Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

II. Mátra Maraton

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
568 hozzászólás a témában

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
hehehe.utolsó mondatban benne van minden.1 szakaszhoz kell csak az erõsített oldalfalas gumi igazából,a többi lájt,leszámítva az undorító,vörös port,ami a fílingjét adja az egésznek .tehát megoldás;kõkeményre fújt kerekek,de akkor meg izületi bántalmak nélkül lehetetlen átvészelni azt a rázatót. (össztelós sem igazi megoldás,mert az apró vibráció ellen az sem véd)

GerMan

GerMan

törzsvendég

• fórumtag
  • 445 hozzászólás
tényleg súlyos volt, hogy mennyien szereltek defektet a Kékes utáni lejtõn.
szvsz keményebbre kell fújni a gumikat.. meg laza, behajlitott lábak ajánlottak az ütések tompitásához..
na de én könnyen beszélek a 60 kilómmal. még sosem kaptam defektet maratonon.
emlékeim szerint a pálya többi része viszont nem volt olyan durva (a kisebb távon legalábbis), hogy egy nehezebb külsõt megérje cipelni. de mindenki döntse el magának :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ez kicsit OFF lesz, de nem leltem topicot az edzésrõl...
Szal, szerintetek hogyan érdemes felkészülni egy maratonra? Hallottam olyan véleményt, hogy aki a hegyen mérettetik meg annak a hegyen kell edzenie. Meg olyat is, hogy hosszú, közepesen kemény túrákkal. Hm?

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
félreértések elkerülése végett:
nem lehetetlen, csak nem fogsz gyorsan menni vele...
már mint 1.9és alattiak...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Én 1,85-2,10-el képviseltetem magam...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Én még nem jártam arra (legalábbis bicajjal nem), de a gyaníthatóan a vulkanikus kõzetek másképpo mállanak, mint a bükki üledékes mészkõ v. dolomit.
Amúgy a haversrác a Bükkmarcin (50km) 25 defektet számolt meg...

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.038 hozzászólás
Akkor én bátor vagyok (inkább õrült...), mert 1,9-cel megyek... Ha lesz hol aludjak... ::)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Szasz'

tény, hogy maratonokon annyi defetet szerelõ versenyzõt nem láttam még, mint tavaly a Mátra Maratonon a kékesi lejtmeneti szakaszon...

Ami okozta ezek 95%át legalább: felütéses defekt...

Aki nem ismeri a mátrát annak egy fontos infó: baromira köves... Mint vulkanikus eredetû hegy, volt mibõl kialakulnia ezen kõtengereknek.. szal bátor ki 1,9"gumikkal indul el, vagy nagyon ereje teljében van, és arra számít, hogy hiába a defekt szerelés, így is jó idõt megy...

PéeF

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.038 hozzászólás
Ha bemegyünk a susnyásba, akkor a tüskéktõl biztosan lehet defektet kapni... ;D
Mivel nem láttam eddig térképet, ezért fogalmam sincsen, hogy merre kell menni... A kavics meg szerintem ugyanolyan, mint máshol... (csak egy ici picit tán több... ::) )

Már csak azt kéne kitalálni, hogy hol fogok aludni ???
Van ég valakinél fölösleges hely elfogadható áron ;D

Ha igen, plíz szóljon! kösz!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
rohadtul köves a terep,és könnyû felütni a gumit.
tüskék nincsenek annyira,annál szélesebb ösvényeken,utakon megy a verseny.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ez a defekt most konkrétan igaz? mármint. a sok tüskétöl lehet kapni, vagy pedig a terep-egyenlötlenségtöl?

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Szasz'

Obsidian: ;D na mi asszem elõször (10éves bükki pályafutásom alatt) májusban voltunka völgyben... már akkor is heveny nyáladzásban és kielégült ujjongásban törtem ki a menet után, mert hát közben nem igen tudott volna bármi is kijönni a számon a ssssz vagy mmf -ön kívül, annyira vicsorogtam, pedig fullys volt már akkor is alattam...
na most múlthéten ismét elmentünk, mondván tuti lesz...
na ja...
jelenleg úgy fest a völgy, hogy kb a közepétõl olyan durván köves, sziklás az egész, hogy a fullysson majd nem begörcsölt a csuklóm, a tenyerem fájt a végére, és imitt-amott itt is nejátszott a na-itt-reszeltek-neked feliratú vörösposztós függöny, de vmi isteni segítséggel végig keréken jöttem/tünk le...

iszonyat... az a hely egyre brutálabb lesz... már már élvezhetetlenül...

ami most nagyon fain volt: Vesszõs-vgy!!!! AHhhh... de nem offolok szanaszét.. majd a bringás csajsziknál mesílek ;)

Üdv, PéeF

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.038 hozzászólás
Mátrában defekt!? Áááááh... Dehogy.... ;D ;D ;D
1hete jöttem vissza egy túrázgatós kirándulásról, 10en voltunk, természetesen a Mátrában... Bementünk valami susnyás genya helyre, mer' ugye arra megy a jelzés... Na, mire kijöttünk onnan, úgy néztönk ki, mint aki 1km szögesdróton futott át lendületbõl (legalább a szeder fincsi volt... ;D )
Aznapi termés 21 lyukacska... (10 bicajjal számolva az faja... ::) )

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Állítólag igen élesek a kövek...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Mátrába kell a a jó pumpa,mert sztem 1 defekt kijár mindenkinek fejenként :)

trakis

trakis

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
na vettem egy acélpumpát ami tuti nem görbül ha küllõ közé vágom... ez az én versenyem lesz! én nyerek ;D ;D ;D na jó vicceltem, de reménylem nagy bulli lesz!
microbusszal megyünk ugyhogy kecskemétiek társulhatnak

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.038 hozzászólás
Üdv Mindenki!

A szállás engem is érdekelne! Ha még van hely, akkor priviben valami kontaktlehetõséget is megadhat az illetékes! :)
Meg ugye az is érdekelne, hogy díszes fõvárosunkból ki megy szombaton a célterületre, mikor és hogyan! Oda is szívesen bepofátlankodnék, ha lehetséges... ::) ::) ::)

Para!
A száraz szinva volt a legelsõ komolyabb élményem "hegyi karrierem" során kb. 4-5 évvel ezelõtt... (hú, de megöregedtem... ::) ) Egy jó kis õsacél bicajjal... Már lehet nem mernék azzal a bicajjal egy dombra is felmenni... :-\

Szóval ha van hely valahol, akkor szóljatok, mert addig nem is nevezek! ;D

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
azt hiszem Ra, Lovas Gabi, Mellon és Csubee barátaimmal a lehetõ legkeményebb technikai, hogy divatos szót hasnyáljak: tréningen vettünk részt, amikor Tar-kõre felmentünk lovakkal, majd onnan át Három-kõre, és le a ZÖLD háromszögen... ennél durvábban köves már csak a száraz-szinva lehet... brrr... 8)

TALÁLKOZUNK SZEPT7! 8)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Van még olyan 2ágyas? :)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
MI is ebben a kempingben szállunk meg, meg még sokan mások, úgyhogy nagy buli lesz. :)