Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Zempléni TT (ápr.27), Sátoraljaújhely

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
43 hozzászólás a témában

#1
Ritchey

Ritchey

    vendég

  • fórumtag
  • 51 hozzászólás
Szia Ralph! Kössz szépen, de ebben csak annyi a bibi, hogy az egyik nyiregyi haverom még ennél is jobban ment, mivel õ 6-percet rámvert! Tavaly az idõm óra lett, de akkor jobban is ment és többet is tudtam eddzeni! Most ez volt! Majd jövõre megpróbáljuk ismét, és tutira állat leszek megint!

Gyertek el jövõre is, és ha tudtok akkor júniusban a Rákóczi-ra is!!!! Üdv szilváson!

Hali by Ákos

#2
Ralph Fiennes

Ralph Fiennes

    újonc

  • fórumtag
  • 7 hozzászólás
Helló Ritchey!
Nem semmi eredmény alatt futottad a bulit!!!
Melletted szól keményen a lakhelyed.
Baliba anno egy esztendeje light-os eseménynek harangozta be a tt.-t,aztán megkövezte magát a kijelentéséért.
Én már harmadik alkalommal nyomtam le a távot.Elõszörre még szintidõn belül sem sikerült kerülnöm.Tavaly:6.15 alatt. Most pedig lenyomtam 5 óra alá,igaz csak 1 perc híján!
Pedig nem nagyon lazsáltunk a nyíregyi POP SEBASTIANNAL! Marha jó srác! Innen is üdv NEKI,várom a képeket!
A szilvásmaratonon találkozunk!
Üdv Mindenkinek
Ralph

#3
Ritchey

Ritchey

    vendég

  • fórumtag
  • 51 hozzászólás
Era ez a király hozzáállás! Remélem minél hamarabb helyrejössz, és akkor a Rákóczi-t lenyomod! Egy bukás sose jön jókor, de sajna velejárója a sportunknak! Na a legjobbakat, gyógyulást, meg a többi! Üdv Ritchey!

#4
era

era

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Akkor is szeretem a Zemplént, ha itt szenvedtem életem elsõ kerékpáros sérülését. Úgy elborultam a bicajjal, hogy utána tovább sem tudtam tekerni. A sáros cipõm miatt nem oldott a patent, így egy kicsit megtekeredett a térdem. :( Hamar feladni kényszerültem a túrát. Szerencsére és hála is érte, gondoskodtak rólam. :-*
Köszönet Scele-éknek és Orsiéknak!
Ja, ma már dolgozom. Még nem szereti a térdem a lépcsõket és a bicajozásról is csak álmodom, de a Rákóczi-t semmiképpen sem hagyom ki. ;)

#5
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Oké. Nyáron szeretnék idôt szakitani 2-3 napos zempléni ottlakásra!

A fákkal kapcsolatosan még: azért remélem, hogy a Rákóczi fát nem fogják kivágni, mert az már tényleg a pofátlanság netovábbja lenne.

Ime, a hely, ahol tavaly még erdô volt, idén már pusztaság!
http://kep.tar.hu/sc...727&beginnum=48

#6
Ritchey

Ritchey

    vendég

  • fórumtag
  • 51 hozzászólás
Háj!

Lens én Saújhelyi vagyok, és ha kell akkor visszafogom magam, hogy egy jót tudjunk nyomulni az erdõben! Nem tudom, mi lesz a Rákoczi-val, mivel pont utána fogok szigorlatozni. Remélem azért el tudok menni! Igazad van, hogy Kõkapu a legkirályabb hely szállásnak! Akkor majd onnan indulnak a túrák és oda is érkezünk vissza!

Még az volt a nevetséges, de legalább helyes megoldás, hogy egy papírlapra kirakták, hogy merre van a rákoczi fa. Ennyit az erdészetrõl. Remélem mindenki jól érezte magát!

Sziasztok!

Üdv "báj" ÁKos

#7
Scele

Scele

    vendég

  • fórumtag
  • 28 hozzászólás
Sziasztok!

