Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kerékpárszállítás autóval - tetõn, hátul vagy bent?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
829 hozzászólás a témában

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás
Kössz.9 bringát csak házi készitésü kerékpártartoval láttam szállitani...

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás

Sziasztok!egy peruzzo venezia kerékpártartot néztem ki magamnak,info kéne róla akinek esetleg már régebb ota van.a hátso ajtot mennyire amortizálja le(astra h)? rendör menyire köt bele,hogy nem nagyon látszik a rendszámtábla és a lámpa?vagy ki,hogy oldja meg ezt?

Szia.
Nekem ilyen van. Nem amortizálja a hátsó ajtót, arra kell figyelni, hogy finoman akaszd be az ajtó és a tetõ közé. Esetleg ragaszthatsz valami ragszalag félét, esetleg átlátszó matricát oda ahova a mûanyag kampó megy. És akkor tuti nem dúrod le a festéket.

Nekem is lenne egy kérdésem. Van valakinek valami ötlete, hogy miként lehetne 9 db bringát felrakni egy furgonra(Ford transit) kívülrõl? Mert amiket néztem hátra tartókat, azokra legfeljebb 3-4 bringa megy fel. Szerintetek fel lehet valahogy rakni a tetõre még 5-t?
köszi
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Nem kell zárni a telókat ez magát a vázat fogja csak a kereket kell a sínre szíjazni

Igen, csak kicsit bizonytalan voltam, hogy így is rögzíthetõ-e a váznál egészen jól, ha rugózhat elõl-hátul; de végülis, elég biztos és profi cuccnak tûnik. Kösz az infót!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nem kell zárni a telókat ez magát a vázat fogja csak a kereket kell a sínre szíjazni
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Egy kis segítségre lenne szükségem a témában. Egy 591 - Thule ProRide kerékpártartót szeretnék vásárolni. (A Thule mint márka, az adott: a kocsira még 3 éve vettünk egy Thule acélrudas tetõcsomagtartót...)
Kérdésem az lenne, hogy ezzel mennyire rögzíthetõ jól egy össztelós bicaj? Vagy csak annyi a trükk, hogy lockolni kell a rugóstagot és a teleszkópot elõl és hátul egyaránt, és így már tökéletesen rögzíthetõ a bringa?
Köszi elõre is.

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Eddig nem tapasztaltam semmilyen amortizációt. Hozzá teszem 5-6 alkalommal volt használva, igaz akkor hosszabb utakon. A képen nem látszik, de ez egy belül 160 cm széles autó, így amíg csak hárman vagyunk, akik elõl ülünk egymás mellett, hátra kivett elsõ kerékkel kényelmesen befér három bringa :-)
Közben eszembe jutott még egy hibája a szerkezetnek, nem zárható így nem célszerû otthagyni hosszabb idõre.

Kössz Tibi.venezia alacsonyabban van ezért takarja a lámpát meg a rendszámot is.hátso ajtodat nem amortizálja le nagyon?

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás
Más valaki aki esetleg rendelkezik ilyen veneziával?

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás
Kössz Tibi.venezia alacsonyabban van ezért takarja a lámpát meg a rendszámot is.hátso ajtodat nem amortizálja le nagyon?

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Nekem ilyen szállítóm van. No name, de üzembiztos. Nincs rendszámm, ill. lámpa pobléma.
Két gond van vele:
1. ha fent van nem tudom kinyitni a csomagtér ajtót
2. min. fél literrrel többet fogyaszt az autó, bár látszólag a bringa szinte teljesen takarásban van http://picasaweb.goo...75625024178322s

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

És azt hallottad már, hogy mi az a hatósági jelzés meghamisítása?
...
Le kell szedni a hátsó rendszámot és azt kell feltenni.
(szerintem egyszerû és talán a közeg sem ..szogat)

Nem !
Nem mondod, télleg gáz ?
Bakkeer...

You can never have "enough" bikes.

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás

Állítólag elõfordult már, hogy problémáztak. Ezért én csináltattam egy dekoratõr cimbimmel "pót-rendszámot".
http://s305.photobuc...nt=293_9387.jpg
Aztán egy-két gumipókkal felfogatod valahová, és védve vagy...
CSÕ

És azt hallottad már, hogy mi az a hatósági jelzés meghamisítása?
...
Le kell szedni a hátsó rendszámot és azt kell feltenni.
(szerintem egyszerû és talán a közeg sem ..szogat)
www.magicteam.hu

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Én is hasonlóban gondolkozom, de a rendörök nem problémáznak amiatt, hogy nem látszik a rendszámtábla?

Állítólag elõfordult már, hogy problémáztak. Ezért én csináltattam egy dekoratõr cimbimmel "pót-rendszámot".
http://s305.photobuc...nt=293_9387.jpg
Aztán egy-két gumipókkal felfogatod valahová, és védve vagy...
CSÕ

You can never have "enough" bikes.

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás
kössz slayer de nem tudok németül...

slayer006

slayer006

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás
egy ADAC Test pár kerékpártartóról
német tudás elõny

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás
Sziasztok!egy peruzzo venezia kerékpártartot néztem ki magamnak,info kéne róla akinek esetleg már régebb ota van.a hátso ajtot mennyire amortizálja le(astra h)? rendör menyire köt bele,hogy nem nagyon látszik a rendszámtábla és a lámpa?vagy ki,hogy oldja meg ezt?

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás

Én is hasonlóban gondolkozom, de a rendörök nem problémáznak amiatt, hogy nem látszik a rendszámtábla?

Az a jó benne, hogy lehet állítani a szögén, és be lehet úgy állítani, hogy látszódjon. A lámpa ügyben meg csak az egyiket takarja ki(az elsõ keréknél), de legfeljebb kiveszed a kereket.
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás

Én a vonóhorogra szerelhetõ kerékpártartóban hiszek: autótípustól függetlenül használható, nem bántja az autó fényezését, légellenállása nulla. Nem elhanyagolható, hogy az autócsere nem jelent biztos tartócserét is (már belefutottam kétszer, hogy nem volt kompatibilis).

remélem nekünk is be fog válni,elvileg ma hoz a postás egy Thule Xpress-t.holnap már ki is lesz próbálva.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Én most buherálni fogok mivel eddig tetõtartó volt az autón, viszont a kocsit lecserélte a fõnököm egy Opel Combora így már befér hátra is . Mivel már bent is tudom szállítani, a tetõszállítót ( hajtókar szorítóst) alakítom úgy át hogy a sínre rá erõsítek egy kukavári gyorszáras elõ agyat. 2db van belõle ezért két kereszt sínel megerõsitem õket amit letudok fogatni a padlóhoz az autó 2 személyes + 2 bringa belül szállítva tökéletes megoldás:D. Nekem a vonóhorgos megoldás azért nem tetszik a saját esettemben mert úgy nem tudnám kinyitni a raktér ajtót.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Egyetlen probléma, a vonóhorgos autó, de ez legyen a legnagyobb gond. ;)

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás
Én a vonóhorogra szerelhetõ kerékpártartóban hiszek: autótípustól függetlenül használható, nem bántja az autó fényezését, légellenállása nulla. Nem elhanyagolható, hogy az autócsere nem jelent biztos tartócserét is (már belefutottam kétszer, hogy nem volt kompatibilis).
www.magicteam.hu