Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Merida

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1982 hozzászólás a témában

sétagalopp

sétagalopp

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Udv minden Meridasnak!

Mi a párommal most néztünk Meridákat. Amit itt írtatok a Suntour-ról egy kicsit megijeszt. A két kinézett modell a 300D és az 500-as. Ezek szerint a 300-as villáját már a boltból se hozzuk el (elég súlyos egyéniségek vagyunk +/- 90kg)?

Az 500-asra én még kértem tárcsaféket is, valahogy megnyugtatóbbnak tûnik, bár így az ára is fejjebb kúszott. Remélem a teló kibírja még az elsõ néhány hónapot, addig még nekem is vissza kell szokni a tekeréshez, ezalatt csak kiderül, hogy hogy birja. Alapjában véve optimista vagyok ... :)

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Hát én sem bízom benne, mióta láttam egyet eltörni. Mintha nem is fémbõl lett volna. Az igazsághoz az is hozzátartozik azért, hogy a gyerek szembõl kapott el vele egy homoktároló konténert ::) De télen nagyon bekeményednek a Suntourok az biztos. Ezért inkább lecserélem Manitoura. Megnéztem, és ez az xc 75 nagyon hasonlít a honlapon található xcp-75-re(nem csak névben)... Szerintem ez a félintegrált módszer a legjobb megoldás. Ez az arany középút. Szebb, mint a hagyományos és mégsem koptatja a vázat(legalábbis Kriszkingék szerint).

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Én is megijedtem mikor a többoldalas kriszking reklámot elolvastam és rá is kérdeztem a boltban ahol végülis megvettem a vázat, hogy hogy is van ez. :) Azt mondták hogy extrém igénybevétel mellett a hagyományos kormánycsapágy is ugyanúgy koptatja a vázat, õk több versenyzõt is szponzorálnak akik 2 éve mennek félintegrált csapágyas meridával és semmi baja a fejcsõnek. Én meg nem akarok se DH-zni se háztetõkrõl leugráli és mellesleg 63 kg vagyok úgy hogy nem hinném hogy gond lesz vele! ;) :D

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
én nem bízom abban a márkában :-X

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Van Suntour XC-75 teszt a http://www.testbike.hu-n. Tegnap megtudtam, hogy 40e Ft körül van(+/- 5000).

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Köszi, akkor a Speed is félintegrált, mert a no. 10 és 11 is ugyanaz a kategória. Azért megnyugodtam, mert annyira nem vagyok az integrált csapágy híve Chris Kingéknek köszönhetõen(lásd Bikkmakk 2003 utolsó száma) :)

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Enyémbe szerintem no11 van. Ez van ráírva: TH Industries for Cane Creek Pat.:5095770

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Nekem is tele van már a tököm az idõjárással(bár most egy kicsit vigasztal, hogy a begipszelt kezemmel szerdáig nem tudok menni bikeolni). Az új HFS vázak közül mindegyik félintegrált csapágyat fogad? Ugye a TH. no. 10 is félintegrált, ami a Speedben és SE-ben van?
http://www.thindustries.com/p2.htm

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
én nem tudok már hinni ezeknek a mete-urológusoknak!
múlt héten 25 fok volt most meg -2 fok van!!!
ez ne fér a fejembe!!!
felborult a természet...

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Nos mivel nem szeretném hogy a második lapra kerüljön a topic, :) így ideírom hogy már nagyon mennék bringázni de szar az idõ. A juventuson épp most mondták hogy vasárnaptól jó idõ lesz úgyhogy kitartás! ;)

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
én meg most boltoltam egy truva hajtómûvet és egy négyszöges LX középcsapit a meridámba, amibõl jó kis ss gépet építek majd szépen lassan ;)

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
FireX SL-t. Március 20-ig volt BikePositive-hálózat boltjaiban 13ezer. Középcsapágyat még nem vettem meg. Abból vagy a Truvativ Gigapipe SL-t veszem vagy az FSA Platinumot.

pt-toco

pt-toco

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Merida tuning :). Annak meg nem itt a helye?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Stylo.

pbali

pbali

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Ez most a meghajtás topic, vagy a merida? ???

Amúgy ha már így szóba került, akkor én is elmondom, hogy most vettem egy truvativ stylot, meg hozzá egy truvativ giga pipe tea sl monoblokkot. Melyik a jobb a stylo vagy a firex?

pt-toco

pt-toco

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Már írtam, hogy a Speedet veszem meg. Méghozzá a kéket. Amúgy engem is az zavar, hogy mégcsak meg sem említik, hogy van ilyen telójuk. Mázlid volt azzal a Truvativ Firex SL-el (az vetted meg?) én most 15 alatt nem láttam sehol, plussz még hozzá a középcsapágy. Tényleg abból melyiket vetted meg, vagy adták hozzá? Mit számít az esztétika, ha két hónap múlva a sártól már a szinét sem lehet megállapítani!!! ;D ;D ;D

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Azért a kerekeken és a váltórendszeren nem változtatok semmit ::) Speedet veszel? Engem egy kicsit zavar, hogy ugyanazért az árért az egyiknél lesimítják a varratokat, a másiknál pedig nem. Mondjuk lehet, hogy semmi különbség nincs a mûködésben, de a Race és a Team sokkal esztétikusabb közelebbrõl(viszont a kék Speednek jobban tetszik a színe). A Suntour XC-75-rõl én is kerestem dolgokat. Szerintem ezt a modellt csak és kizárólag a Merida részére gyártják, mert csak Meridával kapcsolatban találtam meg interneten. Azért az lenne a minimum, hogy a honlapjukon leírják a villa legfontosabb adatait és a körülbelüli értékét. Pénteken majd megkérdezem az egyik boltban a fõnöktõl, hogy pontosan milyen villa is ez... vagy lehet, hogy írok egy levelet a Suntournak, úgyis csiszolgatnom kell az angol tudásomat ;D

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
szerintem nem hajtómûtõl lesz merida a bike hanem a váztól. :-X

pt-toco

pt-toco

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Mateqrov!

Azt a Speedet, lehet egyáltalán majd még Speednek nevezni. Annyi mindent kicserélsz rajta, hogy majd alig látsz rajta eredeti alkatrészt! ;D
Én valószinüleg két héten belül megveszem. A Truvativ-on még én is gondolkodom. A veõtájékoztatással már a tököm kivan. Legújabb bajom, hogy az SrSuntour honlapján http://www.srsuntour-cycling.com nem létezik olyan, hogy XC 75-M.

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Köszi! Most már csak abban reménykedek, hogy az eladó belemegy egy Speed-Team vázcserébe... Pedig annyira beleszerettem már a kék vázba... :-\