Az emlegetett sárga opel tulajdonosa ír most.
Én most tekertem elõször a zemplénben.
Eddig csak gyalogtúrázóként jártam itt.
Nagyon szép ez a hegység. Szerintem megyek a rákóczira is.

A tt-rõl lens mindent leírt amit kellett.
A képek viszont itt vannak: kep.tar.hu/scele

Erának jobbulást kívánok. Remélem megkapta az üzenetet. Ha netán még a héten rendbejössz akkor szívesen kiviszem neked a buda-maratonra keródat.
Sõt, ha tényleg eljössz még le is mosom neked.

Üdv.: Scele

#8
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Ritchey, igen sajna a jelzett fákat is kivágták. Aztán lehet, hogy észrevették, mert az út mellé fektették le, hogy azért lássák az arrajárók hogy jelzésen haladnak még. :-X

Benne vagyok az idegenvezetésben,de csak ha sikerül lassabb ütemre fogni magadat, mert ha te begyorsulsz úgysem érünk utol. Te hol laksz egyébként?

Egyébként Saúh és Sárospataki szállások helyett legközelebb most a Kôkaput fogom választani, mert az a Zemplén szivében van, és onnan ezer helyre lehet elmenni.


#9
Ritchey

Ritchey

    vendég

  • fórumtag
  • 51 hozzászólás
Sziasztok!

Nagyon jó túra volt szerintem és még idõben célba is értünk! Tavaly a távot 3 óra 10 perc alatt teljesítettem, de akkor nem volt görcs mindkét lábamban egyszerre + 1 defekt az elején. Maratonos tekergõkkel a Síháznál találkoztunk! Mehettünk volna együtt is! Az egyiknek egy állat Scott gépe volt! Hajrá Scott!! Nekem egy Scott Boulderem van.

A túra nyomvonala nagyon állat volt, de ahogy Lensver is említette azok a ki....tt erdészek teljesen totálkárra tették az erdõt! Lefele Borz-nyererõl régebben semmit sem láttál a fáktól, most azonban mindent, mivel nagy részét kivágták! A Rákóczi fa fele közeledve ismét egy hatalmas erdõirtás szemtanúi lehettetek, és ott még a jelzett fákat is kivágták ( nem tudom, hogy miért, és ki ezért a felelõs? )

Szerencsére bennünket az esõ már csak a végére ért el, és haverom, aki végül megnyerte a TT-t 3 óra 15 perccel lett az elsõ. Nekem 3 óra 21 perc kellett, de az utolsó emelkedõn fel a Borz nyeregre kettõs görccsel szenvedtem! Na mindegy, ez nem verseny volt, hanem egy jó kis TT. Szerencsére sokan eljöttek erre a hagyományörzõ túrára, és gondolom mindenki jól érezte magát?!

Lensver, ha erre jártok máskor is keressetek meg, és olyan helyekre viszlek el benneteket, hogy megemlegetitek! Van egy pár hely, ahol a kilátás állati, és nagyokat lehet lefele ereszkedni, és felfele nyomulni!! Ha gondoljátok nyáron össze is lehet hozni egy ilyen csoportos túrát itt a ZEMPLÉNBEN!

Röviden ennyit szerettem volna mondani, és jövõre ugyanitt találkozunk ezen a TT-n és legyõzzük a hegyeket!!

Szia mindenkinek!

A NAGY MANITOU LEGYEN VELETEK!

Deák "Ritchey" Ákos

#10
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
MG, szal láttál minket. Valóban mi voltunk azok, de egész pontosan két kocsival voltunk, és az egyik egy 100% sárga Marathon feliratú Opel volt.

Szombaton egy jót túráztunk a Zemplén nyugati-középsô részén, és olyan helyekre tekertünk el, mint pl. Regéc, a Huták (Kis,-Új-, stb...), Kôkapu, Nagy-Péter-Mennykô (709m).

