Jelentkezz be Regisztrálj
Kerékpárszállítás autóval - tetõn, hátul vagy bent?
Írta 2010. június 22. - 07:26
nincs autom, igy egyszeri alkalalom lenne... berles?
Írta 2010. június 17. - 20:48
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2010. június 16. - 19:37
Én újabban a kocsiban szállítom a bringákat ( Index of /_bringatarto ), aminek az a hátránya, hogy kell hozzá egy kombi és csak kettõ személy utazhat. Cserébe védve van a bringa a tolvajoktól és idõjárástól, nem takar bele semmibe és nem változtatja meg az autó menetteljesítményét.
Nekem két 18-as bringa - elsõ kereket és nyerget leszedve - befért egy 2007-es Focusba. A kerekek és a nyergek a bicajok mellett utaznak. A képeken látható, hogy a biciklik mellett még 2-4 sporttáska is elfér.
Az ötletet a Thule 592 ( Thule Indoor 592 - Thule - Thule Bike Racks - Bike Rear Door Rack ) adta, amit viszont nem kombihoz találtak ki, hanem egyterûhöz vagy furgonhoz. Így legyártattam a saját darabomat egy sráccal, 25.000 Ft volt.
Eddig még csak egy utam volt vele, 250 km, nem volt probléma.
Írta 2010. május 02. - 23:23
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2009. augusztus 20. - 01:22
Nekem is olyan csomagtartóm van, amit a kocsi hátuljára lehet rögzíteni. Szintén van belõle Thule gyártmány (ár: 21.000,- Ft). De én valami utángyártott olaszt vettem és az csak 8 ezer volt. Most egy Puntom van, de fel lehet rakni lépcsõshátúra, meg ötajtósra is. (szóval nem kell 8 milkát kidobnod egy egyterûre)
Három bringát lehet felrakni, bár ha én fölrakom a DH-t, már csak szûkösen fér el kettõ. Ja és nem mindegy, hogy 20 kilóval a tetõre tornászol vagy fél métert kell megemelni. ;D
Sziasztok!
Új hozzászólóként csak annyit, hogy nekem is olasz tetõcsomagtartóm van, CAM, és nagyon meg vagyok vele elégedve. A www.camcar.hu - ról vásároltam, személyesen vettem át, és nagyon készségesek voltak az eladók, még fel is szerelték, meg elláttak különbözõ jótanácsokkal. Ha vásárláson töritek a fejeteket, érdemes megnézni a site-ot.
Írta 2009. augusztus 04. - 16:14
Sokáig használtam, öt évvel ezelõtt összefoglaltam ugyanebben a topikban (a keresõ csodákra képes...):Bocsi,így utólag elolvasva félreérthetõen írtam.
Szóval úgy szeretném nyitni, hogy nincs rajta a bringa. Így meg akkor ez a thule clipon high megfelelõ megoldás lenne.
a többit amit eddig néztem, ott az a probléma, hogy ha valamit be akarok rakni a csomagtérbe a bringatartót is le kell varázsolni. 2-3 bringát még csak-csak lekapok, de ha a tartót is bontani kell...:chin:
http://forum.bikemag...69&postcount=52
Írta 2009. augusztus 04. - 15:44
Szóval úgy szeretném nyitni, hogy nincs rajta a bringa. Így meg akkor ez a thule clipon high megfelelõ megoldás lenne.
a többit amit eddig néztem, ott az a probléma, hogy ha valamit be akarok rakni a csomagtérbe a bringatartót is le kell varázsolni. 2-3 bringát még csak-csak lekapok, de ha a tartót is bontani kell...:chin:
Írta 2009. augusztus 04. - 13:28
ami jo:
- nagyon masszivan tartja a bicajokat
- Rendszam, lampak lathatoak maradnak.
- Nagyon egyszeru a bicajokat le-fol pakolni
- Elvileg nyithato marad a hatso ajto
- Vezetes kozben talan kevesbe kell figyelni ra.
ami nem:
- Mar az osszeallitasa is eleg nehezkes.
- Maceras felrakni egy embernek. Nehez, harom kez kellene hozza. Konnyen osszebarmolhatod vele az ajto aljat.
- Hatso ajto gyakorlatilag 2 bicajjal nyithatatlan
- Kitakarja a hatso kilatast.
- Fogyasztast ez is noveli.
- Levenni meg macerasabb.
Írta 2009. augusztus 04. - 13:14
http://www.thulearuh...elheto.html/127olyan egyterû autó hátsó ajtóra szerelhetõ max 3 kerékpár szállítására alkalmas tartót ajánlani
Ez takarja a lámpákat és a rendszámot.
Ami nem takarja, az ez:
http://www.thulearuh...elheto.html/131
viszont ez csak 2 bringát tud.
