hehehe.utolsó mondatban benne van minden.1 szakaszhoz kell csak az erõsített oldalfalas gumi igazából,a többi lájt,leszámítva az undorító,vörös port,ami a fílingjét adja az egésznek .tehát megoldás;kõkeményre fújt kerekek,de akkor meg izületi bántalmak nélkül lehetetlen átvészelni azt a rázatót. (össztelós sem igazi megoldás,mert az apró vibráció ellen az sem véd)
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

II. Mátra Maraton
Indította
bors
, 2003. május 06. 10:47
Írta 2003. augusztus 27. - 13:50

Írta 2003. augusztus 27. - 13:46

tényleg súlyos volt, hogy mennyien szereltek defektet a Kékes utáni lejtõn.
szvsz keményebbre kell fújni a gumikat.. meg laza, behajlitott lábak ajánlottak az ütések tompitásához..
na de én könnyen beszélek a 60 kilómmal. még sosem kaptam defektet maratonon.
emlékeim szerint a pálya többi része viszont nem volt olyan durva (a kisebb távon legalábbis), hogy egy nehezebb külsõt megérje cipelni. de mindenki döntse el magának
szvsz keményebbre kell fújni a gumikat.. meg laza, behajlitott lábak ajánlottak az ütések tompitásához..
na de én könnyen beszélek a 60 kilómmal. még sosem kaptam defektet maratonon.
emlékeim szerint a pálya többi része viszont nem volt olyan durva (a kisebb távon legalábbis), hogy egy nehezebb külsõt megérje cipelni. de mindenki döntse el magának

Írta 2003. augusztus 27. - 11:43

Ez kicsit OFF lesz, de nem leltem topicot az edzésrõl...
Szal, szerintetek hogyan érdemes felkészülni egy maratonra? Hallottam olyan véleményt, hogy aki a hegyen mérettetik meg annak a hegyen kell edzenie. Meg olyat is, hogy hosszú, közepesen kemény túrákkal. Hm?
Szal, szerintetek hogyan érdemes felkészülni egy maratonra? Hallottam olyan véleményt, hogy aki a hegyen mérettetik meg annak a hegyen kell edzenie. Meg olyat is, hogy hosszú, közepesen kemény túrákkal. Hm?
Írta 2003. augusztus 27. - 11:31

félreértések elkerülése végett:
nem lehetetlen, csak nem fogsz gyorsan menni vele...
már mint 1.9és alattiak...
nem lehetetlen, csak nem fogsz gyorsan menni vele...
már mint 1.9és alattiak...
Írta 2003. augusztus 27. - 11:25

Írta 2003. augusztus 27. - 11:23

Én még nem jártam arra (legalábbis bicajjal nem), de a gyaníthatóan a vulkanikus kõzetek másképpo mállanak, mint a bükki üledékes mészkõ v. dolomit.
Amúgy a haversrác a Bükkmarcin (50km) 25 defektet számolt meg...
Amúgy a haversrác a Bükkmarcin (50km) 25 defektet számolt meg...
Írta 2003. augusztus 27. - 11:20

Akkor én bátor vagyok (inkább õrült...), mert 1,9-cel megyek... Ha lesz hol aludjak... :

Írta 2003. augusztus 27. - 11:17

Szasz'
tény, hogy maratonokon annyi defetet szerelõ versenyzõt nem láttam még, mint tavaly a Mátra Maratonon a kékesi lejtmeneti szakaszon...
Ami okozta ezek 95%át legalább: felütéses defekt...
Aki nem ismeri a mátrát annak egy fontos infó: baromira köves... Mint vulkanikus eredetû hegy, volt mibõl kialakulnia ezen kõtengereknek.. szal bátor ki 1,9"gumikkal indul el, vagy nagyon ereje teljében van, és arra számít, hogy hiába a defekt szerelés, így is jó idõt megy...
PéeF
tény, hogy maratonokon annyi defetet szerelõ versenyzõt nem láttam még, mint tavaly a Mátra Maratonon a kékesi lejtmeneti szakaszon...
Ami okozta ezek 95%át legalább: felütéses defekt...
Aki nem ismeri a mátrát annak egy fontos infó: baromira köves... Mint vulkanikus eredetû hegy, volt mibõl kialakulnia ezen kõtengereknek.. szal bátor ki 1,9"gumikkal indul el, vagy nagyon ereje teljében van, és arra számít, hogy hiába a defekt szerelés, így is jó idõt megy...
PéeF
Írta 2003. augusztus 27. - 11:16