Vasárnap volt a tt, és sikerült 8:30kor elindulnunk. Ekkor már láttuk, hogy borongós az égnek orcája, de könnyeit csak Makkoshotykán éreztük meg igazán. Innentôl kezdve kb.2 órán át tekertünk csöpörészô esôben, de nem zuhogott. Ám a csöpörészésnek köszönhetôen az utak egyre vizesebbek lettek. A legcsúszósabb rész Tehénkosárnál volt Nagyhuta után, ahol egy egynyomvonalú ösvényen kellett meredeken lefelé gurulni,ám az agyag "megolvadt", és igy már csak csúszni tudtunk.
Késôbb azonban száraz útszakaszokra bukkantunk, ami azt bizonyitotta, hogy nem az egész hegységben esett.

Közepesen sok montis indult most a tt-n. Ami mókás volt az az, hogy sokan eltévedtek, mert ugye nagy sebességnél nehezebb észrevenni a jelek olykor ravasz pálfordulásait. Igy volt olyan montis, aki kétszer gyorsabban haladt,mint mi, mégis, újra meg újra leelôzött minket.
Egyszer - ez Nagyhután történt - még meg is kérdezett minket, hogy merre kell menni. Ott volt két másik ember (montis) ôk is nézték. Becsületesen elmutogattam nekik a térképen, hogy merre. Ott ahol álltunk az út szinte egybôl jobbra fordult,ám kicsit kellett elôtte egyenesen menni. Ráadásul pont egy nagy lejtô tetején álltunk, tehát a bicajos könnyedén a lefele száguldás mámor rabjává válhatott.
Miután megmutattam a 3 embernek az utat azok mind leszáguldottak ahelyett, hogy meredeken jobbra föl tekertek volna.
Hiába üvöltöttünk utánuk! ;D
A mi 4 fôs csapatunk közepes sebességgel, de megingathatatlanul haladt célja felé, mivel tavalyról jól emlékeztem már, hogy hol és mikor kell befordulni.
Persze voltak olyanok is, akik szintén már nem elôször jártak erre, és ôk siettek is. Találkoztunk egy sráccal, aki nagyon tekert, és mondta, hogy saját maga tavalyi rekordját szeretné idén megdönteni - amikoris 3:15 perc alatt teljesitette a távot. !!! Wáóóóó

Az 56km-t 6 óra alatt teljesitettük, ami igy év elején tul. nem olyan rossz.

Ami elszomoritó volt: egy helyen, ahol tavaly még erdô volt, most tar hegyoldal fogadott - gyötrelmes látvány, a környéken pedig a földutak úgy el voltak rontva a traktorok és fahordó teherkocsik súlyától, hogy alig lehetett rajtuk közlekedni!!
Ôket már csak úgy lehetne rendbehozni, ha beáztatnák egy hétre vizzel, majd szépen lesimitanánk és úgy megszáritanánk az utak anyagát.

Vágáshutánál már nem esett az esô, és szárazságban folytattuk utunkat. Célbaérés után kb. 1 órával kezdett el újra esni, de akkor már egyre erôsebben. Kb. 6kor indultunk haza és az autópályán szörnyen erôs zivatarba kerültünk. Le kellett lassitani 70km/h-ra, és még úgy is alig láttunk valamit. Közben a 4 bringa a tetôn ázott, és mire Bp-re értünk, a sár legnagyobb része le lett mosva.

Most még szerelmesebbek vagyunk a Zemplénbe, mint valaha. Még sokszor vissza fogunk térni ide életünk során mert ez egy csodálatos hegység, melyet kevés ember látogat, és még kevesebb ismer. A terep rendkivül változatos, sok a túristaút, igy sokfelé lehet menni.
Szombaton jártunk a Kôkapu szállónál, amit mindenkit szeretettel javasolok, ha szép helyen akar megszállni. Ez egy kastélyszerü épület a Zemplén szivében. Alatta egy csodás kis tó van. Tökéletes lakhely az emberi településeket utálók számára.

Sátoraljaújhelyi szállásunkkal meg voltunk elégedve: 1700/éj, és szerintem még visszatérünk oda.

