Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Merida

- - - - -

• Please log in to reply
1982 replies to this topic

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 posts
Sziasztok!
A Merida Matts TFS 300D (kép) szürke színû bringámban villát cserélnék. Gondolkodok a fehér színûn, de sajnos sehogy sem tudom elképzelni, hogyan fog kinézni. Akinek esetleg van ilyenje vagy hasonló színû más típusú bringája fehér villával, léci rakjon már fel egy nagyobb méretû képet róla.
Köszi!

Kerényi Z

Kerényi Z

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Köszönöm a gyors választ, igen tavalyi lenne, még kiderül. Minden ugye csak anyagi kérdése. Megyek is és eszek egy kis lencsét:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok! Azon túráztatom az agyam, hogy vennék egy Road 901-es vázszettet. Atlágos testarányokkal rendelkezõ 174cm magas srác vagyok, szerintem egy M-es 52-es váz elég lenne nekem, mivel úgy hallottam, hogy kicsit "túlméretesek" az outi Meridák. Valakinek valami tapasztalata esetleg van?

ha tavalyi akkor még esetleg 50-es (én azt vennék magamnak, szintén 174 vagyok)
ha idei akkor passz, nincsenek fent geó adatok
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kerényi Z

Kerényi Z

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Sziasztok! Azon túráztatom az agyam, hogy vennék egy Road 901-es vázszettet. Atlágos testarányokkal rendelkezõ 174cm magas srác vagyok, szerintem egy M-es 52-es váz elég lenne nekem, mivel úgy hallottam, hogy kicsit "túlméretesek" az outi Meridák. Valakinek valami tapasztalata esetleg van?

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Merida Matts HFS váz esetében milyen méretû csavar megy a féktüske helyére? M10-es, vagy M8-as?

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
Budapesten lehet.Itt nálunk egy féle van és az kicsi.Felbuszozni meg maga lenne a sapka ára.Na majd egyszer.Most már úgyis hideg van ehhez a sapkához.
Marad a vastag kötött sapi.
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Ezt sikerült felpróbálnom és pont jó volt.Próba nélkül nem vennék,rendelnék sapit(semmit).Ha tudnám próbálni,jó lenni más is.

bármely jobb bringaboltban találsz legalább 2 félét
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
Ezt sikerült felpróbálnom és pont jó volt.Próba nélkül nem vennék,rendelnék sapit(semmit).Ha tudnám próbálni,jó lenni más is.
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,024 posts
miért pont merida kell? ilyen szerzetessapiból elég sokféle van. bukó alatt úgysem látszik a márka. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
Sziasztok!
Nem tudja valaki,hol lehet kapni Merida téli (bukó alá való)sapkát kapni?
A kedvenc bringaboltomban egy évig volt kint a falon.Amikor bementem,hogy megveszem,akkor mondták,hogy fél órával ezelött elvitték.
Nagykernél nincs.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,024 posts
egy alu mtb vázra azt mondani, hogy "örök darab", elég meredek szerintem. fõleg, ha utána elkezdesz az anyagkifáradásról regélni. ettõl függetlenül, szerintem sem kell attól félni, hogy szétesik alattad a váz, idõnként persze tényleg érdemes átnézni.

van egy 98-as cc-s alu mtb vázam, egy boomer. nagyjából folyamatosan volt használva az évek során, rendeltetésszerûen cc-re. kb 8 éves volt, mikor nyugdíjaztam, mert észrevettem a fejcsövön egy repedést.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör

Sziasztok!

Szerintetek egy merida aluváz "élettartama" mennyi lehet? Egy Merida Matts Comp-om van 1999-2000 évjárat, és hát 130-135kiló a súlyom,majdnem ennyi volt 10éve is,szóval a terhelést megkapja,s persze nem a városban illetve közúton hajtom csak... S persze télen-nyáron-hóban-sárban használom.
Volt már jópárszor,árkon-bokron keresztûl vezetett az utam,és volt hogy 30-40centi mély vízmosásba szálltam bele vele... de nagyobb baj hála isten még nem történt. Még bírja,de nem szeretném ha egyszer kettétörne alattam...

Szerintem, ha nem kapott nagyobb sérüléseket eséstõl vagy egyéb módon, akkor még sokáig kell hogy bírja ... mivel alu ötvözetbõl van a váz így az nem korodálódik magától ... szinte örök darab ... az anyagfáradás esetleg szóba jöhet, de azt úgyis hamar észre veszed, ha valami nem stimmel és esetleg megrepedt az anyag pl a hegesztésnél ... az azért eléggé könnyen kideríthetõ és emiatt érdemes szerintem legalább 3-6 havonta (mivel már nem mai darab) átnézni a vázat és ha már szabadszemmel is látszik a repedés, akkor vagy javítás vagy vázcsere jöhet szóba ... szerintem attól nem kell tartanod hogy menet közben összecsuklik alattad ha nem állatkodsz a bringával :)
Mert tekerni jó!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Üdv!
Speeder vázak is fognak érkezni? Változott valami a geometriájukban? A mostani Speeder T5 vázamé eléggé elszabott, lehet országúti vázat kellene erõltetnem egyenes kormánnyal?!

Erre kérhetek egy választ? Köszi!

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Versus71

Versus71

vendég

• fórumtag
  • 41 posts
Köszi a válaszokat.Közben megérkezett hozzám a váz ,van hozzá csomagolva kormánycsapágy is.
Na nem egy szokványos darab ,felül normál A-Head,lent félintegrált,mindez kupak nélkül.
Létezik ilyen gyári megoldásként is ,ha netán egyszer cserélni kellene ,vagy marad a rakjam össze két kormánycsapágyból megoldás ?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
meg aztán ha már használt villát raksz bele akkor függ a nyak méretétõl is.
én a legalacsonyabbat venném. hézagolókkal játszani egyszerûbb és olcsóbb megoldás utólag.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

Most látom ez a Ritchey WCS létezik 3 méretben :
• WCS alloy top bearing cover and compression top cap.
• 7075 alloy bearing cups.
• Press Fit standard with 44mm inner diameter (semi-integrated)
Cap Height: 10mm, 15mm or 20mm
• Weight: 110g

Nekem melyik lenne a megfelelõ ?

Az csak a felsõ kupak magassága, függ attól, milyen "kiemelkedésû" kupakot szeretnél, meg persze attól, mennyire van beütve a csillag a villanyakba, nehogy a túl magas kupak miatt a csavar ne érje el a kupaktól a csillagot.

Versus71

Versus71

vendég

• fórumtag
  • 41 posts
Most látom ez a Ritchey WCS létezik 3 méretben :
• WCS alloy top bearing cover and compression top cap.
• 7075 alloy bearing cups.
• Press Fit standard with 44mm inner diameter (semi-integrated)
Cap Height: 10mm, 15mm or 20mm
• Weight: 110g

Nekem melyik lenne a megfelelõ ?

Versus71

Versus71

vendég

• fórumtag
  • 41 posts
Köszi srácok.Nem tudom ,hogy adnak e hozzá ,erre nem is gondoltam.Kiderül ha megérkezik.Ám ha mégse lenne hozzá akkor beruházok egy WCS félintegráltra.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Kaptam egy Merida Crossway HFS 1000 vázat,bár még nincs nálam.Szeretném megtudni milyen kormánycsapágyat kell vennem hozzá.
Integrált vagy félintegrált ?
Köszönöm.

félintegrált, de biztos nincs hozzá ?
meridákhoz elvileg jár a csapágy

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts
Szerintem félintegrált.
Szívesen.