Ha bemegyünk a susnyásba, akkor a tüskéktõl biztosan lehet defektet kapni... ;D
Mivel nem láttam eddig térképet, ezért fogalmam sincsen, hogy merre kell menni... A kavics meg szerintem ugyanolyan, mint máshol... (csak egy ici picit tán több... :
)
Már csak azt kéne kitalálni, hogy hol fogok aludni ???
Van ég valakinél fölösleges hely elfogadható áron ;D
Ha igen, plíz szóljon! kösz!
Mivel nem láttam eddig térképet, ezért fogalmam sincsen, hogy merre kell menni... A kavics meg szerintem ugyanolyan, mint máshol... (csak egy ici picit tán több... :

Már csak azt kéne kitalálni, hogy hol fogok aludni ???
Van ég valakinél fölösleges hely elfogadható áron ;D
Ha igen, plíz szóljon! kösz!
Írta 2003. augusztus 27. - 11:15

rohadtul köves a terep,és könnyû felütni a gumit.
tüskék nincsenek annyira,annál szélesebb ösvényeken,utakon megy a verseny.
tüskék nincsenek annyira,annál szélesebb ösvényeken,utakon megy a verseny.
Írta 2003. augusztus 27. - 11:07

ez a defekt most konkrétan igaz? mármint. a sok tüskétöl lehet kapni, vagy pedig a terep-egyenlötlenségtöl?
Írta 2003. augusztus 26. - 14:56

Szasz'
Obsidian: ;D na mi asszem elõször (10éves bükki pályafutásom alatt) májusban voltunka völgyben... már akkor is heveny nyáladzásban és kielégült ujjongásban törtem ki a menet után, mert hát közben nem igen tudott volna bármi is kijönni a számon a ssssz vagy mmf -ön kívül, annyira vicsorogtam, pedig fullys volt már akkor is alattam...
na most múlthéten ismét elmentünk, mondván tuti lesz...
na ja...
jelenleg úgy fest a völgy, hogy kb a közepétõl olyan durván köves, sziklás az egész, hogy a fullysson majd nem begörcsölt a csuklóm, a tenyerem fájt a végére, és imitt-amott itt is nejátszott a na-itt-reszeltek-neked feliratú vörösposztós függöny, de vmi isteni segítséggel végig keréken jöttem/tünk le...
iszonyat... az a hely egyre brutálabb lesz... már már élvezhetetlenül...
ami most nagyon fain volt: Vesszõs-vgy!!!! AHhhh... de nem offolok szanaszét.. majd a bringás csajsziknál mesílek
Üdv, PéeF
Obsidian: ;D na mi asszem elõször (10éves bükki pályafutásom alatt) májusban voltunka völgyben... már akkor is heveny nyáladzásban és kielégült ujjongásban törtem ki a menet után, mert hát közben nem igen tudott volna bármi is kijönni a számon a ssssz vagy mmf -ön kívül, annyira vicsorogtam, pedig fullys volt már akkor is alattam...
na most múlthéten ismét elmentünk, mondván tuti lesz...
na ja...
jelenleg úgy fest a völgy, hogy kb a közepétõl olyan durván köves, sziklás az egész, hogy a fullysson majd nem begörcsölt a csuklóm, a tenyerem fájt a végére, és imitt-amott itt is nejátszott a na-itt-reszeltek-neked feliratú vörösposztós függöny, de vmi isteni segítséggel végig keréken jöttem/tünk le...
iszonyat... az a hely egyre brutálabb lesz... már már élvezhetetlenül...
ami most nagyon fain volt: Vesszõs-vgy!!!! AHhhh... de nem offolok szanaszét.. majd a bringás csajsziknál mesílek