#11
burce

burce

    bentlakó

  • fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Sziasztok!

Nagyon szerettem volna menni, de ez most sajnos nem jön össze, nincs egyben biciklim. :-/

Majd egy másik hétvégén bepótolom :)

Ígérem egy csekpojnt-ot sem fogok kihagyni :)

Mindenkinek jó idõt és folyamatos hátszelet kívánok!

Bruce

#12
MG

MG

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 970 hozzászólás
Tegnap este úgy 9 fele jött egy sárga opel. Rá volt írva hogy maraton racing team. 4 ember ült benne. 1 mintha Lensver lett volna. MG

#13
Vazul.at

Vazul.at

    újonc

  • fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!

Úgy néz ki (azt mondja a www.met.hu), hogy esni fog vasárnap. :( Még mindig 100% nektek, hogy mentek? Mármint akinek eddig 100 vagy 99 % volt...

Üdv!

-- Vazul

#14
era

era

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
:D
Balibának igaza van. Mindenki úgy készüljön, hogy valószínûleg többet fog tekerni, hiába szerelkezik fel térképpel...

::) Nem tudom, elég világos voltam-e az elõbb, a szombati vonatokat írtam.

#15
baliba.

baliba.

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 624 hozzászólás
Hali!

Én is tervezem részvételem!

2 éve voltam, és 3-an 3 térképpel 65Km-el megúsztuk az 50-et. :)

Terveim szerint Vas reggel érkezem!

Bruce!!

Hívj!
Jön vki Debrecenbõl??

Üdv,
Baliba

#16
Ritchey

Ritchey

    vendég

  • fórumtag
  • 51 hozzászólás
Szasztok!

Gabi gyere, bulziunk egy állatit! Reméljük, hogy az esõ istene megkímél minket és nem zúdít a nyakunkba 1 köbméter vizet! Rás, nem tudom, lehetséges hogy én voltam az! Akkor még egy DiamondBack-kal nyomultam, most már Scottom is van! A másik aszfaltgép lett!Na sziasztok, majd nyomulunk vasárnap!

Üdv! Ákos

#17
Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Kukucs!
Itt vagyok én is!
Pár cimborám hívott engem is a tT-re, de családi megbeszélés tárgyát képezi a dolog, ezért még biztosat nem tudok.
(Titkon reménykedek, hogy mehetek!)
Ha megjeleniik egy kék GOLF-II a tetején négy bicajjal, akkor ott vagyok!

#18
Vazul.at

Vazul.at

    újonc

  • fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!

Lensver, meg úgy egyáltalán! Mikor indultok reggel? Én szeretnék menni, remélem nem egyedül, de ha mégis, akkor jó lenne nem magányosan tekerni... márha nem lesz zavaró a lassúságom. (Idén egy mandulamûtét miatt nem nagyon mozdultam még ki, csak januárban és most áprilisban.) Olyan 8:45-re ér be a vonat Miskolcról, ha vonattal megyünk.
Remélem jó idõ lesz, és nem fog esni...

Üdv!

-- Vazul

#19
era

era

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
:D
Köszi Lensz!
Szombat éjszakára kellene egy ágyikó. (Aznap még dolgozom 2-ig. >:( Csak azután tudok indulni. :(

::)A vonatokat nézem... Rettenetes, ami odamegy IC, vagy késõn megy... >:(

Ezek jöhetnek szóba:
Bp. Keleti pu. - Sauh
13.05 - 17.24
13.19 - 17.57
16.05 - 20.21
18.05 - 22.03

A teljesárú jegy 2184,- Ft + 546,- Ft a bringára


#20
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Csak most akadtam erre a lapra itten.

Én 5 másik haverommal együtt már pénteken este Saúh-ra érek, és ott alszunk valami helyen. (legalábbis remélem, mert még addig el kell készülnie a gépemnek: felnicsere, teló-olajcsere, átbowdenezés, váltófinombeállitás)
Era, ha érdekel, megkérdezem hogy van-e még nálunk szállás. Vagy hivj.