-ra is jó...

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Sedan a kocsink, szóval csak a tetõre szerelhetõ jó. De kösz a lehetõséget.
Szerintem az elsõ tengelyt lefogó lesz a "nyertes", majd tavasszal.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Ha meg több bringát is akarsz szállítani, akkor elég egyformának kell lenni a tengelytávoknak is.

Ellenben van nekem egy jó kis Thule Freeway-em, ha érdekel, olcsón.

--Trifo

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

van ennek egy olyan változata ami két darabból áll, nincs összekötve:
http://www.cyclesupe...&idproduct=5984

nekem ilyen van, eddig bevált, igaz mégcsak 2 bringát próbáltam egyszerre

csak ehhez sajnos kombi kell, vagy legalábbis olyan autó, aminek a tetején a két sínt elég messze lehet tolni ahhoz egymástól, hogy azok a villa+hátsó kerék alatt legyenek