Üdv, PéeF
Írta 2003. augusztus 26. - 14:43

Mátrában defekt!? Áááááh... Dehogy.... ;D ;D ;D
1hete jöttem vissza egy túrázgatós kirándulásról, 10en voltunk, természetesen a Mátrában... Bementünk valami susnyás genya helyre, mer' ugye arra megy a jelzés... Na, mire kijöttünk onnan, úgy néztönk ki, mint aki 1km szögesdróton futott át lendületbõl (legalább a szeder fincsi volt... ;D )
Aznapi termés 21 lyukacska... (10 bicajjal számolva az faja... :
)
1hete jöttem vissza egy túrázgatós kirándulásról, 10en voltunk, természetesen a Mátrában... Bementünk valami susnyás genya helyre, mer' ugye arra megy a jelzés... Na, mire kijöttünk onnan, úgy néztönk ki, mint aki 1km szögesdróton futott át lendületbõl (legalább a szeder fincsi volt... ;D )
Aznapi termés 21 lyukacska... (10 bicajjal számolva az faja... :

Írta 2003. augusztus 26. - 14:43

Írta 2003. augusztus 26. - 14:36

Írta 2003. augusztus 26. - 14:23

na vettem egy acélpumpát ami tuti nem görbül ha küllõ közé vágom... ez az én versenyem lesz! én nyerek ;D ;D ;D na jó vicceltem, de reménylem nagy bulli lesz!
microbusszal megyünk ugyhogy kecskemétiek társulhatnak
microbusszal megyünk ugyhogy kecskemétiek társulhatnak
Írta 2003. augusztus 26. - 12:15

Üdv Mindenki!
A szállás engem is érdekelne! Ha még van hely, akkor priviben valami kontaktlehetõséget is megadhat az illetékes!
Meg ugye az is érdekelne, hogy díszes fõvárosunkból ki megy szombaton a célterületre, mikor és hogyan! Oda is szívesen bepofátlankodnék, ha lehetséges... :
:
:
Para!
A száraz szinva volt a legelsõ komolyabb élményem "hegyi karrierem" során kb. 4-5 évvel ezelõtt... (hú, de megöregedtem... :
) Egy jó kis õsacél bicajjal... Már lehet nem mernék azzal a bicajjal egy dombra is felmenni... :-\
Szóval ha van hely valahol, akkor szóljatok, mert addig nem is nevezek! ;D
A szállás engem is érdekelne! Ha még van hely, akkor priviben valami kontaktlehetõséget is megadhat az illetékes!

Meg ugye az is érdekelne, hogy díszes fõvárosunkból ki megy szombaton a célterületre, mikor és hogyan! Oda is szívesen bepofátlankodnék, ha lehetséges... :

Para!
A száraz szinva volt a legelsõ komolyabb élményem "hegyi karrierem" során kb. 4-5 évvel ezelõtt... (hú, de megöregedtem... :

Szóval ha van hely valahol, akkor szóljatok, mert addig nem is nevezek! ;D
Írta 2003. augusztus 26. - 11:45

azt hiszem Ra, Lovas Gabi, Mellon és Csubee barátaimmal a lehetõ legkeményebb technikai, hogy divatos szót hasnyáljak: tréningen vettünk részt, amikor Tar-kõre felmentünk lovakkal, majd onnan át Három-kõre, és le a ZÖLD háromszögen... ennél durvábban köves már csak a száraz-szinva lehet... brrr... 8)
TALÁLKOZUNK SZEPT7! 8)
TALÁLKOZUNK SZEPT7! 8)
Írta 2003. augusztus 26. - 11:41

Írta 2003. augusztus 26. - 10:55

MI is ebben a kempingben szállunk meg, meg még sokan mások, úgyhogy nagy buli lesz.