Nekem ez utóbbi volt, hát bringástól felnyitni 2 embernek is komoly mutatvány volt (persze nem lehetetlen ).
Három bringával kinyitni? Nem tudom jó-e az az autó zsanérjainak, illetve elbírja-e egyáltalán aki fel akarja nyitni.
Írta 2009. augusztus 04. - 12:38
Itt http://picasaweb.google.com/Bigtibike van egy kép, nézd meg.
Sziasztok,
kerékpártartóvásárlás elött állok. A kocsinkon van tetõsín és nincs vonóhorgom.
A hátsó ajtóra szerelhetõ szimpatikus lenne, most akár thule is van 20 ezerért vagy ugyanennyiért ez a peruzzo.
Nincs ipari felhasználás, szerintem évente max 4-5 alkalommal jönnének csak, kb. 100-200 km-t.
Van valaki, aki új Octaviával használ ilyesmit? A túlfogyasztás kevésbé érdekel, de azt nem szeretném, ha az ajtó sérülne.
Tudom, hogy a hevederes megoldás nem a legjobb, de nagy különbség van az árakban.
Skodánál sem látszanak a lámpák és a rendszámtábla?
Szóval elõre is köszönöm,
Mav
http://picasaweb.google.com/Bigtibike
Írta 2009. augusztus 04. - 08:19
tudtok olyan egyterû autó hátsó ajtóra szerelhetõ max 3 kerékpár szállítására alkalmas tartót ajánlani, amelyik felszerelésénél nyitható a hátsó ajtó és még a lámpa+rendszám is látható (ez utóbbi kevésbé fontos mint a nyithatóság
Köszi
Írta 2009. június 15. - 17:40
kerékpártartóvásárlás elött állok. A kocsinkon van tetõsín és nincs vonóhorgom.
A hátsó ajtóra szerelhetõ szimpatikus lenne, most akár thule is van 20 ezerért vagy ugyanennyiért ez a peruzzo.
Nincs ipari felhasználás, szerintem évente max 4-5 alkalommal jönnének csak, kb. 100-200 km-t.
Van valaki, aki új Octaviával használ ilyesmit? A túlfogyasztás kevésbé érdekel, de azt nem szeretném, ha az ajtó sérülne.
Tudom, hogy a hevederes megoldás nem a legjobb, de nagy különbség van az árakban.
Skodánál sem látszanak a lámpák és a rendszámtábla?
Szóval elõre is köszönöm,
Mav
Írta 2009. június 15. - 07:49
Írta 2009. június 14. - 14:21
Tschechische Republik, Republik Ungarn und Slowakei
Fa. TRIESTE a.s.
Ansprechpartner: Herr Pavel Mañas
TRIESTE, a.s.
BEZRUÈOVA 53
CZ – 763 02 ZLÍN – MALENOVICE
Tel: +420 577 107 185
Fax: +420 577 107 186
E-Mail: tricar@trieste.cz
Web: www.trieste.cz
Tschechische Republik (CZ)
E–Mail: eufab@trieste.cz
Magyarországon is õk forgalmazzák ezeket. Írj nekik!
ebayen is érdemes körülnézni
Írta 2009. június 14. - 09:57
Írta 2009. június 14. - 08:55
http://www.eufab.de/...m?id=7&subid=26
Írta 2009. június 13. - 21:26
Egy barátom családjának bicajszállítását kellene megoldani.
Írta 2009. május 30. - 23:06
Clio I-II vel nincs gond, a kerekek esnek a lámpák mögé...
Írta 2009. május 29. - 23:00
szerintetek ha csak vázakat szállítanám azon, a kerekeket meg a csomagtartóban, úgy megúszható a lámpa meg a rendszámtábla "kivezetése" ?
mert maga a tartó 20k Ft az megérné, de ha már lámpát meg rendszámtartó táblát kell venni hozzá + kivezetni az elektromosságot az már majdnem annyiban van mint egy tetõre szerelhetõ set ( kb 50k )
Írta 2009. május 29. - 10:38
Szia.
Nekem ilyen van. Nem amortizálja a hátsó ajtót, arra kell figyelni, hogy finoman akaszd be az ajtó és a tetõ közé. Esetleg ragaszthatsz valami ragszalag félét, esetleg átlátszó matricát oda ahova a mûanyag kampó megy. És akkor tuti nem dúrod le a festéket.
Nekem is lenne egy kérdésem. Van valakinek valami ötlete, hogy miként lehetne 9 db bringát felrakni egy furgonra(Ford transit) kívülrõl? Mert amiket néztem hátra tartókat, azokra legfeljebb 3-4 bringa megy fel. Szerintetek fel lehet valahogy rakni a tetõre még 5-t?
köszi
A Lada tetején elfér 5 bringa, akkor szerintem a transit tetején is.